Προς το περιεχόμενο

Dry aging Steaks μόνοι μας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είπα να ανοίξω αυτό το θέμα αποκλειστικά για εμάς που τρώμε τη μοσχαρίσια medium-rare, που προτιμούμε το σιτεμένο από το "φρέσκο" κρέας κλπ. 

Μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις, συνταγές, μέρη που μπορεί να βρει κάποιος καλές κοπές σε καλές τιμές.

Κάνω την αρχή με προσωπική εμπειρία do it yourself. 

Πήρα ψυγειάκι παλιό αναψυκτικών (για να βλέπω μέσα), έβαλα κοντρόλερ θερμοκρασίας, ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα και αλάτι σε ένα δίσκο στο πάτωμα. 

Πήρα ολόκληρη την μία πλευρά του μοσχαριού (τις σπαλομπριζόλες με το κόκκαλο), αφού μου διάλεξε ο χασάπης ένα κομμάτι με αρκετό ενδομυικό λίπος. Βάρος 12κιλά. Για λόγους κόστους ελληνικό.

Την κρέμασα με τσιγκέλι μέσα στο ψυγειάκι, έβαλα και ένα ανεμιστηράκι 12v να κυκλοφορεί καλύτερα ο αέρας και το άφησα.

Το αποτέλεσμα στις 30 μέρες ήταν ικανοποιητικό, στις 45 πιο έντονη η γεύση αλλά δεν είδα διαφορά με τις 30. Το αποκορύφωμα ήταν όταν έκοψα και έφαγα τις τελευταίες 5 μπριζόλες στις 60 ημέρες.

Μιλάμε κοβόταν σαν βούτυρο το κρέας, η γεύση πολύ πλούσια και ιδιαίτερη.  Με το φίλο που το κάναμε μαζί αποφασίσαμε ότι ξεπέρασε τα wet aged black angus Ουρουγουάης που πουλάνε στα διάφορα καλά χασάπικα, αλλά υπολειπόταν των πολύ ακριβότερων dry aged black angus της φάρμας Mπράλου, που όμως κοστίζουν 4πλάσια τιμή.

Αν κάποιος το δοκιμάσει προσοχή στη θερμοκρασία (όχι πάνω από 4 βαθμούς και ούτε κάτω από 1). Επίσης θέλει καλό μπαλτά ή κορδέλα. Τα τελευταία κομμάτια τα έκοψα σε κορδέλα χασάπη και κόπηκαν τέλεια. 

Περιμένω και τις δικιές σας προτάσεις, εμπειρίες καθώς και από που αγοράζετε τέτοια κομμάτια, πώς τα ψήνετε κλπ

7d094e9d-fe44-42dd-8f67-6cde853d5bb0.JPG

c7b5716f-4918-46a4-b1b3-26f5e652a0d4.JPG

a1bb5c10-f128-4c76-b1b9-06670751af3d.JPG

  • Like 2
Δημοσ.

Μπράβο για το εγχείρημα σου που έχει δυσκολίες βέβαια ειδικά το κόψιμο θα είναι μεγάλος μπελάς.

Από που αγοράστηκε το κρέας και που ψήθηκε?

Δημοσ.

Το κρεας αγοράστηκε από τον Μαρτάκη Τσεκούρα στα Βριλήσσια. Γενικά φέρνει καλά κρέατα , πουλάει και ο ίδιος σιτεμένα καθώς και black angus Αμερικής, Αργεντινής και Ουρουγουάης. Αλλά σαφώς ακριβότερα από αυτό που πήρα εγώ.

Ψηθηκε σε broil king monarch αερίου.

Δημοσ.

Την ίδια ψησταριά εχουμε,ωραίο φαίνεται το κρέας του.

Ειχα μπει στην πρίζα παλιότερα να αγοράσω ψυγείο ωρίμανσης αλλά αποφάσισα ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, moure είπε

Την ίδια ψησταριά εχουμε,ωραίο φαίνεται το κρέας του.

Ειχα μπει στην πρίζα παλιότερα να αγοράσω ψυγείο ωρίμανσης αλλά αποφάσισα ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις ειδικό ψυγείο. Βρες ένα μεταχειρισμένο μικρό και με ένα κοντρολερ θερμοκρασίας από ebay και ανεμιστηράκι 12v είσαι έτοιμος. 

  • Δημιουργία νέου...