afterhours Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δεν ειναι θεμα κομπλεξ...ειναι θεμα φυσικης... οσο μεγαλυτερος ειναι ο σενσορας τοσο μεγαλυτερους pupil entrance φακους σε διαμετρο χρειαζεται αρα και μεγαλυτερη συλλογη σε νερο ο κουβας.....Οι μεγαλοι κουβαδες εχουν και αναλογο βαρος.Και με τα μικρα κουβαδακια ομως μπορεις να κανεις ωραιους πυργους στη παραλια. Ολοι ξερουμε οτι τα κινητα με το στακινγκ πλεον βγαζουν μια χαρα αναμνηστικες casual φωτογραφιες για τυπου fast food καταναλωση στο instagram/facebook κυριως....εσυ ομως με τις εμμονες σου το εχεις παει σε ψυχοπαθολογικο επιπεδο.Ολη τη μερα ασχολεισαι με το equivalence και με το ποσο μεγαλο τον εχεις τον σενσορα(τον εχω εγω μικροτερο αρα σε κερδιζω κλπ) ... η δεν ξερω εγω τι αλλο. Να σου δωσω μια φιλικη συμβουλη...σταματα να διαβαζεις οτιδηποτε εχει σχεση με αριθμους ,τεχνολογια και προδιαγραφες φακων και αισθητηρων...Βγες εξω με οτι καμερα εσυ θες και αρχισε να τραβας φωτογραφιες που σου αρεσουν και να απολαμβανεις την φωτογραφια καθεαυτη. Μιλαμε ξανα σε ενα χρονο απο τωρα δηλαδη το 2020 και θα μιλησουμε ΜΟΝΟ για το ποιες φωτογραφιες αποφασιες να κρατησεις και γιατι και να γινει μια ωραια κουβεντουλα.Μην μου ερθεις μονο με 10 φωτο....θα τις φερεις ολες και αυτες που απερριψες. 3
nickolas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Έχετε μια συγκεκριμένη άποψη για το θέμα φωτογραφία και βέβαια δικαίωμά σας. Τί να πει και η fuji με τα film emulation της και το snap focus της (ή όπως το λέει). Υπάρχει και το άλλο άκρο του τραβάω selfie με παρέα και παραπονιέμαι γιατι το ζευγάρι στο πίσω τραπέζι στον τοίχο φαίνεται θολό (ακόμα και τα κινητά έχουν ένα όριο στο dof). Φαντάσου αυτό το άτομο να πάρει φωτογραφική για να τραβάει καλύτερες selfie το βράδυ... Εγώ άνοιξα κάποια θέματα τα οποία δεν είχαν να κάνουν με το θέμα φωτογραφία ως τέχνη, αλλά με κάποια θέματα εξοπλισμού μιας και τα πράγματα εκεί αλλάζουν γρήγορα. Υπάρχουν πολλά άλλα θέματα να μιλήσει κανείς για φωτογραφία.
Dr_73 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, nickolas είπε Τί να πει και η fuji με τα film emulation Όσοι τραβάνε φωτογραφίες, με φωτογραφικές και χρησιμοποιούν raw αρχεία και προγράμματα επεξεργασίας raw, έχουν δει ότι το dxo (μεταξύ άλλων) , έχει emulation όλων σχεδόν των φίλμ της ιστορίας. Μιλάμε για κάπου 120 , μεταξύ των οποίων ilford delta, kodak kodachrome , fuji velvia , agfa scala . Οπότε δεν είναι κριτήριο επιλογής φωτογραφικής , κάποια εφέ στην επεξεργασία jpg, που γίνονται με λίγα κλικ.
Rush13 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Στις 23/12/2018 στις 11:29 ΠΜ, Dr_73 είπε Όσοι τραβάνε φωτογραφίες, με φωτογραφικές και χρησιμοποιούν raw αρχεία και προγράμματα επεξεργασίας raw, έχουν δει ότι το dxo (μεταξύ άλλων) , έχει emulation όλων σχεδόν των φίλμ της ιστορίας. Μιλάμε για κάπου 120 , μεταξύ των οποίων ilford delta, kodak kodachrome , fuji velvia , agfa scala . Οπότε δεν είναι κριτήριο επιλογής φωτογραφικής , κάποια εφέ στην επεξεργασία jpg, που γίνονται με λίγα κλικ. Δέν θέλουν όλοι να ασχοληθούν με επεξεργασία RAW.
@topos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2018 Πάνω στο αρχικό θέμα και απευθύνομαι στον ts-> Από φώτα τι δουλεύεις? Εάν δεν έχεις, την μεγαλύτερη διαφορά θα την δεις με σωστό φωτισμό>κατάλληλο φακό>μετάβαση σε fx σώμα -τουλαχιστων για προϊόντικη φωτογραφία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα