Προς το περιεχόμενο

Αγορά full frame

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

13 ώρες πριν, udroxoos είπε

Θέλω να πω, υπάρχει φακός που να δίνει το ονομαστικό άνοιγμα του σε DX σώμα;

Όχι , κανείς , πουθενά. Πάντα αναφέρεται το ισοδύναμο σε full frame, χωρίς να υπολογίζεται ο crop factor .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ναι, και μετα ξυπνησες.

Αντε καλα κρασια. Πεταει ο γαιδαρος

Επεξ/σία από Ablaoublas_542

Μην του χαλάς τον ύπνο! (του Ντιναρα)

Όταν βάζεις έναν full frame φακό σε crop πάντα πολλαπλασιάσεις με τον crop factor και τα δυο νούμερα για να δεις τι εικόνα θα παρεις σε όρους full frame. 

Το ίδιο κανεις και όταν βάζεις κροπ φακό σε full frame σώμα ( όπου βέβαια έχεις τον κίνδυνο να έχεις μαύρες περιοχές στις γωνιές αν δεν καλύπτει όλο τον αισθητήρα)

Τελος τα πάντα είθισται να περιγράφονται σε όρους ff

Αρα ο 50/1.8 κροπ φακός θα δώσει εικόνα 50/1.8 φακού σε ff σώμα με πολύ βινιεταρισμα και εικόνα 75/2.7 φακού σε κροπ 1.5 σώμα (πάντα σε όρους full frame). 

Το ότι κατά περίπτωση «πετάς» ένα κομμάτι της εικόνας του φακού ανάλογα με το μέγεθος του αισθητήρα έχει προφανώς επίδραση στην εικόνα που θα παρεις

Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του φακού βέβαια δεν αλλάζουν. 

6 ώρες πριν, Ablaoublas_542 είπε

Αντε καλα κρασια. Πεταει ο γαιδαρος

2 ώρες πριν, nickolas είπε

Μην του χαλάς τον ύπνο! (του Ντιναρα)

Όταν βάζεις έναν full frame φακό σε crop πάντα πολλαπλασιάσεις με τον crop factor και τα δυο νούμερα για να δεις τι εικόνα θα παρεις σε όρους full frame. 

Το ίδιο κανεις και όταν βάζεις κροπ φακό σε full frame σώμα ( όπου βέβαια έχεις τον κίνδυνο να έχεις μαύρες περιοχές στις γωνιές αν δεν καλύπτει όλο τον αισθητήρα)

Τελος τα πάντα είθισται να περιγράφονται σε όρους ff

Αρα ο 50/1.8 κροπ φακός θα δώσει εικόνα 50/1.8 φακού σε ff σώμα με πολύ βινιεταρισμα και εικόνα 75/2.7 φακού σε κροπ 1.5 σώμα (πάντα σε όρους full frame). 

Το ότι κατά περίπτωση «πετάς» ένα κομμάτι της εικόνας του φακού ανάλογα με το μέγεθος του αισθητήρα έχει προφανώς επίδραση στην εικόνα που θα παρεις

Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του φακού βέβαια δεν αλλάζουν. 

Ναι ,ε? Για πειτε μου τοτε τρισμεγιστοι φωτογραφοι, πως ακριβως μετατρεπεται ο 50 1.4 σε 75 1.8?

37 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ναι ,ε? Για πειτε μου τοτε τρισμεγιστοι φωτογραφοι, πως ακριβως μετατρεπεται ο 50 1.4 σε 75 1.8?

Αν δεν ησουν αγενης και τρισμεγιστος πα.. ρας μπορει να σου εγραφα την φυσικη ισοδυναμια εξηγηση. Με το υφος που το λες θα αρκεστω στο να ξερω οτι εχω δικιο και συ αδικο

1 ώρα πριν, nickolas είπε

Μα ο φακός ίδιος μένει. 

Αλλαζοντας όμως σώμα αλλάζει η φωτο που παίρνεις

Δε χρειάζεται να το καταλάβεις αυτό. Μπορείς να το δεις. 

Εγω αλλο ρωτησα ομως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/12/2018 στις 9:23 ΠΜ, Kyriakos131211 είπε

Καλημέρα παιδιά . 

Κάτοχος της canon 750d σκέφτομαι να μεταβώ σε full frame μηχανή και δε ξέρω αν αξίζει για τις δουλειές που το θέλω . Φωτογραφίζω πορτραίτα , πάω σε events και πάω και σε στούντιο φίλου και φωτογραφίζω ρούχα και προϊόντα για eshops .

Μήπως να εμπλούτιζα τους ήδη υπάρχοντες φακούς μου και να μην προβώ σε μια τέτοια κίνηση ; Γλυκοκοιτάω την 6d Mii !

Φορμα πρέπει να αποφασίσετε ποιο σας ταιριάζει, από κει και πέρα η αντιστοιχία σε ψηφιακή μορφή είναι το επόμενο βήμα. Επικρατεί μια αντίληψη ότι ένας full frame αισθητήρας είναι μόνον αυτός σε 35mm ενώ στην ουσία full frame είναι και ο αντίστοιχος σε μεσαίο φορμα με ότι συνεπάγεται σε κόστος κατασκευής και τιμή πώλησης συνόλου. 

Αν λοιπόν είχατε να κάνετε με φιλμ θα προτιμούσατε 135αρι η κάτι άλλο με τα συν και τα πλην του. 

Δεν είναι πανάκεια, ειναι επιλογή! 

Στις 20/12/2018 στις 9:23 ΠΜ, Kyriakos131211 είπε

Καλημέρα παιδιά . 

Κάτοχος της canon 750d σκέφτομαι να μεταβώ σε full frame μηχανή και δε ξέρω αν αξίζει για τις δουλειές που το θέλω . Φωτογραφίζω πορτραίτα , πάω σε events και πάω και σε στούντιο φίλου και φωτογραφίζω ρούχα και προϊόντα για eshops .

Μήπως να εμπλούτιζα τους ήδη υπάρχοντες φακούς μου και να μην προβώ σε μια τέτοια κίνηση ; Γλυκοκοιτάω την 6d Mii !

Φορμα πρέπει να αποφασίσετε ποιο σας ταιριάζει, από κει και πέρα η αντιστοιχία σε ψηφιακή μορφή είναι το επόμενο βήμα. Επικρατεί μια αντίληψη ότι ένας full frame αισθητήρας είναι μόνον αυτός σε 35mm ενώ στην ουσία full frame είναι και ο αντίστοιχος σε μεσαίο φορμα με ότι συνεπάγεται σε κόστος κατασκευής και τιμή πώλησης συνόλου. 

Αν λοιπόν είχατε να κάνετε με φιλμ θα προτιμούσατε 135αρι η κάτι άλλο με τα συν και τα πλην του. 

Δεν είναι πανάκεια, ειναι επιλογή! 

Επεξ/σία από babisskg

Πρέπει να σκεφτείς τι απαιτήσεις έχεις από το εξοπλισμό σου .

και τα δύο είδη σωμάτων έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους απλά οι εταιρείες συνηθίζουν να δίνουν περισσότερη βάση στη full frame κατηγορία ,η βασική διαφορά είναι το μέγεθος του αισθητήρα όπου στα crop σώματα είναι μικρότερος με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται x1.5 το εστιακό μήκος του φακού .άρα αν χρειάζεσαι το τελε κομμάτι του φακου πας για crop, αν χρειάζεσαι το ευρυγώνιο πας για full frame .

Για να καταλάβεις υπάρχει μεγάλη συζήτηση στους φωτογράφους που ασχολούνται με την άγρια φύση για το ποια επιλογή είναι καλύτερη ,ακριβώς επειδή με ένα καλό crop σώμα μπορούν να έρθουν ποιο κοντά στο θέμα τους.

Ένα άλλο καλό που έχει το full frame σύστημα λόγω του μεγέθους του αισθητήρα δίνει καλύτερο bokeh,άρα όσοι φωτογράφοι έχουν πορτρέτα σαν θέμα έχουν full frame 

12 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

Ένα άλλο καλό που έχει το full frame σύστημα λόγω του μεγέθους του αισθητήρα δίνει καλύτερο bokeh,άρα όσοι φωτογράφοι έχουν πορτρέτα σαν θέμα έχουν full frame 

Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το μέγεθος του αισθητήρα αλλά τη δημοφιλία του και το βάρος που βάζουν σε αυτό το μέγεθος οι εταιρείες.

Οι MF κάμερες, ακόμα και οι πιο ακριβές τύπου PhaseOne που κάνουν ~50.000ευρώ, παρά το ότι μπορεί να έχουν διπλάσιο αισθητήρα, λόγω φακών δεν μπορούν να δώσουν την απομόνωση θέματος που δίνουν οι FF κάμερες.

Οι FF κάμερες για παράδειγμα έχουν πολλούς f/2.8 ζουμ φακούς. Σε APSC όμως υπάρχει μόνο ένας f/1.8 ζουμ (της Sigma) που δίνει αντίστοιχη απομόνωση θέματος.

Επειδή αυτά που γράφω μπερδεύουν, σαν επαγγελματίας πας σε FF που σου δίνει τη μέγιστη ευελιξία σε φακούς αλλά και τεχνολογικά προηγμένους αισθητήρες.

Παιδιά τελικά την πήρα... Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.

Καλές γιορτές σε όλους !

• Like 2

Στις 21/12/2018 στις 5:10 ΜΜ, nickolas είπε

Όταν βάζεις έναν full frame φακό σε crop πάντα πολλαπλασιάσεις με τον crop factor και τα δυο νούμερα για να δεις τι εικόνα θα παρεις σε όρους full frame

Όταν βάζεις οποιονδήποτε φακό, όχι μόνο FF. Παράδειγμα. Εάν σε μια APSC μηχανή βάλεις ένα φακό FF 50mm f1.8 έχεις το ίδιο ακριβώς κάδρο με το να βάλεις ένα φακό APSC 50mm f1.8.

9 ώρες πριν, Kyriakos131211 είπε

Παιδιά τελικά την πήρα... Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.

Καλές γιορτές σε όλους !

Καλοκλίκωτη! Καλές γιορτές!

• Like 2

14 ώρες πριν, nickolas είπε

Επειδή αυτά που γράφω μπερδεύουν, σαν επαγγελματίας πας σε FF που σου δίνει τη μέγιστη ευελιξία σε φακούς αλλά και τεχνολογικά προηγμένους αισθητήρες.

Εσυ δεν εισαι που μας ελεγες να αγοραζουμε μονο κινητα και οτι ειναι αχρηστες οι dslr/mirrorless ;;;

/σαρκαστικη διαθεση ON

46 λεπτά πριν, afterhours είπε

Εσυ δεν εισαι που μας ελεγες να αγοραζουμε μονο κινητα και οτι ειναι αχρηστες οι dslr/mirrorless ;;;

/σαρκαστικη διαθεση ON

Εγώ ποτέ δεν είπα αυτό. Είπα ότι τα κινητά έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που σε κάποια σημεία φτάνουν (ή και ξεπερνούν) κανονικές φωτογραφικές μηχανές.

Αλλά εδώ υπάρχει αρκετό κόμπλεξ τύπου "εγώ κουβαλάω 10 κιλά φακούς και χαλάω την άνεση στις διακοπές μου για να βγάλω φώτο".

Ήρθε σήμερα ο αδερφός μου με το Iphone XS και με την ευκαιρία τράβηξα την ίδια φώτο με αυτό και το 7plus μου καθώς και με την D3100 στο εγγύς άκρο της.

Σε οξύτητα το ΧS είναι παρόμοιο με το δικό μου που δεν το περίμενα (σε tonal range βέβαια είναι καλύτερο). Η D3100 σε οξύτητα είναι παρόμοια (ίσως να είναι χειρότερη στα άκρα, χωρίς να προσφέρει κάτι παραπάνω στο κέντρο).

Με δεδομένο αυτό αλλά και την ύπαρξη των mirrorless και compact  τύπου RX100 ναι η αγορά κιτ DSLR νομίζω είναι ανούσια. Τεράστιος όγκος απλά και μόνο για περισσότερη πληροφορία στο base ISO (που ήδη όμως οι μικρότεροι αισθητήρες είναι αρκετά καλοί).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...