Kyriakos131211 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Καλημέρα παιδιά . Κάτοχος της canon 750d σκέφτομαι να μεταβώ σε full frame μηχανή και δε ξέρω αν αξίζει για τις δουλειές που το θέλω . Φωτογραφίζω πορτραίτα , πάω σε events και πάω και σε στούντιο φίλου και φωτογραφίζω ρούχα και προϊόντα για eshops . Μήπως να εμπλούτιζα τους ήδη υπάρχοντες φακούς μου και να μην προβώ σε μια τέτοια κίνηση ; Γλυκοκοιτάω την 6d Mii ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Τι εχεις τωρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Πάρε full frame αφού ασχολεισαι επαγγελματικά. Σαφώς μεγαλύτερη επιλογή σε φακούς. Νομιζω δεν αξίζει η επένδυση σε φακούς APSC τουλάχιστον σε Canon για κάτι επαγγελματικό μιας και η εταιρεία δίνει έμφαση στο full frame. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyriakos131211 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Ξέχασα να αναφέρω . Έχω Canon 750D ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, nickolas είπε μιας και η εταιρεία δίνει έμφαση στο full frame Μια χαρά έμφαση δίνει και στο APS-C. Δε γίνεται π.χ να είσαι ο Νο1 πωλητής στις ΗΠΑ σε όλες τις APS-C κάμερες (περιλαμβανομένων mirrorless και DSLR) χωρίς να δίνεις έμφαση εκεί. 10 ώρες πριν, Kyriakos131211 είπε σκέφτομαι να μεταβώ σε full frame Φίλος πουλά Pentax K1 1200 ευρώ, χωρίς φακό. Θέλει μου είπε να πάρει την Pentax K1 mark2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Εγω θα ελεγα πρωτα σιγα σιγα να μαζεψεις αγορασεις ποιοτικους full frame φακους που θα απογειωσουν και την apsc καμερα σου και μετα ανεβαινεις σε full frame και θα εχεις τους φακους ετοιμοπολεμους....εγω αυτο κανω ηδη(οι περισσοτεροι φακοι μου ειναι full frame)....αν και δεν βλεπω τελικα να πηγαινω σε full frame...δεν απαιτειται για τις ερασιτεχνικες αναγκες μου... ..βεβαια θα δελεαστω αν μελλοντικα δω σωμα τυπου sony a7R2 στα 800 ευρω... ο καιρος θα δειξει 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
udroxoos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, afterhours είπε Εγω θα ελεγα πρωτα σιγα σιγα να μαζεψεις αγορασεις ποιοτικους full frame φακους που θα απογειωσουν και την apsc καμερα σου και μετα ανεβαινεις σε full frame και θα εχεις τους φακους ετοιμοπολεμους....εγω αυτο κανω ηδη(οι περισσοτεροι φακοι μου ειναι full frame).... Οι φακοί για full frame mount κουμπώνουν και σε apsc; Δεν το γνώριζα αυτό. Τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης δυο διαφορετικών κατηγοριών φακών; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ablaoublas_542 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, udroxoos είπε Οι φακοί για full frame mount κουμπώνουν και σε apsc; Δεν το γνώριζα αυτό. Τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης δυο διαφορετικών κατηγοριών φακών; Ενας 50/1.4 ff φακος οταν κουμπωθει σε crop γινεται 75/~1.8. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2018 από Ablaoublas_542 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
udroxoos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 53 λεπτά πριν, Ablaoublas_542 είπε Ενας 50/1.4 ff φακος οταν κουμπωθει σε crop γινεται 75/~1.8. Αμα θες σε κροπ δηλαδη 50/1.4 θα παρεις crop φακο 50/1.4 αντι να ψαχνεις 35/~0.8 ff φακο Και πάλι δεν κατάλαβα. Έχω για παράδειγμα τον Nikkor 35mm f/1.8G για την D3200. Αν και ο φακός αυτός είναι για σώμα DX ξέρω ότι το άνοιγμα του αντιστοιχεί σε 52.5mm FF (35x1.5). Θέλω να πω, υπάρχει φακός που να δίνει το ονομαστικό άνοιγμα του σε DX σώμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ablaoublas_542 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, udroxoos είπε Και πάλι δεν κατάλαβα. Έχω για παράδειγμα τον Nikkor 35mm f/1.8G για την D3200. Αν και ο φακός αυτός είναι για σώμα DX ξέρω ότι το άνοιγμα του αντιστοιχεί σε 52.5mm FF (35x1.5). Θέλω να πω, υπάρχει φακός που να δίνει το ονομαστικό άνοιγμα του σε DX σώμα; οχι. χαζομαρα εγραψα πριν το εσβησα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, udroxoos είπε Και πάλι δεν κατάλαβα. Έχω για παράδειγμα τον Nikkor 35mm f/1.8G για την D3200. Αν και ο φακός αυτός είναι για σώμα DX ξέρω ότι το άνοιγμα του αντιστοιχεί σε 52.5mm FF (35x1.5). Θέλω να πω, υπάρχει φακός που να δίνει το ονομαστικό άνοιγμα του σε DX σώμα; ένας 35/1.8 FF φακός αν κουμπώνει σε DX σώμα θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα με τον 35/1.8 DX φακό (που είναι σαν να έχεις 52.5mm φακό σε FF σώμα) Αν προσπαθήσεις το ανάποδο όμως, δηλαδή να βάλεις DX φακό σε FF σώμα, πιθανότατα θα καταλήξεις με μεγάλες περιοχές στα άκρα μαύρες μιας και δε θα μπορεί να καλύψει όλο τον αισθητήρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Τα dx , fx είναι όροι nikon . Γράφω αυτα που ξέρω για nikon λοιπόν και ισχύουν σίγουρα. Οι fx nikon , έχουν dx mode. Ενεργοποιείται αυτόματα, όταν συνδέσεις φακό nikon dx. Και η φωτογραφική αν και fx , λειτουργεί κανονικά σαν dx με το dx φακό , με πολύ μικρότερη ανάλυση όμως. Οι d610/d750 γίνονται 10mp από 24. Αν απενεργοποιήσει κανείς το mode dx , δεν ξερω , τι ακριβώς θα γίνει . Προφανώς δεν θα καλύπτει ολο τον fx αιθητήρα και θα βινιετάρει . Κάπου έχει πάρει το μάτι μου (ή μπορεί να το άκουσα, αλλά δεν είμαι σίγουρος σε καμία περίπτωση) , ότι το βινιετάρισμα είναι πιο έντονο στο wide άκρο φακών ζουμ και λιγότερο στο tele. Δεν με ενδιαφέρει , ούτως η άλλως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dr_73 είπε Τα dx , fx είναι όροι nikon . Γράφω αυτα που ξέρω για nikon λοιπόν και ισχύουν σίγουρα. Οι fx nikon , έχουν dx mode. Ενεργοποιείται αυτόματα, όταν συνδέσεις φακό nikon dx. Και η φωτογραφική αν και fx , λειτουργεί κανονικά σαν dx με το dx φακό , με πολύ μικρότερη ανάλυση όμως. Οι d610/d750 γίνονται 10mp από 24. Αν απενεργοποιήσει κανείς το mode dx , δεν ξερω , τι ακριβώς θα γίνει . Προφανώς δεν θα καλύπτει ολο τον fx αιθητήρα και θα βινιετάρει . Κάπου έχει πάρει το μάτι μου (ή μπορεί να το άκουσα, αλλά δεν είμαι σίγουρος σε καμία περίπτωση) , ότι το βινιετάρισμα είναι πιο έντονο στο wide άκρο φακών ζουμ και λιγότερο στο tele. Δεν με ενδιαφέρει , ούτως η άλλως. Δοκιμασα απο περιεργεια τον κιτ σονυ φακο που εχω(apsc) στην full frame φιλματη μινολτα που εχω και δεν βινιεταρει απο 24mm και πανω .... λεω να τον κρατησω τελικα και να μην τον πουλησω 😁😁 Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2018 από afterhours Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 12 ώρες πριν, Ablaoublas_542 είπε Ενας 50/1.4 ff φακος οταν κουμπωθει σε crop γινεται 75/~1.8. οχι 9 ώρες πριν, Dr_73 είπε Τα dx , fx είναι όροι nikon . Γράφω αυτα που ξέρω για nikon λοιπόν και ισχύουν σίγουρα. Οι fx nikon , έχουν dx mode. Ενεργοποιείται αυτόματα, όταν συνδέσεις φακό nikon dx. Και η φωτογραφική αν και fx , λειτουργεί κανονικά σαν dx με το dx φακό , με πολύ μικρότερη ανάλυση όμως. Οι d610/d750 γίνονται 10mp από 24. Αν απενεργοποιήσει κανείς το mode dx , δεν ξερω , τι ακριβώς θα γίνει . Προφανώς δεν θα καλύπτει ολο τον fx αιθητήρα και θα βινιετάρει . Κάπου έχει πάρει το μάτι μου (ή μπορεί να το άκουσα, αλλά δεν είμαι σίγουρος σε καμία περίπτωση) , ότι το βινιετάρισμα είναι πιο έντονο στο wide άκρο φακών ζουμ και λιγότερο στο tele. Δεν με ενδιαφέρει , ούτως η άλλως. το χω δοκιμασει, σε μερικους φακους δουλευει σωστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ablaoublas_542 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε οχι ναι 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα