Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα αγορασω απο εναν φιλο εναν AMD FX 9590 4.7GHz σε καλη τιμη μαζι με μια υδροψυξη  Corsair Hydro Series H105  , δεν εχω ανακατευτει ποτε με υδροψυξη και φοβαμαι λιγο / δεν εχω εμπυστοσινη , θα προτιμουσα να εχω αεροψυξη, Τωρα σε εναν amd phenom T1100 3,2ghz εχω μια κλασικη Coolermaster EVO 212   και ειμαι πολυ ευχαριστημενος...

Η ερωτηση ειναι :

1) Θα μπορουσε η Coolermaster EVO 212 ψυξει καταλληλα τον fx 9590 ( πολυ χλωμο το βλεπω αυτο δεδομενω οτι παιζω παιχνιδια οπως το GTA V , Forza Horizon 4  open world παιχνιδια που ειναι απαιτητικα σε επεξεργαστει και γενικως οτι πιο καινουριο και βαρυ κυκλοφορει..)

2) Ποια αεροψυξη θα ηταν αρκετη για τον fx 9590? (Προτασεις με link για να τσεκαρω τιμη κτλ θα ηταν επιθυμητες)

Δεν εχω σκοπο να τον κανω overclocking , το τροφοδοτικο ειναι corsair 850TX ,εχω ενα κουτι enthoo phanteks οχι το full tower ενα υβριδικο μεταξυ full και  mid με καλο airflow με 2x14cm μπροστα , 1x14cm πισω , 1x14cm πανω σαν δευτερη εξατμιση (εκει θεωριτικα θα μπει τις υδροψυξης εαν την κρατησω) εχει και αλλες θεσεις πανω για ανεμηστηρες..Καρτα εχω gtx1060 6gb gaming edition ειναι αρκετα δροσερη και γενικοτερα μεσα στο κουτι δεν υπαρχουν υψηλες θερμοκρασιες απο τα εξαρτημετα..

Τι θα μου προτινατε?

Επεξ/σία από Miatakias
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Με καμία Παναγία δεν θα σου φτάσει η 212. Θες υδροψυξη ή κάποια γομαροαεροψυκτρα με 2+ ανεμιστήρες και 1+ κιλό.

Ναι μιλαω με εναν φιλο και μου λεει να ξεχασω την EVO 212 ok αυτο απλα θα ηθελα να αποφυγω το νερο..

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Miatakias είπε

Ναι μιλαω με εναν φιλο και μου λεει να ξεχασω την EVO 212 ok αυτο απλα θα ηθελα να αποφυγω το νερο..

Χαζή ιδέα να πας σε FX για παιχνίδια πάντως.

Δημοσ.

Ryzen 5 1600/2600 μαζι με την φθηνοτερη B350 μητρικη που μπορεις να βρεις.

Αν δεν φτανουν τοτε Ryzen 5 1400 και τελευταια λυση ο Ryzen 3 1200.

Μην πας σε χειροτερο επεξεργαστη απο τους παραπανω.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Χαζή ιδέα να πας σε FX για παιχνίδια πάντως.

Φιλε δεν θα αγοραζα ποτε τετοιον υψηλης καταναλοσης επεξεργαστη + υδροψυξη αλλα μου τον δινουν σχεδον τσαμπα αν αγορζα θα επαιρνα ειτε intel η ryzen χαμηλοτερης καταναλοσης.

Ναι οι πιο βαριες εφαρμογες ειναι τα παιχνιδια δεν ασχολουμε με video recording η κατι αλλο.. Τωρα σε utube/surfing/window δεν νομιζω να τρωει παραπανω ρευμα σε σχεση με με τον amd phenom T1100 3,2ghz 125w max consumption , τα παιχνιδια δεν τα βαζω καν σε ultra , τα πιο πολλα μιξη normal / high κτλ σε 1080 ..

Παιζει και το σεναριο να τον πουλησω τον 9590 μαζι με την h105 και να παρω κατι πιο καινουριο και χαμηλοτερης καταναλοσης..

Παιδια να ρωτησω αν τον πουλησω μαι με την h105 ποσα μπορω να πιασω? Βεβαια μετα πρεπει να δοσω και την μητρικη που δεν θυμαμε πια ειναι , κατι με 990χ asus νομιζω , οχι ακριβo μοντελο και 16gb DDR3 corsair ..Και μετα θελω να τα αντικαταστησω με αντιστοιχης δυναμης περιπου (οκ ασ ειναι και λιγο πιο αδυναμα αν ειναι να εχω λιγοτερη καταναλοση , αεροψυξη κτλ...)

Fulgore : Με ποιον απο αυτους αντιστοιχη σε αποδοση περιπου ο 9590 με αυτους που αναφερεις?

Επεξ/σία από Miatakias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ακριβως φοβασαι απο την Η105; Να χασει νερο πχ και να σταξει στο μηχανημα σου ειναι απο δυσκολο εως απιθανο.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πήγαινε σε κάτι τέτοιο αν κηνυγάς το gaming

https://www.skroutz.gr/s/15498117/Asus-Prime-B450-Plus.html

https://www.skroutz.gr/s/11139196/AMD-Ryzen-5-1400-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html

.....ειδάλλως δεν συμφέρει αυτήν την εποχή να δώσεις φράγκα για fx (πούλα ότι έχεις και πρόσθεσε λίγα €  και πήγαινε σε ryzen)......Εννοείται ότι αν υπάρχει το budjet πας και σε καλύτερο cpu από αυτό που έβαλα.....

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος να μπείς στη διαδικασία -ειδικά αυτού- του fx. Όπως ανέφεραν όλα τα παιδιά ή πας σε entry level ryzen/intel που θα έχουν υψηλότερη απόδοση είτε αν θες να περιορίσεις το κόστος, δίνεις mobo + cpu, κρατάς μνήμες και πας σε μεταχειρισμένο σετάκι Kaby Lake. Ακόμα και σε παλαιότερο Ivy Bridge να πας (πχ 3570k), καλύτερη απόδοση θα έχεις με σαφώς χαμηλότερο TDP

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Τι ακριβως φοβασαι απο την Η105; Να χασει νερο πχ και να σταξει στο μηχανημα σου ειναι απο δυσκολο εως απιθανο.

Δεν ειχα ποτε υδροψυξη και φοβαμε μην σταξει κανα νερο η κατι παει στραβα..

5 ώρες πριν, ZAFIRIOSNT είπε

σε τι μητρική θα τον βάλεις?

Φιλε δεν θυμαμε το μοντελο poy moy eipe o filow moy einai gigabite 990x κατι τετοιο δεν ειναι ακριβο μοντελο , οταν βγηκε 100 ευρω περιπου τωρα θα κανει 50 +/- νομιζω..Οι μνημες ειναι corsair vengeance 2x8 =16gb

5 ώρες πριν, BabisTs είπε

πήγαινε σε κάτι τέτοιο αν κηνυγάς το gaming

https://www.skroutz.gr/s/15498117/Asus-Prime-B450-Plus.html

https://www.skroutz.gr/s/11139196/AMD-Ryzen-5-1400-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html

.....ειδάλλως δεν συμφέρει αυτήν την εποχή να δώσεις φράγκα για fx (πούλα ότι έχεις και πρόσθεσε λίγα €  και πήγαινε σε ryzen)......Εννοείται ότι αν υπάρχει το budjet πας και σε καλύτερο cpu από αυτό που έβαλα.....

Nai αυτον ton ryzen 1400 καλοβλεπω , εβαλα στο utube συγκριση με τον fx9590 και ειναι το ιδιο σε frames σε παιχνιδια και λιγο καλυτερος και ειναι μολις 95w ...

2 ώρες πριν, nvnight είπε

Δεν υπάρχει λόγος να μπείς στη διαδικασία -ειδικά αυτού- του fx. Όπως ανέφεραν όλα τα παιδιά ή πας σε entry level ryzen/intel που θα έχουν υψηλότερη απόδοση είτε αν θες να περιορίσεις το κόστος, δίνεις mobo + cpu, κρατάς μνήμες και πας σε μεταχειρισμένο σετάκι Kaby Lake. Ακόμα και σε παλαιότερο Ivy Bridge να πας (πχ 3570k), καλύτερη απόδοση θα έχεις με σαφώς χαμηλότερο TDP

Παιδες επειδη δεν το ειπα καθαρα παραπανω αυτα τα πραγματα μου τα χαριζει φιλος δεν θα τα αγοραζα ποτε ειμαι παντα υπερ τον χαμηλοτερων σε καταναλοση μοντελων /λιγοτερη θερμοτητα (και για οικονομικους λογους) parts , το σεναριο που σκευτομαι ειναι να πουλησω cpu + motherboard + RAM και να φτιαξω σετακι με AM4+ ryzen 1400 +16gb RAM DDR4. Το θεμα ειναι οτι ειμαι ανεργος και δεν παιζουν καθολου φραγκα παραπανω ,δηλαδη πρεπει να αγορασω με τα λεφτα που θα πουλησω ... Ας ειναι και ελαφρως μεταχειρισμενα αυτα που θα αγορασω

Στο ebay πουλουν 9590 με -/= 100 ευρω , καποιοι κα πιο φτηνα  τωρα αν το εκανα ετσι με τον Ryzen 1400 θα εφτανε να τον ψυξη καταληλά η CM EVO212?(και αν αγορασω και εναν extra AM4 bracket amazon...).Με μια μητρικη οχι πολυ ακριβη και μνημες 16gb το ιδιο ειτε καινουρια ειτε μεταχειρισμενα .. Σε αυτο το σεναριο πουλοντας και την h105 θα ειμαι περιπου ισα βαρκα , ισα πανια στα λεφτα?Να πω οτι το τροφοδοτικο μου ειναι corsair 850TX και η καρτα μου gtx 1060 6gb gygabite gaming edition

Επεξ/σία από Miatakias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O FX-9590 θέλει και πολύ καλή μητρική όπως Asus SaberTooth 990FX R2.0 με φάσεις - ρυθμίσεις και βάζεις ανεμιστήρες παντού  και στα vrms η όπως διάολο τα λένε .Δεν έχεις ιδέα με τι πας να μπλεξεις . Και τι προβλήματα θα έχεις άμα δε bootαρει με τις μνήμες ...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

O FX-9590 θέλει και πολύ καλή μητρική όπως   με φάσεις - ρυθμίσεις και βάζεις ανεμιστήρες παντού  και στα vrms η όπως διάολο τα λένε .Δεν έχεις ιδέα με τι πας να μπλεξεις .

Χαχαχα ρε συ ο φιλος που  μου τα δίνει δεν ειχε πρόβλημα αλλα ειχε και κουτι coolemaster αυτα τα πολυ μεγάλα με παρα πολλους ανεμιστήρες,  οκ πολυ αρνητικοτητα με τον 9590 πραμα που με κανει να μην θελω να τον κρατησω... Παω στο σενάριο να τα πουλησω λοιπον ποσο μπορω να τον πουλησω τον 9590 εχει ιδεα κάνεις για τιμη χωρις εγγύηση?

updated: Τελικα φιλε η μητρικη ειναι αυτη που γραφεις Asus SaberTooth 990FX R2.0 και οι μηνμες

Corsair Vengeance Pro 2x8 16GB DDR3 2133 ..

Eπισης ειδα βιντεο με ryzen 1400 + evo212  και οι θερμοκρασιες ειναι πολυ καλυτερες απο στοκ φαινεται more than enough που λενε απ την στιγμη που δεν ανακατευομαι με overclocking απλα θελω AM4 bracket δες στο 4 λεπτο

Επεξ/σία από Miatakias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...