Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επεξεργαστης: Intel Core i3 530 στα 2,93Hz vs Intel Core 2 Quad Q6600

Μνημη: 4GB vs 4GB
Μητρικη: Gigabyte H55M-S2H vs Adus p5kc
Καρτα γραφικων: ATIRadeon HD 4350 vs Invidia Geforce GT 610
Δισκος: Δυο δισκοι sata των 300 GB και ενας sata των 500 GB vs Ενας ssd 128GB  και δυο sata 300 και 500 GB

Τα στοιχεια ειναι απο το CPUID CPU-Z 

Για πειτε μου την γνωμη σας. Ευχαριστω.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Γεια σου. Σχετικά με τι θέλεις γνώμη; Να  σε βοηθήσει κάποιος να επιλέξεις ποιο να  αγοράσεις ;  

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Επεξεργαστης: Intel Core i3 στα 2,93Hz vs Intel Core 2 Quad Q6600

Δισκος: Δυο δισκοι sata των 300 GB και ενας sata των 500 GB vs Ενας ssd 128GB  και δυο sata 300 και 500 GB

Για πειτε μου την γνωμη σας.  ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ? ΚΑΙ ποιον Ι3 εννοεις ακριβως? 

Δημοσ.

Εχω αυτο και τα δυο το ενα ενος φιλου που θελει να το πουλησει και το αλλο ειναι δικαο μου και δεν ξερω αν αξιζει να αγορασω εγω του φιλου .

Το δικο μου ειναι το δευτερο αναφερομενο με asus Μητρικη κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, cabdik είπε
10 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Επεξεργαστης: Intel Core i3 στα 2,93Hz vs Intel Core 2 Quad Q6600

Για πειτε μου την γνωμη σας.  ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ? ΚΑΙ ποιον Ι3 εννοεις ακριβως? 

Εγραψα πιο πανω τον λογο 

i3 530 γραφει ο επεξεργαστης 

Τα στοιχεια ειναι απο το CPUID CPU-Z 

• Like 1
Δημοσ.

Γενικα.....  ειναι λιγο καλυτερος ο i3 σαν επεξεργαστης, αλλα πολυ καλυτερη συνολικα η πλατφορμα.  αν χρειαζεσαι και κατι καλυτερο, στην Η55 μπορεις να βαλεις και εναν ι5 760 ή εναν  i7 870 και να ειναι ακομα καλυτερα τα πραματα. 

παρ' ολα αυτα, αν προκειται να το αγορασεις, εξαρταται απο το ποσο θα δωσεις (αν δωσεις), και τι χρηση το θες....!!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, cabdik είπε

Γενικα.....  ειναι λιγο καλυτερος ο i3 σαν επεξεργαστης, αλλα πολυ καλυτερη συνολικα η πλατφορμα.  αν χρειαζεσαι και κατι καλυτερο, στην Η55 μπορεις να βαλεις και εναν ι5 760 ή εναν  i7 870 και να ειναι ακομα καλυτερα τα πραματα. 

παρ' ολα αυτα, αν προκειται να το αγορασεις, εξαρταται απο το ποσο θα δωσεις (αν δωσεις), και τι χρηση το θες....!!! 

Ο φιλος μου θελει να το πουλησει και εχει αφησει σε εμεν α την τιμη .Το εχω βαλει 100 ευρω στην αγγελια στην υπογραφη μου αλλα δεν βλεπω να φευγει  .Δεν θελω να κανω αλλαγες σε επεξεργαστες κλπ .Το πολυ πολυ  στον δισκο να κρατησω τον ssd.

Για χρηση 95% για internet ( download )

• Like 1
Δημοσ.

Κράτα το σύστημά σου με q6600 κι απλά δώσε ενα 20ρικο και πάρε εναν ssd. Τα παρα πάνω χρήματα θα είναι πεταμένα ειδικά για την χρήση που το θές..

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ZELOMOTH είπε

Κράτα το σύστημά σου με q6600 κι απλά δώσε ενα 20ρικο και πάρε εναν ssd. Τα παρα πάνω χρήματα θα είναι πεταμένα ειδικά για την χρήση που το θές..

Ευχαριστω.Εχει ssd αυτο που εχω .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Ευχαριστω.Εχει ssd αυτο που εχω .

Πέρα από την παλαιότητα των 2 συστημάτων.
- O Q6600 είναι καθαρός 4πύρηνος ενώ ο i3 διπύρηνος με hyperthreading.
Και οι δύο μια χαρά είναι για την δουλειά που το θες και δεν θα δείς διαφορές στην χρήση.

Και τα 2 μπόρντ έχουν μόνο SATA2 πρωτόκολλο άρα δεν εκμεταλεύεσαι το 100% οποιοδήποτε SSD και να βάλεις επάνω ενώ το Gigabyte έχει ένα προβάδισμα επειδή διαθέτει 6 θύρες SATA (αν έχεις πολλούς δίσκους βολεύει ;) ) ενώ το ASUS μόνο 4.
- Το Asus είναι ποιό ποιοτική υλοποίηση με χάλκινες ψύκτρες στα mosfets ΑΛΛΑ περιορίζεται μόνο σε 4Gb DDR3 RAM ενώ μπορεί να πάρει μέχρι 8Gb DDR2 αλλά δεν αξίζει τόσο πολύ η εν λόγο μνήμη τώρα ποιά.
- Το Gigabyte είναι απλή υλοποίηση, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο με μόνο πλεονέκτημα ότι σηκώνει μέχρι 8Gb RAM αλλά έχει μόνο 2 slots άρα θα πρέπει να βάλεις 2 χ 4Gb αναγκαστικά. (βρίσκεις ακόμα σε μεταχειρισμένα και είναι φθηνά όμως)

- Oι κάρτες γραφικών είναι παλιές αλλά δεν σε ενδιαφέρει λόγο της χρήσης που το προορίζεις.

- Το τροφοδοτικό είναι ένα θέμα αλλά δεν αναφέρεις μάρκες.

Για την δουλειά που το θες κοίτα οπωσδήποτε κάτι με 8Gb RAM, πραγματικά έχει άλλη αίσθηση ειδικά στο ίντερνετ που ανοίγεις πολλά tabs.
Αν είναι σε καλή κατάσταση και με ποιοτικό τροφοδοτικό θα σου πρότεινα το i3 λόγο της δυνατότητας για παραπάνω μνήμη και δίσκους.
Διαφορετικά κάτσε με το παλιό όσο αυτό αντέξει.

Η τιμή που το δίνεις πάντως καλή είναι, απλά είναι σχετικά παλιό σύστημα και τώρα στις γιορτές δεν θα φύγει τόσο εύκολα, από το νέο χρόνο ίσως. ;)

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

1)Κρατάς τον i3 με το καλύτερο τροφοδοτικό τον καλύτερο ssd τον καλύτερο hdd και το καλύτερο κουτί.

2) Στήνεις τον Q6600 με όσο δυνατόν λιγότερα(φθηνότερα)καλουδια πχ μόνο ένα δίσκο,το πουλάς φθηνά πχ 60€ και δίνεις ξεχωριστά τους υπόλοιπους δίσκους.

Πιθανώς να σου βγει τζάμπα και πιστεύω αν και ακούγεται χρονοβόρο θα τελειώνεις γρηγορότερα από το να πουλήσεις το έτοιμο 1156.Αν και για την χρήση που θέλεις δεν θα δεις διαφορά είναι από πολλές απόψεις καλύτερο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...