angmar Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα σε όλους. Έκανα αίτηση φορητότητας από Vodafone σε Cosmote (μέσω τηλεφωνικής προσφοράς) στις 17/12/2018 με την υπόσχεση ότι παρέχουν VDSL στην περιοχή μου και ότι οι ταχύτητες θα είναι καλύτερες απ τα 13Mbit που έπιανα στη VF. H γραμμή συνδέθηκε σήμερα, περιττό να πω πως είναι όλα τα ίδια χάλια, η "VDSL" μου συγχρονίζει στα 13.8 και είναι και ασταθής. Ρώτησα στο 13888 ποια είναι η διαδικασία ακύρωσης της φορητότητας αλλά επιμένουν ότι πλεον έχει αλλάξει ο νόμος και δε μπορώ να υπαναχωρήσω. Ισχύει κάτι τέτοιο; Δεν μπορώ να πάω πίσω ακόμα και αν δε μπορούν να μου παρέχουν το προϊόν που υποσχέθηκαν, ή ακόμη και αν άλλαξα γνώμη; Ευχαριστώ.
NikosKallithea Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Επρεπε να το ψαξεις πριν πας, τωρα ειναι αργα.
angmar Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Έχεις κάποιο έγγραφο/link που υποστηρίζει την απάντησή σου ότι είναι αργά, ή απλά λες τη γνώμη σου;
LeonV12 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Αδερφε δες εδω. http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=2ahUKEwj-x4z3oK7fAhWBmywKHTSCDgUQFjABegQICRAB&url=https%3A%2F%2Fwww.eett.gr%2Fopencms%2Fopencms%2Fadmin%2Fdownloads%2FInformative_Documentation%2FEETT.pdf&usg=AOvVaw3PyskJ66663OKBAnUd2Fn1 https://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_0837.html 1
angmar Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Ευχαριστώ. Το 2ο link το είδα χθες, αλλά απ ότι φαίνεται τους καλύπτει αυτό το κομμάτι. Αναφορά σε κείμενο Σε περίπτωση που ο συνδρομητής επιθυμεί το αίτημα να υλοποιηθεί νωρίτερα από τις 14 ημέρες, πρέπει να υποβάλει σχετική δήλωση στη νέα εταιρία. Σημειώνεται, ότι η εταιρία έχει δικαίωμα είτε να μην κάνει αποδεκτό το αίτημα, είτε να ζητήσει από τον συνδρομητή γραπτή δήλωση ότι αποδέχεται να απωλέσει το δικαίωμα υπαναχώρησης. Στην περίπτωση αυτή, ο συνδρομητής έχει τη δυνατότητα, μέχρι την ενεργοποίηση της υπηρεσίας σε νέα εταιρία και εφόσον δεν έχει παρέλθει η προθεσμία των 14 ημερών, να υποβάλει αίτηση ακύρωσης της φορητότητας. σίγουρα κάπου μέσα στα χίλια μύρια που μου είπαν κατά τη διάρκεια του τηλεφωνικού "συμβολαίου" θα το πέταξαν κι αυτό. Τσεκάρω τώρα το link με τις 100 ερωτήσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 22 ώρες πριν, angmar είπε Καλησπέρα σε όλους. Έκανα αίτηση φορητότητας από Vodafone σε Cosmote (μέσω τηλεφωνικής προσφοράς) στις 17/12/2018 με την υπόσχεση ότι παρέχουν VDSL στην περιοχή μου και ότι οι ταχύτητες θα είναι καλύτερες απ τα 13Mbit που έπιανα στη VF. H γραμμή συνδέθηκε σήμερα, περιττό να πω πως είναι όλα τα ίδια χάλια, η "VDSL" μου συγχρονίζει στα 13.8 και είναι και ασταθής. Ρώτησα στο 13888 ποια είναι η διαδικασία ακύρωσης της φορητότητας αλλά επιμένουν ότι πλεον έχει αλλάξει ο νόμος και δε μπορώ να υπαναχωρήσω. Ισχύει κάτι τέτοιο; Δεν μπορώ να πάω πίσω ακόμα και αν δε μπορούν να μου παρέχουν το προϊόν που υποσχέθηκαν, ή ακόμη και αν άλλαξα γνώμη; Ευχαριστώ. Δε χρειάζεται να μπλέκεις με υπαναχώρηση (ασε που πλεον δεν ισχύει όπως το ξέραμε). Αυτο που πρέπει να κάνεις είναι να δηλώσεις βλάβη. VDSL 50 ή 30 έβαλες;
donblunts Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Η να ζητήσεις την ηχογράφηση της κλήσης, που σου είπαν οτι θα έχεις εγγυημένα καλύτερες ταχύτητες. Δεν ξέρω αν γίνεται, απλα το προτείνω.
angmar Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Δε χρειάζεται να μπλέκεις με υπαναχώρηση (ασε που πλεον δεν ισχύει όπως το ξέραμε). Αυτο που πρέπει να κάνεις είναι να δηλώσεις βλάβη. VDSL 50 ή 30 έβαλες; Βλάβη δήλωσα, αλλά δε νομίζω πως τεχνικά μπορεί να γίνει κάτι. Ο τεχνικός στο τηλέφωνο μου είπε πως τα στατιστικά της γραμμής είναι ακριβώς πάνω στο μ.ο. της περιοχής για VDSL. ( Η αίτησή μου ήταν για 50αρα, αλλά μου είπαν πως το 30αρι μόνο φαίνεται διαθέσιμο, και μάλλον θα πάω εκεί, παρόλα αυτά το 30άρι καταργήθηκε εμπορικά και πλέον έχουν ή ADSL ως 24 ή 50άρια ) Την υπαναχώρηση την εξετάζω με το σκεπτικό πως έκανα μια φορητότητα με σκοπό να πάρω ένα προιόν το οποίο τελικά δεν μπορούν να μου παρέχουν, θα εξαρτηθεί και απ το τι θα πει το τεχνικό τους τμήμα, αν και όταν απαντήσει. @donblunts είμαι 100% σίγουρος πως το σεναριάκι τους περιέχει legalese για να καλυφθούν και δεν υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος από αυτούς ότι εγγυάται ταχύτητες. Εδώ ο τεχνικός μου είπε εμμέσως πλην σαφώς πως η γραμμή μου είναι κανόνι για την περιοχή, 14Mbps στην 50άρα, σιγά μην εγγυηθούν τίποτα.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, angmar είπε Βλάβη δήλωσα, αλλά δε νομίζω πως τεχνικά μπορεί να γίνει κάτι. Ο τεχνικός στο τηλέφωνο μου είπε πως τα στατιστικά της γραμμής είναι ακριβώς πάνω στο μ.ο. της περιοχής για VDSL. ( Η αίτησή μου ήταν για 50αρα, αλλά μου είπαν πως το 30αρι μόνο φαίνεται διαθέσιμο, και μάλλον θα πάω εκεί, παρόλα αυτά το 30άρι καταργήθηκε εμπορικά και πλέον έχουν ή ADSL ως 24 ή 50άρια ) Την υπαναχώρηση την εξετάζω με το σκεπτικό πως έκανα μια φορητότητα με σκοπό να πάρω ένα προιόν το οποίο τελικά δεν μπορούν να μου παρέχουν, θα εξαρτηθεί και απ το τι θα πει το τεχνικό τους τμήμα, αν και όταν απαντήσει. @donblunts είμαι 100% σίγουρος πως το σεναριάκι τους περιέχει legalese για να καλυφθούν και δεν υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος από αυτούς ότι εγγυάται ταχύτητες. Εδώ ο τεχνικός μου είπε εμμέσως πλην σαφώς πως η γραμμή μου είναι κανόνι για την περιοχή, 14Mbps στην 50άρα, σιγά μην εγγυηθούν τίποτα. Κοίτα να δεις. Αν δεν κάνω λάθος έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Δεν μπορούν να σε χρεώνουν vdsl 50 και να σου παρέχουν max 2mbps (το τραβάω για την οικονομία της συζήτησης). Απ' ότι θυμάμαι, το 50-αρι πρέπει να είναι πάνω απο το 30-αρι για να θεωρηθεί έγκυρο. Το 30-αρι πρέπει να ειναι πάνω από την 24-άρα. Εγώ με cosmote vdsl 50 έπεσα απο τα αρχικά 36 mbps (και άρα δε το θεωρούσαν βλάβη) στα 25mbps μέσα σε 6-7 μήνες και το δέχτηκαν ως βλάβη. Εσύ συνεχίζεις και δηλώνεις βλάβες και φρόντισε να έχεις μερικά πράγματα γραπτώς έτσι ώστε να φύγει καταγγελία στην ΕΕΤΤ και να μπορεσεις να σπάσεις το συμβόλαιο χωρίς να πληρώσεις ρήτρα πρόωρης αποχώρησης. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2018 από natural_sgf
angmar Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, natural_sgf είπε Κοίτα να δεις. Αν δεν κάνω λάθος έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Δεν μπορούν να σε χρεώνουν vdsl 50 και να σου παρέχουν max 2mbps (το τραβάω για την οικονομία της συζήτησης). Απ' ότι θυμάμαι, το 50-αρι πρέπει να είναι πάνω απο το 30-αρι για να θεωρηθεί έγκυρο. Το 30-αρι πρέπει να ειναι πάνω από την 24-άρα. Εγώ με cosmote vdsl 50 έπεσα απο τα αρχικά 36 mbps (και άρα δε το θεωρούσαν βλάβη) στα 25mbps μέσα σε 6-7 μήνες και το δέχτηκαν ως βλάβη. Εσύ συνεχίζεις και δηλώνεις βλάβες και φρόντισε να έχεις μερικά πράγματα γραπτώς έτσι ώστε να φύγει καταγγελία στην ΕΕΤΤ και να μπορεσεις να σπάσεις το συμβόλαιο χωρίς να πληρώσεις ρήτρα πρόωρης αποχώρησης. Η εγγυημένη ταχύτητα που πουλάνε σημαίνει απλά ότι υποβαθμίζουν την γραμμή σου στο χαμηλότερο πακέτο, χωρίς ποινή, πάλι καλά δηλαδή. Έχω στείλει 2 mail μέσω της φόρμας τους, αλλά φυσικά δεν έχουν απαντήσει ακόμα. Δυστυχώς η δήλωση βλάβης γίνεται μέσω τηλεφώνου, οπότε γραπτά δεν έχω τίποτα από κει. Υπάρχει κάποια οδός που δεν εξέτασα;
donblunts Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, angmar είπε είμαι 100% σίγουρος πως το σεναριάκι τους περιέχει legalese για να καλυφθούν και δεν υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος από αυτούς ότι εγγυάται ταχύτητες. Εδώ ο τεχνικός μου είπε εμμέσως πλην σαφώς πως η γραμμή μου είναι κανόνι για την περιοχή, 14Mbps στην 50άρα, σιγά μην εγγυηθούν τίποτα. Στο είπαν στο τηλέφωνο οτι σίγουρα θα εισαι πιο ψηλά η όχι; Επίσης, κάπου είχε αναφερθεί στο φόρουμ, οτι πχ. αν κάνεις συμβόλαιο για VDSL 50, και εν τέλη δεν πιάνεις ούτε τα μισά, μπορείς να αλλάξεις πρόγραμμα.
angmar Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μιλάμε για ωριαία τηλεφωνήματα έτσι; Δεν θυμάμαι αν είπαν κάτι τέτοιο, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ακόμα και να το υπονόησαν το phrasing θα τους επιτρέπει να τη βγάλουν καθαρή. Πρόγραμμα κατά πάσα πιθανότητα θα με αφήσουν ν αλλάξω, το θέμα είναι ότι δεν είναι λύση αυτό. Λύση είναι να χάσουν τον πελάτη γιατί πούλησαν φούμαρα.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, angmar είπε Η εγγυημένη ταχύτητα που πουλάνε σημαίνει απλά ότι υποβαθμίζουν την γραμμή σου στο χαμηλότερο πακέτο, χωρίς ποινή, πάλι καλά δηλαδή. Έχω στείλει 2 mail μέσω της φόρμας τους, αλλά φυσικά δεν έχουν απαντήσει ακόμα. Δυστυχώς η δήλωση βλάβης γίνεται μέσω τηλεφώνου, οπότε γραπτά δεν έχω τίποτα από κει. Υπάρχει κάποια οδός που δεν εξέτασα; Επιμένεις όμως. Σου λέω υπάρχει ένα βασικό QoS (quality of service) πλέον. Δεν μπορεί να σου πουλάει 50-αρα vdsl και να σε έχει στα 10mbps. Τότε πρέπει να σε πάει σε adsl μέχρι 24 και να σε χρεώσει ανάλογα. Επειδή όμως εσύ δεν ζήτησες adsl αλλά VDSL ο πάροχος δεν είναι σε θέση να στο προσφέρει, άρα βάσει κανονισμού ΕΕΤΤ θα πρέπει να σε αποδεσμευσει.
angmar Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, natural_sgf είπε Επειδή όμως εσύ δεν ζήτησες adsl αλλά VDSL ο πάροχος δεν είναι σε θέση να στο προσφέρει, άρα βάσει κανονισμού ΕΕΤΤ θα πρέπει να σε αποδεσμευσει. Αυτό ελπίζω κι εγώ, άρα μάλλον περιμένω ν αποφανθεί το τεχνικό τμήμα ότι δεν πάει παραπάνω η γραμμή για να ζητήσω αποδέσμευση.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, angmar είπε Αυτό ελπίζω κι εγώ, άρα μάλλον περιμένω ν αποφανθεί το τεχνικό τμήμα ότι δεν πάει παραπάνω η γραμμή για να ζητήσω αποδέσμευση. Ακριβώς. Αρκεί να μη δεχτείς να σε γυρίσουν σε ADSL αλλά να επιμένεις για VDSL.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα