Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 27,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Millennium

3559

• TROIDX

2494

• booka

1174

• lovesucks

926

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Mrs. Hyde said:
  Reveal hidden contents

Τι δεν μπορώ να φανταστώ; Πόσες και πόσες φορές βλέπω να παθιάζεσαι με αυτά που γράφεις, αλλά, κλασική εγώ, σε διαβάζω μονολογώντας "ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ;;;". χαχα

Ναι, απολαμβάνω τα τραγούδια, αλλά το να κάτσω να ψάξω τόση πληροφορία το βαριέμαι, το θεωρώ χάσιμο χρόνου. Νιώθω ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο αντ' αυτού. Εντάξει, γούστα είναι αυτά. Άβυσσος η ψυχή τού καθενός μας, όπως είπες κι εσύ. Σημασία έχει να χαιρόμαστε - ό,τι κι εάν είναι αυτό που μας δίνει την χαρά. 

Εν τω μεταξύ, εκτός από μουσικές γνώσεις, έχεις και το χάρισμα. Σε όλα μέσα πέφτεις. Είσαι καλόοοος. Κι αυτό το τραγούδι με εκφράζει, αλλά και το ρητό. Πάνσοφο! Είναι αλήθεια ότι δεν τα ξέρουμε όλα. Το καθετί είναι σαν ένα κομμάτι γυαλί, απ' αυτά που τα γυρίζεις στο φως κι εμφανίζουν κάθε φορά κι άλλο χρώμα. Πρέπει να έχεις την υπομονή να το γυρίσεις ξανά και ξανά, να τα δεις όλα. Μαγική η διαδικασία, και πάντα αφήνει κάτι. Ή κάτι σαν παζλ, για να το θέσουμε πιο απλά. Να, εμένα εδώ είναι το πάθος μου. Σαν άλλος Σέρλοκ Χολμς να εξιχνιάζω. 😅 (Κάποιες φορές και να πλάθω, κι αυτό μ' αρέσει. Ωραία κι η ονειροπόληση και το ταξίδι τού μυαλού. Έχει κάτι απ' το να ξαναγίνεσαι παιδί - που καταγίνεται με τα παιχνίδια που 'χει απλωμένα στα πόδια του, κι απασχολείται με τις ώρες!)

Κι άμα βγάλεις άκρη μ' αυτά που λέω, εγώ θα κάτσω να μάθω όλα αυτά που λέγατε με τη Σίβυλλα για τον Καπάλντι και δεν ξέρω ποιον άλλον. χαχαχα Μόνο από το ότι έχω συνδυάσει θηλυκό δόκτωρ Τζέκιλ και κυρία Χάιντ, είναι αρκετό να με πείτε του γιατρού. Κάναμε και πλάκα σε διπλανό θέμα μ' αυτό. 🤣

Καλή συνέχεια!

Spoiler

Σ'ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια :)

Το να κάτσει κανείς να ψάξει μουσικές πληροφορίες (αν και πολλές φορές, αυτές προέρχονται και από την απλή ενασχόληση μετά από πολλά χρόνια με την μουσική), βοηθά στο να ανακαλύψει νέα πράγματα και μουσικές. Και γενικότερα, η γνώση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ολοι το κάνουν, αναλόγως της αγάπης που έχουν γιά κάτι. Αφιερωση χρόνου είναι, όπως λες κι΄εσύ. Και τον χρόνο του ο καθένας, τον διοχετεύει εκεί που αγαπά και σ' αυτό που αγαπά. Εκεί λίγο με μπερδευεις, αλλά είπα, οκ. Χα χα! 

Εννοείς ότι άμα κατάλαβα τι λες, θα ασχοληθείς με το ψάξιμο της μουσικής; Σου έχω άσχημα νέα! Κατάλαβα. Ισως και περισσότερα, αλλά θα θέλουν ανάλυση, που εδώ δεν μας επιτρέπει ο χώρος και ο χρόνος 

Θα σου βάλω λοιπόν ένα τραγούδι, που μιλάει γιά τα "γυαλιά" που λες 

Mόνο που είναι σχεδόν αυτοβιογραφικό κομμάτι των Beatles και χρειάζεται να ξέρεις τι έλεγαν στα τραγούδια που αναφέρεται, για να καταλάβεις το νόημα 

Εσύ, κρατάς το "γυάλινο κρεμμύδι", που μέσα από αυτό βλέπεις τον κόσμο, προσπαθώντας να διορθώσεις μιά τρύπα στον ωκεανό

To "κρεμμύδι", αντιπροσωπεύει τα στρώματα της ανθρώπινης συνείδησης

Το "γυαλί", είναι αυτό που εσύ ανέφερες ως "κάθε τι" και που αντανακλά

Αμα τα συνδυάσεις, νομιζω πλησιάζουμε σ' αυτό που εννοούν οι Beatles και ίσως και εσύ

Spoiler
I told you about strawberry fields
You know the place where nothing is real
Well here's another place you can go
Where everything flows.
Looking through the bent-backed tulips
To see how the other half live
Looking through a glass onion.
I told you about the walrus and me, man
You know we're as close as can be, man
Well here's another clue for you all
The walrus was Paul.
Standing on the cast iron shore, yeah
Lady Madonna trying to make ends meet, yeah
Looking through the glass onion
Oh yeah, oh yeah, oh yeah
Looking through the glass onion.
I told you about the fool on the hill
I tell you man he's living there still
Well here's another place you can be
Listen to me.
Fixing a hole in the ocean
Trying to make a dove-tail joint, yeah
Looking through a glass onion.

The Beatles - Glass Onion (1968)

Επεξ/σία από Coscas
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...