kostis76 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έρχονται το καλοκαίρι... Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2022 από kostis76 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Weiss Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GHOUL3037 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JennyP Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GHOUL3037 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silenzio Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 "Κάποιες χώρες έχουν άφθονους πόρους Ενώ άλλοι δεν έχουν τίποτα Ποια είναι η μοίρα τους? Να πεθάνουν από την πείνα? Να υπάρχει για πάντα φτώχεια? Ποιος είναι τότε ο σκοπός του πολιτισμού? Γιατί τότε υπάρχει η ανθρώπινη συνείδηση? Ποιος είναι τότε ο σκοπός του ΟΗΕ?" Φιντέλ Κάστρο - Απόσπασμα από την ομιλία του στον ΟΗΕ (1979) Spoiler Έχει αίμα το Adidas το καινούργιο που φοράω και το κινητό στη θήκη που στο χέρι μου κρατάω έχει κόπο και ιδρώτα το πουκάμισο τ' Armani και κουβάλημα οι σπόροι στου καφέ μου το χαρμάνι Έχει πόνο και φοβέρες κάθε κουταλιά Nutella και το δέρμα που χρειάστηκε στης μπάλας μου τη γκέλα έχει δάκρυα ο κάθε κόμπος που 'χω στο χαλί μου και το τζόκεϊ που με μαγκιά φοράει η κεφαλή μου Γιατί όλα όσα είπα, της ζωής μου προϊόντα μου τ' αφήσαν οι δικοί μου ή τ' αγόρασα από σπόντα τα δουλέψανε παιδιά που 'ναι γεννημένα δούλοι μεροφάι μεροδούλι και εμείς παίζουμε κρυφτούλι Τυνησία και Σουδάν, Μαλαισία, Πακιστάν και δεκάδες χώρες που τα πιτσιρίκια δεν θα φαν για να έχω εγώ μπουφάν με υπογραφή της Nike μπας και δώσει ο Θεός να μου κάνουν κάνα "Like" Όταν έβγαινα να παίξω στην αλάνα με τη μπάλα κάποιες οικογένειες δεν είχαν να πάρουν γάλα Όταν άφηνα χαρταετό στον ουρανό να ανέβει κάποιοι αφήναν το παιδί τους μοναχό να ζητιανεύει Όταν μου 'λεγε η γιαγιά μου κάθε βράδυ παραμύθια σκότωναν αθώες ψυχές, άλλωστε, έτσι από συνήθεια, όταν μου 'φερνε η νονά μου τη λαμπάδα και παιχνίδια συνομήλικοί μου ψάχναν την τροφή τους στα σκουπίδια Όταν έβλεπα μικρός το "Xοντρό και τον Λιγνό" βάζαν σκλάβους να δουλεύουν στα ορυχεία του Κονγκό όταν οι γονείς μου μ' είχαν όλο αγκαλιές και χάδια χαρτομάντηλα πουλούσαν και λουλούδια στα φανάρια Ό,τι φόρεσα ως τώρα Nike, Puma και Sportex τα 'χουν φτιάξει δια της βίας στην Ασία, στο Μπαγκλαντές όσα λόγια και να πω, όσους στίχους και να γράψω, στράφι θα πάνε κι αυτοί αν τον κόσμο δεν αλλάξω Σε αυτή την μηχανή, του κόσμου οι λαοί αντί για λάδι καίνε ανθρώπου αίμα μα αλλάζουν οι καιροί και θα 'ρθει η στιγμή κι ο δούλος θα 'ναι αυτός που βάζει στέμμα Όταν έπαιζα μικρός με το πρώτο το Nintendo στην Ινδία οι ανήλικοι κουβάλαγαν τσιμέντο όταν έφτιαχνα το δέντρο με φωτάκια και στολίδια τα παιδιά στη Βραζιλία ψάχναν μέσα στα σκουπίδια Όταν έκανα ποδήλατο στο δρόμο τα απογεύματα συνομήλικους στην Κίνα τους σκοτώναν για μοσχεύματα κοκκίνιζα σαν κοίταζα της τάξης τα κορίτσια ενώ στην Ινδονησία τα πουλούσανε για βίτσια Όταν έβλεπα τον Αλαντίν στην Disney με το τζίνι τα αδέλφια μου γαζώνανε κάτω στη Παλαιστίνη μα σε ευχαριστώ Θεέ, που 'χω και έναν ΟΗΕ και να ενδιαφερθώ γι' αυτά δεν χρειάστηκε ποτέ Να είναι καλά και το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες της θρησκείας το αδερφάτο, μ' όλες τις παιδεραστίες μα όμως πάνω από όλα τα άλλα, στου μεγάρου μας τη σάλα δεν θα είχες την κουτάλα, αν δεν ήσουν καπιτάλα Και το σύστημα ρολόι που ρυθμίστηκε να τρώει την εργατική την τάξη που όλα αυτή τα έχει παράξει μα άντε να το καταλάβει και μετά ποιος θα προλάβει απ' το κύμα να γλυτώσει και πανί να ανασηκώσει Στο σχολείο ως αριστούχος να κρατάω τη σημαία ήμουν από άλλη χώρα και δεν μ' έκανες παρέα με έχεις σκοτώσει στο Ιράκ, στο Βιετνάμ, στη Παλαιστίνη εγώ αγέννητο μωρό και δεν είχα καν ευθύνη Μου έχεις βγάλει τα όργανα μου, μπας και πάρεις τα λεφτά σου για να ζήσουν παραπάνω λίγο τα αφεντικά σου με είχες σκλάβο στο παζάρι και με πούλαγες, φαντάσου θα γυρίσει ο τροχός και θα 'ρθει και η σειρά σου μέσα σ' αυτήν την μηχανή αν ενωθούμε όλοι μαζί και χαράξουμε αντίθετη πορεία στο γρανάζι ένα θα γίνω εγώ και εσύ και θα έρθει εκείνη η στιγμή όπου αλλάζουν οι καιροί και σίγουρα θα τους πειράζει Αρκεί σε αυτή την μηχανή, όλου του κόσμου οι λαοί αν σταματήσουμε για πάρτη τους άλλο να χύνουμε αίμα και θα έρθει εκείνη η στιγμή που η φωνή μας θα ακουστεί κι ο δούλος μόνος νικητής στην κεφαλή θα βάζει στέμμα 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ison_ Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostis76 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mrpink Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis han Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cyber_Spartacus Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δεν είναι R.E.M αλλα εχω κολλήσει μου προκαλεί ηρεμία 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis han Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 24 λεπτά πριν, mrpink είπε 1991 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις