Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 27,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Millennium

3559

• TROIDX

2494

• booka

1174

• lovesucks

926

Δημοσ.
2 hours ago, Coscas said:

Ωραίος "καθηγητής".Πάλι καλά που ζήτησε συγνώμη αλλά λογικά ο βαθμός δεν άλλαξε ε;

Κοίτα να δείς...Χωρίς να θέλω να το παίξω υπερειδήμων, ραπ γιά μένα, είναι το μιλητό σε συνδυασμό με στοιχεία soul 60's - 70's. Μιά "εξέλιξη" δλδ της χορευτικής. Μετά μπήκαν και κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία

Δεν είναι δύσκολο να ραπάρεις και καταντήσαμε να βγάζουν δις...οι dj. Και να θεωρούνται και δημιουργοί...

Σίγουρα κάποιοι στην μουσική το έκαναν πολύ παλιά. Δεν είναι και τπτ σπουδαίο. Το σπουδαίο είναι να δημιουργείς μελωδίες. Οταν δεν το κάνεις, τι στο καλό είσαι; Και κακό παράδειγμα γιά τους νέους. Από την άλλη, νέοι είναι, ας ακούνε την μόδα του καιρού τους. Την συνδυάζουν και με στιγμές τους και αυτό είναι σεβαστό

Τουλάχιστον παλιά βάζαν τον τιτλο στις διασκευές που ειχε το original τραγούδι.Tώρα το αλλάζουν οι πονηροί και οι νέοι που δεν γνωρίζουν εντυπωσιαζονται. Αντε τώρα πες σε νέο αν ξέρει πχ τους Sandrose (θα στους φέρει στο κεφάλι). 77.000 views oι Sandrose, 777.000 το σαμπλ...

Κοίτα τι ανακάλυψα! Ακόμα και το sample, χρησιμοποιήθηκε από τις αρχές της ραπ

Ηξερα το κομμάτι σαν Sugarhill Gang -  8th wonder του 1981

Είναι όμως από τους 7th Wonder - Daisy Lady το 1979.

Αρα δεν είναι νέο ούτε το φαινόμενο του σαμπλ

7th Wonder - Daisy Lady (1979)

Download video

Sugarhill gang - 8th wonder (1981)

Download video

Δεν μπορώ να κάτσω να γράψω πολλά τώρα, απλά συμφωνώ μαζί σου και εμείς στα τραγούδια μας δε είχαμε samples μόνο collaborations. Τώρα έχουμε μεγάλο διάστημα να κάνουμε κάτι, έχουμε σκορπιστεί ο καθένας/καθεμιά σε άλλες χώρες. Τεσπα... δεν ξέρω αν την σημερινή εποχή μπορούμε να μιλάμε για DJs έχουν άλλη μορφή από τα παλιά, καταχραστές θα τους έλεγα που με ένα remake η sample κάνουνε "τραγούδια" νομίζω σήμερα οι μόνοι που χρησιμοποιούν samples και δεν κάνουν αθλιότητες και είναι πολύ καλοί δημιουργοί είναι οι Liam(The Prodigy) και ο Moby. Σε ένα φεστιβάλ μας είχαν σε ένα ξενοδοχείο όλους και έτυχε το μεθεπόμενο δωμάτιο από το δικό μου να είναι του Moby, ανταλλάξαμε λίγο εμπειρίες κλπ. κάναμε τον χαβαλέ μας και τον θυμάμαι όλο με μια κιθάρα στα χέρια να προσπαθεί να δημιουργεί, καλός άνθρωπος και  ευγενικότατος. Αυτοί έχουν χρησιμοποιήσει samples αλλά κατ' εμέ τα χρησιμοποίησαν τόσο έξυπνα και fair που βγάλανε εντελώς άλλο άκουσμα και χωρίς να το  "βιάζανε" το original, ίσα ίσα σε βάζανε να ψαχτείς από πιο τραγούδι είναι το sample κλπ. δλδ σου έδιναν την δυνατότητα να αναγνωρίσεις ότι παίζει sample και έψαχνες ενώ άλλοι τα κάνουν κιμά και δεν βγάζεις άκρη.

Τέλος πάντων δεν έχω χρόνο, απλά δεν ξέρω αν άκουσες όλο το τραγούδι το παρακάτω, αν δε το πεις Rap τι θα πρέπει να του βάλεις για τίτλο;; Εγώ προσωπικά ακούω τους pioneers του είδους να πειραματίζονται.

Download video

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, SeXBOX said:

Δεν μπορώ να κάτσω να γράψω πολλά τώρα, απλά συμφωνώ μαζί σου και εμείς στα τραγούδια μας δε είχαμε samples μόνο collaborations. Τώρα έχουμε μεγάλο διάστημα να κάνουμε κάτι, έχουμε σκορπιστεί ο καθένας/καθεμιά σε άλλες χώρες. Τεσπα... δεν ξέρω αν την σημερινή εποχή μπορούμε να μιλάμε για DJs έχουν άλλη μορφή από τα παλιά, καταχραστές θα τους έλεγα που με ένα remake η sample κάνουνε "τραγούδια" νομίζω σήμερα οι μόνοι που χρησιμοποιούν samples και δεν κάνουν αθλιότητες και είναι πολύ καλοί δημιουργοί είναι οι Liam(The Prodigy) και ο Moby. Σε ένα φεστιβάλ μας είχαν σε ένα ξενοδοχείο όλους και έτυχε το μεθεπόμενο δωμάτιο από το δικό μου να είναι του Moby, ανταλλάξαμε λίγο εμπειρίες κλπ. κάναμε τον χαβαλέ μας και τον θυμάμαι όλο με μια κιθάρα στα χέρια να προσπαθεί να δημιουργεί, καλός άνθρωπος και  ευγενικότατος. Αυτοί έχουν χρησιμοποιήσει samples αλλά κατ' εμέ τα χρησιμοποίησαν τόσο έξυπνα και fair που βγάλανε εντελώς άλλο άκουσμα και χωρίς να το  "βιάζανε" το original, ίσα ίσα σε βάζανε να ψαχτείς από πιο τραγούδι είναι το sample κλπ. δλδ σου έδιναν την δυνατότητα να αναγνωρίσεις ότι παίζει sample και έψαχνες ενώ άλλοι τα κάνουν κιμά και δεν βγάζεις άκρη.

Τέλος πάντων δεν έχω χρόνο, απλά δεν ξέρω αν άκουσες όλο το τραγούδι το παρακάτω, αν δε το πεις Rap τι θα πρέπει να του βάλεις για τίτλο;; Εγώ προσωπικά ακούω τους pioneers του είδους να πειραματίζονται.

Download video

Κοίτα, στην αρχή ακούγεται σαν Doo Wop. Μετά, πράγματι "ραπαρει", αν και αυτό το είδος μιλήματος πρέπει να υπάρχει πολλά χρόνια στα gospel και στα folk. Πάντως η wiki, τους έχει σαν το 1ο hip hop συγκρότημα. Εμεις βέβαια τότε πιτσιρικάδες στο 1979-80, αν το ακούγαμε δεν θα βρίσκαμε την ραπ που ακούγαμε, Αν και όπως σου έγραψα, δεν το θεωρω κάτι μουσικα σπουδαιο να μιλάς σε τραγούδι (στο δισκάδικο, μου έλεγαν ότι ο 1ος Ελληνας ράπερ ήταν ο Ζαμπέτας...)

Το 99% όσων το ακούν στο ΥΤ, λένε ότι είναι hip hop. Κάτι παραπάνω από μένα θα ξέρουν (όπως και εσυ) που η σχέση μου με την ραπ ήταν βραχυπρόθεσμη. Μάλιστα ένοιωθα και λίγο, ντροπή τότε σαν ροκάς που άκουγα "καρεκλάδικα", αλλά πέρναγα ωραία τότε με μιά κοπέλλα, ήμουνα και χορευταρας και καταλαβαίνεις. Οι γυναίκες φταίνε γιά όλα! Χα χα!  

20 hours ago, Getta Robo said:

Crippled Black Phoenix - Of A Lifetime

Να λέμε και ότι είναι διασκευή του ΥΜΝΟΥ των Journey. Το καλύτερό τους τραγούδι ever (και από τα καλύτερα όλων των εποχών)

Οχι τπτ άλλο αλλά για να μαθαίνουν οι νεώτεροι τι έβγαινε τότε και τι γκρουπάρες υπήρχαν

Journey - Of A Lifetime (1975)

Επεξ/σία από Coscas
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Έβαλες άλλο τραγούδι κ όχι αυτό του τίτλου..😋

Eν τω μεταξύ μπαίνω από τον Firefox και μου βγάζει το Ίσως. Λέω πλάκα θα κάνει... Μπαίνω μετά από τον Chrome και μου βγάζει το είσαι το τσιγάρο που κρατώ 😀😀

Επεξ/σία από Nintendo1889
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nintendo1889 είπε

Eν τω μεταξύ μπαίνω από τον Firefox και μου βγάζει το Ίσως. Λέω πλάκα θα κάνει... Μπαίνω μετά από τον Chrome και μου βγάζει το είσαι το τσιγάρο που κρατώ 😀😀

Εμένα μου δειχνε πως έβαλες το έντεκα παρά-Θεοδωρίδου!!

ήρθαν ήδη οι καλικάντζαροι..χαχαχα

Επεξ/σία από lovesucks
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...