shadowgear Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασαμε σήμερα την LG 55' . Κάνοντας της συνδέσεις προσπάθησα να συνδέσω το παλιό καλώδιο audio R&L στην καινούργια οθόνη για να έχω ήχο από τα ηχεία. Δυστυχώς δεν γίνεται. Από ότι διαβάζω και καταλαβαίνω στο manual, σύνδεση ήχου μπορεί να γίνει μόνο μέσα από bluetooth ή από την 'optical digital audio out' θύρα που έχει η TV. Υπάρχει κάποιος μετατροπέας που να μπορεί να μου κάνει αυτή την εναλλαγή, να συνδεθώ στο optical και από εκεί να έχω έξοδο για τις παλιές audio R&L. Όπως το καταλαβαίνω χρειάζομαι κάτι σαν αυτό converter.
Pleo Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Καλά το κατάλαβες. Ένα DAC χρειάζεσαι που από τη μια βάζεις οπτική και από την άλλη βάζεις RCA. Όσο πιο ακριβό τόσο καλύτερα. Να ξέρεις ότι αυτά τα φτηνά δέχονται μόνο PCM οπότε ρυθμίζεις ανάλογα την έξοδο της TV. 1
Glikos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Να κάνω και εγώ μια ερώτηση? Σύνδεσα έναν mpeg4 εικόνα (4), σε ένα monitor για να το κάνω τηλεόραση. Είχα κάτι θέματα αλλά τελικά έφταιγε η κεραία και έβαλα άλλη. Έχω κανονικά εικόνα, σύνδεσα το monitor με τον mpeg4 μέσω καλωδίου hdmi to dvi. Αλλά το πρόβλημα είναι ο ήχος, μιας που δεν έχει ηχεία το monitor. Έχω κάτι ηχεία 2.0 με έξοδο αρσενικό 3.5mm jack. Ο mpeg4 έχει coaxial και scart , free slots. Με λίγο ψάξιμο είδα πως μπορώ να βγάλω αναλογικό ήχο από το scart, με τα μαραφέτια στις εικόνες (1) και (2). Τα λέω σωστά ή κάνω κάτι λάθος? Και τέλος, μπορώ να βγάλω ήχο από το coaxial αντί του scart, με κάποιο μαραφέτι? Εικόνα (3). (Αν κατάλαβα καλά ο ήχος από coaxial είναι digital και θα πρέπει να μετατραπεί σε analogue, ενώ από το scart είναι μόνο analogue.) Το μοντέλο του mpeg4 είναι : F&U MPF3574HU και το monitor : LG FLATRON W2253TQ (1) https://www.you.gr/pc-printing-peripherals/kalodia-metatropeis/kalodia-av/kalodio-2x-rca-male-1x-3,5mm-female-valueline-vl (2) https://www.alifragis.com.gr/ell/product/Αντάπτορ-Scart-3-Rca-SVHS-Philips-SWV4562S (3) http://www.gefen.com/product/analog-digital-audio-adapter-GTV-AAUD-2-DIGAUD (4) Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2018 από Glikos
Pleo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το τρίτο δεν σου κάνει καθώς είναι A to D. Εσύ θες D to A με coaxial από τον δέκτη στον D/A Converter και από κει με ένα καλώδιο RCA to Mini-Jack στην είσοδο των ηχείων. Μάλλον μπελάς. Ως μάρκα πάντως η GEFEN είναι από τις καλύτερες σε audio video distribution να ξέρεις. Το πρώτο είναι mini-jack το RCA μεν αλλά το mini-jack βύσμα είναι θηλυκό. Το δεύτερο είναι ένας αντάπτορας Scart σε RCA και βλέπω έχει και διακόπτη in/out. Καλή φάση. Δηλαδή εφ' όσον ο δέκτης μπορεί να βγάλει ταυτόχρονα σήμα και από το HDMI και από το Scart, συνδέεις πάλι ένα καλώδιο RCA to mini-jack σε αυτόν και τα ηχεία. Τα αρσενικοθήλυκα βύσματα του mini-jack το RCA θα τα βρεις αναλόγως τι έχουν τα ηχεία σου. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2018 από Pleo 1
Glikos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, Pleo είπε Το τρίτο δεν σου κάνει καθώς είναι A to D. Εσύ θες D to A με coaxial από τον δέκτη στον D/A Converter και από κει με ένα καλώδιο RCA to Mini-Jack στην είσοδο των ηχείων. Μάλλον μπελάς. Ως μάρκα πάντως η GEFEN είναι από τις καλύτερες σε audio video distribution να ξέρεις. Το πρώτο είναι mini-jack το RCA μεν αλλά το mini-jack βύσμα είναι θηλυκό. Το δεύτερο είναι ένας αντάπτορας Scart σε RCA και βλέπω έχει και διακόπτη in/out. Καλή φάση. Δηλαδή εφ' όσον ο δέκτης μπορεί να βγάλει ταυτόχρονα σήμα και από το HDMI και από το Scart, συνδέεις πάλι ένα καλώδιο RCA to mini-jack σε αυτόν και τα ηχεία. Τα αρσενικοθήλυκα βύσματα του mini-jack το RCA θα τα βρεις αναλόγως τι έχουν τα ηχεία σου. Τα ηχεία μου έχουν ένα αρσενικό καρφάκι 3.5mm jack. Το μοντέλο είναι Logitech Z130. Θέλω βασικά να χρησιμοποιήσω το coaxial του δέκτη για να πάρω ήχο. Το scart να το αφήσω κενό. Γίνεται ή θα μπλέξω με αντάπτορες, καλώδια κλπ? Η δεύτερη λύση είναι όπως στις εικόνες 1 και 2. Παίρνω δηλαδή το μαραφέτι με τον αντάπτορα και τον συνδέω με το καλώδιο που πόσταρα. Στο θηλυκό κουμπώνω το αρσενικό jack των ηχείων. Θα έχω δηλαδή ήχο από το scart, analogue. Ο λόγος που θέλω το coaxial αντί του scart, είναι για την περίπτωση που βγάζω καλύτερο ήχο. Ίσως κάνω λάθος βέβαια. Έχει διαφορά σε ποιότητα το coaxial με το scart? Διότι στην τελική θα έχω analogue ήχο αφού τα ηχεία είναι έτσι.
Pleo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Με τα ηχεία αυτά μην ψάχνεις να φτιάξει ο ήχος με DAC. Με καλύτερα ηχεία ναι. Σε ό,τι αφορά τα βύσματα, κατάλαβα τι λες, έχει αρσενικό βύσμα. Ε τότε θέλεις το καλώδιο που έβαλες στο link είτε πάρεις DAC είτε κάνεις το άλλο με τον αντάπτορα scart. Να είναι two way οπωσδήποτε ο αντάπτορας του scart και να τσεκάρεις αν ο δέκτης έχει ταυτόχρονη έξοδο από το HDMI και το Scart όμως. Γιατί το monitor με HDMI το έχεις συνδεμένο (via DVI adapter). 1
Glikos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Pleo είπε Με τα ηχεία αυτά μην ψάχνεις να φτιάξει ο ήχος με DAC. Με καλύτερα ηχεία ναι. Σε ό,τι αφορά τα βύσματα, κατάλαβα τι λες, έχει αρσενικό βύσμα. Ε τότε θέλεις το καλώδιο που έβαλες στο link είτε πάρεις DAC είτε κάνεις το άλλο με τον αντάπτορα scart. Να είναι two way οπωσδήποτε ο αντάπτορας του scart και να τσεκάρεις αν ο δέκτης έχει ταυτόχρονη έξοδο από το HDMI και το Scart όμως. Γιατί το monitor με HDMI το έχεις συνδεμένο (via DVI adapter). Έχεις να προτείνεις αντάπτορες? Είδα κάτι φθηνούς A to D στο σκρουτζ, όπως και ο Philips που πόσταρα. Κάνουν τίποτε ή θέλω καλύτερο? Από DAC επίσης αν έχεις να προτείνεις? Από Ελλάδα η αγορά. Two way υποθέτω εννοείς να είναι όπως εκείνος που πόσταρα, με in/out? DAC να πω την αλήθεια προτιμώ. Οπότε θέλω, a)το καλώδιο του λινκ, b) έναν αντάπτορα D to A, c) ένα καλώδιο coaxial to coaxial? (Αλλιώς αν δεν συμφέρει το κάνω με το scart και τέλος) Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2018 από Glikos
Pleo Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 To Philips είναι αντάπτορας scart και είναι μια χαρά καθώς έχει διακόπτη in/out (two way). DAC με τα ηχεία που έχεις πάρε ό,τι φτηνότερο βρεις. Δεν θα δεις κάποια διαφορά με ακριβότερο. Το Scart σε συμφέρει εφ' όσον λειτουργεί ο τρόπος που σου έγραψα. Και το καλώδιο RCA σε θηλυκό mini jack σε αυτό. Το ίδιο καλώδιο κάνει και από το DAC προς τα ηχεία εάν αποφασίσεις να πάρεις DAC. 1
Glikos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Pleo είπε To Philips είναι αντάπτορας scart και είναι μια χαρά καθώς έχει διακόπτη in/out (two way). DAC με τα ηχεία που έχεις πάρε ό,τι φτηνότερο βρεις. Δεν θα δεις κάποια διαφορά με ακριβότερο. Το Scart σε συμφέρει εφ' όσον λειτουργεί ο τρόπος που σου έγραψα. Και το καλώδιο RCA σε θηλυκό mini jack σε αυτό. Το ίδιο καλώδιο κάνει και από το DAC προς τα ηχεία εάν αποφασίσεις να πάρεις DAC. Thanks αδερφέ. Λέω για scart μάλλον γιατί το DAC βγαίνει αρκετά πιο ακριβά και στην ουσία όπως είπες σιγά την διαφορά στην ποιότητα. Είδα κάτι scart επίχρυσα-και καλά-μηδαμινές απώλειες ήχου. Το ίδιο με το καλώδιο rca. Λίγο ακριβότερα αλλά αν αξίζει θα τα προτιμήσω. Τι λές? Αλλιώς σε κανά απλό. Thanks και πάλι.
Pleo Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 O αντάπτορας και το καλώδιο που έχεις ήδη βάλει στα link αρκούν. Μην πάρεις ακριβότερους, δεν έχει νόημα με τον δέκτη/αποκωδικοποιητή και τα ηχεία που έχεις. 1
Glikos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Pleo είπε O αντάπτορας και το καλώδιο που έχεις ήδη βάλει στα link αρκούν. Μην πάρεις ακριβότερους, δεν έχει νόημα με τον δέκτη/αποκωδικοποιητή και τα ηχεία που έχεις. Ευχαριστώ μαν. Τελικά βρήκα ένα καλώδιο που είχα, crystal audio επίχρυσο με αρσενικό όμως jack, οπότε θα αγοράσω μια μούφα (female - female) για να το συνδέσω με το jack των ηχείων. Οπότε το scart αγοράζω και κομπλέ. Thanks..:P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα