dj_takis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα στο φόρουμ. Επειδή έχω κάποια χρόνια ν΄ ασχοληθώ με το θέμα "σκληρός δίσκος", θα ήθελα τα φώτα σας. Επειδή ο ssd μου πλέον είναι μικρός (120άρης), και αφού οι τιμές πλέον είναι χώμα, είπα να πάω σε κάτι μεγαλύτερο. Μιλάω πάντα για boot και να μπουν τα windows πάνω. Με λίγο ψάξιμο όμως, είδα ότι ίσως και να μπορώ να βάλω nvme, ή m2. Η μητρική μου λέει ότι με τα τελευταία firmware updates δίνει υποστήριξη για nvme. Αλλά δεν έχει άλλη θύρα εκτός από sata. Δώστε μου λίγο τα φώτα σας για να καταλάβω. 1) Μπορώ να βάλω κατευθείαν σε pci express τον nvme; 2) Ο m2 να φανταστώ μόνο σε controller μπορεί να μπει στη μητρική, ή δεν μπορεί να μπει καθόλου; 3) Θα έχω κάποια διαφορά σε ταχύτητα, boot κυρίως, αλλά και γενικά στη συμπεριφορά των windows απ' ότι με τον ssd sata; Γιατί στη θεωρία η διαφορά είναι χαώδες. 3000 ο ένας, 550 ο άλλος. Θα τη δω και στη πράξη αυτή τη διαφορά; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Η μητρική μου... https://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty H97 Performance/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Metal_Head Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Από τη φωτογραφία της μητρικής και τα specs δε βλέπω να έχει m.2 slot. Μόνο για το boot των windows η διαφορά στην ταχύτητα είναι αμελητέα, τουλάχιστον σε σύγκριση με τη διαφορά στην τιμή. Για την pcie θύρα νομίζω υπάρχουν ssd αλλά δε ξέρω τι τιμές παίζουν σε αυτούς. Γενικά καλύτερα να πάρεις έναν απλό sata ssd μεγαλύτερης χωρητικότητας και θα είσαι μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj_takis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 38 λεπτά πριν, Metal_Head είπε Από τη φωτογραφία της μητρικής και τα specs δε βλέπω να έχει m.2 slot. Μόνο για το boot των windows η διαφορά στην ταχύτητα είναι αμελητέα, τουλάχιστον σε σύγκριση με τη διαφορά στην τιμή. Για την pcie θύρα νομίζω υπάρχουν ssd αλλά δε ξέρω τι τιμές παίζουν σε αυτούς. Γενικά καλύτερα να πάρεις έναν απλό sata ssd μεγαλύτερης χωρητικότητας και θα είσαι μια χαρά. Όντως δεν έχει m.2 θύρα. Απλά μου έκανε εντύπωση που έβγαλε υποστήριξη για nvme. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μαλλων για να είναι συμβατές με τέτοιου τυπου-> https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/389545/PCle-Card.html?o=ssd&order_by=pricevat&order_dir=asc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj_takis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Αυτοί τσιμπάνε αρκετά. Είπα μπας και μπορέσω να ξεφύγω λίγο από τα 550mb του sata, αλλά δεν το βλέπω με τέτοιες τιμές. Απ' την άλλη βέβαια, αυτούς τους αναφέρει σαν PCIe και όχι σαν NVMe. Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Tesla Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 m.2 pcie adapter , με υποστηριξη pcie 3.0 x4 lanes . Αυτό θα μπορεί να τρέξει κανονικά nvme από τις pcie της μητρικής άν το θές. Αλλιώς δες έναν crucial p1 που τρέχει στα 2000/1500 και τερματίζει ίσα ίσα τα x2 lanes από pcie 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, dj_takis είπε Αυτοί τσιμπάνε αρκετά. Είπα μπας και μπορέσω να ξεφύγω λίγο από τα 550mb του sata, αλλά δεν το βλέπω με τέτοιες τιμές. Απ' την άλλη βέβαια, αυτούς τους αναφέρει σαν PCIe και όχι σαν NVMe. Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί. Νομίζω πως μπορείς να βρεις ανταπτορα στο eBay από pcie->m.2 nvme με κανένα 15αρη. Έπειτα αγοράζεις οποίο m.2 nvme και τον βάζεις πάνω. Edit-> Και με λιγότερα βρισκεις-> https://m.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Usb+stick+led&_from=R40&_trksid=m4084.l1313&_nkw=Pcie+to+nvme+m.2 Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2018 από @topos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj_takis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Δηλαδή αυτός ο αντάπτορας, https://www.techstores.gr/pcie-icybox-m-2-pcie-ssd-pcie-3-0x4-host.html κάνει για να βάλω πάνω αυτόν; https://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-v7e250bw-970-evo-250gb-v-nand-nvme-pcie-gen-30-x4-m2-2280-p-PER.306202 Edit. @@topos Τώρα είδα το λινκ σου. Μια χαρά είναι οι τιμές. Και skroutz καλά είναι πάντως. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2018 από dj_takis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Tesla Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 επιβεβαίωσε για αρχή ότι η μητρική τρέχει με το κλασσικό x16 x4 x4 . Μετά βρες adapter που να έχει review πως όντως τρέχει σε x4 γιατί κάνουν κάτι χαζομάρες και τα διαφημίζουν όπως να ναι. Μετά βάλε οποίο m.2 θες. 970 Evo είναι overkill αν δεν έχεις σοβαρές απαιτήσεις. Βάλε ένα 500αρι που να πιάνει 1500/1000 και πάνω. Έτσι κι αλλιώς διαφορά δεν θα δεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj_takis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε επιβεβαίωσε για αρχή ότι η μητρική τρέχει με το κλασσικό x16 x4 x4 . Μετά βρες adapter που να έχει review πως όντως τρέχει σε x4 γιατί κάνουν κάτι χαζομάρες και τα διαφημίζουν όπως να ναι. Μετά βάλε οποίο m.2 θες. 970 Evo είναι overkill αν δεν έχεις σοβαρές απαιτήσεις. Βάλε ένα 500αρι που να πιάνει 1500/1000 και πάνω. Έτσι κι αλλιώς διαφορά δεν θα δεις... Ευχαριστώ πολύ. Αφού όντως μπορεί να δουλέψει στη μητρική ένας nvme, θα ζυγίσω καταστάσεις, θα ψάξω και ότι μου είπες και θα πορευτώ ανάλογα. Και πάλι ευχαριστώ. 21 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε επιβεβαίωσε για αρχή ότι η μητρική τρέχει με το κλασσικό x16 x4 x4 . Μετά βρες adapter που να έχει review πως όντως τρέχει σε x4 γιατί κάνουν κάτι χαζομάρες και τα διαφημίζουν όπως να ναι. Μετά βάλε οποίο m.2 θες. 970 Evo είναι overkill αν δεν έχεις σοβαρές απαιτήσεις. Βάλε ένα 500αρι που να πιάνει 1500/1000 και πάνω. Έτσι κι αλλιώς διαφορά δεν θα δεις... Θα σ' ενοχλήσω πάλι γιατί κάπου χάθηκα. Πώς επιβεβαιώνω ότι η μητρική μου τρέχει σε x16 x4 x4; Εγώ από αυτό που μου γράφει δεν καταλαβαίνω. 1 PCIe 3.0 x16, 1 PCIe 2.0 x16, 2 PCIe 2.0 x1, 3 PCI Να φανταστώ ότι αφού έχει τέτοια υποστήριξη, εννοεί και από boot, σωστά; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα