Προς το περιεχόμενο

Το Switch σημειώνει τις ταχύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ μεταξύ των κονσολών 8ης γενιάς


Tilemaxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην περίπτωση που δεν είχε ήδη γίνει αντιληπτό, η έλευση του Switch κατάφερε να αντιστρέψει πλήρως το αρνητικό κλίμα που υπήρχε στην Nintendo, ύστερα από την παταγώδη αποτυχία του Wii U.

Σύμφωνα με το NPD Group, η Nintendo έχει πουλήσει πάνω από 8.7 εκατομμύρια κομμάτια στις ΗΠΑ, μεταξύ του διαστήματος από το λανσάρισμα της κονσόλας τον Μάρτιο του 2017, μέχρι και τον Νοέμβριο του 2018.

Ο αριθμός αυτός, συνοψίζεται στο ότι οι πωλήσεις του Switch ήταν αρκετά περισσότερες συγκριτικά με αυτές που σημείωσαν οι αντίστοιχες κονσόλες των Sony και Microsoft, μεταξύ του ίδιου χρονικού διαστήματος. Αν και είναι μια σχετικά "μπερδεμένη" μέτρηση, με τον συνολικό αριθμό των PS4 και Xbox One που έχουν πωληθεί από το λανσάρισμα τους το φθινόπωρο του 2013 έως σήμερα, να είναι σημαντικά μεγαλύτερος σε σχέση με τις συνολικές πωλήσεις του Switch, αδιαμφισβήτητα όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Nintendo βρίσκεται πλέον σε πολύ ευνοϊκότερη θέση, απ' ότι μέχρι και λίγο καιρό πριν την κυκλοφορία του Switch.

Πιο συγκεκριμένα, η Nintendo έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνολικές πωλήσεις hardware της, σημειώνοντας ότι τόσο σε συνολικό αριθμό μονάδων, όσο και τζίρο, η εταιρία πέτυχε την καλύτερη της χρονιά από το 2011, έτος όπου η δημοτικότητα του Wii άρχισε να δείχνει σημάδια κάμψης. Η ιαπωνική εταιρία επίσης ανακοίνωσε ότι πωλήθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα του νέου Smash Bros Ultimate, μέσα στις 11 πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του. Αυτό σημαίνει ότι το Smash, αναμένεται να ξεπεράσει σύντομα τους προηγούμενους εμπορικότερους τίτλους του Switch, με το Mario Kart 8 να βρίσκεται στα 5 εκατομμύρια αντίτυπα, το Super Mario Odyssey στα 4.7 εκ., και το Zelda Breath of the Wild στα 4 εκ.

                                           5bdcc2f4f556fc73f13205d1-750-375.jpg.8382df6b10a8501f40493b8b55db2da7.jpg

Από την πρωτοκαθεδρία της πρώτης θέσης του Wii, στην πέρα από κάθε προσδοκία εμπορική αποτυχία του Wii U, η Nintendo σίγουρα πλέον δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθέναν ότι το κλίμα στον χώρο της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών είναι τόσο ρευστό, όπου όλα μπορούν να ανατραπούν στιγμιαία. Τα καλά νέα αυτή την φορά, είναι ότι το Switch έχοντας θέσει ήδη νέα ρεκόρ στην μέχρι τώρα σύντομη ζωή του, μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Nintendo θα πρέπει να αισθάνεται, αν μη τι άλλο, αισιόδοξη για την συνέχεια.

Engadget


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Βγάλε τώρα ρε Nintendo ένα switch v2. Με led οθόνη, διπλάσια Ram, CPU και γραφικά να τους αναγκάσεις να βάλουν το χέρι στην τσέπη πιο βαθιά...

  • Like 4
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειμαι 37 χρονων ,μεχρι και τα 25 ημουν hardcore gamer,απο εκει και περα pro-fifa και casual gamew COD,GOW κτλ,εχω ενα ps4 και κατα καρους εχουν περασει ,ps1-2-3,xbox-360-one,ps vita- 3ds xl.πλεον ειχα βαρεθει τα games ειχαν καταντησει να βλεπεις 2 ωρες ταινια με γαμω τα γραφικα και 20 λεπτα παιχνιδι.στην φαση που ειμαι και μην εχοντας πολυ χρονο μεσα στην μερα ανοιγα το ps4 επαιζα 2-3 παιχνιδια pro πλεον μονο φιφα και τελος.επειδη η δουλεια μου ειναι πολυωρη και καθιστη ειπα να παρω το switch για να το παιρνω μαζι μου και πηρα και το botw.για να μην τα ξαναγραφω  οριστε και η αποψη μου οπως την ειχα εκφραση εδω μεσα  τον περσινο αυγουστο https://www.insomnia.gr/forums/topic/571478-nintendo-switch-topic-v1/?page=507&tab=comments#comment-55872992  (ειμαι 36 παιζω απο εποχες gb kai nes,εχουν περασει ολα τα ps απο τα χερια μου μαζι με το βιτα,τα 2 πρωτα χβοχ,το wii kai to 3dxl,στην ps4 εποχη πλεον το 80% του gaming χρονου μου ειναι το φιφα 17,οτι αλλο και να βαλω το βαριεμαι μετα απο λιγο και μιλαμε για παιχνιδαρες ,απλα χασαμε τοσο την ουσια και κοιταμε τα φοβερα γραφικα,πλεον τα παιχνιδια γινανε πιο πολυ cinematics παρα ουσια,μετα απο 10 ωρες δουλεια διαολε θελω να βαλω ενα παιχνιδι και να διασκεδασω και οχι να δω ταινια.πριν ενα μηνα ειπα να κανω ακομα μια αγορα γιατι ανεκαθεν γουσταρα το portable gaming,οποτε πηρα το switch μαζι με το zelda ε αυτο ηταν επαθα μεγαλη ζημια ,το παιχνιδι ειναι απιστευτο,πλεον εχω φτασει να παιζω ωρες ,χθες στην δουλεια μου επαιξα 6 ωρες,κατι που ειχα πολλα χρονια να το κανω.ναι οκ καποιοι υποστιριζουν οτι η Ν φτιαχνει παιδικα παιχνιδια,ας φτιαχνει τετοια παιχνιδια και δεν πειραζει αφηνω τα αιματα και τις σφαγες για του; μεγαλους,εγω οταν παιζω θελω να νιωθω οπως ενιωθα στα 14 μου.ειχα πολλα χρονια να χαρω με καποιο παιχνιδι,δεν με νοιαζει καν που στην φορητη του πλευρα φτανει μεχρι τα 720p και στο dock ta 900p,ουτε καν full hd ,αλλα εγω εκει να διασκεδαζω απιστευτα και ο πενταχρονος γιος μου να καθεται διπλα μου και να μου δινει οδηγιες πως να πολεμησω τα κοκομπλιν.....) 

οτι και να λεμε η Ν εκανε κινηση ματ με το switch ,τωρα πρεπει να σας αφησω γιατι πρεπει να παω να φαω το καθημερινο μου ξυλο απο τον 6 ετων γιο μου στο smash bros ultimate και μετα να παιξουμε οικογενειακα μαζι με την γυναικα μου και τον γιο μου κανενα mario party,γιατι πιο αργα εχω να τερματισω και το odyssey...

Επεξ/σία από paolo21r
  • Like 22
  • Thanks 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

33 λεπτά πριν, Solatorobo είπε

Τα Χριστούγεννα δώρο βαζελίνη στα fanboys της sony, Microsoft.

Δηλαδή στο μυαλό σου, καθε ιδιοκτητης PS και ΧΒοx ξυπναει πρωι πρωι με μια φαγουρα και ψαχνει ποσες κονσολες πουλησε η Nintendo...

Το Switch ειναι μια πρωτοτυπη ιδεα, που απευθυνεται σε συγκεκριμενο κοινο. Η Nintendo εχει τη διαυγεια να κατασκευαζει προιοντα για αυτο το παραμελημενο target group, και καλα κανει... (Επισης στο εξωτερικο οι γονεις δινουν βαση στα PEGI ratings, οχι σαν κι εμενα που επαιζα οτι πιο πειραγμενο υπηρχε απο 7 χρονων...)

Θα επαιρνα Switch για το παιδι μου για να παιζουμε παιχνιδακια παρεα αλλα την εμπειρια του 4K με XBox One X σε 75" QLED δεν την δινει το Switch...

  • Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, paolo21r είπε

 ,χθες στην δουλεια μου επαιξα 6 ωρες...

Επειδή νιώθω λίγο ριγμένος, τι δουλειά κάνεις που σου επιτρέπει να  παίζεις 6 ώρες switch;

επίσης εγώ στα 14 μου έπαιζα doom2, warcraft1, dune2 κλπ οπότε φαντάζομαι η κονσόλα της nintendo δεν θα έχει το ίδιο εφφε επάνω μου ...😁

Επεξ/σία από shadowlike
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, anthkout είπε

Μόλις πάει 200€ το χτυπάω κ εγω

Όταν βγει η επόμενη κονσόλα την ninty δηλαδή. Δεν πρόκειται να πέσει για πολύ καιρό. Του χρόνου θα βγάλει μια αναβαθμισμενη έκδοση της κονσόλας και θα διατηρήσει την τιμή στα ίδια επίπεδα. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, shadowlike είπε

Επειδή νιώθω λίγο ριγμένος, τι δουλειά κάνεις που σου επιτρέπει να  παίζεις 6 ώρες switch;

εχω 2 πρακτορεια οπαπ και ενα καταστημα ρουχων,ενταξει δεν παιζω καθε μερα 6ωρες,αλλα στην αρχη  το ειχα λιωσει

 

Επεξ/σία από paolo21r
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποτέ δεν ήμουν μεγάλος fan της Nintendo, των τιμών της και των IP της αλλά το Switch αποδεικνύει ότι υπάρχει ακόμη σημαντική ζήτηση για υψηλής ποιότητας φορητό gaming.

Κατά τη γνώμη μου η Sony μπορεί και πρέπει να κυκλοφορήσει έναν higher tech ανταγωνιστή του Switch.  Διορθώνοντας φυσικά τα κακώς κείμενα του PS Vita όπως το...όνομα, τις ακριβές κάρτες μνήμης και την αναιμική υποστήριξη σε software.

Επεξ/σία από whoever81
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...