TzortzisJosh Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Χαίρετε, Έπεσαν τα πρώτα χιόνα στα ορεινά και σκέφτομαι να ξεκινήσω την χιονοδρομία. Δεν έχω ψαχτεί πολύ στο θέμα οπότε θέλω τις απόψεις σας. Καλύτερο είναι να ανέβω με λάστιχα All Weather(έχουν δοκιμαστεί μια φορά στο χιόνι και είδα θεαματική διαφορά) ή να πάρω χιονοκουβέρτες; Επίσης, αν όχι χιονοκουβέρτες, υπάρχει κάτι πιο αποτελεσματικό και ΕΥΚΟΛΟ να φορεθεί σε περίπτωση που χρειαστεί ; Ως γνωστόν, οι συμβατικές αλυσίδες είναι μεγάλη ταλαιπωρία, φθείρουν το λάστιχο κλπ. (Το αυτοκίνητο είναι Nissan Qashqai 16', δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία). Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από TzortzisJosh
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Τα 4 εποχών είναι 80% καλοκαιρινό και 20% χειμερινό. Όπως και να έχει εφόσων θέλεις να πας σε βουνά για χιονοδρομία και φαντάζομαι δεν μένεις σε ημιορεινή περιοχή,Αθήνα να φανταστώ, εγώ θα εβαζα καλοκαιρινό και για τα βουνά θα είχα χιονοκουβερτες αλλά οπωσδήποτε και αλυσίδες. Εχει ανάλογο θέμα εδώ μέσα,αλλά για πιο πολλά δες στα φόρουμ του snowclub και snowreport.
d4mage Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ με τον jimmys κι εγώ καλοκαιρινά έβαλα πριν από 2 μήνες με έμφαση στη βροχή - υγρασία διότι όταν χιονίζει απλά δεν το μετακινώ, η δουλειά μου είναι σε χαμηλότερο υψόμετρο από κει που μένω οπότε δεν με επηρεάζει σε αντίθεση με φουλ χιονισμένες περιοχές. Εξαρτάται καθαρά από τις μετακινήσεις σου και το που μένεις. Εμένα ας πούμε επειδή μετακινούμαι κάθε μέρα με νοιάζει το κομμάτι του βρεγμένου δρόμου. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2018 από d4mage 1
lazaros1 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, TzortzisJosh είπε Χαίρετε, Έπεσαν τα πρώτα χιόνα στα ορεινά και σκέφτομαι να ξεκινήσω την χιονοδρομία. Δεν έχω ψαχτεί πολύ στο θέμα οπότε θέλω τις απόψεις σας. Καλύτερο είναι να ανέβω με λάστιχα All Weather(έχουν δοκιμαστεί μια φορά στο χιόνι και είδα θεαματική διαφορά) ή να πάρω χιονοκουβέρτες; Επίσης, αν όχι χιονοκουβέρτες, υπάρχει κάτι πιο αποτελεσματικό και ΕΥΚΟΛΟ να φορεθεί σε περίπτωση που χρειαστεί ; Ως γνωστόν, οι συμβατικές αλυσίδες είναι μεγάλη ταλαιπωρία, φθείρουν το λάστιχο κλπ. (Το αυτοκίνητο είναι Nissan Qashqai 16', δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία). Πήρα αυτά, 4 για κάθε λάστιχο, αλλά ακόμα δεν τα έχω δοκιμάσει. https://www.skroutz.gr/s/13939414/OEM-Emergency-Medium.html 1
TzortzisJosh Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 18 λεπτά πριν, lazaros1 είπε Πήρα αυτά, 4 για κάθε λάστιχο, αλλά ακόμα δεν τα έχω δοκιμάσει. https://www.skroutz.gr/s/13939414/OEM-Emergency-Medium.html Αν τα δοκιμάσεις πες και σε εμάς, θα έχει ενδιαφέρον
alkis13 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δεν νομιζω οτι εχει να κανει το all weather με τα χιονια. Καλοκαιρινο: γομα με προσανατολισμό ζεστες χωρες με υψηλες θερμοκρασιες (ανω των 7C) χωρις πολλές βροχές. Κάτω από τους 7c γίνεται κόντρα πλακε το ελαστικο και δεν υπάρχει ελαστικότητα. Βρόχινο: δεν γνωρίζω αν υπάρχει σαν είδος, είναι μια κατηγορία "αργκο" των λαστιχάδων Χειμερινό: ελαστικό όπου δεν αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά αντέχει αυτές των κάτω των 7C. Η μέγιστη θερμοκρασία δεν αναφέρεται κάπου. Συνήθως η γόμα τους έχει περισσότερες αυλακώσεις για να διαχειρίζεται περισσότερο νερό. Χιονιου: μικροσκοπικά καρφιά μέτα στη γόμα για να καρφώνουν στο πάγο. Το πέλμα του μοιάζει με το χειμερινο. Δεν μπορεί να πατήσει εκτός πάγου για πολλά χιλιόμετρα. All weather: Αντοχή σε χαμηλες θερμοκρασιες. Η γομα μοιάζει με καλοκαιρινη, αλλα με περισσότερες αυλακώσεις. Υπάρχουν 2 πιστοποιήσεις η M+S και η χιονονιφάδα. Το πρώτο αναφέρεται σε λάσπη και χιόνι(οχι παγο), και η δεύτερη δεν γνωρίζω. Αρκετά καλά λόγια ακούγονται για τα Michellin cross climate (κοστιζουν ακριβα) σαν all weather λύση. Οι αλυσίδες είναι για λίγα χλμ/ω, σιγουρεψου οτι ξερεις πόσα πριν ξεκινησεις. Αναλογα τις θερμοκρασιες και τη βροχοπτωση επελεξε και το ελαστικο σου. Για χιονι μαλακο, ολα πηγαινουν (εκτος τα καλοκαιρινα λογω θερμοκρασιων), σε παγο μονο με αλυσιδες ή καποια άλλη λυση. 1
zio10 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Εγώ το έψαχνα και τελικά έβαλα χειμερινά με άλλες ζάντες. Ο πατέρας μου έβαλε 4 εποχών. Σοβαρή δοκιμή δεν έχει γίνει ακόμα.
achilles_g_ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Από τα κορυφαία all weather για Β Ελλάδα θεωρώ τα goodyear vector 4 season. Είναι αρκετά καλύτερο από το cross climate που έχει αναφερθεί στο χιόνι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα