Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

α. αν παρεις vdsl θα πρεπει να παρεις απο το kv του οτε.αν παρεις adsl θα παρεις απο το αστικο κεντρο.

β.μπορει να εχεις vdsl απο το kv και κανονικη τηλεφωνια.ετσι γινεται και forthnet.δεν χανεις σε ταχυτητα μην αγχωνεσαι.παρα πολυ μικρη διαφορα. ειτε παρεις απο το αστικο κεντρο adsl ειτε vdsl απο το Kv αν γινει κατι στο χαλκο παει βλαβη σε οτε οπως γινοταν και με cyta. vdsl ζητησες εσυ οπως γραφεις ή σου ξεφυγε και εννοουσες adsl?αν ειναι adsl τοτε αστικο κεντρο και πανω κατω ιδιες ταχυτητες με cyta.αν ζητησες vdsl τοτε σε 1Km αποσταση δεν παιζει να σε βαλουν στο αστικο κεντρο οποτε θα παρεις απο το Kv του οτε.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σύνδεση έχω κάνει vdsl. Χθες έλαβα sms ότι ο ΟΤΕ πρέπει να κάνει κάποιες εξωτερικές εργασίες και ότι θα με καλέσουν για περισσότερες πληροφορίες. Σήμερα ήρθαν 2 αυτοκίνητα του ΟΤΕ και 3 άτομα προσπαθούν εδώ και 5 ώρες στην καμπίνα του ΟΤΕ κάτι κάνουν. Καμία ενημέρωση από την wind και όσο περνάει η ώρα τόσο φοβάμαι ότι ούτε και σήμερα θα έχω ίντερνετ. Καλά πόση ώρα χρειάζεται για να σε γυρίσουν σε vdsl?

Επεξ/σία από likos_de
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, likos_de είπε

Σήμερα ήρθαν 2 αυτοκίνητα του ΟΤΕ και 3 άτομα προσπαθούν εδώ και 5 ώρες στην καμπίνα του ΟΤΕ κάτι κάνουν

Δηλαδη πιστεύεις οτι ολοι αυτοί ασχολούνται μαζί σου;

Δημοσ.
56 minutes ago, likos_de said:

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σύνδεση έχω κάνει vdsl. Χθες έλαβα sms ότι ο ΟΤΕ πρέπει να κάνει κάποιες εξωτερικές εργασίες και ότι θα με καλέσουν για περισσότερες πληροφορίες. Σήμερα ήρθαν 2 αυτοκίνητα του ΟΤΕ και 3 άτομα προσπαθούν εδώ και 5 ώρες στην καμπίνα του ΟΤΕ κάτι κάνουν. Καμία ενημέρωση από την wind και όσο περνάει η ώρα τόσο φοβάμαι ότι ούτε και σήμερα θα έχω ίντερνετ. Καλά πόση ώρα χρειάζεται για να σε γυρίσουν σε vdsl?

α.αρα θα παρεις απο καμπινα του οτε.τοσα ατομα να ηρθαν για την βλαβη σου δεν παιζει εκτος αν υπαρχει γενικοτερα θεμα με την καμπινα δηλαδη καποιο μαζικο προβλημα.εσενα απλα κατι δεν εκαναν καλα που απλα βγαινει ενας τεχνικος και το φτιαχνει.αυτο δεν σημαινει οτι θα το φτιαξει σημερα αφου οι βλαβες που δηλωνονται στον οτε τον τελευταιο καιρο εχουν αρκετες μερες καθυστερηση.

τωρα τι προβλημα εχει γινει σε σενα ειναι σχετικο.

εφοσον εχεις τηλεφωνια κανονικα σημαινει οτι το καλωδιο φτανει μεχρι εσενα μια χαρα και φερνει την τηλεφωνια μια χαρα απο το αστικο κεντρο. οποτε μπορει splitter στο Kv μπορει προβλημα στο οριο της καρτας μπορει κατι να ενωσαν λαθος ή να μην ενωσαν σωστα με αποτελεσμα να μην παιζει το ιντερνετ.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν εννοείς ώρες αιχμής 9 με 12 αλλά αυτήν την στιγμή πιάνω ασύρματα αυτήν την ταχύτητα. Φυσικά δεν δίνει τόσο η κεραία του ρουτερ της wind. Έχω συνδέσει με καλώδιο ένα tenda ac6 με 2.4Ghz και 5Ghz. Συνδεδεμένο φυσικά στο 5ghz έχω την μέγιστη ταχύτητα που μπορώ ασύρματα και φυσικά πολύ καλύτερη κάλυψη στο σπίτι. Αν περίμενα από τις κεραίες των 2dbi στα ρουτερ από τους παροχους.......

Screenshot_20190115-220709.jpg

Δημοσ.
On 15/01/2019 at 22:24, likos_de said:

Δεν ξέρω αν εννοείς ώρες αιχμής 9 με 12 αλλά αυτήν την στιγμή πιάνω ασύρματα αυτήν την ταχύτητα. Φυσικά δεν δίνει τόσο η κεραία του ρουτερ της wind. Έχω συνδέσει με καλώδιο ένα tenda ac6 με 2.4Ghz και 5Ghz. Συνδεδεμένο φυσικά στο 5ghz έχω την μέγιστη ταχύτητα που μπορώ ασύρματα και φυσικά πολύ καλύτερη κάλυψη στο σπίτι. Αν περίμενα από τις κεραίες των 2dbi στα ρουτερ από τους παροχους.......

Screenshot_20190115-220709.jpg

ωρα αιχμης μπορει να ειναι το πρωι μετα τις 9 αλλα πολλες φορες ειναι και 8-9 το βραδυ . δεν φταινε τα 2dbi κεραιες στα ρουτερ τον παροχων.φταινε οτι δεν παιζουν 5ghz τα περισσοτερα.τα 2,4 ghz εχουν πιταρει και δεν ειναι για πολλα πολλα. 

On 15/01/2019 at 01:45, likos_de said:

Τελικά ήρθε τεχνικός ΟΤΕ την Κυριακή και με σύνδεσε. Πλέον πιάνω 48mbps οπότε μια χαρά. 

μια χαρα.λογικα μεσα στο ρουτερ παιζει να βλεπεις 50αρι sync.50 αρι εβαλες?το λεω γιατι με παραξενευει που βλεπω τετοιο Upload.γιατι αν εβαλες 100αρι και πιανεις 48 δεν εχει νοημα εκτος αν ειναι θεμα καλωδιωσης σου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 18/1/2019 στις 11:17 ΠΜ, poulinos είπε

ωρα αιχμης μπορει να ειναι το πρωι μετα τις 9 αλλα πολλες φορες ειναι και 8-9 το βραδυ . δεν φταινε τα 2dbi κεραιες στα ρουτερ τον παροχων.φταινε οτι δεν παιζουν 5ghz τα περισσοτερα.τα 2,4 ghz εχουν πιταρει και δεν ειναι για πολλα πολλα. 

μια χαρα.λογικα μεσα στο ρουτερ παιζει να βλεπεις 50αρι sync.50 αρι εβαλες?το λεω γιατι με παραξενευει που βλεπω τετοιο Upload.γιατι αν εβαλες 100αρι και πιανεις 48 δεν εχει νοημα εκτος αν ειναι θεμα καλωδιωσης σου.

Στο router της wind γράφει 50/5 έχω βάλει κανονικά 50αρι το upload ξέφυγε σε μια μέτρηση. Παρατηρώ ότι το Technicolor TG788v v3 που μου έδωσαν δεν είναι και το καλύτερο. Σε μια επανεκκίνηση κάνει 5+ λεπτά για να πάρει ip και να δώσει ίντερνετ και γενικά έχει αργό interface και κάποιες φορές ενώ φαίνεται να έχει ίντερνετ δεν έχουν πρόσβαση οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες. To προηγούμενο router της cyta που είχα (ZTE ZXV10 H201L) ήταν ταχύτατο. Από τα router που εχει η wind εδώ:https://www.wind.gr/gr/wind/upostirixi/upostirixi-statheri-internet/all-routers/ ποιο είναι το καλύτερο να ζητήσω. αν μου δώσουν φυσικά. και να επιστρέφω το technicolor.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 28/01/2019 at 21:04, likos_de said:

Στο router της wind γράφει 50/5 έχω βάλει κανονικά 50αρι το upload ξέφυγε σε μια μέτρηση. Παρατηρώ ότι το Technicolor TG788v v3 που μου έδωσαν δεν είναι και το καλύτερο. Σε μια επανεκκίνηση κάνει 5+ λεπτά για να πάρει ip και να δώσει ίντερνετ και γενικά έχει αργό interface και κάποιες φορές ενώ φαίνεται να έχει ίντερνετ δεν έχουν πρόσβαση οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες. To προηγούμενο router της cyta που είχα (ZTE ZXV10 H201L) ήταν ταχύτατο. Από τα router που εχει η wind εδώ:https://www.wind.gr/gr/wind/upostirixi/upostirixi-statheri-internet/all-routers/ ποιο είναι το καλύτερο να ζητήσω. αν μου δώσουν φυσικά. και να επιστρέφω το technicolor.

Οποτε και σε Speedtest και μεσα στο ρουτερ εισαι 50/5 οποτε ολα μια χαρα.το 788 v3 οπως θα διαβασεις και σε αλλα θεματα εχει αρκετα θεματακια ακομα.Επειδη το εχω και εγω απο αλλο παροχο θελει πολυ ωρα για να ξεκινησει.Το ξεκινας θελει κανα  λεπτο να bootarei θελει κανα λεπτο να συγχρονισει μετα θελει κανα λεπτο να ανοιξει τις Fxs και μετα κανα λεπτο να ανοιξει το Web interface. μετα εμενα προσωπικα παιζει μια χαρα.ειχα το θεμα να μην ανοιγει ολο το Web interface σωστα αλλα πλεον εχει λυθει. Σε wind δεν ξερω αν εχει λυθει. δεν μου εχει τυχει αυτο που λες να εχει ιντερνετ και να μην εχουν οι συσκευες εκτος αν αυτο στο κανει μεχρι να bootarei τελειως ή αν στο κανει μεχρι να παρει internet το tenda (αν το θεμα σου ειναι στις συσκευες που συνδεονται με το tenda).εκει δοκιμασε να περιμενεις λιγο ή να βγαλεις το tenda εκτος.προληπτικα ριξε firmware update και στο tenda διοτι σαν εταιρεια ειναι αστα να πανε οποτε δεν την εμπιστευομαι .ή δοκιμασε να συνδεθεις στο wifi του technicolor

το technicolor 789 και dga4130 ειναι πιο καλα απο το 788 και εχουν Dual band αλλα δεν ξερω αν θα στα δωσουν.τα zyxel θεωρουνται επισης πολυ καλα απλα  αν εχεις voip δεν σου κανουν γιατι και τα 2 που δινουν όσο είδα δεν ειναι voip.zte υπαρχουν διαφορα αλλα δεν εχω τρελη αποψη.σκοπος θα ηταν να πας σε καποιο dual band αν και λες οτι εχεις ηδη access point στα 5ghz. παντως το 788 πιστευω οτι με μελλοντικα firmware updates θα το στρωσουν αρκετα.βεβαια οτι αργει αρκετα δεν θα αλλαξει. αν σου αρεσε το zte μπορεις να ζητησεις καποιο αλλο απο τα αλλα μοντελα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα είμαι σε διλημα και εγώ, τώρα είμαι cyta το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο 1 Ιουλίου με είπανε,  και έλεγα να πάω wind άλλα είναι καλή βρε παιδιά ή θα έχω θέματα τώρα έχω 8mbps γιατί 24 που είχα έπιανε μέχρι 9 οπότε στα 8 ήτανε καλά, τώρα τελευταία την ανέβασαν λίγο την ταχύτητα στα 12,4 τελικό πιάνει, εμένα το συμβόλαιο είναι στα 8. Τώρα απ ότι ξέρω 8 δεν έχει κάποια εταιρεία, οπότε πάμε για 24, το κακό με την cyta είναι ότι για ακόμα μια φορά η γραμμή είναι σε πολύ μεγάλο χάλι, έχω συχνές αποσυνδέσεις τα σφάλματα πολλά, τους παίρνω τηλέφωνο τάχα λένε το φτιάξαμε δεν κάνουν τίποτα. Να πω οτι 2 φορές το καλώδιο στο καφαο έχει αλλαχτεί από τεχνικό ΟΤΕ με την 2 φορά να περιμένω χωρίς internet γιατί με βάλανε 1mbps άλλα 1 μήνα ήμουν έτσι, την πρώτη φορά πάλι τα ίδια, και τώρα υποψιάζομαι πάλι το καλώδιο στο καφαο, αυτοί λένε πήρανε μετρήσεις είναι όλα εντάξει στο κουτί, θα πρέπει να αλλάξω καλώδια στην οικοδομή και στο σπίτι, τι λέτε ρε σεις τώρα πλάκα με κάνετε; 

τέλος πάντων πως μπορώ να κινηθώ εγώ τώρα, 1 Ιουλίου τελειώνει το συμβόλαιο να πάω wind; ή να μείνω vodafone;   από εξυπηρέτηση πως είναι η wind και πως είναι η vodafone τηρούν τα συμβόλαια τους;  επίσης  ο υπάλληλος της wind με είπε ότι αρχές Ιουνίου έλα να κάνουμε συμβόλαιο άλλα της cyta τελειώνει 1 Ιουλίου,  έχω αγανακτήσει το ξέρω ότι δεν φταίει η cyta για την 2 φορά, απλά δεν ερχόταν ο ΟΤΕ να αλλάξει καλώδιο, τώρα όμως   αδιαφορεί τελείως δεν μ αρέσει η συμπεριφορά τους δηλαδή ούτε 8mbps δεν πιάνω πλέον πάει μέχρι 6,5  ορίστε δείτε χάλια 

52306237_548373815684509_9083465345498349568_n.jpg

Επεξ/σία από panos0100
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, panos0100 είπε

Παιδιά καλησπέρα είμαι σε διλημα και εγώ, τώρα είμαι cyta το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο 1 Ιουλίου με είπανε,  και έλεγα να πάω wind άλλα είναι καλή βρε παιδιά ή θα έχω θέματα τώρα έχω 8mbps γιατί 24 που είχα έπιανε μέχρι 9 οπότε στα 8 ήτανε καλά, τώρα τελευταία την ανέβασαν λίγο την ταχύτητα στα 12,4 τελικό πιάνει, εμένα το συμβόλαιο είναι στα 8. Τώρα απ ότι ξέρω 8 δεν έχει κάποια εταιρεία, οπότε πάμε για 24, το κακό με την cyta είναι ότι για ακόμα μια φορά η γραμμή είναι σε πολύ μεγάλο χάλι, έχω συχνές αποσυνδέσεις τα σφάλματα πολλά, τους παίρνω τηλέφωνο τάχα λένε το φτιάξαμε δεν κάνουν τίποτα. Να πω οτι 2 φορές το καλώδιο στο καφαο έχει αλλαχτεί από τεχνικό ΟΤΕ με την 2 φορά να περιμένω χωρίς internet γιατί με βάλανε 1mbps άλλα 1 μήνα ήμουν έτσι, την πρώτη φορά πάλι τα ίδια, και τώρα υποψιάζομαι πάλι το καλώδιο στο καφαο, αυτοί λένε πήρανε μετρήσεις είναι όλα εντάξει στο κουτί, θα πρέπει να αλλάξω καλώδια στην οικοδομή και στο σπίτι, τι λέτε ρε σεις τώρα πλάκα με κάνετε; 

τέλος πάντων πως μπορώ να κινηθώ εγώ τώρα, 1 Ιουλίου τελειώνει το συμβόλαιο να πάω wind; ή να μείνω vodafone;   από εξυπηρέτηση πως είναι η wind και πως είναι η vodafone τηρούν τα συμβόλαια τους;  επίσης  ο υπάλληλος της wind με είπε ότι αρχές Ιουνίου έλα να κάνουμε συμβόλαιο άλλα της cyta τελειώνει 1 Ιουλίου,  έχω αγανακτήσει το ξέρω ότι δεν φταίει η cyta για την 2 φορά, απλά δεν ερχόταν ο ΟΤΕ να αλλάξει καλώδιο, τώρα όμως   αδιαφορεί τελείως δεν μ αρέσει η συμπεριφορά τους δηλαδή ούτε 8mbps δεν πιάνω πλέον πάει μέχρι 6,5  ορίστε δείτε χάλια 

52306237_548373815684509_9083465345498349568_n.jpg

Εγώ πάλι είχα την ανάποδη εμπειρία... Στην wind ένα χάλι, Στην cyta 9download χωρίς να έχω ούτε 1 πρόβλημα. Από εξυπηρέτηση δεν μου έχει χρειαστεί κάτι βέβαια αλλά σίγουρα ΔΕΝ μπορώ να επιβεβαιώσω ότι φταίει η cyta Για τεχνικά θέματα που έχεις. Αν λύνονται, Ίσως φταίει που δεν τα λύνει προφανώς. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fabricated είπε

Εγώ πάλι είχα την ανάποδη εμπειρία... Στην wind ένα χάλι, Στην cyta 9download χωρίς να έχω ούτε 1 πρόβλημα. Από εξυπηρέτηση δεν μου έχει χρειαστεί κάτι βέβαια αλλά σίγουρα ΔΕΝ μπορώ να επιβεβαιώσω ότι φταίει η cyta Για τεχνικά θέματα που έχεις. Αν λύνονται, Ίσως φταίει που δεν τα λύνει προφανώς. 

Ναι αλλα η cyta εχει τελειώσει οπότε  δεν τους νοιάζει και πολύ αν έχω θέμα ή όχι και δεν τους ένοιαζε και ποιο παλιά που είχα και μεγαλύτερο πρόβλημα 1 μήνα χωρίς internet στην ουσία, ποιος μου λεει οτι η γραμμή θα σβήσει  και δεν θα ξανα ερθει παλι 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, panos0100 είπε

Ναι αλλα η cyta εχει τελειώσει οπότε  δεν τους νοιάζει και πολύ αν έχω θέμα ή όχι και δεν τους ένοιαζε και ποιο παλιά που είχα και μεγαλύτερο πρόβλημα 1 μήνα χωρίς internet στην ουσία, ποιος μου λεει οτι η γραμμή θα σβήσει  και δεν θα ξανα ερθει παλι 

Το αντίθετο θα έλεγα, Τώρα πια είναι Vodafone οπότε ακομα πιο έμπιστη

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fabricated είπε

Το αντίθετο θα έλεγα, Τώρα πια είναι Vodafone οπότε ακομα πιο έμπιστη

Εσύ μου προτείνεις να κάτσω στην vodafone;  αμα δεν εχει προβλήματα και είναι και σωστή στην εξυπηρέτηση γιατί αυτό με ενδιαφέρει να κάτσω εκεί αλλα να δώσει και καμιά 13mbps κάτι παρα πανω 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panos0100 είπε

Εσύ μου προτείνεις να κάτσω στην vodafone;  αμα δεν εχει προβλήματα και είναι και σωστή στην εξυπηρέτηση γιατί αυτό με ενδιαφέρει να κάτσω εκεί αλλα να δώσει και καμιά 13mbps κάτι παρα πανω 

Κατά τη γνώμη μου στα προβλήματα όλες οι εταιρίες με τον ίδιο τρόπο ανταποκρίνονται(εκτός από cosmote που δεν έχω άποψη). Εγώ προτείνω να μείνεις στο φθηνότερο. Τώρα αν στη cyta έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα με αποσυνδεσεις και συνεπώς δεν έχεις αυτά που πληρώνεις τότε δοκίμασε αλλαγή μπας και στο διορθώσει άλλη εταιρία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...