kogi4ever Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα , Έχω το δικό μου δίκτυο στο σπίτι που κλειδώνει στα 11 Mbps. Έχω έναν γείτονα φίλο που σπάνια πατάει σπίτι του και έχει κι αυτός Internet στην ίδια ταχύτητα. Αυτό λοιπόν που θέλω να κάνω είναι να ενόσω με κάποιον τρόπο αυτά τα 2 router ώστε να παράγουν σύνολο κάπου στα 20 Mbps. Τι συσκευή χρειάζομαι για να το πραγματοποιθεί αυτό; Δηλαδή να βάζω πάνω 2 καλώδια LAN από 2 διαφορετικά ρούτερ και να τα κάνει Bridge. Έχω διαβάσει για το link aggregation αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτό θα ήθελα αν γίνεται να μου πείτε ποια συσκευή θα χρειαστώ (Την πιο απλή και φτηνή δε θέλω τρελά πράγματα ) και τι προβληματα ίσως αντιμετωπίσω. Υ.Γ Έχω χρησιμοποιήσει το speedify αλλά δουλεύει οπότε θέλει και είναι και 10 ευρώ ο μήνας οπότε καλύτερα να το κάνω με πραγματικό τρόπο και όχι virtual
M@dB0x Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Θες ενα ρουτερ που να μπορει να κανει load balance και ενα extender-cpe ετσι ωστε να παιρνεις ασυρματα απο το αλλο και να το δινεις στο ρουτερ με καλωδιο.
Ledis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Το link aggregation είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ζητάς. Όπως σου πρότεινε και παραπάνω η μόνη λύση αν δεν θέλεις να έχεις κάποια συνδρομή είναι να αγοράσεις ένα router το οποίο υποστηρίζει load balance και να κάνεις Balance τις γραμμές σου. Το συνολικό αποτέλεσμα αν έχεις πολλές συσκευές στο δίκτυο μπορεί να φτάσει το σύνολο της ταχύτητας των δύο γραμμών αθροιστικά, αλλά δεν θα μπορείς αυτό να το επιτύχεις σε μια μόνο σύνδεση (1 Stream)
kogi4ever Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Εγω αυτην την στιγμη εχω ενα TL-WA7210N οποτε το βαζω σε client mode το κουμπωνω σε μια θυρα lan του router και θα θα συνδιαζει και τις 2 γραμμες; Τι εννοεις εδω; 4 ώρες πριν, Ledis είπε Το συνολικό αποτέλεσμα αν έχεις πολλές συσκευές στο δίκτυο μπορεί να φτάσει το σύνολο της ταχύτητας των δύο γραμμών αθροιστικά, αλλά δεν θα μπορείς αυτό να το επιτύχεις σε μια μόνο σύνδεση (1 Stream)
M@dB0x Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Οτι θα σερφαρεις και θα κατεβαζεις απο τη μια γραμμη μονο, εκτος απο τορρεντς ή multi socket servers που δε γνωριζω και κανεναν.
kogi4ever Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, M@dB0x είπε Οτι θα σερφαρεις και θα κατεβαζεις απο τη μια γραμμη μονο, εκτος απο τορρεντς ή multi socket servers που δε γνωριζω και κανεναν. Ο σκοπος ειναι να κατεβαζω και απο τις 2 γραμμες ταυτοχρονα.Αρα το load balance που μου προτεινατε δεν θα με καλυβει. Οποτε πως λεγεται αυτο που θελω να κανω;
Ledis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, kogi4ever είπε Ο σκοπος ειναι να κατεβαζω και απο τις 2 γραμμες ταυτοχρονα.Αρα το load balance που μου προτεινατε δεν θα με καλυβει. Οποτε πως λεγεται αυτο που θελω να κανω; Πολύ σωστά το εξήγησε ο M@dB0x . Εσύ ζητάς Bonding. Για να υλοποιήσεις ένα Bonding, απαιτήσει ο έλεγχος και των 2 άκρων, την πλευρά η δική σου (Ο χώρος που έρχονται οι γραμμές) & η πλευρά του Παρόχου. Δυστυχώς δεν μπορείς να έχεις προσβαση στο άκρο που καταλήγει στον πάροχο, άρα δεν γίνεται. Υπάρχουν όμως εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες Bonding, αλλά έχουν χρέωση. 1
kogi4ever Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Καταλαβα, γνωριζετε που μπορω να βρω ποιες υπηρεσιες υποστοριζουν τον συνδιασμο και των 2 πορων; Καπου διαβασα οτι το Steam το κανει.
M@dB0x Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Αν δε σου παρεχει ο παροχος σου ( που δε παρεχει στην Ελλαδα ) mlppp protocol δε μπορεις να κανεις αυτο που θες, εκτος απο αυτα που σου ειπαμε εμεις.
karaLRS Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 μπορείς να δοκιμάσεις tp link 1043nd v2 στα 30€ Μαζί με openwrt Που έχει plugin για Load balance ( διαμοιρασμό του Bandwidth, failsave switch κ.α) το δούλεψα για να ενώσω 4mbs με 5Mbs για να μπορώ να σερφάρω και ταυτόχρονα να μην βουλώνει το youtube
kage Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) υπαρχουν ετοιμα load balance router ή multi wan και το mikrotik κανει αλλα θελει σεταρισμα όπως και με pfsense tplink,ubiquitii,cisco η combox κανει κατι παρομοιο και σου δινει virtual ll αλλα δεν ξερω με ποιον τροπο.δεν το χω δει από κοντα Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2018 από kage
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα