gloup81 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Ψήνομαι τώρα τα Χριστούγεννα να κάνω ένα δωράκι στον υπολογιστή μου, εναν 970Evo. Τα Windows και τα βασικά προγράμματα τα έχω σε εναν ψιλοπαλιό 840Evo, και όλα τα παιχνίδια σε έναν παραδοσιακό HDD. Επειδή είμαι ικανοποιημένος με την ταχύτητα των Windows (boot σε 12-13"), δεν με νοιάζει να τον κάνω boot drive, αλλά να χώσω τα παιχνίδια εκεί, ωστε να ηρεμήσω απο τους αφόρητους χρόνους φόρτωσης των παιχνιδιών. Με Read πάνω απο 3000mb/s, θα πετάει...σωστα? Αμ δε! Βλέποντας διάφορα συγκριτικά βίντεο, οι διαφορές ανάμεσα στον Nvme 970Evo και τους παραδοσιακούς SSD, είναι αμελητέες, της τάξης του 0,5-1" στα περισσότερα παιχνίδια, ενώ σε μερικά είναι και πιο αργος! Οπότε έρχεται η ερώτηση μου: Ποια η αξία μιας τιμής ανάγνωσης >3000mb/s, όταν στην πράξη βρήσκεσαι στα ίδια επίπεδα με τους απλούς SSD? Μήπως καλύτερα να πάρω εναν απλό Μ.2 SSD 500gb ή 1TB (μόνο και μόνο επειδη η μητρική έχει 2 θυρες Μ.2, και επειδή το cable management που έχω κάνει είναι οριακό, και τα 2 έξτρα καλώδια θα είναι πολύ μεγάλη μανούρα), μιας και οι διαφορές ειναι απλά αμελητέες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα