Προς το περιεχόμενο

RTX 20series Turing thread (TU 102, TU 104, TU106)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/12/2018 στις 4:59 ΜΜ, Psycho_Warhead είπε

Τελικά μ. Βγήκε ελλατωματική η 2080 ti..

IMG_20190105_171220.jpg

Επεξ/σία από galanos
  • Sad 4
  • Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, galanos είπε

Τελικά μ. Βγήκε ελλατωματική η 2080 ti.. Asus dual  artifacts.... 

IMG_20190105_171220.jpg

Σαν το παλιό σύμβολο του mega είναι 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Οι παραπανω Msrp τιμες δεν μου λενε απολυτως τιποτα.

Γνωριζω πολυ καλα τι τιμες ειχαν οι 1070 και 1080 το 2016 στην Ελλαδα γιατι ειχα αγορασει αυτο το διαστημα και εγω και πολλοι αλλοι και ειχαμε αναφερει τις τιμες τους στο διπλα θεμα.

[stuff deleted]

Πρεπει καθε 3 και λιγο να το αναφερουμε για ποιο ακριβως λογο?

Οι MSRP είναι οι τιμές που προτείνει η nvidia. Είναι κάτι σταθερό και συγκρίσιμο. Οι τιμές στην Ελλάδα είναι που είναι αδιάφορες, δεν είναι η Ελλάδα ο κόσμος όλος. Ίσα ίσα η σύγκριση των MSRP ευνοεί και την ακριβότερη τιμολόγηση των RTX, γιατί είναι άλλο οι τιμές χωρίς να υπάρχει ισχυρότερη κάρτα (όταν βγήκαν 1070/1080 δεν υπήρχε 1080 Ti) και άλλο ενώ υπάρχει. Κανονικά θα πρέπει να συγκρίνουμε τις MSRP όταν κυκλοφόρησε η 1080 Ti, που είναι 549 για την 1080 FE και 399 για την 1070 FE. Δηλαδή το "καπέλο" είναι +100$ ή 25% αύξηση για την 2070, +250$ ή +45% αύξηση για την 2080 και τέλος +500$ ή 70% (!!!) αύξηση για την 2080 Ti.

Όσον αφορά το "κάθε τρεις και λίγο", οι τιμές αναφέρονται εκ των πραγμάτων όταν συγκρίνονται και οι επιδόσεις. Γιατί επίδοση χωρίς να υπολογίζουμε και την τιμή δεν έχει νόημα.

Θα μου πεις. εγώ γιατί αγόρασα 2080 και όχι 1080 Ti; Κατ' αρχάς η δική μου περίπτωση είναι λίγο ειδική, καθ' ότι οι κάρτες γραφικών δε χρησιμοποιούνται για παιχνίδια. Όταν έστησα το σύστημά μου, προτίμησα να δώσω 1040 ευρώ για δύο GTX 1070 Ti, αντί για 950 για μία GTX 1080 Ti, κάτι που μου έδινε παραπάνω απόδοση από 30 ως 50% (ανάλογα την εφαρμογή). Στο μεταξύ η μία χάλασε, αντικατάσταση με ίδια δεν υπήρχε, με λίγο παραπάνω χρήματα έπαιρνα 2070 αλλά τελικά προτίμησα να την αλλάξω με 2080. 1080 Ti δεν είχε το κατάστημα, αλλά για σχεδόν ίδιες επιδόσεις στα ίδια λεφτά, και πάλι 2080 θα έπαιρνα. Αν από την άλλη είχα αγοράσει τότε 1080 Ti και χάλαγε, και μου ζητούσαν παραπάνω χρήματα για αντικατάσταση με 2080, δε θα το δεχόμουν.

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, galanos είπε

Τελικά μ. Βγήκε ελλατωματική η 2080 ti.. Asus dual  artifacts.... 

IMG_20190105_171220.jpg

Rtx on effects ειναι😅

Rma και ελπιζω να σου κατσει καλύτερο κομματακι απο αυτο που εχεις.

Δημοσ.

Να ρωτήσω, λέει οτι αν πάρεις RTX κάρτα σου δίνει δωρεάν το BF5. Ξέρετε αν το amazon συμμετέχει σε αυτό; Μήπως χρειάζεται να μπώ σε κάποιο άλλο site;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, malakudi είπε

Οι MSRP είναι οι τιμές που προτείνει η nvidia. Είναι κάτι σταθερό και συγκρίσιμο. Οι τιμές στην Ελλάδα είναι που είναι αδιάφορες, δεν είναι η Ελλάδα ο κόσμος όλος. 

Όσον αφορά το "κάθε τρεις και λίγο", οι τιμές αναφέρονται εκ των πραγμάτων όταν συγκρίνονται και οι επιδόσεις. Γιατί επίδοση χωρίς να υπολογίζουμε και την τιμή δεν έχει νόημα.

Θα μου πεις. εγώ γιατί αγόρασα 2080 και όχι 1080 Ti; 

Οι τιμες στην Ελλαδα ειναι αδιαφορες και δεν ειναι η Ελλαδα ολος ο κοσμος?Δηλαδη για την πλειοψηφια του κοσμου που αγοραζει απο Ελλαδα και δεδομενου οτι σχολιαζουμε και σε ΕΛληνικο forum,πως οι τιμες απο Ελλαδα ειναι αδιαφορες?Τι να το κανω το MSRP οταν δεν εχει καμια επαφη με την πραγματικοτητα στα χρηματα που θα πρεπει να δωσω?

Τι με ενδιαφερει εμενα ποσο θα πληρωσει ο Αμερικανος την καρτα γραφικων του που αυτοι εχουν και διαφορετικο ΦΠΑ και μεγαλυτερη ποικιλια σε retailers και καλυτερες εκπτωσεις/τιμες overall?

Απο Ελλαδα ουτε καν τις Founders Edition δεν μπορουμε να αγορασουμε για οποιον μπορει να ηθελε.

Οσο για την συγκριση τιμων με τις επιδοσεις εχει νοημα οταν υπαρχει και η αντιπροταση στην αγορα σαν εναλλακτικη για να γινει η σωστη συγκριση(πχ RTX vs Vega).

Οσο πχ υπηρχε η 1080ti στην αγορα και σε ανταγωνιστικη τιμη(σε σχεση με την 2080)ναι εκει υπηρχε νοημα. Εκτος αν καποιος ρωταει για αγορα και αναφερει οτι κοιταζει και σε μεταχειρισμενα οπου εκει εννοειται πχ οτι θα του γινουν και αναλογες προτασεις. Αλλα αφου δεν υπαρχουν πλεον αυτες οι καρτες ποιο το νοημα καθε 3 και λιγο να τα αναφερουμε αυτα?

Και τελος οχι δεν θα σου πω γιατι αγορασες 2080 αντι για 1080ti. Δικα σου λεφτα ειναι οτι θες να αγορασεις,δεν θα δωσεις αναφορα σε ακυρους ξενους στο internet για το τι θα αγορασεις.Θα σου ελεγα γιατι αγορασες 2080 αντι για 1080ti αν ειχες κανει καποια δηλωση του τυπου''δεν προκειται ποτε να αγορασω rtx καρτα για τον ταδε λογο''και αυτο μονο αν το εφερνε η κουβεντα(οπως ειχα πει σε ενα συμφορουμιτη πιο παλια).

Το τελευταιο το τονιζω γιατι και εγω ειχα δηλωσει οτι μιας και δεν ειχα καιρο την 1080ti(περιπου 1μηνα)οτι αν βρω 2080 σε καλη τιμη θα την τιμησω μονο και μονο για να δω ποσο μουφα ή οχι θα ειναι το RT και ορισμενοι μετα μου ζηταγαν και τα ρεστα,λες και αυτοι θα μου πληρωναν την καρτα....

Και φαντασου οτι στην περιπτωση μου πληρωσα περιπου 30ευρω για να παω απο 1080ti σε 2080.

1 ώρα πριν, Silverage είπε

Να ρωτήσω, λέει οτι αν πάρεις RTX κάρτα σου δίνει δωρεάν το BF5. Ξέρετε αν το amazon συμμετέχει σε αυτό; Μήπως χρειάζεται να μπώ σε κάποιο άλλο site;

Ναι το amazon ειναι στην λιστα το εχουν και σαν bundle με τις reference πχ

https://www.amazon.com/Battlefield-Founders-Architecture-Graphics-Real-time/dp/B07F82JK3Q

Και μιλωντας για bundles βγηκε και νεο bundle με δωρο περαν του Battlefield V και του Anthem που θα βγει φετος οπως λεει και η Gigabyte στο site της για αγορες ομως 7Γεναρη και μετα

https://www.aorus.com/event-detail.php?i=899

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απάντησε το amazon, δυστυχώς δεν συμμετέχουν.

Hello Ιoannis,

My name is Abisha from Amazon responding to your email.

From your email, I can understand that you wanted to know whether Amazon participate in promotion as you have seen an ad that you get a free copy of Battlefield V if you purchase RTX graphics card.

Upon checking, I can see that currently Amazon don't offer the deals which you have mentioned

However, I will pass your feedback to the relevant team and asked them to check whether this offer is available in our website in future.

If the offer is available in future, then we will be updating in our website itself.

We look forward to seeing you again.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Οσο για την συγκριση τιμων με τις επιδοσεις εχει νοημα οταν υπαρχει και η αντιπροταση στην αγορα σαν εναλλακτικη για να γινει η σωστη συγκριση(πχ RTX vs Vega).

Όλα καλά δηλαδή,θα πρέπει να χαιρόμαστε..

Και αν βγει ας πουμε η επόμενη σειρά χωρίς αντπρόταση στην αγορά,ε ας πουλάει όσο θέλει ,αλλά να μην κάνουμε σύγκριση με τις προηγούμενες τιμές γιατί το λέει ο fulgore..

Να επικροτούμε κιόλας τις μονοπωλιακές τακτικές στην τιμολόγηση . 

Καλά μας κάνει ο πέτσινος τότε..

Και για να ξεκαθαρίσω,δεν κατηγορώ όποιον αγοράζει rtx.Κάθε άλλο.

Και εγώ ίσως αγόραζα/αγοράσω μελλοντικά. Εις γνώση μου όμως πως θα πληρώσω κάτι που πέρσι έκανε X ευρώ,και από φέτος κάνει X+ 40% . Το να σου τον πιάνουν και να σφυρίζεις αδιάφορα είναι το πρόβλημα.Πόσο μάλλον να χειροκροτάς.

Και θέλετε δεν θέλετε ορισμένοι,σε κάθε τι αγοράζουμε, η σύγκριση αυτομάτως γίνεται με κάτι αντίστοιχης τιμής. Έτσι γινόταν και έτσι θα γίνεται. Σε ποια κατηγορία το κατατάσσει ο πωλητής έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Μην τρώτε το τυράκι που αφήνει ο πέτσινος εν προκειμένω (που βαφτίσε την xx80 -> ti ) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Και θέλετε δεν θέλετε ορισμένοι,σε κάθε τι αγοράζουμε, η σύγκριση αυτομάτως γίνεται με κάτι αντίστοιχης τιμής. Έτσι γινόταν και έτσι θα γίνεται. Σε ποια κατηγορία το κατατάσσει ο πωλητής έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Μην τρώτε το τυράκι που αφήνει ο πέτσινος εν προκειμένω (που βαφτίσε την xx80 -> ti ) 

Ειδες πουθενα

Spoiler

να ειπα εγω οτι θα πρεπει να χαιρομαστε με τις τωρινες τιμες?Εγω εγραψα οτι το 2016 520ευρω θυμαμαι να ζητουσε η 1070 και κοντα 800-850 η αντιστοιχη msi 1080 στην Ελλαδα και απο γνωστο καταστημα(οχι Πλαισιο).

Ειδες πουθενα εγω συγκεκριμενα να προτεινα την 2080 στον οποιοδηποτε εδω μεσα αν εχει ηδη την 1080ti ή αν μπορει να βρει 1080ti used σε καλη τιμη/υλοποιηση?
Ειδες πουθενα εγω συγκεκριμενα να εβγαλα την 1080ti ή την 1080(σε σχεση με 2070)κουτση,στραβη,για μπεκατσες σε σχεση με τις αντιστοιχες rtx καρτες για να στηριξω και καλα την αγορα?

Νοημα σε αυτα τα συγκριτικα εχει μονο απο τα διαφορα benchmarks που ανεβαζουν οι youtubers και αυτο προς ενημερωση του κοσμου για το τι καρτες να κοιταξει προς αγορα,ανεξαρτητως μοντελου,ανεξαρτητως εταιρειας(nvidia,amd),ανεξαρτητως υλοποιησης(Asus,Evga,Zotac κλπ).

Το κατα ποσο αξιζουν οι RTX καρτες σε σχεση με τις αντιστοιχες Pascal ειναι λιγο πολυ γνωστο.

Απο εκει και περα η επαναληψη δεν βοηθαει απολυτως πουθενα και φαινεται αυτο και απο τις απαντησεις που γραφονται.

Γιαυτο και τα forums εκτος των αλλων δεν εχουν κινηση την μεγαλυτερη περιοδο μεταξυ των διαφορετικων γενιων. Γιατι ο περισσοτερος κοσμος ενδιαφερεται περισσοτερο στο release των νεων καρτων να δει τι ρολο βαρανε και αργοτερα σε βαθος χρονου οταν κρινει αυτος,κανει την οποια αγορα(αν κανει).Ετσι γινοταν στο forum και στο θεμα των Pascal,ετσι και στων maxwell και εν μερη ετσι και στις Turing καρτες.Τωρα εχουμε μεινει τα ιδια 7-8ατομα να λεμε τα ιδια και τα ιδια μεταξυ μας για ποιο λογο?

Το υπερβολικο ψειρισμα που γινεται ομως στα διαφορα forums/youtube ειναι που οδηγει για αυτο το λογο

-ειτε σε κοντρες(βλεπε πιο πισω οι ανουσιες αντιπαραθεσεις Rog με μερικους αλλους ή που ορισμενοι πανε στο θεμα των Vega και τις θαβουν λεγοντας τες σαπακια και ψησταριες/φουρνους)που αντι να φερνουν κοσμο τον διωχνουν(σοβαρη κουβεντα δεν γινεται ουτως ή αλλως).Επιασαν πατο τα προηγουμενα θεματα με κουβεντες περι τυροπιτων,μπουγατσων,κρεπων,ατομων που δεν εχουν να αγορασουν να φανε επειδη πηραν RTX και παει λεγοντας.

-ειτε σε τρολαρισμα περι RTX ειδικα στις αρχες αντι να κανει ο κοσμος υπομονη να το δει πρωτα στην πραξη οπου και οποτε εφαρμοστει και μετα να σχολιασει αναλογα(βλεπε BFV)

-και φυσικα σε διαφορα ατομα που μπαινουν μονο για να τρολαρουν με βαση αυτα που βλεπουν να γραφονται οπως ο 7700κ ή φυσικα διαφοροι κατοχοι vega καρτων που ψαχνουν πατημα και τρολαρουν για τις υψηλες τιμες της 2080ti.

Τελος να θυμισω οτι ο λογος υπαρξης του εν λογω θεματος με βαση και αυτον που το ανοιξε ειναι για να γραφονται χρησιμα πραγματα για τις εν λογω Turing καρτες.

Μπορει οποιος θελει να ανοιξει ενα αλλο ξεχωριστο θεμα στο οποιο να γινονται συγκρισεις με ολες τις καρτες της αγορας,καινουργιες ή μεταχειρισμενες,παλιες(2014)ή καινουργιες(2017/2018)οπως ακριβως κανει και ο γνωστος youtuber του HW Unboxed που εχει ξεχωριστα video ειτε για τις Turing καρτες,ειτε για Turing vs Pascal/Vega,ειτε μεταξυ ολων των καρτων απο το 2013 περιπου μεχρι και σημερα.

Ο καταναλωτης καθεται και ψειριζει το πραγμα μονο οταν κανει ερευνα αγορας για να δει τι θα αγορασει ή αν τελικα κρινει οτι θα προχωρησει ή οχι σε αγορα.Απο εκει και περα αν δει κατι και δεν τον συμφερει/ενδιαφερει ψηφιζει με το πορτοφολι του και δεν αγοραζει καθολου/κοιταζει αλλου.Τοσο απλα ειναι τα πραγματα.Η πιο χρυση κουβεντα ever ειναι το γνωστο''Vote with your money''και ισχυει στα παντα.Ας μαθει ο κοσμος οπου διαφωνει να το εφαρμοζει κιολας και να μην μενει μονο στα λογια.

Δηλαδη ελεος,εδω ο συμφορουμιτης πιο πανω εγραψε(σε Ελληνικο forum κιολας και με την πλειοψηφια του κοσμου να αγοραζει απο Ελλαδα)οτι δεν μας ενδιαφερουν οι τιμες απο Ελλαδα επειδη η Ελλαδα δεν ειναι το κεντρο του κοσμου.Δηλαδη αν δεν μας ενδιαφερουν οι τιμες απο Ελλαδα εμας,ποιον θα ενδιαφερουν?Τον Γερμανο και τον Αγγλο?

1 ώρα πριν, Silverage είπε

Απάντησε το amazon, δυστυχώς δεν συμμετέχουν.

Απο ποιο amazon την αγορασες την καρτα?

Amazon Us βλεπω και ειναι στην λιστα

https://us.msi.com/Promotion/game-on-game-rtx

Το ιδιο και amazon uk https://www.nvidia.com/en-gb/geforce/campaigns/battlefield-v/

Το Γερμανο,Ιταλικο και Γαλλικο amazon δεν βλεπω να ειναι(πραγμα περιεργο αλλα τελος παντων).

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Απο ποιο amazon την αγορασες την καρτα?

Amazon Us βλεπω και ειναι στην λιστα

https://us.msi.com/Promotion/game-on-game-rtx

Το ιδιο και amazon uk https://www.nvidia.com/en-gb/geforce/campaigns/battlefield-v/

Το Γερμανο,Ιταλικο και Γαλλικο amazon δεν βλεπω να ειναι(πραγμα περιεργο αλλα τελος παντων).

Απο amazon.co.uk

Μήπως φταίει που την παρήγγειλα 1 Οκτώβρη;

Τώρα είδα λέει οτι είναι μόνο γι'αυτές τις κάρτες https://www.amazon.co.uk/adlp/geforce_rtx_battlefieldv_bundle?tag=nu0b8-21&ascsubtag=s1546716624882tsvla52378

Επεξ/σία από Silverage
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...