Προς το περιεχόμενο

RTX 20series Turing thread (TU 102, TU 104, TU106)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Και για πιο λόγο να μην βάλεις να δουλεύουν από με ένα πχ 5% πάντα; 

Σωστα αυτο κανεις, απλα το ειπα το πως δουλευει εργοστασιακα καθως ο ηχος ειναι ανεπαισθητος και εμενα δεν με ενοχλει τοσο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Ίσως ήταν θέμα παρτίδας, revision. Δώσε εξτρα ινφο αν μπορείς @geo4sar

Spoiler

Spoiler

Στο 10% έμενα κάνει αυτό το μικρο γρατσούνισμα όπως είναι στο πρώτο λινκ στο 0:20,  μετά στο 20%, 30% κάνει αυτό το βουητό που ακούγεται στο δεύτερο βίντεο.
Από εκεί που την αγόρασα μου είπαν να κάνω custom fan curve και να ξεκινάει από τα 40% όταν ανοίγω το pc. Ότι νανε δηλαδή. Καράφλιασα. Τους είπα να την στείλουν πίσω.
Οι θερμοκρασίες εντωμεταξυ είναι πολύ καλές οπότε δεν υπάρχει καν λόγος να έχω τόσες στροφές στους ανεμιστήρες. Μόνο όταν είναι σε πλάγια θέση η κάρτα δεν ακούγεται έτσι, και δεν μπορώ να το γυρίσω πλάγια το κουτί μου, μόνο αυτό δεν μου ζήτησε ακόμα η Gigabyte για να αποφύγει τη επιστροφή της κάρτας.

Επεξ/σία από geo4sar
Ορθογραφικό
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, geo4sar είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου
  Απόκρυψη περιεχομένων

Στο 10% έμενα κάνει αυτό το μικρο γρατσούνισμα όπως είναι στο πρώτο λινκ στο 0:20,  μετά στο 20%, 30% κάνει αυτό το βουητό που ακούγεται στο δεύτερο βίντεο.
Από εκεί που την αγόρασα μου είπαν να κάνω custom fan curve και να ξεκινάει από τα 40% όταν ανοίγω το pc. Ότι νανε δηλαδή. Καράφλιασα. Τους είπα να την στείλουν πίσω.
Οι θερμοκρασίες εντωμεταξυ είναι πολύ καλές οπότε δεν υπάρχει καν λόγος να έχω τόσες στροφές στους ανεμιστήρες. Μόνο όταν είναι σε πλάγια θέση η κάρτα δεν ακούγεται έτσι, και δεν μπορώ να το γυρίσω πλάγια το κουτί μου, μόνο αυτό δεν μου ζήτησε ακόμα η Gigabyte για να αποφύγει τη επιστροφή της κάρτας.

Ακούμπα με το δάχτυλο τα πλαστικά κομμάτια ή πίεσε  ελάχιστα  και έλεγξε άμα ο θόρυβος σταματάει . ( όχι τον ανεμιστήρα αλλά αυτά που είναι δίπλα ) 

Επεξ/σία από IoaZ
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, IoaZ είπε

Ακούμπα με το δάχτυλο τα πλαστικά κομμάτια ή πίεσε  ελάχιστα  και έλεγξε άμα ο θόρυβος σταματάει . ( όχι τον ανεμιστήρα αλλά αυτά που είναι δίπλα ) 

Την καρτα την δοκιμασα σε διαφορετικα κουτια. Τα πλαστικα κομματια τα πιεσα ελαχιστα οσο δεν λειτουργουσε η κάρτα αλλα δεν άλλαξε κάτι.
Αυτη την στιγμη την εχω επιστεψει στο μαγαζι που την αγορασα και περιμενω να σταλει στην  gigabyte.

• Confused 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, geo4sar είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων
  Απόκρυψη περιεχομένων

Εγώ νόμιζα ότι το κανει μονο οταν ξεκινάνε...στο δεύτερο βίντεο λες και μαρσάρει χαγιαμπουζα κάνει :P

Δημοσ.
Μόλις τώρα, geo4sar είπε

Την καρτα την δοκιμασα σε διαφορετικα κουτια. Τα πλαστικα κομματια τα πιεσα ελαχιστα οσο δεν λειτουργουσε η κάρτα αλλα δεν άλλαξε κάτι.
Αυτη την στιγμη την εχω επιστεψει στο μαγαζι που την αγορασα και περιμενω να σταλει στην  gigabyte.

Καλά έκανες που την έδωσες στο μαγαζί . 

Την πίεση-ακούμπημα  εννοούσα να το κάνεις όταν είναι  σε λειτουργία οι ανεμιστήρες της gpu . 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, geo4sar είπε

στο πρωτο λινκ κατι σαν ρουλμαν ακουγεται. επισης δε νομιζω οτι εχεις θεμα οταν ανεβαινουν οι στροφες. λογικο να κανει σαν ελικοπτερο αν και εκει χτυπαει λιγο . στο δευτερο βιντεο, δουλευει κατι αλλο ή ο θορυβος εξακολουθει να υπαρχει απο την καρτα οταν κλεινεις τον ανεμιστηρα?

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, james rod είπε

στο πρωτο λινκ κατι σαν ρουλμαν ακουγεται. επισης δε νομιζω οτι εχεις θεμα οταν ανεβαινουν οι στροφες. λογικο να κανει σαν ελικοπτερο αν και εκει χτυπαει λιγο . στο δευτερο βιντεο, δουλευει κατι αλλο ή ο θορυβος εξακολουθει να υπαρχει απο την καρτα οταν κλεινεις τον ανεμιστηρα?

Όταν κλείνουν οι ανεμιστήρες δεν ακούγεται κάτι. Για παράδειγμα οταν παιζω  Path of Exile έπιανα 50-54 βαθμούς και τα ανεμιστηρακια είναι στο 20% περίπου , και εκεί αρχίζει να ακούγεται το βουητό .Στο δεύτερο βίντεο είναι η κάρτα. Απο οτι βλέπω το θέμα αυτό είναι και σε RTX και GTX σειρά της gigabyte.

Δημοσ.

Αν έχει αγοράσει κανείς GTX 1660/1660 Ti, θα ήθελα να κάνουμε κάποια τεστ για την απόδοσή τους σε NVENC/NVDEC. Θεωρητικά πρέπει να έχουν ίδια απόδοση με RTX 20XX, αλλά να το τεστάρουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, geo4sar είπε

Όταν κλείνουν οι ανεμιστήρες δεν ακούγεται κάτι. Για παράδειγμα οταν παιζω  Path of Exile έπιανα 50-54 βαθμούς και τα ανεμιστηρακια είναι στο 20% περίπου , και εκεί αρχίζει να ακούγεται το βουητό .Στο δεύτερο βίντεο είναι η κάρτα. Απο οτι βλέπω το θέμα αυτό είναι και σε RTX και GTX σειρά της gigabyte.

Και τα 2 από fan είναι. Το 1ο είναι μπίλια που πατινάρει ανάμεσα στα δαχτυλίδια του ρουλεμάν. Απλά επειδή ξεκινάει σταματάει συνέχεια στους 50 βαθμούς το ακούς συνέχεια. 

Είναι σύνηθες σε όλα τα ρουλεμάν με μπίλια από fan για καρτούλες μέχρι για κινητήρες μέσης τάσης . Μετά από κάποιες στροφές παίρνει τα διάκενα και δεν ακούγεται. Βέβαια υπάρχουν άπειρες μεταβλητές αλλά δεν είναι της ώρας. Αν καταφέρεις να φέρεις το fan κοντά στη  βάση του μπορεί να το μειώσεις. Δηλαδή να μειώσεις τα κενά του. Αυτο θα το ακούς στο σταματά ξεκινά και στις απότομες αυξομειώσεις.

Βέβαια σε όλα τα ball bearings μπορεί να ακούγεται και συνεχώς υπό προϋποθέσεις αλλά πάλι θα ξεφύγουμε από το πρόβλημα σου. 

Το 2ο είναι δεν παίρνει την απαραίτητη ισχύς το fan να διατηρήσει τις στροφές του default curve πριν το 40% ( 33%) . 

Συνδιασμένο το πρόβλημα θα σου εμφανίζεται κυρίως όταν η gpu κάνει idle κοντά στους βαθμούς του fan stop. 

Μπορεί να λυθεί με bios update αλλά έχουν βγάλει μόνο για τις micron ram εκδόσεις.

Ακόμα και τα fan που βάζουν με την την ισχύ που παίρνουν δεν μπορούν διατηρήσουν τις στροφές κάτω από τα 40% θα μπορούσαν να καλύψουν με κατάλληλο fan curve λαμβάνοντας υπόψη την αδράνεια του fan κτλ. Αλλά στη gigabyte και evga το πέρασαν ελαφρά τη καρδία. Άσε που παίζει να έχουν βάλει μόνο ένα threshold στους 50 βαθμούς και άντε γεια . 

Δώσε ένα print screen του fan curve 

Μπορεί να μην είναι ball bearings και να είναι sleeve , μπορεί κάποιος να δοκιμάσει και ένα σφίξιμο τις βίδες που κρατούν το fan στα στηρίγματα  

Επεξ/σία από dem
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η ms επισημα υποστηριζει το vrs στο direcxt12 εως 20% στις επιδοσεις με το ιδιο hardware

https://devblogs.microsoft.com/directx/variable-rate-shading-a-scalpel-in-a-world-of-sledgehammers/#

η turing θα ξεφυγει πολυ στο μελλον απο pascal και vega 

Επεξ/σία από nikos5800
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...