Προς το περιεχόμενο

RTX 20series Turing thread (TU 102, TU 104, TU106)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Καταλαβαίνω γιατι στα του ηχουν εφτασα το 50ρικο ισως και λιγο να το περασα.Για αυτο και εβαλα ενα μεγαλο στοπ.

Ειναι αρρώστια. 

Τελος απο μενα για το off topic

😋

Μεγάλη! Πέρασα από B&W 800D + 4X 803D + HM1D και τελικούς και προβολείς και οθόνες....τώρα έχω σταματήσει because====kids!

Τέσπα - τέρμα το offtopic...

Για RTX τώρα.  

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Jargon είπε

τις κοιτάω και κάνω Visualization για να χωνέψω ότι στο τέλος θα μου τα πάρει ο πέτσινος αλλά αν αντέξω 5-6 μήνες ακόμα ίσως μετά να μπορώ να περιμένω τις επόμενες...θα δείξει. 

Γιατί προβληματίζεσαι δεν καταλαβαίνω... Έτσι όπως σε "έκοψα" είσαι πρακτικός τύπος σαν εμένα. Χρειάζεσαι 2080 ti αυτή τη στιγμή? Παίζεις 4k βαριά παιχνίδια ή στα 1440p έχεις κάποιο θέμα? Εάν ναι, πάρε την, εάν όχι, σταμάτα να την κοιτάς. Ξερείς γιατί? Γιατί είναι χειρότερο να την πάρεις και απλά να την κοιτάς μέσα στο tower (χωρίς να την κάνεις πρακτικά κάτι)... trust me..

Και μιας και είμαστε στο turing θέμα (και έχει κάποιο νόημα) να ρωτήσω κάτι. Μιλώντας για 27" και απόσταση θέασης ~70cm... καταλαβαίνεις διαφορά 4k με 1440p?

Επεξ/σία από Stamer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Οι χειρότεροι είναι οι κολλημένοι με τις λάμπες και τις ''γλυκές'' φωνές, με τα ψόφια τα watt..Ουστ ρε :P

Αν ακουσεις σωστή λαμπιτσα θα κανεις τσισα σου.😜

Μιλαμε για λαμπιτσες ανω των 4.000

Βεβαια το καλο και δυνατο τρανζιστορ με κερδισε και συγκεκριμένα class d

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω ακούσει πανάκριβα συστήματα, αλλά εγώ θέλω transistor, θέλω ισχύ. Να τα σκάει η μπασίλα και να την παίρνεις χαμπάρι, χωρίς μπουμάρισμα, χωρίς παραμόρφωση, σφιχτό μπάσο pure power απλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Έχω ακούσει πανάκριβα συστήματα, αλλά εγώ θέλω transistor, θέλω ισχύ. Να τα σκάει η μπασίλα και να την παίρνεις χαμπάρι, χωρίς μπουμάρισμα, χωρίς παραμόρφωση, σφιχτό μπάσο pure power απλά.

Υπάρχουν και λαμπες με πολλα pure wattaκια που το κανουν αυτο εφοσων οδηγηθουν απο @ρχιδατο προ.

Βεβαια βαση φυσικής καμια λαμπα δεν μπορεί να δωσει τα δυναμικά και την ταχύτητα του transistor.Για αυτό έκλεισα και με transistor στο κυριο συστημα μου.Εχω τις λαμπες πλεον στο κουτι τους στο υπόγειο. 

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Stamer είπε

Γιατί προβληματίζεσαι δεν καταλαβαίνω... Έτσι όπως σε "έκοψα" είσαι πρακτικός τύπος σαν εμένα. Χρειάζεσαι 2080 ti αυτή τη στιγμή? Παίζεις 4k βαριά παιχνίδια ή στα 1440p έχεις κάποιο θέμα? Εάν ναι, πάρε την, εάν όχι, σταμάτα να την κοιτάς. Ξερείς γιατί? Γιατί είναι χειρότερο να την πάρεις και απλά να την κοιτάς μέσα στο tower (χωρίς να την κάνεις πρακτικά κάτι)... trust me..

Και μιας και είμαστε στο turing θέμα (και έχει κάποιο νόημα) να ρωτήσω κάτι. Μιλώντας για 27" και απόσταση θέασης ~70cm... καταλαβαίνεις διαφορά 4k με 1440p?

Έχεις δίκιο....εδώ κοιτάω την 1080Ti να κάθεται όταν έχω δουλειά για πολλές μέρες σερί και δεν προλαβαίνω και σκέφτομαι ότι πάει χαμένη....

Για το μόνιτορ είμαι σε 32" 4Κ στα 70cm με 125% scaling στα Windows αλλά το πήρα για multitasking + μια δεύτερη 24" Samsung 1080p δίπλα. Πριν είχα ένα 30" 2560 X 1600 που κάηκε. 

Το 4Κ από την 2560Χ1600 δεν ήταν τόσο μεγάλο jump αλλά και πάλι σε desktop καταλαβαίνω μεγάλη διαφορά αλλά μιλάμε και για νέο panel οπότε παίζει κι αυτο ρολο. Σε crispness, σε Photoshop σε όλα είνια καλύτερη. Την κάνω και calibration κάθε 3 μήνες...πιο συχνά βαριέμαι. 

Σε βίντεο και παιχνίδια πάλι βλέπω διαφορά στο crispness αλλά όχι όσο σε σχέση με την 1080p που είναι λογικό.

Για gaming οι 1440p μια χαρά είναι μέχρι 27" μετά χάνεις λόγω μεγέθους αλλά κερδίζεις σε immersion....εξαρτάται τι θές. 

Τώρα θα μπορούσα να δοκιμάσω 1440p στην δική μου αλλά δεν είναι native resolution και νομίζω ότι δεν θα είναι σωστή σύγκριση σε σχέση με ένα native 1440p panel. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Jargon είπε

Για gaming οι 1440p μια χαρά είναι μέχρι 27" μετά χάνεις λόγω μεγέθους αλλά κερδίζεις σε immersion....εξαρτάται τι θές. 

Τώρα θα μπορούσα να δοκιμάσω 1440p στην δική μου αλλά δεν είναι native resolution και νομίζω ότι δεν θα είναι σωστή σύγκριση σε σχέση με ένα native 1440p panel. 

Όχι αμα δεν είσαι στην native, δεν αξίζει να δοκιμάσεις.

Σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάω σε κάποιο μονιτορ (και με βάση αυτό θα εξαρτηθούν και τα υπόλοιπα components). Το μόνο σίγουρό μου μέχρι στιγμής είναι τα 144Hz και οι 27" (ΑΝ μείνω σε 16:9). Απλά δεν ξέρω αν θα έχει νόημα στο μάτι μου το 4k με το 2k σε αυτές τις ίντσες (και μιλώντας για gaming). Και τώρα 27" έχω και σε μέγεθος νομίζω με καλύπτει, δεν θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο. Ίσως κάποια στιγμή να πάω σε ένα μεγάλο μαγαζί να δω απο κοντά πολλά μονιτορ και να αποφασίσω πιο μου ταιριάζει. Απλά δεν θα ήθελα να πάω "χωρίς λόγο" σε 4k λόγω άγνοιας της πραγματικότητας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλο το φταίξιμο είναι της nvidia και αξίζει όλο το κράξιμο, που μας έδειχνε εκείνα τα γαμάτα demos που σου βγάζανε τα μάτια και δημιούργησε υψηλές προσδοκίες στην gaming κοινότητα σχετικά με το RTX. Αυτά παθαίνεις όταν πουλάς παπά ή τεχνολογία που δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Stamer είπε

Όχι αμα δεν είσαι στην native, δεν αξίζει να δοκιμάσεις.

Σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάω σε κάποιο μονιτορ (και με βάση αυτό θα εξαρτηθούν και τα υπόλοιπα components). Το μόνο σίγουρό μου μέχρι στιγμής είναι τα 144Hz και οι 27" (ΑΝ μείνω σε 16:9). Απλά δεν ξέρω αν θα έχει νόημα στο μάτι μου το 4k με το 2k σε αυτές τις ίντσες (και μιλώντας για gaming). Και τώρα 27" έχω και σε μέγεθος νομίζω με καλύπτει, δεν θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο. Ίσως κάποια στιγμή να πάω σε ένα μεγάλο μαγαζί να δω απο κοντά πολλά μονιτορ και να αποφασίσω πιο μου ταιριάζει. Απλά δεν θα ήθελα να πάω "χωρίς λόγο" σε 4k λόγω άγνοιας της πραγματικότητας.

Εγώ το πήρα διότι είμαι 95% δουλειά και 5% games....σκεφτόμουν να πάρω κι ένα δεύτερο 1440p με g-sync για games πάλι 32" αλλά κι εκεί τα πάνελς έχουν τα θέματα τους..

Πάντως αν αγοράσεις από Amazon.de μπορείς να το επιστρέψεις πιο εύκολα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, music_lover είπε

Όλο το φταίξιμο είναι της nvidia και αξίζει όλο το κράξιμο, που μας έδειχνε εκείνα τα γαμάτα demos που σου βγάζανε τα μάτια και δημιούργησε υψηλές προσδοκίες στην gaming κοινότητα σχετικά με το RTX. Αυτά παθαίνεις όταν πουλάς παπά ή τεχνολογία που δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Η τεχνολογια είναι Ίδη έτοιμη , στο software υστερούμε 

αυτα που έδειξε ο Jensen ήταν οι δυνατότητες του ray tracing, βέβαια ο πέτσινος κάτι άλλο δεν μπορεί να κάνει,δεν μπορεί να βάλει μια μπαζούκα στο κεφάλι του ceo της ea και Ubisoft και να τους πει από δω και πέρα μόνο rt games:D

εδω το dx12 που είναι 5 χρόνων api και μόλις τον τελευταίο χρόνο βλέπουμε κάποια σοβαρή προσπάθεια αξιοποιήσεις του 

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Stamer είπε

Ναι. Κάπου εκεί παίζω και εγώ (και ίσως λίγο πιο κοντά). 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikos5800 είπε

Η τεχνολογια είναι Ίδη έτοιμη , στο software υστερούμε 

αυτα που έδειξε ο Jensen ήταν οι δυνατότητες του ray tracing, βέβαια ο πέτσινος κάτι άλλο δεν μπορεί να κάνει,δεν μπορεί να βάλει μια μπαζούκα στο κεφάλι του ceo της ea και Ubisoft και να τους πει από δω και πέρα μόνο rt games:D

εδω το dx12 που είναι 5 χρόνων api και μόλις τον τελευταίο χρόνο βλέπουμε κάποια σοβαρή προσπάθεια αξιοποιήσεις του 

Βρε αν δεν κάνει η τεχνολογία trickle down στο mainstream επίπεδο και bazooka να τους βάλει....πάλι το .....θα πάρει...

Και η τεχνολογία δεν είναι έτοιμη...απέχει πολύ από το να είναι έτοιμη. Είναι απλά στην αρχή κι έχει δρόμο ακόμα και από πλευράς hardware και από πλευράς software..Ούτε κατά διάννοια δεν είναι έτοιμη για Ray Traced (full) games και μακάρι να είναι στα επόμενα 10 χρόνια....μιλάω για πλήρες ray tracing και όχι μόνο τα shadows, μερικά lights και mirrors/reflections. 

Σιγά, σιγά θα μαγαλώνουν οι δυνατοτητες του Hardware, θα γίνονται πιο προσιτές, θα μαθαίνουν οι developers πως να τις εκμεταλευτούν κ.ο.κ.....

Τώρα είμαστε στην αρχή και αυτό είναι καλό, αλλά η αρχή είναι πάντα δύσκολη..

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Ναι. Κάπου εκεί παίζω και εγώ (και ίσως λίγο πιο κοντά). 

Εχεις 4k εσύ, σωστά? Έχεις καθόλου συγκριτικό στο μυαλό σου με 2k?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...