Προς το περιεχόμενο

RTX 20series Turing thread (TU 102, TU 104, TU106)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έτσι με μια γρηγορη δοκιμή που έκανα :

RTX OFF +DLSS OFF = RTX ON +DLSS ON +20%

4 λεπτά πριν, mtifosi είπε

Τι ειδους συγκριση ειναι αυτη...? Το hdr δεν κανει ρεαλιστικο φωτισμο κατι που κανει το rt για παραδειγμα στο metro που ειναι game changer σε αυτο το τομεα. 

Ενοοει πιο είναι πιο game changer. Και συμφωνώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, aorus είπε

Δε θα κάτσω να σχολιάσω ότι έγραψες δεν έχω τέτοια διάθεση ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ

"

To RT στις 2080 ΔΕΝ είναι δυνατό....

από HardOcp 

The ASUS ROG STRIX RTX 2080 OC does allow us some playability in Battlefield V at 1080p with "Low" and "Medium" DXR being enabled at 1080p only. However, it isn’t perfect, as stuttering and fluctuations in framerate can vary. It certainly is not as smooth as NO DXR. At 1440p though the ASUS ROG STRIX RTX 2080 OC does not have the performance to provide playable framerates with NVIDIA Ray Tracing enabled.

Θες να σου βρω καμιά 20αριά ακόμα να το εμπεδώσεις? Θες να ψάξεις σε άλλα forums για χρήστες που δεν τραβάνε ζόρι με το γεγονός ότι στο Ray Tracing τραβάει ζόρια......
Θες να παίξεις σε 1080p με κάρτα των 800 Ευρώ και να λες κι ευχαριστώ?"

Ειναι μια μαλακία και μισή όχιμην επαρκεί και για 1600*1200 με rtx low ήμαρτον

ορίστε από techpowerup

spacer.png

spacer.png

Eπίσης υπάρχει και το καλύτερο benchmark του πλανήτη το rig μου από το να διαβάζω σκουπίδια εδώ και εκεί τι να σου πώ έγκυρο το Ηardop

Πιο πάνω η 2080 σε 4Κ με rtx ultra χωρίς DLSS βγάζει σχεδόν 40fps με εργοστασιακά ρολόγια αλλά κάνει μόνο για 1080p ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

Έχουμε εντελώς διαφορετικά standards φαίνεται...το δυνατό = powerful δεν είπα ότι δεν είναι εφικτό. Αλλά άλλο εφικτό κι άλλο σοβαρό performance...που είναι τα minimum framerates? Που είναι τα 99th percentile? Επίσης το Ray Tracing που έχει το Battlefield είναι αστείο...συγνώμη αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα. Το μέτρο είναι καλύτερο αλλά θα δεις σε 3-4 χρόνια τι θα βγαίνει και θα γελάς. 

Σε 4Κ η 2080 τραβάει κάτι dips και lows ξεγυρισμένα....κι ας λένε ότι θέλουν τα benchmarks με τα Average FPS για να μην φανεί...

δες κι εδώ από ArsTechnica (μπορώ να σου βρω πολλά αλλά βαριέμαι κι εγω)

https://arstechnica.com/gaming/2019/02/metro-exodus-a-good-single-player-game-to-usher-in-the-pc-ray-tracing-era/

17fps low σε 4Κ με 2080 overclocke / 8700K overclocke / 32GB RAM

Το HardOcp ενοχλεί φαίνεται αλλά μπούρδες δε λέει στα benchmarks εδώ και 20 χρόνια και λέγε ότι θες...Αν σου αρέσουν τα 40fps με 800 Ευρώ κάρτα και δεν βλέπεις πουθενά stuttering και dips οκ. Βλέπουν άλλοι..μήπως πρέπει να αγοράσω κι εγώ για κράζω ελεύθερα? 

Αν ήταν να αναβαθμίσω από 1080Ti καρα overclocked θέλω 4K Ultra έστω σε ότι κυκλοφορεί και 60fps αλλιώς αυτό είναι μια μαλακία και μισή! Σε ολες τις προηγούμενες γενιές σε αυτά τα χρήματα έβλεπες τεράστια διαφορά και τώρα βλέπεις μπουρδες και RT σε Economy Class....ρε δε μας χέζουν..

Για εμένα στο 4Κ η 2080 με RT είναι άκυρη, χωρίς RT μια χαρά αν αγοράζεις τώρα αλλά δυστυχώς νόημα έχει μόνο η 2080Ti γιατί αλλιώς δεν είναι αναβάθμιση αλλά πέταμα χρημάτων κατά τη γνώμη μου. Άλλοι σκέφτονται διαφορετικά τι να κάνουμε δεν είμαστε όλοι ίδιοι εκτός αν αναβαθμίζεις από σειρά 9 ή 1060-1080...

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γουστάρω τα ημίμετρα για χαρακτηριστικά που θα δω σε 2-5-10 τίτλους και με implementation στο 10% απ'ότι μπορεί να κάνει η τεχνολογία του? Έχω αγοράσει κι εγώ υποσχέσεις στο παρελθόν (και από nVidia) και πλέον δε χαμπαριάζω ούτε ανυπομονώ να δω την κάθε νέα ιδέα που πετάνε στο τραπέζι..αφήνω τους άλλους να τη χρηματοδοτήσουν και προτιμώ να την πάρω όταν θα είναι έτοιμη.

Το έχω πει και θα το ξαναπώ αν κάποιος αγοράζει τώρα κάρτα σίγουρα η σειρά RTX είναι μονόδρομος αλλά δυστυχώς με χειρότερο performance value από τις προηγούμενες και φυσικά ΟΧΙ για το RT που είναι με το σταγονόμετρο και θα αργήσει πολύ για να δείξει τις δυνατότητες του.

Αν πάρω κάτι από τη σειρά RTX θα είναι μονο η 2080Ti και μόνο αν χρειαστεί να βάλω την 1080Ti σε άλλο PC. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει νόημα κι επειδή πρέπει να δώσω 1400 Ευρώ και πάλι headroom για το μέλλον δεν βλέπω, τους κράζω. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσουμε ούτε θα αλλάξω γνώμη, ούτε είμαι ο μόνος, ούτε έχουν σπάσει τα ταμεία οι 2χχχχ.....

Επεξ/σία από Jargon
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, music_lover είπε

Κανονικότατη σύγκριση. Το μεν πρωτο σου δείχνει χρώματα που δεν έβλεπες. Το δε δεύτερο φωτισμούς που δεν έβλεπες. Τι κάνει το 2ο game changer σε σχέση με το 1ο? Τίποτα.

Το rt δεν σου δινει φωτισμους που δεν εβλεπες αλλα φωτισμο οπως ειναι στην πραγματικοτητα. Οσο για το hdr ποιο ακριβως εννοεις γιατι μαλλον ουτε η vesa δεν ξερει ποιο ειναι το καλυτερο....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο shadow με RTX on αν γυρίζεις την κάμερα γύρω γύρω, στο σημείο που έχει πολλούς φωτισμούς (λόγω Ray tracing κάνει τρελό stutering και τα fps πέφτουν κατακόρυφα. Αν σταματήσεις σε εκείνο το σημείο επανέρχονται. Αρκετά broken κατάσταση 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Γιατι τα εχεις παρει στο κρανιο,μετοχες της εταιρειας εχεις και εχασες χρηματα απο την πτωση τους?

Επισης αν δεν θες να αγορασεις rtx καρτες μην φοβασαι υπαρχει λυση και ζηταει και λιγοτερα χρηματα για σενα που κοιτας το 4κ

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=radeon+VII

Παντως για ατομο που εχει αποχη οπως λεει για 10χρονια απο το gaming και δεν παιζει τελευταιους τιτλους και μιας και οπως λεει δεν του χρειαζεται κιολας,δεν καταλαβαινω για ποιο λογο να μπει στο παρον θεμα να βγαλει τα απωθημενα του για κατι που στην τελικη δεν αγορασε κιολας.....

Κοίταξε λίγο την υπογραφή μου - 1080Ti σε νερό 2075/12000 έχω - η Radeon VII μόνο χρήσιμη δεν μου ειναι δυστυχώς....μόνο η 2080Ti έχει νόημα. 

Στο θέμα μπήκα γιατί που αλλού να μπεις να βγάλεις τ'απωθημένα σου για την nVidia? (Όλες μου οι κάρτες nVidia είναι).

Το ότι δεν έπαιζα για 10 χρόνια δεν σημαίνει ότι δεν παίζω και τώρα λίγο αλλά θέλω να είναι καλό. Έχω κόψει και τελείως την τηλεόραση, τις σειρές τις σιχάθηκα....και....

Γκρινιάζω γιατί παίζει να πρέπει να βάλω την 1080Ti αλλού και μου τι δίνει η τιμή της 2080Ti + Waterblcok...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, mtifosi είπε

Το rt δεν σου δινει φωτισμους που δεν εβλεπες αλλα φωτισμο οπως ειναι στην πραγματικοτητα. Οσο για το hdr ποιο ακριβως εννοεις γιατι μαλλον ουτε η vesa δεν ξερει ποιο ειναι το καλυτερο....

Τα μέχρι τώρα αποτέλεσματα δειχνουν το λιγότερο μετρια απόδοση με μεγαλο όμως impact στην απόδοση των frames. Μόνο στα demos το βλέπουμε σωστά και λέμε ουαου. Αλλά είναι demos. Και πουθενά αλλού, ακόμη. Ας το φτιάξουν πρώτα και μετά ας μας το πλασαρουν ως changer.

Οσον αφορα το hdr μη κανεις τον ανηξερο. Ολοι ξέρουν ποιό είναι το καλύτερο. Απλά αυτη την στιγμή υπάρχει πόλεμος στο ποιο implementation θα υπερισχύσει. Ακόμη και το ποιό απλό πάντως είναι απείρως καλύτερο ως changer απο ότι το rtx, δουλεύει άψογα (στις κονσόλες τουλάχιστον) και δεν σου ζητάει μια περιουσία να το δεις οπως το rtx (τρόπος του λεγειν να το δεις αφου κανα 3-4 games το έχουνε,well done πράσινη).

Τέτοια επανάσταση ούτε ο Che.

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, music_lover είπε

Τα μέχρι τώρα αποτέλεσματα δειχνουν το λιγότερο μετρια απόδοση με μεγαλο όμως impact στην απόδοση. Μόνο στα demos το βλέπουμε σωστά και λέμε ουαου. Αλλά είναι demos. Και πουθενά αλλού, ακόμη. Ας το φτιάξουν πρώτα και μετά ας μας το πλασαρουν ως changer.

Οσον αφορα το hdr μη κανεις τον ανηξερο. Ολοι ξέρουν ποιό είναι το καλύτερο. Απλά αυτη την στιγμή υπάρξει πόλεμος στο ποιο implementation θα υπερισχύσει. Ακόμη και το ποιό απλό πάντως είναι απείρως καλύτερο ως changer απο ότι το rtx και δεν σου ζητάει μια περιουσία να το δεις (τρόπος του λεγειν να το δεις δλδ αφου κανα 3-4 games το έχουνε).

Τέτοια επανάσταση ούτε ο Che.

Επειδη λοιπον ξερω το hdr ειναι μεγαλυτερο marketing απο το rt για να πουλησουν τηλεορασεις τα εχουν κανει σαλατα. Ας καταληξουν ποιο implementation ειναι καλυτερο που ουτε αυτο δεν ξερουν ακομα...τετοιο μπαχαλο πραγματικα ουτε ο che...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, mtifosi είπε

Επειδη λοιπον ξερω το hdr ειναι μεγαλυτερο marketing απο το rt για να πουλησουν τηλεορασεις τα εχουν κανει σαλατα. Ας καταληξουν ποιο implementation ειναι καλυτερο που ουτε αυτο δεν ξερουν ακομα...τετοιο μπαχαλο πραγματικα ουτε ο che...

Μα η συντριπτική πλειοψηφία των οθονών υποστηρίζει όλα τα implementation..που είδες το μπάχαλο? Όποιο και να κυριαρχήσει θα το έχεις. Και αν δεν το έχεις με ένα software update το πήρες.

Και ούτε 1 στο εκατομμύριο marketing το hdr, ή δεν το έχεις δει καθόλου ή δεν σε ενδιαφέρει προσωπικά.

Μπαμ κάνει η διαφορά sdr με hdr, σαν βόμβα σκάει στα μάτια σου, αν έχεις την σωστή οθόνη φυσικά.

Τέσπα, τέλος το off-topic απο εμένα, πίσω στα..tensor cores.

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, music_lover είπε

Μα η συντριπτική πλειοψηφία των οθονών υποστηρίζει όλα τα implementation..που είδες το μπάχαλο? Όποιο και να κυριαρχήσει θα το έχεις. Και αν δεν το έχεις με ένα software update το πήρες.

Αν και βγαινουμε offtopic δηλαδη θα παρει dolby vision η samsung με update...?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, mtifosi είπε

Αν και βγαινουμε offtopic δηλαδη θα παρει dolby vision η samsung με update...?

Το panel μπορεί να το παίξει. Η sammy απλά δεν στο δίνει γιατί υποστηρίζει το hdr+. Αν υπερισχύσει κάποιο απο αυτά τότε θα αναγκαστεί να το υποστηρίξει με software updates. Εμείς της lg πάντως τα παίρνουμε όλα. 😂

Επανέρχομαι στο rtx. Πείτε μου 1 game στο οποίο το είδατε και είπατε ουαου, αξίζει. Δεν λεω, μπορεί στο μέλλον να κανει παπάδες αλλά τώρα εν ετη 2019 που μπήκε και σας τάραξε τα μάτια?

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, music_lover είπε

Το panel μπορεί να το παίξει. Η sammy απλά δεν στο δίνει γιατί υποστηρίζει το hdr+. Αν υπερισχύσει κάποιο απο αυτά τότε θα αναγκαστεί να το υποστηρίξει με software updates.

Το τι θα γινει στο μελλον κανεις δεν ξερει και τι υποστηριζει το καθε panel. Οι μισοι υποστηριζουν hdr+ και οι αλλοι dolby vision οτι ειναι καλυτερο. Αυτα ισχουν τωρα. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, music_lover είπε

Το panel μπορεί να το παίξει. Η sammy απλά δεν στο δίνει γιατί υποστηρίζει το hdr+. Αν υπερισχύσει κάποιο απο αυτά τότε θα αναγκαστεί να το υποστηρίξει με software updates. Εμείς της lg πάντως τα παίρνουμε όλα. 😂

Επανέρχομαι στο rtx. Πείτε μου 1 game στο οποίο το είδατε και είπατε ουαου, αξίζει. Δεν λεω, μπορεί στο μέλλον να κανει παπάδες αλλά τώρα εν ετη 2019 που μπήκε και σας τάραξε τα μάτια?

Metro exodus σε ορισμένα σημεία. 

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως για όποιον ενδιαφέρεται η Asus Strix 2080Ti OC - έπεσε στα 1279€ στο Geizhals σε πάνω από 1 καταστήματα και πρώτο το mindfactory...δε ξέρω αν θα κρατήσει αλλά τώρα μπαίνει σε καλό δρόμο..

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, music_lover είπε

Για να κάνει μπαμ θα πρέπει το παιχνίδι να έχει φτιαχτεί από την αρχή ώστε να κάνει χρήση του hybrid rendering, raster+ray tracing 

Και όχι σαν αυτό που βλέπουμε σήμερα σε battlefield και metro exodus ,που και πάλι φαίνονται εντυπωσιακά ,

για αυτό λέμε ότι οι κονσόλες πρέπει να το υποστηρίξουν οπωσδήποτε αν θελουμε να δούμε άσπρη μέρα 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...