Jargon Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, aorus είπε Τα έχεις μπλέξει λίγο εως πάρα πολύ....κανείς δεν υποχρεώνει κατ' αρχην κανένα να αγοράσει καμία κάρτα γραφικών, απ΄'ο εκεί και πέρα το far cry το πρώτο δεν έτρεχε ούτε με 25 fps με την 5700Ultra που κόστιζε αρκετά, μη μιλήσω για την πανωλεθρία του fear με τα soft shadows..... Τίποτα δεν έχω μπλέξει...εσύ δεν διαβάζεις προσεκτικά τι γράφω γιατί βιάζεσαι να βομβαρδίσεις λες και δουλεύεις στην nVidia. 1) Ανέφερα εγώ κάπου ότι με υποχρέωσε η nVidia ν'αγοράσω την κάρτα της? Oχι! Δεν ξέρω γιατί το αναφέρεις? Κλισέ μάλλον η έκφραση.... 2) Το ξαναλέω τι σχέση έχει το Far Cry που ήταν ένα παιχνίδι ή το κάθε παιχνίδι που πίεζέ το hardware με RTX της nVidia που προωθεί τις κάρτες της μέσω μιας τεχνολογίας η οποία υποστηρίζεται στο launch της από 2-3 ΜΟΝΟ τίτλους? Και όχι καμία κάρτα δεν κόστιζε όσο η σειρά 2ΧΧΧΧ.....Αν αυτό δεν είναι κατανοητό λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω... 9 λεπτά πριν, aorus είπε Ποιός σου είπε πως το RTX είναι μόνο για την 2080Τi, και με την 2080 την απλή σε 4Κ μια χαρά είναι στα bf5, metro exodus, το πρόβλημα αρχίζει όταν άνθρωποι που δεν έχουν τις εν λόγω κάρτες να σχολιάζουν και να έχουν την απαίτηση να έχουν rtx on σε 4Κ με 200€, ε αυτό δεν γίνεται και ούτε πρόκειται..... 1) Μου το είπε η πραγματικότητα, οι μετρήσεις και ένας σκασμός άλλοι χρήστες σε διάφορα forums που τις έχουν...μια χαρά και δυο τρομάρες είναι σε 4Κ η 2080 με RT. To RT στις 2080 ΔΕΝ είναι δυνατό.... από HardOcp The ASUS ROG STRIX RTX 2080 OC does allow us some playability in Battlefield V at 1080p with "Low" and "Medium" DXR being enabled at 1080p only. However, it isn’t perfect, as stuttering and fluctuations in framerate can vary. It certainly is not as smooth as NO DXR. At 1440p though the ASUS ROG STRIX RTX 2080 OC does not have the performance to provide playable framerates with NVIDIA Ray Tracing enabled. Θες να σου βρω καμιά 20αριά ακόμα να το εμπεδώσεις? Θες να ψάξεις σε άλλα forums για χρήστες που δεν τραβάνε ζόρι με το γεγονός ότι στο Ray Tracing τραβάει ζόρια...... Θες να παίξεις σε 1080p με κάρτα των 800 Ευρώ και να λες κι ευχαριστώ? Μπορείς να πιστεύεις και λες ότι θέλεις αλλά τα στοιχεία άλλα λένε. 2) Από που κι ως που πρέπει να έχω ένα τεχνολογικό προϊόν για να γνωρίζω της επιδόσεις του τη στιγμή που βρωμάει ο τόπος από τις προδιαγραφές του, από μετρήσεις και feedback άλλων χρηστών? Αν ήταν ν'αγοράζω ότι βγαίνει χωρίς να το μελετήσω καήκαμε....μήπως πρέπει να φάω και κόπρανα για να καταλάβω ότι βρωμάνε? 3) Ποιος μίλησε για απαίτηση RTX ON σε 4Κ με €200? Μόνος σου το συμπέρανες η δεν απευθυνόσουν σ'εμένα? Φυσικά θα γίνει κάποια στιγμή γιατί η τεχνολογία έτσι είναι, και φυσικά τότε το RT θα χαίρει ευρείας υποστήριξης γιατί και οι developers έτσι λειτουργούν. Δεν ξοδεύει κανείς πόρους για το σκορποχώρι του High-End που είναι το 0,1% της αγοράς...το Raytracing θα πάρει ώθηση από τις κονσόλες λόγω των εκατομμυρίων τεμαχίων που θα πουλήσουν και όχι από τα ελάχιστα κομμάτια 2080Ti / 2080 και τους ελάχιστους τίτλους που θα τις υποστηρίξουν για αρχή. Έτσι ήταν πάντα έτσι θα γίνει και τώρα κι εδώ θα είμαστε να το δούμε αλλά μέχρι τότε θα έχουν βγει οι επόμενες. 9 λεπτά πριν, aorus είπε Οταν λέω τα έχεις μπλέξει γράφεις "το RTX (Tensor Cores δηλαδή)" ο πυρήνας της κάρτας έχει RT Cores που κάνουν ακριβώς αυτό ray tracing KAI Tensor cores που προς το παρόν χρησιμοποιούνται στο DLSS και μελλοντικά (θα ή μπορεί) να χρησιμοποιηθούν και στο noise fitering του ray tarcing βοηθώντας τους RT Cores, αναλυτικότερα https://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-turing-gpu-architecture-explored,5801-5.html Όταν λες τα έχω μπλέξει, το λες γιατί απλά θέλεις να πεις την εξυπνάδα σου ενώ: 1) Έχω αναφέρει 2Χ φορές τα RT Cores, 1Χ σε προηγούμενο μήνυμα και μια πριν τα βάλω σε παρένθεση ως Tensor (εσκεμμένα). Αναφορά σε κείμενο ........που είναι και ο λόγος ο οποίος ανέπτυξε τα RT Cores. Τα RT Cores στοχεύουν σε πολύ μεγαλύτερο precision στο rendering γιατί μέχρι πρόσφατα τα GPUs στις συγκεκριμένες αγορές (Pixar Level & High End CGI) δεν τραβούσαν γιατί δεν είχαν (και δεν έχουν) το precision των CPUs. Αναφορά σε κείμενο Ας έβγαζε την 2080Ti ως 1180Τi αύριο ΧΩΡΙΣ Tensor & RT cores αλλά με περισσότερα κανονικά cores 2) Οι λόγοι που τα ανέφερα ως Tensor δεν είναι επειδή πιστεύω ότι δεν έχουν διαφορές αλλά διότι διάβαζα κάτι που λόγω έλλειψης πληροφοριών από την nVidia τα εξηγούσε ως Tensor Cores με μεγαλύτερο precision. All those "RT" cores their marketing dept is talking about are nothing but the tensor control units allowing FP64 math to be done wiithin the tensor matrix. (just look at the counts.. 544 tensor cores 68 "RT" cores yes 8x as many exactly their nothing but FP64 control units) Τώρα αν σε πείραξε τόσο άλλη φορά δεν θα κακολογήσω το marketing της nVidia......sorry. Με το θέμα μας όμως δεν έχει σχέση αυτό ούτε αλλάζει το γεγονός ότι το RT είναι ακόμα και πολύ αδύναμο και δεν έχει υποστήριξη γιατί έτσι γίνεται πάντα με τις νέες τεχνολογίες. 9 λεπτά πριν, aorus είπε Οσό για τα τελεία και πάυλα απλά συμπληρώνω τόσα ξέρεις τόσα λές.. Το performance boost είναι GTX 1080 με RTX 2080 50% GTX1080Ti με RTX 2080Ti 36% στις κατηγορίες τους, και οι τιμές τους είναι αυτές, το r&d και το προιόν είναι της nvidia και το κοστολογούν τόσο, ΑΝ έχεις και θέλεις αγοράζεις ΑΝ ΔΕΝ απλά προσπρενάς, δεν καταλαβαίνω την λογική ότι ένα προιόν θα έπρεπε να προσαρμοστεί στο τι θέλει ο καθένας... Συγνώμη στο δικό μου post αναφέρεσαι ή αλλου πάλι? Γράφω αυτό Αναφορά σε κείμενο Σε τελική ανάλυση όμως το launch του RTX με 2 και τώρα μόνο 3 Τίτλους και μόνο με 1 κάρτα ικανή να τα βολέψει είναι pathetic - τελεία και παύλα.... Και μου απαντάς: Αναφορά σε κείμενο Οσό για τα τελεία και πάυλα απλά συμπληρώνω τόσα ξέρεις τόσα λές.. Το performance boost είναι GTX 1080 με RTX 2080 50% GTX1080Ti με RTX 2080Ti 36% στις κατηγορίες τους, και οι τιμές τους είναι αυτές, το r&d και το προιόν είναι της nvidia και το κοστολογούν τόσο, ΑΝ έχεις και θέλεις αγοράζεις ΑΝ ΔΕΝ απλά προσπρενάς, δεν καταλαβαίνω την λογική ότι ένα προιόν θα έπρεπε να προσαρμοστεί στο τι θέλει ο καθένας... Ωραιότατη κι αυτή η εξυπνάδα..."τοσα ξέρεις τόσα λές" και μετά κουκουρούκου.... Τι σχέση έχει αυτό με το γεγονός ότι σχολιάζω το launch event της κάρτας και το πόσο λίγους τίτλους είχε?....Ναι είναι pathetic τη στιγμή που ζητάει 1400 ευρώ για το RT στα 2-3 παιχνίδια και την έχει κράξει όλο το σύμπαν (εκτός από εσένα)..... Αν η κάρτα είχε όσο η 1080Ti και συγχρόνως πρόσεφερε και το RTΧ ώς αυτό που είναι (υπόσχεση για το μέλλον) τότε κανείς δεν θα έλεγε τίποτα αλλά όπως το πλάσαρε, με σκοπό λόγω έλλειψης ανταγωνισμού να δοκιμάσσει τα όρια της αγοράς, συγνώμη αλλά δεν πρόκειται να τσιπμήσω με ΔΙΠΛΗ τιμή για 36% επιδόσεις παραπάνω όπως λές. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Όσον αφορά τα ΑΝ έχεις και θέλεις.....ΑΝ ΔΕΝ.............εννοείται, το είπα και παραπάνω. Εδώ όμως είναι φορουμ και σχολιάζουμε / ανταλλάζουμε απόψεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί λειτουργείς σαν Τσολιάς της nVidia τη στιγμή που για τις τιμές της την έχει κράξει όλο το σύμπαν. Ειλικρινά δεν είναι τα 1400 Ευρώ της 2080Ti που με ανησυχούν αλλά το που θα τις φθάσει αν όλοι σκέφτονται σαν κι εσένα. Αν όταν βγει η 3080Ti έχει πάλι τα ίδια λεφτά θα την πάρω αναγκαστικά για τις επιδόσεις γιατί ποσο θα περιμένω. Επίσης αν αύριο προκύψει ότι χρειάζομαι τις επιδόσεις της 2080Ti σε 4Κ πάλι θα την πάρω όπως έχω πάρει τόσα άλλα πράγματα που μου χρειάζονται. Πάντως ειλικρινά δεν χρειάζεται να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση ειδικά πίσω από ένα πληκτρολόγιο γιατί δεν νομίζω ότι έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Και αν σε κάποια σημεία παραπάνω γίνομαι λίγο πιο καυστικός μην τα πάρεις και "τοις μετρητοίς"....απλά σου τη λέω λίγο όπως κι εσύ αλλά δεν πρόκειται να συνεχίσω.
aorus Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Δε θα κάτσω να σχολιάσω ότι έγραψες δεν έχω τέτοια διάθεση ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ " To RT στις 2080 ΔΕΝ είναι δυνατό.... από HardOcp The ASUS ROG STRIX RTX 2080 OC does allow us some playability in Battlefield V at 1080p with "Low" and "Medium" DXR being enabled at 1080p only. However, it isn’t perfect, as stuttering and fluctuations in framerate can vary. It certainly is not as smooth as NO DXR. At 1440p though the ASUS ROG STRIX RTX 2080 OC does not have the performance to provide playable framerates with NVIDIA Ray Tracing enabled. Θες να σου βρω καμιά 20αριά ακόμα να το εμπεδώσεις? Θες να ψάξεις σε άλλα forums για χρήστες που δεν τραβάνε ζόρι με το γεγονός ότι στο Ray Tracing τραβάει ζόρια...... Θες να παίξεις σε 1080p με κάρτα των 800 Ευρώ και να λες κι ευχαριστώ?" Ειναι μια μαλακία και μισή όχιμην επαρκεί και για 1600*1200 με rtx low ήμαρτον ορίστε από techpowerup Eπίσης υπάρχει και το καλύτερο benchmark του πλανήτη το rig μου από το να διαβάζω σκουπίδια εδώ και εκεί τι να σου πώ έγκυρο το Ηardop Πιο πάνω η 2080 σε 4Κ με rtx ultra χωρίς DLSS βγάζει σχεδόν 40fps με εργοστασιακά ρολόγια αλλά κάνει μόνο για 1080p ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Εν τω μεταξύ review me DLSS και RTX σε SOTR https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/Shadow_of_the_Tomb_Raider_RTX_DLSS/ και η απόδοση ικανοποιητική και με το DLSS πρέπει να έκαναν καλή δουλειά όπως και sto metro exodus "DLSS on the other hand does very good in Shadow of the Tomb Raider. We see around 35% performance gained at 4K, which is quite significant and nearly offsets the performance hit from RTX. Image quality seems very decent — not sure if it's due to good DLSS training data or because the art style of Shadow of the Tomb Raider tends to work better with DLSS. Of course if you peep at individual pixels and do side-by-side image comparison, you'll always be able to make out areas where DLSS looks blurry. Personally I find DLSS-on vs. DLSS-off really hard to tell apart, which made organizing my screenshots a bit difficult because the differences are small." Φυσικά και όταν το δω in vivo θα έχω καλύτερη άποψη.... Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από aorus
Psycho_Warhead Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλό performance βλέπω. RTX and DLSS in Shadow of the Tomb Raider Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από Psycho_Warhead 3
Fulgore Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, Jargon είπε 2X Παιχνίδια πέτσινε..........ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ??? Ρε 15 φορές θα μαζέψω τα λεφτά για την 2080Ti και κάθε φορά θ'αγοράζω κάτι άλλο...σε εσένα ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΩ γιατί έχεις καβαλήσει τα καλάμια...Ναι τα έχω πάρει στο κρανίο.. Γιατι τα εχεις παρει στο κρανιο,μετοχες της εταιρειας εχεις και εχασες χρηματα απο την πτωση τους? Επισης αν δεν θες να αγορασεις rtx καρτες μην φοβασαι υπαρχει λυση και ζηταει και λιγοτερα χρηματα για σενα που κοιτας το 4κ https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=radeon+VII Στις 18/3/2019 στις 2:39 ΜΜ, Jargon είπε Αν έπαιζα τώρα τους τελευταίους τίτλους θα πούλαγα τη Strix 1080 Ti OC και θα την αγόραζα, αλλά με αυτά που παίζω δεν χρειάζεται ή μάλλον ζω και χωρίς...ο χρόνος μου για παιχνίδια είναι πολύ περιορισμένος δυστυχώς. Παντως για ατομο που εχει αποχη οπως λεει για 10χρονια απο το gaming και δεν παιζει τελευταιους τιτλους και μιας και οπως λεει δεν του χρειαζεται κιολας,δεν καταλαβαινω για ποιο λογο να μπει στο παρον θεμα να βγαλει τα απωθημενα του για κατι που στην τελικη δεν αγορασε κιολας..... 1
music_lover Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Από αυτά που βλέπω σε αυτό το graphic comparison: https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/Shadow_of_the_Tomb_Raider_RTX_DLSS/2.html θα αφήσω το rtx στο off..δεν αξίζει η ενεργοποίηση του αναλογικά με την πτώση στο framerate. Όπως έγραψε και ο reviewer: However, given that the game makes great use of shadow maps already (when RTX is off), the increase in quality ends up more looking more like one additional shadow quality setting — not like a game transforming experience. Για gimmick το κόβω εκτός αν το βελτιώσουν.. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από music_lover
Acmilangr2 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε σταθερό σημείο που είμαι shadow of Tomb raider σε 2160p RTX Off 66fps RTX Medium 63fps RTX High 41fps RTX ultra 27fps Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από Acmilangr2 1
renaxan Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) NVIDIA's new driver update adds DXR to the GTX 1060 6GB and up, allowing RTX graphics to run on Pascal and 16-series GPUs. 😅 P.S: τώρα βλέπω ότι κάποιος άλλος το έχει κάνει post. Sorry.. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2019 από renaxan
Acmilangr2 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 10 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Πανωλεθρία δηλαδή. Μόνο στο Μιλάνο.
d4ydr33m3r Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Εγω στο Kuwak Yaku στο χωριο με 4k ultra RTX/HDR on και max settings ειμαι στα 38-43fps.. Λογικα θα υπαρξουν σημεια που θα πεσει περισσοτερο το framerate.. Το DLSS κλασσικα τραγικο..
music_lover Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Game changer & revolution kiss my ας. Tελικά το μόνο game changer & revolution είναι το hdr το οποίο ενώ δεν απαιτεί κανέναν επιπλέον πόρο από το σύστημα, ούτε κάρτες των 1000+ ευρώ, δεν το εφαρμόζουν σωστά ούτε η ms στα windows, ούτε οι software developers στα games τους. Αρχίζω να πιστεύω ότι το κάνουν σκόπιμα.
Acmilangr2 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, music_lover είπε Game changer & revolution kiss my ας. Tελικά το μόνο game changer & revolution είναι το hdr το οποίο ενώ δεν απαιτεί κανέναν επιπλέον πόρο από το σύστημα, ούτε κάρτες των 1000+ ευρώ, δεν το εφαρμόζουν σωστά ούτε η ms στα windows, ούτε οι software developers στα games τους. Αρχίζω να πιστεύω ότι το κάνουν σκόπιμα. Μαζί σου. HDR FTW 1
mtifosi Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, music_lover είπε Game changer & revolution kiss my ας. Tελικά το μόνο game changer & revolution είναι το hdr το οποίο ενώ δεν απαιτεί κανέναν επιπλέον πόρο από το σύστημα, ούτε κάρτες των 1000+ ευρώ, δεν το εφαρμόζουν σωστά ούτε η ms στα windows, ούτε οι software developers στα games τους. Αρχίζω να πιστεύω ότι το κάνουν σκόπιμα. Τι ειδους συγκριση ειναι αυτη...? Το hdr δεν κανει ρεαλιστικο φωτισμο κατι που κανει το rt για παραδειγμα στο metro που ειναι game changer σε αυτο το τομεα.
music_lover Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, mtifosi είπε Τι ειδους συγκριση ειναι αυτη...? Το hdr δεν κανει ρεαλιστικο φωτισμο κατι που κανει το rt για παραδειγμα στο metro που ειναι game changer σε αυτο το τομεα. Κανονικότατη σύγκριση. Το μεν πρωτο σου δείχνει χρώματα που δεν έβλεπες. Το δε δεύτερο φωτισμούς που δεν έβλεπες. Τι κάνει το 2ο game changer σε σχέση με το 1ο? Τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις