Προς το περιεχόμενο

RTX 20series Turing thread (TU 102, TU 104, TU106)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, d4ydr33m3r είπε

Οχι δεν το ψαχνω ξερω τι βλεπω στην οθονη μου ή μαλλον στην τηλεοραση μου προσωπικα και ξερω ποτε κατι ειναι λαθος υλοποιηση και ποτε οχι..

Για αλλες περιπτωσεις δεν μπορω να μιλησω αν δεν ειμαι παρων αυτα δεν γινονται με comparison ss πολυ απλα γιατι αλλαζουν εντελως οι ρυθμισεις και ειδικα σε μη hdr enabled πανελς.. Anyway τα εχουμε ξαναπει εμεις προφανως εχεις καταληξει σε καποια συμπερασματα δικα σου οποτε ολα οk ;)

Έχω μιλήσει με πολλούς που έχουν OLED. το πρόβλημα υπάρχει και εκεί. 

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε

Έχω μιλήσει με πολλούς που έχουν OLED. το πρόβλημα υπάρχει και εκεί. 

Δεν μπορω να ξερω τι βλεπει ο καθενας στην οθονη ή στην τηλεοραση του και τις γνωσεις του οποτε περι ορεξεως.. :)

Moving on..

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Δεν μπορω να ξερω τι βλεπει ο καθενας στην οθονη ή στην τηλεοραση του και τις γνωσεις του οποτε περι ορεξεως.. :)

Moving on..

Ακριβώς, είναι διάφορα στην αλυσίδα που μπορούν να πάνε στραβά.....εδώ οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι βλέπουν σε SDR και sRGB το HDR δεν θα στραβώσει που θέλει κανονικά 10bit panels που για την ώρα υπάρχουν μόνο σε επαγγελματικά μονιτορς (όχι 8bit + FR αν και καλύτερα από 8bit) και contrast ration που δεν υπάρχει εκτός από OLED. Όλα τ'αλλα είναι marketing BS και γι'αυτό δεν ασχολούνται σοβαρά και οι developers. Γιατί οι ίδιοι κατασκευαστές panels/PC Monitors δεν παίρνουν σοβαρά τον ευατό τους...η κατάσταση στην αγορά οθονών PC είναι τραγική από τη στιγμή που ακόμα δουλεύουμε με το απολίθωμα που λέγεται TFT / LCD....η τεχνολογία αυτή πρέπει να πεθάνει.

Π.χ. μια LG με Dolby Vision HDR που είναι ΣΑΦΩΣ ανώτερο του HDR10 (4,000-10,000 nits που ΠΟΤΕ δεν θα πιάσουν οι LCD)  δίνει ρέστα..και που να βγούνε και με 12bit panels που στα PC θα έρθουν το 2100 έτσι όπως πάνε..να μην πω για το REC.2020.

Όσον αφορά το περιβάλλον των ίδιων των Windows, ας αφήσει πρώτα η nVidia και η AMD τις κάρτες να προβάλλουν 10bit χρώμα ΠΑΝΤΟΥ (όχι μόνο μέσω Direct X) και μετά μιλάμε για HDR στα Windows. Γιατί τώρα χρειάζεσαι Quadro/Radeon Pro ακόμα και για φωτογραφίες στο Photoshop για κανονικό 10bit χρώμα. Για Video 4K + HDR καλή τύχη και φτάνει μια ματιά σε OLED TV με Blu-Ray player + HDR για να δεις πως πρέπει να είναι αν είναι κι αυτά ρυθμισμένα σωστά. 

Το Θέμα χρώμα και η αλυσίδα του είναι τεράστιο, πολύπλοκο και δυστυχώς στα Windows όχι working out of the box...., από το τι νομίζουν ο κόσμος ότι βλέπουν μέχρι την τεχνική αρτιότητα απέχει..

Ακόμη και στις τηλεοράσεις αν τις πιάσει στα χέρια του κάποιος πιστοποιημένος ISF Calibrator με σωστά όργανα (κοστίζουν) δεν έχουν καμία σχέση μετά με το τι ρυθμίζει κανείς με το μάτι και τις γνώσεις που δεν έχει. Και φυσικά όταν παρεμβάλεται PC μιλάμε για πολύ μεγάλη ιστορία για να παίξει σωστά είτε Blu-Ray αν μιλάμε για σοβαρή εικόνα αλλά και παιχνίδια.  

Με λίγα λόγια αυτό που βλέπουμε τώρα ίσως (ΙΣΩΣ) είναι καλύτερο του SDR αλλά το πως παίζει σε κάθε σύστημα, πως το υλοποιεί ο κάθε developer, τι δείχνει η κάθε οθόνη είναι πικραμένη ιστορία και θα πάρει χρόνια μέχρι να δούμε πραγματικό Plug & Play HDR σε 10-12bit panels με 4:4:4 Chroma Subsampling και σε high refresh rate χωρίς performance hit...

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Acmilangr2 είπε

Μην το ψάχνεις. Όταν ένα παιχνίδι δείχνει χρώματα πιο μουντά σε HDR από ότι το SDR είναι πρόβλημα 

Τα παιχνίδια αυτά έχουν πρόβλημα είτε στην οθόνη είτε στην oled TV 

Παντως το div 2 σε hdr από τη beta  ακόμη ήταν απόλαυση.... Ο, τι πιο ωραίο έχω δει... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά. Ας βγει OLED χωρίς κίνδυνο burn in με freesync και 4k με καμία 100hz και τότε θα μπορέσω να την αντικαταστήσω με μια οθόνη. 

Με μοναδικό ατού της το απόλυτο μαύρο και τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να με κερδίσει. 

Έχω φύγει εδώ και καιρό από το vsync. Δεν μπορώ να επιστρέψω ξανα

Edit:πολύ off topic βγήκαμε. Και είναι κρίμα. 

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρειάζεται να βγει OLED, η QLED είναι υπεραρκετή και ακόμα και το μαύρο της απέχει πολύ λίγο από της OLED(Επειδή είδα πρόσφατα και τις δύο από κοντά τα λέω). Σε φως είναι πολύ πιο δυνατές. Σε χώρο με φώτα η QLED δείχνει πολύ καλύτερα, σε τέρμα σκοτεινό δωμάτιο υπερέχει ελάχιστα η OLED λόγω τέλειου μαύρου αλλά η QLED είναι πολύ κοντά πια. Απλά πρέπει να βγει monitor με full-array και όχι απλά 384 ζώνες. 

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1
Δημοσ.
20 hours ago, aorus said:

Yπάρχει και ο απλούστερος τρόπος για χαμηλές θερμοκρασίες σε όποιον δεν έχει θέμα με θόρυβο εγώ στην 2080, 100% τα fans πάνω από 52 βαθμούς και είμαι πάντα 2010mhz core clock in game με max 55-56 βαθμούς κελσίου με τα ασύρματα akg μου δεν ακούω τίποτα παρά τα γκάζια της laferrari στο ring....αν κάποιος έχει θέμα με θόρυβο όμως απλά δεν...

Είναι τόσο μικρές οι διαφορές από τα 1950 (παράδειγμα) που θα έτρεχες εάν δεν ήσουν με τους ανεμιστήρες στους 100%. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Δεν χρειάζεται να βγει OLED, η QLED είναι υπεραρκετή και ακόμα και το μαύρο της απέχει πολύ λίγο από της OLED(Επειδή είδα πρόσφατα και τις δύο από κοντά τα λέω). Σε φως είναι πολύ πιο δυνατές. Σε χώρο με φώτα η QLED δείχνει πολύ καλύτερα, σε τέρμα σκοτεινό δωμάτιο υπερέχει ελάχιστα η OLED λόγω τέλειου μαύρου αλλά η QLED είναι πολύ κοντά πια. Απλά πρέπει να βγει monitor με full-array και όχι απλά 384 ζώνες. 

Διαφωνώ αλλά τέλος πάντων, δεν είναι επί του παρόντος.

Με λίγα λόγια δεν μπορούν 384 ζώνες φωτός να ανταγωνιστούν 8.847.360 αυτόφωτα pixel. Αν ένα φωτεινό αντικείμενο εμφανιστεί σε σκοτεινό φόντο σε μια qled ή οποιαδήποτε fald τότε το blooming θα πάει σύννεφο..πότε θα τύχει θα μου πεις, ε οι υπότιτλοι είναι ένα τέτοια περίπτωση και εμφανίζονται σε όλη την διάρκεια μιας ταινίας. Αν βάλουμε στην εξίσωση και τις κακές γωνίες θέασης των va panel που κατασκευάζει η samsung τότε ανοίγει ακόμα περισσότερο η ψαλίδα.

Τέσπα, όταν εμφανιστούν οι Micro-Led το συζητάμε.

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, music_lover είπε

Με λίγα λόγια δεν μπορούν 384 ζώνες φωτός να ανταγωνιστούν 8.847.360 αυτόφωτα pixel. Αν ένα φωτεινό αντικείμενο εμφανιστεί σε σκοτεινό φόντο σε μια qled ή οποιαδήποτε fald τότε το blooming θα πάει σύννεφο..πότε θα τύχει θα μου πεις, ε οι υπότιτλοι είναι ένα τέτοια περίπτωση και εμφανίζονται σε όλη την διάρκεια μιας ταινίας. Αν βάλουμε στην εξίσωση και τις κακές γωνίες θέασης των va panel που κατασκευάζει η samsung τότε ανοίγει ακόμα περισσότερο η ψαλίδα.

Μην μιλήσουμε για shadow retain detail σε σκοτεινή σκηνη καν.. Σε 5% window και για peak brightness καλα ειναι αλλα αν συνυπολογισεις το black level δεν κάνουμε και τίποτα τρελό 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ με τον psycho. 

Ναι μεν υπάρχει πρόβλημα με το blooming (που και πάλι είναι πολύ καλύτερα στα VA panels) όμως δεν είναι το παν αυτό. Δεν έρχεται και το τέλος του κόσμου επειδή δεν έχουν οι QLED το μαυρο της OLED. Εξαλου το blooming υπάρχει σε συγκεκριμενες καταστάσεις και εμείς μιλάμε για gaming εδώ. 

Οι QLED έχουν μέχρι και 1500 nits. Δεν είναι και λίγο αυτό. Κάνουν διαφορά σε σχέση με τη OLED. 

Εντάξει και εγώ προτιμώ τις oled αλλά για pc gaming ΟΧΙ. Χωρίς freesync και με φόβο στις στατικές εικόνες τις κάνουν ΜΗ ιδανικές για PC Gaming. 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, music_lover είπε

Το blooming είναι απειροελάχιστο όταν είναι τίγκα στις ζώνες πίσω. Δεν είναι τέλειο σίγουρα, αλλά είναι αρκετά καλό ώστε να μην ενοχλεί. Ναι και στις γωνίες θέασης υστερεί. Αν βάλεις κάτω τα μειονεκτήματα της OLED και της QLED, για monitor εγώ προσωπικά θα πήγαινα σε QLED.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...