Jargon Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 36 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε χμ.... και στο Batlefield V δεν δουλεύει σωστά το HDR...τα χρώματα και εκεί ειναι ελαφρώς Ξεθωριασμένα. Το καταλαβαίνεις όταν το γυρίζεις σε SDR Κάνουμε και ενα VS μεταξύ μας την θερμοκρασία με 100% τα fans; πλάκα θα έχει Μερικές συμπεράσμα τα μου για το HDR : To HDR δεν δουλεύει σωστά στα Windows. HDR σοβαρό με LCD δεν υπάρχει - μούφα, παραμύθια, μπούρδες ακόμα και τα FALD είναι συμβιβασμός. To HDR απαιτεί περισσότερο bandwidth και υπάρχει και performance hit. HDR με OLED μόνο αλλά δεν βλέπω να μπορεί να δουλέψει σε μονιτορ ούτε με high refresh rate ούτε χωρίς bun-in. Πιστεύω ότι το HDR θέλει ακόμα χρόνο και σοβαρή υποστήριξη θ'αργήσουμε να δούμε μέχρι να υπάρχει η ανάλογη τεχνολογία στις οθόνες, στο interconnect και σε νορμαλ τιμές (Micro LEDs), HDMI 2.1. Μέχρι τότε θα κάνει παρέα στο Ray Tracing με το παλτό του πέτσινου.......😂 Εεεεεμααα....HDR ακούω και θα γίνω παππούς μέχρι να γίνει mainstream... 1
Acmilangr2 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Jargon είπε Μερικές συμπεράσμα τα μου για το HDR : To HDR δεν δουλεύει σωστά στα Windows. HDR σοβαρό με LCD δεν υπάρχει - μούφα, παραμύθια, μπούρδες ακόμα και τα FALD είναι συμβιβασμός. To HDR απαιτεί περισσότερο bandwidth και υπάρχει και performance hit. HDR με OLED μόνο αλλά δεν βλέπω να μπορεί να δουλέψει σε μονιτορ ούτε με high refresh rate ούτε χωρίς bun-in. Πιστεύω ότι το HDR θέλει ακόμα χρόνο και σοβαρή υποστήριξη θ'αργήσουμε να δούμε μέχρι να υπάρχει η ανάλογη τεχνολογία στις οθόνες, στο interconnect και σε νορμαλ τιμές (Micro LEDs), HDMI 2.1. Μέχρι τότε θα κάνει παρέα στο Ray Tracing με το παλτό του πέτσινου.......😂 Εεεεεμααα....HDR ακούω και θα γίνω παππούς μέχρι να γίνει mainstream... Μετά τις τελευταίες ενημερώσεις των windows το HDR δουλεύει σωστά απλά στα περισότερα παιχνίδια έχει πρόβλημα ότι τα χρώματα είναι ξεθωριασμένα. Λύνεται δυστυχώς με μπακαλίστικο τρόπο ανεβάζοντας πολύ το vibrant. OLED Ναι. όμως burn in και χωρίς freesync τις κάνουν να μην είναι ιδανικές. Προτιμώ το Monitor μου. Έχει blooming σε συγκεκριμένες καταστάσεις αλλά τι να κάνουμε. Όλα τα υπόλοιπα πού έχει σε αποζημιώνουν Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2019 από Acmilangr2
billeiros Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 5 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Μετά τις τελευταίες ενημερώσεις των windows το HDR δουλεύει σωστά απλά στα περισότερα παιχνίδια έχει πρόβλημα ότι τα χρώματα είναι ξεθωριασμένα. Λύνεται δυστυχώς με μπακαλίστικο τρόπο ανεβάζοντας πολύ το vibrant. OLED Ναι. όμως burn in και χωρίς freesync τις κάνουν να μην είναι ιδανικές. Προτιμώ το Monitor μου. Έχει blooming σε συγκεκριμένες καταστάσεις αλλά τι να κάνουμε. Όλα τα υπόλοιπα πού έχει σε αποζημιώνουν 6 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Μετά τις τελευταίες ενημερώσεις των windows το HDR δουλεύει σωστά απλά στα περισότερα παιχνίδια έχει πρόβλημα ότι τα χρώματα είναι ξεθωριασμένα. Λύνεται δυστυχώς με μπακαλίστικο τρόπο ανεβάζοντας πολύ το vibrant. OLED Ναι. όμως burn in και χωρίς freesync τις κάνουν να μην είναι ιδανικές. Προτιμώ το Monitor μου. Έχει blooming σε συγκεκριμένες καταστάσεις αλλά τι να κάνουμε. Όλα τα υπόλοιπα πού έχει σε αποζημιώνουν Vibrant τι εννοείς??
Acmilangr2 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, billeiros είπε Vibrant τι εννοείς?? Αυτό δεν έγραψα;
billeiros Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε Αυτό δεν έγραψα; Ναι. Δεν καταλαβα εννοώ τι ειναι
Acmilangr2 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, billeiros είπε Ναι. Δεν καταλαβα εννοώ τι ειναι Ρύθμιση από το Nvidia Control Panel η από reshade για ανεβάσεις τον τόνο των χρωμάτων (αρκεί να μην γίνει oversatured ) Τι έγινε θείο; ακόμα το DMC5;
billeiros Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε Ρύθμιση από το Nvidia Control Panel η από reshade για ανεβάσεις τον τόνο των χρωμάτων (αρκεί να μην γίνει oversatured ) Τι έγινε θείο; ακόμα το DMC5; Κατσε. Σήμερα μας έδωσαν το Division. Ένα ένα ή amd. Original. Τι με πέρασες??? 😎
Acmilangr2 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, billeiros είπε Κατσε. Σήμερα μας έδωσαν το Division. Ένα ένα ή amd. Original. Τι με πέρασες??? 😎 Θείο....κατέβασε το απο τον θείο να κάνουμε μόνο δοκιμή και μετά σβηστο 1
Jargon Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 9 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Μετά τις τελευταίες ενημερώσεις των windows το HDR δουλεύει σωστά απλά στα περισότερα παιχνίδια έχει πρόβλημα ότι τα χρώματα είναι ξεθωριασμένα. Λύνεται δυστυχώς με μπακαλίστικο τρόπο ανεβάζοντας πολύ το vibrant. OLED Ναι. όμως burn in και χωρίς freesync τις κάνουν να μην είναι ιδανικές. Προτιμώ το Monitor μου. Έχει blooming σε συγκεκριμένες καταστάσεις αλλά τι να κάνουμε. Όλα τα υπόλοιπα πού έχει σε αποζημιώνουν Οι developers δεν σκάνε για το 0.5% που μπορεί να έχει HDR monitors..έχουμε δρόμο ακόμα και γι' αυτο πλέον δεν βιάζομαι με οποιαδήποτε τεχνολογία...παλαιότερα έφαγα καλά.. Οι OLED θα μείνουν στις τηλεοράσεις απ'ότι φαίνεται αλλά με τα Micro Leds κάτι μπορεί να γίνει...To πρόβλημα είναι ότι η κατασκευαστές panels είναι πιο αργοί και από τις χελώνες στις εξελίξεις. Περίμενα, περίμενα να βγεί το ιδανικό 32-40" μόνιτορ αλλά στο τέλος βαρέθηκα και πήρα αυτό το BenQ SW320 στο 1,5 χιλιάρικο και μου έκατσε καλό πάνελ αλλά το πήρα για soft proofing σε Adobe RGB και πολύωρη χρήση σε επαγγελματικές εφαρμογές..απαραίτητο βέβαια κι ένα X-Rite Display Pro για calibration...Ήμουν τυχερος βέβαια γιατί το τι πάνελ θα σου κάτσει είναι θέμα τύχης. Θα πάρω άλλο ένα 32" 4Κ που θα αντικαταστήσει ένα Samsung 24" που έχω για δεύτερο και για gaming θα πάω αλλού. Μάλλον σε TV OLED ή Micro Led με HDMI 2.1 και VRR όταν βγουν αλλά θα δούμε και τι παίζει σε μονιτορς μέχρι τότε. Έτσι όπως είναι ο χώρος μου μπορώ να έχω τα κυρίως μόνιτορς για δουλειά και μια τρίτη οθόνη back-to-back για gaming ή και μερικά μέτρα δίπλα σε TV.
NoiSy MaN Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Άψογα λειτουργεί το hdr εδώ και πολύ καιρό, ούτε ξεθωριασμένα χρώματα ούτε τίποτα. Στο μόνο game που μου χει τύχει να μη λειτουργεί σωστά είναι το andromeda. 1
Acmilangr2 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, NoiSy MaN είπε Άψογα λειτουργεί το hdr εδώ και πολύ καιρό, ούτε ξεθωριασμένα χρώματα ούτε τίποτα. Στο μόνο game που μου χει τύχει να μη λειτουργεί σωστά είναι το andromeda. Ωραία λοιπόν κάνε ένα τεστ στο DMC5 στην αρχική οθόνη του παιχνιδιού στο κόκκινο φόντο του παιχνιδιού. βάλτο με HDR και μετά SDR. Μιλάω για αυτό: απάντησε εδώ: Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2019 από Acmilangr2
NoiSy MaN Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Ωραία λοιπόν κάνε ένα τεστ στο DMC5 στην αρχική οθόνη του παιχνιδιού στο κόκκινο φόντο του παιχνιδιού. βάλτο με HDR και μετά SDR. Σωστά δουλεύει θεωρητικά και στο dmc, απλά η υλοποίησή του είναι ψιλομάπα όπως και στο re2. Διαφορετικά πράγματα εννοούμε μάλλον. 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, NoiSy MaN είπε Σωστά δουλεύει θεωρητικά και στο dmc, απλά η υλοποίησή του είναι ψιλομάπα όπως και στο re2. Διαφορετικά πράγματα εννοούμε μάλλον. Ειναι πολλα τα θεματα που πρεπει να κοιταξει καποιος οπως καλιμπραρισμα σωστο της οθονης του και της τηλεορασης του (τελειως διαφορετικες μεθοδοι και settings σε καθε περιπτωση) , σωστα καλωδια με αρκετο bandwidth και κυριως να ξερει και το τι μπορει το πανελ του να δειξει εντος οθονης. Κακα τα ψεμματα οποιος εχει κατσει μπροστα σε μια OLED TV να παιξει παιχνιδια PC και με ή χωρις HDR δυσκολα γυριζει σε συμβατικες μεθοδους.. Γενικα παντως θεματα δεν υπαρχουν αν ξερεις τι υποτιθεται οτι πρεπει να δεις εντος οθονης περαν καποιων αισχρων υλοποιησεων απο τους devs που μαλιστα εγιναν κατευθειαν μεταφορα απο προφιλ κονσολων που ειναι για TV και που ευλογα σε μονιτορ θα δειχνει διαφορετικα και ισως off καθοτι αλλα panel , αλλα επιπεδα αντιθεσης, αλλα επιπεδα φωτεινοτητας και feautures εχουν τα μονιτορ και αλλα οι TV. Περιττο να πω οτι πολυ δυσκολα θα εκατσαν να τεσταρουν οι devs στα pc πανελς αν φαινεται σωστα το HDR ή οχι.. Εχουν γινει καποιες προσπαθειες να βγουν oled pc monitors και νομιζω και η AW ειχε στα σχεδια της να βγαλει ενα αλλα τα πανελ αυτα δεν προσφερονται για ατελειωτες ωρες gaming χωρις να κανεις και σωστη χρηση τους. Ειναι πολυ νωρις για gaming HDR μονιτορ και ειδικα χωρις HDMI 2.1 τα εχουμε πει και οποιος εχει ασχοληθει σοβαρα με το θεμα το γνωριζει αυτο..Ειναι και υπερκοστολογημενα στο Θεο τα ελαχιστα σχετικα καλα που και παλι δεν θα το επιχειρουσα για αυτα που προσφερουν... Εγω ουτε θα το επιχειρουσα για HDR μονιτορ ακομη αν δεν ειχα την OLED μου κυριως για οικιακη χρηση και μετα σαν δευτερευον gaming monitor.. edit Τελος γνωμη μου ειναι οτι καλο θα ειναι να μην επεμβαινετε σε CP settings οπως vibrance που επηρεαζουν τα HDR profile οσο χαλια και να ειναι γιατι μπορει να δημιουργειτε αλλα θεματα οπως posterization artifacts etc.. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2019 από d4ydr33m3r 2
Acmilangr2 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Μην το ψάχνεις. Όταν ένα παιχνίδι δείχνει χρώματα πιο μουντά σε HDR από ότι το SDR είναι πρόβλημα Τα παιχνίδια αυτά έχουν πρόβλημα είτε στην οθόνη είτε στην oled TV Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2019 από Acmilangr2 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Οχι δεν το ψαχνω ξερω τι βλεπω στην οθονη μου ή μαλλον στην τηλεοραση μου προσωπικα και ξερω ποτε κατι ειναι λαθος υλοποιηση και ποτε οχι..Παιζω και με κονσολες και στο pc και ειχα και πριν HDR TV που δεν ηταν OLED οποτε ξερω και πως ηταν πριν η κατασταση.. Για μονιτορ δεν μπορω να βοηθησω παραπερα γιατι δεν ειχα ποτε HDR μονιτορ και ουτε προκειται να παρω πριν βαλουν HDMI 2.1 Για αλλες περιπτωσεις δεν μπορω να μιλησω αν δεν ειμαι παρων αυτα δεν γινονται με comparison ss πολυ απλα γιατι αλλαζουν εντελως οι ρυθμισεις και ειδικα σε μη hdr enabled πανελς, ποσο μαλλον οταν τραβαμε εικονες με τριτα μεσα.. Anyway τα εχουμε ξαναπει εμεις προφανως εχεις καταληξει σε καποια συμπερασματα δικα σου οποτε ολα οk Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2019 από d4ydr33m3r
Προτεινόμενες αναρτήσεις