Προς το περιεχόμενο

RTX 20series Turing thread (TU 102, TU 104, TU106)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και δεν ειναι μονο  οι τιμες αλλα το καθε ποτε θα δινει νεες καρτες. αμα της βγει σε πωλησεις και δεν πιεσει η amd θα το καθιερωσει το 3ετια να με θυμηθειτε. και θα πανηγυριζουμε σαν τους γυφτους επειδη μας κοβει ενα 50αρι και δινει 15% 3 χρονια μετα...

σε μενα το pricepoint  μεχρι 300~ ευρω 2017- ~2021 απο nvidia μου φαινεται το πιο στασιμο που εχω δει ποτε. κι ας χαιρονται οσο θελουν αρκετοι.

σε 4 χρονια ειχαμε απο 480 σε 780 και απο 460 σε 760... σχεδον 2πλασιασμος, και αλλα 3 απο 780 σε 1080 και 760 σε 1060. κι αλλος 2πλασιασμος.

χαρειτε κι αλλο  ιδιως με τη σειρα 16 και την 2060 που κ βγηκαν και στα πιο χαμηλα pricepoints που εγιναν ποτε. lol.

αρχιζω να πιστευω οτι αρκετοι εδω μεσα ειναι απο σκρουτζαδικα και ποσταρουν γιανα αυξησουν hype και πωλησεις, και δεν τολμαν να γραψουν για κανενα προιον οτι ειναι σαπιλα.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jargon είπε

Που τις θυμήθηκες αυτές? Αλλά για να δεις πόσο αρχαίος είμαι είχα κάνει pre-order στην Αγγλία την Orchid Righteous 3D (Voodoo 1) και μετά περίμενα το patch του Quake και να βγει το Tomb Raider για να παίξω..

Αλλά πριν από αυτές είχα πάρει και μια κάρτα της nVidia (την πρώτη της) που την έβγαζε η Diamond. Την Edge 3D που ήταν και κάρτα ήχου - μόνο 2-3 παιχνίδια της SEGA μου φαίνεται την υποστήριξαν ποτέ..είχε και gameport..lol

Πάντως σίγουρα υπάρχουν επιλογές αλλά βλέπω πως το high-end ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά σε σημείο να έχει νόημα μόνο αν πραγματικά είτε βγάζεις χρήματα από αυτό το hardware ή δεν έχεις τι άλλο ν'αγοράσεις (π.χ. άλλα hobbies) και σε παίρνει. Το πρόβλημα μου είναι ότι χάνουν την αξία τους πολύ γρήγορα σε σχέση με άλλα πράγματα σε άλλα hobbies. 

Έχουμε γι'αυτό αποφάσισα να είμαι μια γενιά πίσω στα παιχνίδια ώστε να τα παίζω στο max (4Κ). Π.χ. πριν λίγο έπαιζα το Doom στο σύστημα μου 4Κ όλα max και ήταν καρφωμένο στα 60fps...

Μέχρι να τελειώσω όλους τους τίτλους που έχω χάσει αυτά τα χρόνια θα έχει βγει η 4080Ti αλλά εντάξει στην 3080Ti θα πω ναι!

Γίωργο εσύ?😀 Την ίδια κάρτα είχε ένας φίλος μου από την Καλλιθέα πλάκα πλάκα. Εγώ τότε 1ό έτος φοιτητής τα είχα λιμπιστεί τα κουρκουμπίνια (η κάρτα κόστιζε 100000+ μόνη της και χρειαζόσουν και vga extra για 2D) οπότε είχα πάει σε combo matrox mystique 220 + matrox m3d (powerVR) που συνολικά έβγαινε κάπου 80000. Αξιοπρεπέστατες επιδόσεις όπου υποστήριζε powersgl (τότε είχαμε τον πόλεμο των apis), ενώ είχε και κάποια features που δεν τα είχε η voodoo, όπως 24 bit χρώμα. Από την άλλη ήταν και η εποχή που πολλά games βγαίναν μόνο με Glide (κάτι 1000 φορές χειρότερο από το RTX τώρα) και είτε θα έπαιζες με software renderer είτε με voodoo...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ilos είπε

Γίωργο εσύ?😀 Την ίδια κάρτα είχε ένας φίλος μου από την Καλλιθέα πλάκα πλάκα. Εγώ τότε 1ό έτος φοιτητής τα είχα λιμπιστεί τα κουρκουμπίνια (η κάρτα κόστιζε 100000+ μόνη της και χρειαζόσουν και vga extra για 2D) οπότε είχα πάει σε combo matrox mystique 220 + matrox m3d (powerVR) που συνολικά έβγαινε κάπου 80000. Αξιοπρεπέστατες επιδόσεις όπου υποστήριζε powersgl (τότε είχαμε τον πόλεμο των apis), ενώ είχε και κάποια features που δεν τα είχε η voodoo, όπως 24 bit χρώμα. Από την άλλη ήταν και η εποχή που πολλά games βγαίναν μόνο με Glide (κάτι 1000 φορές χειρότερο από το RTX τώρα) και είτε θα έπαιζες με software renderer είτε με voodoo...

Παίδες ψιλοάσχετο αλλά βρήκα μια asus dual oc 2080ti σε "καλή τιμή",έδωσα και τη 1080 ti μου και τη τσίμπησα.

Από θερμοκρασίες με custom fan profile στους 71,καλά σχετικά.Ρολόι πέφτει στα 2040 περίπου σε παιχνίδια,αν την αφήνει το power limit.Λέω αν γιατί και σε default ρολόι,με 120% power χτυπάει limit,οπότε το ρολόι ασανσέρ 1950-2050.Λέω να δοκιμάσω κανά άλλο bios αλλά τη φοβάμαι,είναι κ πανάκριβη.

Κατά τα άλλα από 1080ti σε re2,σε σκηνικό που έπεφτε 38 min,τώρα 60 καρφωμένο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το benchmark παντως βγαζω 65fps σε 4k χωρις να πουσαρω οχι σε ultra αλλα σε maxed out οπως ο Psycho με την Ti..

Σιγουρα δεν θα κραταει σταθερο 60αρι αλλα αν βαλω ultra θα ανεβω και αλλο.. Θα δοκιμασω ετσι απο περιεργεια σημερα μετα την δουλεια γιατι εχθες οσο επαιξα ηταν σε 3440x1440 maxed out και ειχα 90fps avg.. Επεφτε μεχρι 75 αλλα την περισσοτερη ωρα ηταν οσο ελεγε το bench. Αναλογα το sector map βεβαια και τα missions μπορει παρακατω να ειναι χειροτερα. Δεδομενης της φυσης του παιχνιδιου μια χαρα θεωρω οτι παιζει και αν παρει και κανα 10% με drivers no complaints here..

EDIT

Eπιβεβαιωνει αυτο που ειπα, αυτα ειδα και εγω απο μια γρηγορη ματια.. με κανα driver παμε για σταθερο 60αρι ειδικα o/ced και με καλη cpu..Maxed out 4k

1 ώρα πριν, Matrix7 είπε

Παίδες ψιλοάσχετο αλλά βρήκα μια asus dual oc 2080ti σε "καλή τιμή",έδωσα και τη 1080 ti μου και τη τσίμπησα.

Από θερμοκρασίες με custom fan profile στους 71,καλά σχετικά.Ρολόι πέφτει στα 2040 περίπου σε παιχνίδια,αν την αφήνει το power limit.Λέω αν γιατί και σε default ρολόι,με 120% power χτυπάει limit,οπότε το ρολόι ασανσέρ 1950-2050.Λέω να δοκιμάσω κανά άλλο bios αλλά τη φοβάμαι,είναι κ πανάκριβη.

Μια χαρα εισαι ενταξει τα ακατεβατα 2000αρα σε boost θελουν εξαιρετικα binned κομματια (2100+) , πολυ καλη ψυξη και καλο airflow στο κουτι. Με το power limit αν δεν παει πολυ ψηλα η καρτα μην περιμενεις να δεις διαφορες ουσιαστικες μονο για κανα bench να κερδισεις κανα 100-200 ποντους.. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Μια χαρα εισαι ενταξει τα ακατεβατα 2000αρα σε boost θελουν εξαιρετικα binned κομματια (2100+) , πολυ καλη ψυξη και καλο airflow στο κουτι. Με το power limit αν δεν παει πολυ ψηλα η καρτα μην περιμενεις να δεις διαφορες ουσιαστικες μονο για κανα bench να κερδισεις κανα 100-200 ποντους.. 

Οκ,είναι πολλά τα λεφτά για ρίσκα ούτως ή άλλως.Τα min μου κάναν εντύπωση πάντως.Έχουν σχεδόν διπλασιαστεί

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Matrix7 είπε

Οκ,είναι πολλά τα λεφτά για ρίσκα ούτως ή άλλως.Τα min μου κάναν εντύπωση πάντως.Έχουν σχεδόν διπλασιαστεί

Ρισκαρεις μονο αν δεν εχεις προσεξει τι ειδους bios βαζεις δεν ειναι δυσκολο να το δεις αυτο και ποια ειναι τα συμβατα, αλλα καλου κακου βοηθαει να εχεις dual bios just to be on the safe side..

Οπως ειπα αν δεν βλεπεις να πηγαινει πολυ ψηλα η καρτα και να σε κοβει το power limit just don't.. Δεν εχει νοημα..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Matrix7 είπε

Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά στη σειρά 20ΧΧ υπάρχει binning και μόνο οι OC υλοποιήσεις έχουν τα "A" Chips (TU102-300A) τα οποία η nVidia τα πουλάει ακριβότερα. H διαφορά των "A" chips είναι ότι είνα binned, δηλαδή τα καλύτερα, ξεκλείδωτα (μπορείς να βάλεις κι άλλο BIOS) και με μεγαλύτερο POWER LIMIT (320W (120%) vs 280W (112%).

Π.χ. H Asus Dual βγαίνει σε 3 μοντέλα

- ASUS DUAL RTX 2080 Ti (TU102-300 - 280W -112.5% Power Limit / Boost Clock 1545)

-ASUS DUAL RTX 2080 Ti Advanced (TU102-300A - 360W -120% Power Limit / Boost Clock 1560)

-ASUS DUAL RTX 2080 Ti OC (TU102-300A - 360W -120% Power Limit / Boost Clock 1635)

Επίσης με Galax BIOS μπορείς να πας και σε 380W power limit στα A chips. 

Η διαφορά σε επιδόσεις και σταθετότητα του boos clock είναι της τάξεως 5%-10% σε 4Κ αναλόγως της ψύξης/υλοποίησης κτλ. 

Π.χ. Μια MSI Lighting Z ή Asus Matrix φοράνε τα καλύτερα τσιπάκια και φυσικά θα κάνουν και το καλύτερο ovrclock. Τα ίδαι και με τις μνήμες. 

Αυτή η πραγματικά άπληστη στάση της nVidia λοιπόν που δεν αφήνει ούτε 1MHz στην τύχη είναι δυστυχώς η νέα πραγματικότητα.

Όταν βλέπω λοιπόν στα benchmarks τις διαφορές των 2080Ti με την 1080Ti κρατάω μικρό καλάθι γιατί τις περισσότερες φορές δεν αναφέρουν ρολόγια στις κάρτες. Έχει μεγάλη διαφορά να δοκιμάζεις 2080Ti @ 2140 vs 1080Ti στα 1765 ή 1860 αντί 2080Mhz και μνήμε 12,000.....θέλω να πω ότι οι διαφορές μπορεί να έχουν μεγάλη απόκλιση.

Με λίγα λόγια η μόνες κάρτες που έχουν νόημα από τη σειρά 20ΧΧ ώστε να πετύχω τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά σε 4K είναι οι κάρτες που κάνουν 1400 Εΰρω και πάνω και αν υπολογισω ότι θέλω άλλα 150-180 για waterblock η τιμή ξεφεύγει αλλά οι επιδόσεις δεν τη δικαιολογούν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Jargon είπε

Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά στη σειρά 20ΧΧ υπάρχει binning και μόνο οι OC υλοποιήσεις έχουν τα "A" Chips (TU102-300A) τα οποία η nVidia τα πουλάει ακριβότερα. H διαφορά των "A" chips είναι ότι είνα binned, δηλαδή τα καλύτερα, ξεκλείδωτα (μπορείς να βάλεις κι άλλο BIOS) και με μεγαλύτερο POWER LIMIT (320W (120%) vs 280W (112%).

Π.χ. H Asus Dual βγαίνει σε 3 μοντέλα

- ASUS DUAL RTX 2080 Ti (TU102-300 - 280W -112.5% Power Limit / Boost Clock 1545)

-ASUS DUAL RTX 2080 Ti Advanced (TU102-300A - 360W -120% Power Limit / Boost Clock 1560)

-ASUS DUAL RTX 2080 Ti OC (TU102-300A - 360W -120% Power Limit / Boost Clock 1635)

Επίσης με Galax BIOS μπορείς να πας και σε 380W power limit στα A chips. 

Η διαφορά σε επιδόσεις και σταθετότητα του boos clock είναι της τάξεως 5%-10% σε 4Κ αναλόγως της ψύξης/υλοποίησης κτλ. 

Π.χ. Μια MSI Lighting Z ή Asus Matrix φοράνε τα καλύτερα τσιπάκια και φυσικά θα κάνουν και το καλύτερο ovrclock. Τα ίδαι και με τις μνήμες. 

Αυτή η πραγματικά άπληστη στάση της nVidia λοιπόν που δεν αφήνει ούτε 1MHz στην τύχη είναι δυστυχώς η νέα πραγματικότητα.

Όταν βλέπω λοιπόν στα benchmarks τις διαφορές των 2080Ti με την 1080Ti κρατάω μικρό καλάθι γιατί τις περισσότερες φορές δεν αναφέρουν ρολόγια στις κάρτες. Έχει μεγάλη διαφορά να δοκιμάζεις 2080Ti @ 2140 vs 1080Ti στα 1765 ή 1860 αντί 2080Mhz και μνήμε 12,000.....θέλω να πω ότι οι διαφορές μπορεί να έχουν μεγάλη απόκλιση.

Με λίγα λόγια η μόνες κάρτες που έχουν νόημα από τη σειρά 20ΧΧ ώστε να πετύχω τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά σε 4K είναι οι κάρτες που κάνουν 1400 Εΰρω και πάνω και αν υπολογισω ότι θέλω άλλα 150-180 για waterblock η τιμή ξεφεύγει αλλά οι επιδόσεις δεν τη δικαιολογούν.

Binned είναι,A chip μου λέει το gpu z.Άλλά δεν έχω dual bios.Galax bios βάζω άφοβα?Θα δουλεύει η κάρτα όπως πρέπει?Κανά οδηγό με τη διαδικασία έχουμε?

Επεξ/σία από Matrix7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Matrix7 είπε

Binned είναι,A chip μου λέει το gpu z.Άλλά δεν έχω dual bios.Galax bios βάζω άφοβα?Θα δουλεύει η κάρτα όπως πρέπει?Κανά οδηγό με τη διαδικασία έχουμε?

Ναι η dual OC ειναι Α και εχει 16 power phases. Δεν θα εχεις θεμα με αυτο ειναι bios που δοκιμαζουν ολοι σχεδον. Ισως μονο οταν φλασαρεις να σου αλλαξει το displayport οταν μπουταρει πρωτη φορα μετα το φλασαρισμα και να χρειαστει να αλλαξεις θεση αλλα θεμα δεν θα εχεις..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Matrix7 είπε

Binned είναι,A chip μου λέει το gpu z.Άλλά δεν έχω dual bios.Αλλά θα δουλεύει η κάρτα όπως πρέπει?Κανά οδηγό με τη διαδικασία έχουμε?

Σιγουρέψου πρώτα γιατί αν δεν είναι η Advanced ή OC κανονικά δεν έχει Α chip και το BIOS flash κανονικά θα είναι κλειδωμένο...στις πρώτες παρτιδες όμως υπήρχαν A chips μέχρι και σε turbo αλλά μετά τις έκοψε η Asus. Απλά σιγουρέψου και ρώτα για το πόσο safe είναι το BIOS flash άλλους που έχουν το ίδιο μοντέλο μ' εσένα.

Ψάξε στο overclock.net στο 2080Ti owners' thread...

Πρόσεχε όμως γιατί με τα flash μπορεί να μην σου δουλεύουν κάποιες θύρες. Επίσης μην περιμένεις τρελά πράγματα με την stock ψύκτρα....στα 10-20 λεπτά ζόρι θα τα ρίχνει τα ρολόγια και θα κάνει φασαρία. Αν δεν τα κρατάει σταθερά καρφωμένα στο max όπως είναι με το BIOS τώρα με ανεβασμένο power limit θα ζεστένεται ακόμα περισσότερο. 

Να υποθέσω έχεις 4Κ monitor? Αν όχι μη σκας - κάνε το μεγαλύτερο overclock που μπορείς όπως είναι και παίξε.

Επεξ/σία από Jargon
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Jargon είπε

Σιγουρέψου πρώτα γιατί αν δεν είναι η Advanced ή OC κανονικά δεν έχει Α chip και το BIOS flash κανονικά θα είναι κλειδωμένο...στις πρώτες παρτιδες όμως υπήρχαν A chips μέχρι και σε turbo αλλά μετά τις έκοψε η Asus. Απλά σιγουρέψου και ρώτα για το πόσο safe είναι το BIOS flash άλλους που έχουν το ίδιο μοντέλο μ' εσένα.

Ψάξε στο overclock.net στο 2080Ti owners' thread...

Πρόσεχε όμως γιατί με τα flash μπορεί να μην σου δουλεύουν κάποιες θύρες. Επίσης μην περιμένεις τρελά πράγματα με την stock ψύκτρα....στα 10-20 λεπτά ζόρι θα τα ρίχνει τα ρολόγια και θα κάνει φασαρία. Αν δεν τα κρατάει σταθερά καρφωμένα στο max όπως είναι με το BIOS τώρα με ανεβασμένο power limit θα ζεστένεται ακόμα περισσότερο. 

Να υποθέσω έχεις 4Κ monitor? Αν όχι μη σκας - κάνε το μεγαλύτερο overclock που μπορείς όπως είναι και παίξε.

Είναι η oc,1656 boost clock.Με oc πάει στα 1777 boost clock με oc scanner,αλλά χτυπάω limit και με default clocks σε 4κ,πχ αν πάει η κάρτα κοντά στο 100%,με default ανεβοκατεβαίνει1830-1900, ανεβασμένη 1950-2040.Αν δεν έχω limit είναι στα 2040.

Πίσω στο δικό της αν κάτι δεν μου κάνει μπορώ να γυρίσω έτσι?Αν δε πάει καλά η διαδικασία τέλος η κάρτα,πάμε για φούντο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψυχολογικό ειναι κυρίως. Το 2050 με 2100 δεν θα δώσει ούτε 1% fps παραπανω 

@Matrix7 είχα την κάρτα σου και είχα δοκιμάσει το bios της Galax 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Ε πες έτσι ρε Μιλανέζε,είναι ασφαλές?Τι διαδικασία θέλει,είναι μανούρα;Μπορώ να δοκιμάσω κ από άλλες reference που έχει στο owners thread στο oc.net?

Επεξ/σία από Matrix7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

2050 δεν κρατάει όμως με αυτή την ψύξη που έχει.Μόλις ζεσταθούν τα πάντα στο σύστημα και καλοκαίρι θα βουτάει 1800-1900 στην καλύτερη....αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος ν'αγοράσει κανείς της Strix / Matrix / Aorus Extreme κτλ.. και φυσικά είναι και οι μνήμες που στις πιο ακριβές επίσης πιάνουν μεγαλύτερα clocks.

Εσύ πήρες τη Strix μόνο για ψυχολογικούς λόγους?   

23 λεπτά πριν, Matrix7 είπε

Ε πες έτσι ρε Μιλανέζε,είναι ασφαλές?Τι διαδικασία θέλει,είναι μανούρα;

Προσωπικά δεν νομίζω ότι έχει κανένα νόημα γιατί το μεγαλύτερο σου θέμα θα είναι η ψύξη....δηλαδή throttling. 

***EDIT***

Πάντως βλέπω ότι υπάρχουν waterblocks για την Dual OC  ιατί με νερό + Α chip αλλάζει το θέμα. Θα μπορεί σίγουρα να καρφωθεί στα 2050-2100 με σωστό BIOS και χαμηλές θερμοκρασίες. 

Επεξ/σία από Jargon
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...