Προς το περιεχόμενο

RTX 20series Turing thread (TU 102, TU 104, TU106)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Stamer είπε

Με τα σημερινά δεδομένα και για την σειρά 2000, όχι, κατά την γνώμη μου δεν αξίζει εκτός κι αν το παιχνίδι/σύστημα σου δίνει καλά fps... το πραγματικό performance drop είναι κυρίως αν παίζεις σε 4k. Πρέπει απλά να καταλάβουμε οτι το 4k είναι σχετικά νεαρό και είναι και πολύ δύσκολο σε απαιτήσεις. Επί της ουσίας, η 20xx βγήκε για να υποστηρίξει καλά το 4k. Στην επόμενη γενιά θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Γενικά νομίζω υπάρχει μία σύγχυση τώρα γιατί προσωπικά πρώτη φορά παρατηρώ να ασχολούμαστε τόσο πολύ με 3 διαφορετικές αναλύσεις (1080, 2k, 4k) σε ίδια χρονικά διαστήματα.

θα συμφωνησω νομιζω πρεπει μια και καλη να αφησουμε πισω τα 1080p,πλεον δεν λεει και πολλα ακομα και μικρο μεσαιες καρτες οπως η gtx 1060 και ρχ580 τα πανε περιφημα σε αυτες τις αναλυσεις 

• Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Ναι γιατί ο κάθε φτωχομπινές με PC της σειράς θέλει να max-άρει τις ρυθμίσεις.

Ενώ εσύ ας πούμε που έχεις σούπερ ντούπερ PC δικαιολογήσαι που θες ντε και καλά όλα Ultra ,RT Ultra σε 1440p 144 φουπουες...

Τι κάνει ο e-αυνανισμός...🙄

Επεξ/σία από _Theo_
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, music_lover είπε

Εγώ πάλι που δοκίμασα σε lg oled το hdr του ps4 pro και των windows θεωρώ το hdr των windows broken 100% και διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως για το pseudoHDR των κονσολών.

Ριξε μια ματιά στο βίντεο του  Vincent για το rdr2 για να δεις γιατί αναφέρομαι σε pseudo HDR. Και δεν είναι το μόνο παιχνίδι που παρατηρείται αυτο το φαινόμενο.

Υπάρχουν παιχνίδια με καλή υλοποίηση στο ps4 pro που  έχω κιόλας όπως της Naughty Dog αλλά πολλοι τίτλοι γίνονται derived από sdr content.

Αντιθέτως στα Windows πρόβλημα έχω σπάνια και κυριως με το mass effect Andromeda που ειναι οντως broken 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Δημοσ.
18 ώρες πριν, BabisTs είπε

Εμένα μου έλυσε τα χέρια η nvidia ....Μπήκε στο game σαν επιλογή αλλά μου λέει no dlss (τσίρκο καταστάσεις) στα 1080P με rtx 2080 :lol: ! Θέλει rtx 2060 /2070 για 1080P............Στο Battlefield μου άρεσε το Rt ........Ας έχω και ακόμα πιο ώραιο αποτέλεσμα με Rt (από ότι λένε κιόλας) μόνο στο Metro Exodus και μια χαρά καλύτερα είναι χωρίς dlss από ότι βλέπω........

Χωρίς τίτλο.png

Το περίμενα ότι θα την έκαναν την φουστιά. Ίσως θέλουν να πάρεις την 2080Ti για 1080p και 144Hz+RT. Στο Metro που είναι single επιτρέπουν DLSS σε 1080p για την 2080.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Γιατί να δώσεις 700€ όταν παίρνεις την ίδια (πανελ) απο εδώ: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07D2VFL34/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02__o00_s00?ie=UTF8&psc=1 με 500 ???  

650 την πηρα με εγγυηση μηδεν pixel. Και υπερεχει ξεκαθαρα επι αυτης που ποσταρες. βαριεμαι να τα γραφω.τελος αυτη που εβαλες τελικη τιμη βγαινει 560.δεν τη λες και ευκαιριαρα για aoc

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Ριξε μια ματιά στο βίντεο του  Vincent για το rdr2 για να δεις γιατί αναφέρομαι σε pseudo HDR. Και δεν είναι το μόνο παιχνίδι που παρατηρείται αυτο το φαινόμενο.

Υπάρχουν παιχνίδια με καλή υλοποίηση στο ps4 pro που  έχω κιόλας όπως της Naughty Dog αλλά πολλοι τίτλοι γίνονται derived από sdr content.

Αντιθέτως στα Windows πρόβλημα έχω σπάνια και κυριως με το mass effect Andromeda που ειναι οντως broken 

Το RDR2 είναι όντως η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αλλά για αυτό φταίει η Rockstar, όχι η κονσόλα. Όσα αλλα games δοκίμασα ήταν άψογα πχ Hitman, God of War, Horizon κτλ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Acmilangr. είπε

Το 600 δεν είναι κακό. Ιδίως για οθόνη που η απόσταση του χρήστη είναι μικρή 

Να τανε η ζηλια ψωρα... Αστους να λενε. Αν δεν ειναι tn ορισμενοι χαλιουνται

• Like 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Να πω και την αμαρτια μου.. Σημερα με το κραξιμο που πεφτει αν παει καποιος να βγαλει ενα τετοιο παιχνιδι για PC και να θελει, απατο θα παει.. Θα βγουν οι δικαστες του internet και θα το στειλουν απο εκει που ηρθε σε χρονο dt. Ολοι θα λενε γιατι δεν τρεχει στο μηχανημα μου τι πραγματα ειναι αυτα θελω 100+fps για το μονιτορ μου ή 60 ακατεβατα κλπ κλπ.. Οποτε μην ζητατε επαναστατικα παιχνιδια γιατι θα εχουν θαφτει 2 μετρα κατω απο την γη με το που κυκλοφορησουν

Σε 1080p χωρίς RT, θέλει GTX 1080 για να κρατήσει 60άρι. Με γραφικά current gen και κάτι PhysX που τα βλέπαμε και τα χαιρόμασταν πολλά χρόνια πριν στις τότε κάρτες. 

Αυτή είναι η επανάσταση για μερικούς. Για άλλους επανάσταση είναι με radeon 7850(που φοράει το ps4) να βλέπεις ό,τι βλέπεις σήμερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

14 λεπτά πριν, music_lover είπε

Το RDR2 είναι όντως η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αλλά για αυτό φταίει η Rockstar, όχι η κονσόλα. Όσα αλλα games δοκίμασα ήταν άψογα πχ Hitman, God of War, Horizon κτλ.

Μα φυσικα φταιει ο developer η κονσολα γιατι να φταιει αυτος που κανει mastering το περιεχομενο ευθυνεται παντα.. 

Kαι πιστεψε με ειναι πολλοι περισσοτεροι τιτλοι αυτοι που δεν εχουν πραγματικο HDR (και παντα μιλωντας φυσικα για το pro γιατι το απλο απλα δεν), οπως Fallout 76,Nier Automata,Last Guardian, FF XV και σου μιλαω μονο για τα εξακριβωμενα οχι για αυτα που εχω υπονοιες με βαση αυτο που βλεπω.. 

Υπαρχουν post processing fx που χρησιμοποιουνται και μπορουν πολυ ευκολα να ξεγελασουν κανοντας "emulate" το HDR..

Στο pc συνηθως ειναι τοσοι πολλοι οι παραγοντες που κατι μπορει να μεσολαβει μεταξυ του end user και του παιχνιδιου που στο τελος να το βγαζουμε broken..

Π.χ την υλοποιηση του SW:Battlefront και του Odyssey στο PC προσωπικα δεν την εχω δει πουθενα παρα μονο ισως στο uncharted lost legacy και στο god of war στην κονσολα..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Μα φυσικα φταιει ο developer η κονσολα γιατι να φταιει αυτος που κανει mastering το περιεχομενο ευθυνεται παντα.. 

Kαι πιστεψε με ειναι πολλοι περισσοτεροι τιτλοι αυτοι που δεν εχουν πραγματικο HDR (και παντα μιλωντας φυσικα για το pro γιατι το απλο απλα δεν), οπως Fallout 76,Nier Automata,Last Guardian, FF XV και σου μιλαω μονο για τα εξακριβωμενα οχι για αυτα που εχω υπονοιες με βαση αυτο που βλεπω.. 

Υπαρχουν post processing fx που χρησιμοποιουνται και μπορουν πολυ ευκολα να ξεγελασουν κανοντας "emulate" το HDR..

Στο pc συνηθως ειναι τοσοι πολλοι οι παραγοντες που κατι μπορει να μεσολαβει μεταξυ του end user και του παιχνιδιου που στο τελος να το βγαζουμε broken..

Π.χ την υλοποιηση του SW:Battlefront και του Odyssey στο PC προσωπικα δεν την εχω δει πουθενα παρα μονο ισως στο uncharted lost legacy και στο god of war στην κονσολα..

Ναι βρε συμφωνώ αλλα δεν μπορουμε να λεμε broken το hdr στην κονσόλα επειδή πχ 5 στα 100 games δεν δουλεύουν σωστά ενώ στο pc συμβαίνει το αντίθετο δλδ 5 στα 100 δουλεύουν σωστά..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Acmilangr. είπε

https://www.techpowerup.com/reviews/Performance_Analysis/Metro_Exodus/4.html

Βλέποντας τις διαφορές, μπορώ να πω πως ΔΕΝ με κάνουν να πω ουαου. 

Σαφώς οι σκιές είναι πιο ρεαλιστικές αλλά και πάλι.... 

Εγώ πάντως λέω  Ουαου .  Πολύ καλύτερα με RTX ON τι να λέμε τώρα. 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Σε 1080p χωρίς RT, θέλει GTX 1080 για να κρατήσει 60άρι. Με γραφικά current gen και κάτι PhysX που τα βλέπαμε και τα χαιρόμασταν πολλά χρόνια πριν στις τότε κάρτες. 

Αυτή είναι η επανάσταση για μερικούς. Για άλλους επανάσταση είναι με radeon 7850(που φοράει το ps4) να βλέπεις ό,τι βλέπεις σήμερα.

Mα ειναι πολυ ευκολοτερο να πιασεις μια πλατφορμα με δεδομενα χαρακτηριστικα και να δουλεψεις επανω της δεν συμφωνεις; Αυτο δεν την κανει επαναστατικη την κανει optimised με την πραγματικη εννοια της λεξης και οχι οπως εχουμε συνηθισει να χρησιμοποιουμε την λεξη σε γενικοτερο πλαισιο.

Το προβλημα εγκειται στο γεγονος αν θες την αποψη μου οτι τα PC εχουν καταντησει ενα παραπλευρο port με καποια gimmicks στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων γιατι ετσι βολευει τους devs να ελαχιστοποιησουν τους πορους αναπτυξης για εναν τιτλο..

Αυτο παντως που ειπα ειναι κατι τελειως διαφορετικο. Οτι πλεον οι game devs εξυπηρετουν μια γενικοτερη βιομηχανια που περιστρεφεται γυρω απο το gaming για να πουλανε ολοι και να ειναι ευχαριστημενοι με την δικη μας τρελλα.. Δηλαδη μην κοιταξεις κυριως το graphic fidelity με το extra raw performance, αλλα να βγει το port και να το παιζει ο αλλος με 100+ fps για να αγορασει την 100+ Hz οθονη του, και να βγαλει πιο γρηγορα το παιχνιδι ο dev σαν multiplatform αντι να αφιερωσει πολυ περισσοτερες εργατοωρες και πορους για την αναπτυξη του τιτλου για το PC αποκλειστικα κοκ..

Αυτο που θελω να πω σε γενικοτερο πλαισιο με αυτο που εγραψα ειναι οτι ειναι εντελως λαθος και η δικη μας αντιμετωπιση στο ζητημα με αυτα που ζηταμε και παραπονιομαστε στα fora πολλες φορες που δινουν λαβη στους υπευθυνους για την αναπτυξη των παιχνιδιων να οδηγηθουν προς μια αλλη κατευθυνση..

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, music_lover είπε

Ναι βρε συμφωνώ αλλα δεν μπορουμε να λεμε broken το hdr στην κονσόλα επειδή πχ 5 στα 100 games δεν δουλεύουν σωστά ενώ στο pc συμβαίνει το αντίθετο δλδ 5 στα 100 δουλεύουν σωστά..

Παιζουν αρκετα για σωστη υλοποιηση του hdr. απο gpu, amd η nvidia, μοντελο, παιχνιδι, οθονη και πως συνεργαζονται ολα αυτα μεταξυ τους. το hdr στις οθονες απαιτει 10bit panel. στην οθονη που επελεξα πχ το hdr με nvidia ειναι broken. με amd οχι. Και το 600 μπορει να μην ειναι 1000 αλλα για οθονη και μικρη αποσταση ειναι υπεραρκετο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, music_lover είπε

Δεν ειπα broken ειπα pseudoHDR.. Βroken σημαινει οτι δεν παιζει για πολλους και διαφορους λογους π.χ λαθος colorspace, λαθος profile,λαθος καλωδιο HDMI χωρις enough bandwidth παροτι νομιζουμε οτι εχει, drivers στα windows που δημιουργουν conflict και φυσικα calibration issues που πολλοι τα προσπερνανε.

Προσωπικα παντως το ξαναλεω εγω εχοντας συνδεδεμενη την TV και με το PC και με την κονσολα αυτα που βλεπω στο PC ειναι πολυ καλυτερες υλοποιησεις σε συνδυασμο παντα και με τα υπολοιπα gfx options που ειναι διαθεσιμα.

5 λεπτά πριν, billeiros είπε

Παιζουν αρκετα για σωστη υλοποιηση του hdr. απο gpu, amd η nvidia, μοντελο, παιχνιδι, οθονη και πως συνεργαζονται ολα αυτα μεταξυ τους. το hdr στις οθονες απαιτει 10bit panel. στην οθονη που επελεξα πχ το hdr με nvidia ειναι broken. με amd οχι. Και το 600 μπορει να μην ειναι 1000 αλλα για οθονη και μικρη αποσταση ειναι υπεραρκετο.

Ετσι.. Και αυτο ειναι μονο το tip of the iceberg.. Οσο ψαχνεις τοσο βρισκεις..

Πολλες φορες χρειαζεται να αλλαξεις το color profile αναλογα τον τιτλο για να εχεις σωστη απεικονιση μιας και μιλησα για bandwidth  μεσω των διαθεσιμων custom settings απο nvidia,AMD

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, billeiros είπε

Να τανε η ζηλια ψωρα... Αστους να λενε. Αν δεν ειναι tn ορισμενοι χαλιουνται

Αν υπονοείς εμένα, μάλλον λάθος είσαι πληροφορημένος, το τελευταίο Τn που είχα ήταν όταν πήγαινα ακόμα σχολείο (εποχές ΠΑΣΟΚ) :P  

35 λεπτά πριν, billeiros είπε

650 την πηρα με εγγυηση μηδεν pixel. Και υπερεχει ξεκαθαρα επι αυτης που ποσταρες. βαριεμαι να τα γραφω.τελος αυτη που εβαλες τελικη τιμη βγαινει 560.δεν τη λες και ευκαιριαρα για aoc

Προσωπικά ούτε 650€ δεν θα έδινα για Samsung  με Pulse Width Modulation θέματα... δεν την λες και ευκαιριάρα για samsung   

Επεξ/σία από leros2004
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...