Προς το περιεχόμενο

RTX 20series Turing thread (TU 102, TU 104, TU106)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Pwpwpw είπε

Αλλο το να εισαι υπερ του 21:9 επειδη ετσι ειναι το γουστο σου και αλλο να λες εχω μονιτορ που εχει eye candy που ριχνει σαγωνια και οτιδηποτε αλλο  ειναι μπρικι.

Αυτο το εχω γραψει και για αυτο δεν με εντυπωσιασε το 4k 16:9 μετα το monitor. Η αναλυση εννοειται ειναι καλυτερη δεν τίθεται θεμα. Και εγω εχω αλλαξει γνωμες παλιοτερα σνομπαρα τα UW αλλα ειχα λαθος. Ποτε δεν ειναι αργα. Το μπρικι το εγραψα στον strawman που ως συνηθως βγαζει αχρηστα τα παντα ενω εχει 1080ti για ιδια αναλυση με μενα και αρκετα κατωτερη εικονα λογω 81ppi θελει 1+ μετρο για να μην βλεπει pixels. Ας το κλεισουμε να κανουμε και καμια δουλεια. Ο καθενας εχει τις αποψεις του.

• Confused 2
  • Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, ktf είπε

Μπορείτε να χαλαρώσετε λίγο όλοι πριν μας κλειδώσουν το thread? Χεστήκαμε για το ποιος την έχει πιο μεγάλη και ποιος την έχει πιο... efficient (την κάρτα του, μην με παρεξηγήσετε 😂).

Ερώτηση (επί του θέματος):

Ποια παιχνίδια έχουν υποστήριξη RTX μέχρι στιγμής και ποια αναμένονται? Υπάρχει καμιά λίστα πουθενά?

Αυτα προς το παρον με μοναδικη αλλαγη το BF V που θα εχει και DLSS.

RTX-Features.png

Επεξ/σία από mtifosi
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Κοιτα το σχολιο το ξεκινησα και πατησα πανω στου babi που ειπε οτι περιμενει τις ampere. Και εγραψα οτι για να αξιζει η αναβαθμιση και να δουμε και μεγαλες διαφορες

Ναι μονο που ουτε ρωτησε ο babis κανενα κατι απο αυτα που ανεφερες μετα,ουτε και εχει και λογικη να μιλαμε για τον καθετα τι αξιζει και τι οχι απο πλευρας αναβαθμισης ετσι γενικα και αοριστα με βαση φανταστικα σεναρια επιδοσεων και τιμων για μελλοντικες καρτες.

Ο @BabisTs rtx 2080 εχει,τι θελεις να σου πει αν θελει κατι καλυτερο,οτι τον ενδιαφερει η 2080ti που αν οντως την ηθελε θα την ειχε ηδη αγορασει?

Προφανως και σου λεει οτι περιμενει την επομενη γενια των καρτων για καλυτερες επιδοσεις απο την τωρινη.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Προφανως και σου λεει οτι περιμενει την επομενη γενια των καρτων για καλυτερες επιδοσεις απο την τωρινη.

Να ρίχνει ένα +50% στην 2080 που έχω (που θα το ρίχνει χαλαρά λόγω καλύτερων nm και μόνο)..........για αυτό μίλησα για Χ80 Ampere.......

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Να ρίχνει ένα +50% στην 2080 που έχω (που θα το ρίχνει χαλαρά λόγω καλύτερων nm και μόνο)..........για αυτό μίλησα για Χ80 Ampere.......

Βρε δεν το λεω γιαυτο.

Λεω οτι εσυ σκεψου οτι το εχεις παρει αποφαση και εχεις και rtx 2080. Αλλοι ειναι που το ψειριζουν μεχρι αηδιας το θεμα και λενε τι αξιζει και τι οχι για τους αλλους.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fulgore είπε

Βρε δεν το λεω γιαυτο.

Λεω οτι εσυ σκεψου οτι το εχεις παρει αποφαση και εχεις και rtx 2080. Αλλοι ειναι που το ψειριζουν μεχρι αηδιας το θεμα και λενε τι αξιζει και τι οχι για τους αλλους.

Δεν το λες ψειρισμα απλα ενα fact γραψαμε. Ο αλλος μπορει να δωσει και 500 για 10% επιδοσεις δικα του ειναι τα χρηματα. Δεν εγραψα για τους αλλους παντως τι αξιζει οσοι πηραν 2080 ενω ειχαν 1080ti δεν τους ειπα τιποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Δεν το λες ψειρισμα απλα ενα fact γραψαμε. Ο αλλος μπορει να δωσει και 500 για 10% επιδοσεις δικα του ειναι τα χρηματα. Δεν εγραψα για τους αλλους παντως τι αξιζει οσοι πηραν 2080 ενω ειχαν 1080ti δεν τους ειπα τιποτα.

Εγώ έδωσα την 1080ti γιατί δεν κλόκαρε πολύ καλά (δύστροπο evga bios)...βέβαια σαν κάρτα ήταν άψογη...έχανε σε oveclockability για μένα...και έχω μάθει να κλοκάρω και σε cpu & gpu & ram...δύσκολη η  συνήθεια βλέπεις.......άλλος είναι plug & play......

Επεξ/σία από BabisTs
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Δεν το λες ψειρισμα απλα ενα fact γραψαμε.

Απο ποτε θεωρειται κατι γεγονος οταν μιλαμε με υποθετικα σεναρια επιδοσεων/τιμων?

Και για τις τωρινες RTX καρτες πριν την παρουσιαση τους ορισμενοι εδω στο forum περιμεναν τις τρελες επιδοσεις και μετα το καλοκαιρι προσγειωθηκαν αποτομα στην πραγματικοτητα.

Το ιδιο και με την νεα Vega αν και δεν ειναι επι του θεματος.

Γιαυτο δεν εχουν και πολυ νοημα τα λογια του αερα και τα ουτοπικα σεναρια απο την πραγματικοτητα.

Το τι αξιζει και τι οχι,παει αναλογα και με το συστημα/απαιτησεις του καθενα.

Αλλιως το βλεπεις εσυ με την δικη σου οθονη/συστημα,αλλιως ο babis,αλλιως ο Psycho,αλλιως ο Mcrae,αλλιως εγω και παει λεγοντας.

• Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, BabisTs είπε

Εγώ έδωσα την 1080ti γιατί δεν κλόκαρε πολύ καλά (δύστροπο evga bios)......και έχω μάθει να κλοκάρω και σε cpu & gpu & ram...δύσυκολη η  συνήθεια βλέπεις.......άλλος είναι plug & play......

Η strix 2080 σου παει τραινο. Δεν εκρινα παντως οσοι πηγαν απο μια καρτα σε αλλη απλα ενα fact εγραψα χθες.

Μόλις τώρα, Fulgore είπε

Απο ποτε θεωρειται κατι γεγονος οταν μιλαμε με υποθετικα σεναρια επιδοσεων/τιμων?

Και για τις τωρινες RTX καρτες πριν την παρουσιαση τους ορισμενοι εδω στο forum περιμεναν τις τρελες επιδοσεις και μετα το καλοκαιρι προσγειωθηκαν αποτομα στην πραγματικοτητα.

Το ιδιο και με την νεα Vega αν και δεν ειναι επι του θεματος.

Γιαυτο δεν εχουν και πολυ νοημα τα λογια του αερα και τα ουτοπικα σεναρια απο την πραγματικοτητα.

Το τι αξιζει και τι οχι,παει αναλογα και με το συστημα/απαιτησεις του καθενα.

Αλλιως το βλεπεις εσυ με την δικη σου οθονη/συστημα,αλλιως ο babis,αλλιως ο Psycho,αλλιως ο Mcrae,αλλιως εγω και παει λεγοντας.

Οταν λες υποθετικα? Γιατι ξερουμε επιδοσεις 1070ti και 2080 οπως και τιμες. Δεν μιλησα υποθετικα.

Δημοσ.
Στις 3/2/2019 στις 1:46 ΜΜ, Arkin είπε

Το θεμα ειναι να αξιζει η αλλαγη. 

Ειδικα οταν σε 1-2 χρονια θα βρισκουμε επιδοσεις 2080ti με 500 ευρω και κατω. 

Αυτο δηλαδη δεν το εγραψες εσυ θες να πεις.

Εντομεταξυ το αρχικο σχολιο του Babi που απαντησες δεν εκανε πουθενα καμια συγκριση μεταξυ καρτων,ουτε μιλησε για το τι αξιζει και τι οχι.

Ειπε απλα οτι περιμενει την επομενη γενια καρτων.Δεν ρωτησε ή ανεφερε αν θα αξιζει ή οχι(προφανως γιατι ακομα δεν γνωριζουμε τιποτα).

Την νεα Vega παντως που περιμενουμε καρτα 7nm του 2019 και οχι του 2018 που ειναι πλεον,ουτε επιδοσεις 2080ti(στα παιχνιδια τουλαχιστον)φαινεται να εχει,ουτε και κατω απο 500ευρω τιμη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fulgore είπε

Αυτο δηλαδη δεν το εγραψες εσυ θες να πεις.

Εντομεταξυ το αρχικο σχολιο του Babi που απαντησες δεν εκανε πουθενα καμια συγκριση μεταξυ καρτων,ουτε μιλησε για το τι αξιζει και τι οχι.

Ειπε απλα οτι περιμενει την επομενη γενια καρτων.Δεν ρωτησε ή ανεφερε αν θα αξιζει ή οχι(προφανως γιατι ακομα δεν γνωριζουμε τιποτα).

Την νεα Vega παντως που περιμενουμε καρτα 7nm του 2019 και οχι του 2018 που ειναι πλεον,ουτε επιδοσεις 2080ti(στα παιχνιδια τουλαχιστον)φαινεται να εχει,ουτε και κατω απο 500ευρω τιμη.

Ναι στις ampere ειναι πολυ πιθανο να εχουμε τετοιες επιδοσεις αν δουμε προς τα πισω ολα τα χρονια. Σε καποια 3070. Μην βλεπεις φετος που δεν ειδαμε μεγαλες αυξησεις στο fp32 με τις ampere στα 7nm θα δουμε. Η vega βγηκε αρχες 2019 1-2 χρονια μετα εγραψα για επιδοσεις 2080ti στα 500. Δεν αναιρει το γεγονος ομως οτι σημερα ξερουμε επιδοσεις των 2 καρτων που εγραψα και το 1000αρικο που χρειαζεται για 80-90% πανω επιδοσεις. Πατησα κυριως στις ampere που εγραψε ο babis. Ο babis ειναι ευχαριστημενος με 50% πανω επιδοσεις απο την 2080 που εχει εγω με 100% απο την 1070ti που εχω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Arkin είπε

Αντε να γελασουμε λιγο. Εχεις μια οθονη με 81ppi για να παιζεις σαβουρες οπως pubg. 81ppi. Εγω την τερματιζω την καρτα με αυτα που βαζω και εχω το eye candy να πεφτουν τα σαγονια κατω. Ο 8700k δινει πονο στους emulators που τρεχω οι οποιοι θελουν συχνοτητα και σε παιχνιδια οπως AC εχω ενα απολυτα smooth gameplay. Εχω κανει κακες αγορες και το εχω γραψει. Το συστημα ειναι rock solid 24/7 απο οταν το πηρα δεν εχει κλεισει ποτε ειναι αθορυβο και παιζει με efficiency ανω του 90% μονιμα. Απο εκει και περα αν εδωσες 300 ευρω πανω σε gpu για να παιζεις σε 81ppi και pubg μαντεψε ποιος εκανε χειροτερη αγορα. Ακομα κλαις για τον 8700k που μας εχεις πριξει 1 χρονο οτι ζηματαει σου εδειξα δικα μου benchmark που ειναι κρυος ακομα και στα 4.9 σε stress ibtl και εσυ το χαβα σου. Απορω μερικες φορες με τη μιζερια μερικων. Δυσκολο να εισαι λογιστης το 2019 στην Ελλαδα ε? Κριμα

Μα αυτό ακριβώς σου εξηγώ. Εγώ έκανα παραχώρηση στην ανάλυση για τα hz και τον άπλετο χώρο 34αρας. Εσύ είσαι σε monitor minion με ανάλυση της πλάκας (σαν την δικιά μου) και low refresh rate. Αυτο λεω οτι δεν τικαρις κανένα κουτάκι. Το ppi μηδενική σημασία έχει όταν συγκρινουμε οθονες διαφορετικής διαγωνίου. Είχα κάποτε 17αρα 1600x1200, τρελό ppi.

Επεξ/σία από SPANK
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, strawman είπε

Μα αυτό ακριβώς σου εξηγώ ρε παλικάρι αλλά δεν το πιάνεις. Εγώ έκανα παραχώρηση στην ανάλυση για τα hz και τον άπλετο χώρο 34αρας. Εσύ είσαι σε monitor minion με ανάλυση της πλάκας (σαν την δικιά μου) και low refresh rate. Αυτο λεω οτι δεν τικαρις κανένα κουτάκι. Το ppi μηδενική σημασία έχει όταν συγκρινουμε οθονες διαφορετικής διαγωνίου. Είχα κάποτε 17αρα 1600x1200, τρελό ppi. 

Αλλά νταξει, εσυ εχεις καλύτερο monitor. Ντεμεκ σου λέω 

Εσυ εκανες παραχωρηση στα παντα. Παιζεις pubg low για να εχεις τα 144fps και παιζεις σε 34αρα με ppi της πλακας. Εκτος αν καθεσαι 1 μετρο και πανω. Εγω ειμαι σε monitor που το γραφειο μου δεν σηκωνει μεγαλυτερο καθομαι αρκετα κοντα. Ηδη μου φαινετε και μεγαλη η 29αρα απο πισω εχω 55αρα και παντα θα παιξω στο monitor. Τα 75fps τα τερματιζω στο 90% των παιχνιδιων και με τα reshade και τα ultra εχω εξαιρετικα γραφικα σε καθε περιπτωση(το λεγομενο eye candy). Αν ειχα γραφειο αρκετα πιο πλατυ ισως εβαζα καποια 34αρα σε 3440x1440 μην τυφλωθουμε κιολας σαν αυτο που εχεις. 

Στο τικαρισμα που γραφεις?

8700k για τους emulators απλα σκοτωνει και παιζω αρκετα.

1070ti την παει μπαλα την αναλυση/fps σε ultra/reshade.

Το ποντικι 7000dpi και 90x40 mousepad πληκτρολογιο καφε διακοπτες μηχανικο σφαιρατο παντου και ξεκουραστο πανω απ'ολα. 8700k αρκετα πιο κρυος λογω καλυτερης ψυξης εσυ τα εγραφες πριν 1 βδομαδα. Μονο σε gpu παιζεις πιο πανω αλλα τι να την κανεις 1080ti για pubg? Ελεος ρε strawman. Αν επαιζα σαβουροπαιχνιδα online οπως εσυ θα πηγανα στα 200 ευρω σε 144hz και θα επαιζα low οπως κανεις εσυ με γραφικα 2005.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3DMark Port Royal GeForce RTX NVIDIA DLSS Performance (FPS)

Καλα δειχνουν αλλα αντε να μπαινουν και στους τιτλους ...

Επεξ/σία από mtifosi
  • Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, strawman είπε

Pubg όλα ultra βγάζει 170. Αλλά δεν παίζω πλέον. Στα υπόλοιπα άστο, δεν συνεχίζω γιατί είσαι η αντίφαση η ίδια. Στο προηγούμενο ποστ λες να μη συγκρινουμε ppi σε διαφορετικες ίντσες και καπάκια κάνεις ακριβώς αυτό. 🤗

Το τερματισες, και η οθόνη σου είναι καλύτερη και η καρτα. Τέλος. Είσαι τοπ

To ppi είναι ένα. Περιμένω screen από pubg ultra 170fps.

5 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Απιστευτο συστημα ποσο το πουλας?😛

Βλεπουμε σε 3 4 χρόνια όταν δεν θα με καλύπτει. Η αλλαγή σε 9900k και κάποια ampere. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...