Προς το περιεχόμενο

RTX 20series Turing thread (TU 102, TU 104, TU106)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Τι micron , τι samsung ...γενικά μιλώντας πάνε ψηλότερα οι samsung.......αλλά ειδικά μιλώντας , είναι όλα θέμα τύχης είναι τι θα σου καθίσει σε overclockability σε vram όπως και σε πυρήνα.......

Καλή και χρυσή η Strix.......Αλλά ήδη έχω προετοιμαστεί για Χ80 ampere........:devil:

Το θεμα ειναι να αξιζει η αλλαγη. Για μενα σωστη αλλαγη ειναι οταν παρεις καρτα με επιδοσεις 100% πανω απο αυτη που εχεις. Τωρα να παρεις καρτα για 20-30% επιδοσεις πανω για 10-20fps πανω απο αυτη που εχει καποιος το θεωρω δωρο αδωρο. Εκτος αν γινει με πολυ μικρο πισω 100 ευρω και κατω. Εγω σημερα θελω 2080ti για 80% πανω επιδοσεις απο αυτη που εχω. Πρεπει να δωσω 350 την 1070ti και να δωσω αλλα 1000 για να παρω 80% επιδοσεις. Απλα δεν αξιζει. Ειδικα οταν σε 1-2 χρονια θα βρισκουμε επιδοσεις 2080ti με 500 ευρω και κατω. 

• Like 1
  • Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με κάθε γενιά έρχονται και αρκετές βελτιστοποιήσεις όμως που λίγο ή πολύ κάνουν τη διαφορά. Στο τελευταίο βίντεο του hwunboxed ο θείος Steve έδειξε ότι η 2060 κάνει καλύτερη χρήση της 6αρας μνήμης της σε σχέση με την 1060 ( ως παράδειγμα ).

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Arkin είπε

Πρεπει να δωσω 350 την 1070ti και να δωσω αλλα 1000 για να παρω 80% επιδοσεις. Απλα δεν αξιζει. Ειδικα οταν σε 1-2 χρονια θα βρισκουμε επιδοσεις 2080ti με 500 ευρω και κατω. 

Δεν αξιζει για αυτο το λογο η 2080ti στην περιπτωση σου.

Δεν αξιζει γιατι θα τρωει bottleneck ή αλλιως θα υπολειτουργει η καρτα απο το 210ευρω(1080p 75hz)monitor σου.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Δεν αξιζει για αυτο το λογο η 2080ti στην περιπτωση σου.

Δεν αξιζει γιατι θα τρωει bottleneck ή αλλιως θα υπολειτουργει η καρτα απο το 210ευρω(1080p 75hz)monitor σου.

Ναι ρε συ κατσε να παρω 2500 οθονη τοτε ισως αξιζει η 2080ti τα 1400 ευρω. 280 ευρω εχει η δικια μου οθονη και απο το δικο σου το σαπακι με TN panel 16:9 περασμενης δεκαετιας ειναι κλασεις ανωτερη. Εσυ κατσε παιζε pubg/fortnite/overwatch μιας και μονο σε αυτα ισως δεις 144hz στα ΑΑΑ βαρια βαρια 80-90 να δεις με την 2080. Πηρες κατα τα αλλα 144hz monitor τρομαρα σου.

6 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Με κάθε γενιά έρχονται και αρκετές βελτιστοποιήσεις όμως που λίγο ή πολύ κάνουν τη διαφορά. Στο τελευταίο βίντεο του hwunboxed ο θείος Steve έδειξε ότι η 2060 κάνει καλύτερη χρήση της 6αρας μνήμης της σε σχέση με την 1060

Στα χαρτια ισως ερχονται στην πραξη μιλαμε για πολυ μικρες διαφορες που δεν θα φανουν απο τον τελικο χρηστη παρα μονο σε περιπτωσεις. Αν σκεφτεις οτι πουλησαν στην παρουσιαση dlss/rt και εχουμε 1 παιχνιδι μεχρι στιγμης μετα απο 6 μηνες που και σε αυτο ψοφια πραγματα με το rt καταλαβαινεις τι κανει το marketing. Reshade και κανεις παπαδες η geforce experience για dx12 και εχεις πολυ ανωτερη εμπειρια απο το rt για την ωρα.

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ναι ρε συ κατσε να παρω 2500 οθονη τοτε ισως αξιζει η 2080ti τα 1400 ευρω. 280 ευρω εχει η δικια μου οθονη και απο το δικο σου το σαπακι με TN panel 16:9 περασμενης δεκαετιας ειναι κλασεις ανωτερη. Εσυ κατσε παιζε pubg/fortnite/overwatch μιας και μονο σε αυτα ισως δεις 144hz στα ΑΑΑ βαρια βαρια 80-90 να δεις με την 2080. Πηρες κατα τα αλλα 144hz monitor τρομαρα σου.

Τωρα αν φας αναφορα θα φταιω εγω?

Η μηπως θελεις να μου πεις οτι η 2080ti ειναι για 1080p 75hz monitor και οτι το μονο προβλημα οπως το λες εσυ ειναι η υψηλοτερη τιμη της?

Και οχι μονο αυτο αλλα το γυριζεις ανευ λογου στο προσωπικο και μαλιστα γραφεις και οτι να ναι.

Για πες μου απο περιεργεια ποιο ειναι το δικο μου σαπακι με TN panel περασμενης δεκαετιας που ειναι το monitor σου κλασεις ανωτερο?Υποψην οτι ηδη εχω αναφερει ποιο monitor εχω παλιοτερα και εχω ανεβασει και φωτογραφιες και μαλιστα το ειχες δει κιολας και εσυ μιας και τοτε ειχες σχολιασει.

Περιμενω ....

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Τι φταίει η  nvidia  που οι devs 9/10 έχουν βάση τις κονσόλες που δεν έχουν δυνατότητες ακόμη RT. Με τη νέα γενιά σε ένα χρόνο πιθανότατα θα μας βομβαρδίζουν κάθε κυκλοφορία με rt

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Arkin είπε

280 ευρω εχει η δικια μου οθονη και απο το δικο σου το σαπακι με TN panel 16:9 περασμενης δεκαετιας ειναι κλασεις ανωτερη

Άστο φίλε γιατί την έχω δει από κοντά την οθόνη σου και απλά είναι μια μέτρια οθόνη. Άσε που το ύψος είναι κακό. Την έχει κολλητός μου .Αν θυμάσαι σε ειχα ρωτήσει σε πμ για calibration και οι ρυθμίσεις που μου έστειλες ήταν για κλάμματα. Δεν ξέρω αν όντως έχεις αυτές τις ρυθμίσεις αλλά anyway. 

Δεν ξέρω ποιο monitor έχει ο fulgore (έχω την εντύπωση πως έχει ips 144hz) αλλά αμφιβάλλω αν έχεις δει από κοντά καλό tn .Στο λέω πως αν δεις θα κλάψεις. 

To να γουστάρεις την δική σου καλά κάνεις ,μαζί σου. Μην βγάζεις τα υπόλοιπα άχρηστα -όπως συνηθίζεις- γιατί εκτίθεσαι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Τι φταίει η  nvidia  που οι devs 9/10 έχουν βάση τις κονσόλες που δεν έχουν δυνατότητες ακόμη RT. Με τη νέα γενιά σε ένα χρόνο πιθανότατα θα μας βομβαρδίζουν κάθε κυκλοφορία με rt

Σε ενα χρονο θα εχουν βγει και νεες καρτες ομως και οι σημερινες θα ειναι αρκετα φθηνοτερες. 

4 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Άστο φίλε γιατί την έχω δει από κοντά την οθόνη σου και απλά είναι μια μέτρια οθόνη. Άσε που το ύψος είναι κακό. Την έχει κολλητός μου .Αν θυμάσαι σε ειχα ρωτήσει σε πμ για calibration και οι ρυθμίσεις που μου έστειλες ήταν για κλάμματα. Δεν ξέρω αν όντως έχεις αυτές τις ρυθμίσεις αλλά anyway. 

Δεν ξέρω ποιο monitor έχει ο fulgore (έχω την εντύπωση πως έχει ips 144hz) αλλά αμφιβάλλω αν έχεις δει από κοντά καλό tn .Στο λέω πως αν δεις θα κλάψεις. 

To να γουστάρεις την δική σου καλά κάνεις ,μαζί σου. Μην βγάζεις τα υπόλοιπα άχρηστα -όπως συνηθίζεις- γιατί εκτίθεσαι.

Οι ρυθμισεις που σε ειχα πει τι ειχαν? Για χαμηλο φωτισμο στο χωρο ειναι οι ιδανικες οπως τις εχω 1 χρονο τωρα απλα πεφτουν σαγονια σε παιχνιδια/ταινιες. Και tn και 4K και 144hz εχω παιξει το θεμα ειναι τι καρτες θες για να τις οδηγησεις στα ΑΑΑ παιχνιδια. Ο fulgore νομιζω ενα dell 144hz tn ειχε. Δεν θυμαμαι για ips αλλα ισως να κανω λαθος. Επειδη εχω διπλα και οθονη va με 5500:1 contrast μονο στο μαυρο χωλαινει η um69 πουθενα αλλου. Διπλα διπλα τις εχω. 55αρα 1100 ευρω VA και το monitoraki το um69 ips.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Τωρα αν φας αναφορα θα φταιω εγω?

Η μηπως θελεις να μου πεις οτι η 2080ti ειναι για 1080p 75hz monitor και οτι το μονο προβλημα οπως το λες εσυ ειναι η υψηλοτερη τιμη της?

Και οχι μονο αυτο αλλα το γυριζεις ανευ λογου στο προσωπικο και μαλιστα γραφεις και οτι να ναι.

Για πες μου απο περιεργεια ποιο ειναι το δικο μου σαπακι με TN panel περασμενης δεκαετιας που ειναι το monitor σου κλασεις ανωτερο?Υποψην οτι ηδη εχω αναφερει ποιο monitor εχω παλιοτερα και εχω ανεβασει και φωτογραφιες και μαλιστα το ειχες δει κιολας και εσυ μιας και τοτε ειχες σχολιασει.

Περιμενω ....

Το προβλημα ειναι οτι ο κοσμος παει σε 4k οθονες και δεν μπορει να κρατησει 40-50fps και μιλαμε για αναλυσεις και hertz. Καλα ολα αυτα αλλα ουτε με καρτα των 1300 ευρω δεν βγαινουν. Η αναλυση ειναι 33% πανω απο 1080p 33% κατω απο 1440p. Σε αρκετα παιχνιδια με τρανο παραδειγμα το τελευταιο AC βγαινει κατω απο 60fps average. Δεν μιλαω καν για reshade που ριχνει ακομα ενα 15% performance. Δηλαδη ακουω για τρελα hz και λεω fortnite παιζουν?

• Confused 1
Δημοσ.

Αυτό με το TN που τσαμπουνάτε πολλοί εδώ μέσα με ξεπερνάει. Υπάρχουν 2 είδη TN, 6bit και 8bit..Τα ακριβά gaming monitor έχουν το 8bit TN και με καλιμπράρισμα είναι ακριβώς ίδιο σε ποιότητα με ένα καλό IPS(Στα χρώματα), πλην της γωνίας θέασης προφανώς. Δυστυχώς όσα λεφτά και να δώσεις για monitor, άψογο δεν θα είναι. Ακόμα και το νέο 4K HDR της Asus που κοστίζει 2500 ευρώ είναι ένα μίζερο 27άρι με άθλια bezels και HDMI 2.0/DP 1.4 που το περιορίζουν στο bandwidth και δεν μπορεί να βγάλει 4:4:4 chroma με 4K/144Hz. Σίγουρα είναι το καλύτερο monitor αυτή τη στιγμή μην πεταχτεί κάνας Μιλανέζος και πει ότι το βγάλαμε άχρηστο..Απλά δεν αξίζει τα λεφτά του για μένα με την καμία.

Θα βγει 32άρι με σωστά bezels στα 1500 ευρώ με G-Sync HDR/4K/144Hz και HDMI 2.1 για να έχει και όλο το χρώμα στο max refresh rate και μετά θα αλλάξω εγώ το PG278Q.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, 7nisiotis είπε

Καλό 2020 ίσως Μάρτιο σε ένα χρόνο οι νέες κάρτες (ή Μάιο)

Τελος 2019 λενε για navi για ampere 2020 ναι. Βασικα εβγαλαν μια προωρη τεχνολογια χωρις να εχεις υλικο να την αξιοποιησεις. Ο κοσμος τι φταιει ομως που πληρωνει κατι που ισως σε 1-2 χρονια απο την αγορα αξιοποιησει. Ο φιλος πιο πανω το εγραψε. Πηραμε rtx και παιζουμε με reshade. Και δεν εχει αδικο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Οι ρυθμισεις που σε ειχα πει τι ειχαν? Για χαμηλο φωτισμο στο χωρο ειναι οι ιδανικες οπως τις εχω 1 χρονο τωρα απλα πεφτουν σαγονια σε παιχνιδια/ταινιες. Και tn και 4K και 144hz εχω παιξει το θεμα ειναι τι καρτες θες για να τις οδηγησεις στα ΑΑΑ παιχνιδια. Ο fulgore νομιζω ενα dell 144hz tn ειχε. Δεν θυμαμαι για ips αλλα ισως να κανω λαθος. Επειδη εχω διπλα και οθονη va με 5500:1 contrast μονο στο μαυρο χωλαινει η um69 πουθενα αλλου. Διπλα διπλα τις εχω. 55αρα 1100 ευρω VA και το monitoraki το um69 ips.

Οι ρυθμίσεις ήταν κακές.Δεν ξέρω τι έφταιγε,ίσως και οθόνη με οθόνη να διαφέρουν (αν και δεν νομίζω) . 

Η οθόνη σου ξαναλέω ,είναι μια καλή οθόνη για τα λεφτά της. Καλά κάνεις και την γουστάρεις. Στης γυνάικας το pc έχω την Dell SE2717H . Αν σου πώ πως έχει καλύτερη χρωματική  απεικόνιση..

Η "σάπια" tn μου είναι μακράν καλύτερη από αυτές, ειδικά αν μιλάμε για gaming δεν τίθεται σύγκριση 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Αυτό με το TN που τσαμπουνάτε πολλοί εδώ μέσα με ξεπερνάει. Υπάρχουν 2 είδη TN, 6bit και 8bit..Τα ακριβά gaming monitor έχουν το 8bit TN και με καλιμπράρισμα είναι ακριβώς ίδιο σε ποιότητα με ένα καλό IPS(Στα χρώματα), πλην της γωνίας θέασης προφανώς. Δυστυχώς όσα λεφτά και να δώσεις για monitor, άψογο δεν θα είναι. Ακόμα και το νέο 4K HDR της Asus που κοστίζει 2500 ευρώ είναι ένα μίζερο 27άρι με άθλια bezels και HDMI 2.0/DP 1.4 που το περιορίζουν στο bandwidth και δεν μπορεί να βγάλει 4:4:4 chroma με 4K/144Hz. Σίγουρα είναι το καλύτερο monitor αυτή τη στιγμή μην πεταχτεί κάνας Μιλανέζος και πει ότι το βγάλαμε άχρηστο..Απλά δεν αξίζει τα λεφτά του για μένα με την καμία.

Θα βγει 32άρι με σωστά bezels στα 1500 ευρώ με G-Sync HDR/4K/144Hz και HDMI 2.1 για να έχει και όλο το χρώμα στο max refresh rate και μετά θα αλλάξω εγώ το PG278Q.

TN panel των 300 ευρω εχω δει και δεν μου γεμιζε το ματι. Παραπανω τιμης οχι. Οι ips με γεμιζουν στα χρωματα κυριως και στις γωνιες θεασης στα μαυρα χωλαινουν πολυ εκει θες VA/OLED/PLASMA. Και 32αρι στα 1500 ευρω πολλα δεν ειναι ρε γαμωτο? Δηλαδη καπου ξεφευγει το πραγμα για μενα και κατανταει ξεκαθαρη σπαταλη χρηματων. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Το προβλημα ειναι οτι ο κοσμος παει σε 4k οθονες και δεν μπορει να κρατησει 40-50fps και μιλαμε για αναλυσεις και hertz. Καλα ολα αυτα αλλα ουτε με καρτα των 1300 ευρω δεν βγαινουν. Η αναλυση ειναι 33% πανω απο 1080p 33% κατω απο 1440p. Σε αρκετα παιχνιδια με τρανο παραδειγμα το τελευταιο AC βγαινει κατω απο 60fps average. Δεν μιλαω καν για reshade που ριχνει ακομα ενα 15% performance. Δηλαδη ακουω για τρελα hz και λεω fortnite παιζουν?

Δεν με ενδιαφερει τι κανει ο υπολοιπος κοσμος στις οθονες του και σε τι ρυθμισεις παιζει. Εγω μια χαρα επαιξα αυτες τις μερες το Resident evil 2 με την 2080 και ειχα 144hz.

Θελει ο κοσμος να ενεργοποιει φιλτρα που μονο πορους τρωνε και δεν προσφερουν τιποτα,ας το κανει.

Ακομα περιμενω να μου πεις το σαπακι tn 144hz που λες οτι εχω που το δικο σου ειναι κλασης ανωτερο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...