Arkin Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Κοροϊδεύει τον κόσμο γενικά η Nvidia μέχρι στιγμής με τα dlss rtx. Φάνηκε και στην παρουσίαση φυσικά. Τουλάχιστον δίνει fp32 αλλιώς με τα rtx dlss θα πούλαγε μόνο σε αυτούς που έχουν χρήματα για πέταμα.
ilos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, tanasen01 είπε Μόλις είδα αυτό και ήθελα να το μοιραστώ. Τελικά υπάρχει κι άλλος τίτλος με υποστήριξη ray tracing (πολύ cool φάση πάντως) Damn ακόμα και τα q2 timedemos που τρέχαν με 100+ fps στον 200ρη pentium σέρνονται με RTX ON.🤩
Pwpwpw Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, mcrae13 είπε Τι αυθαίρετο ρε μαν. Εκτίμηση δική μου είναι, από όσα έχω διαβάσει από χρήστες στο νετ,Ελλάδα και εξωτερικό,σου λέω πως δεν έχω ακούσει ακριβή υλοποίηση να είναι μπανάνα .Και όταν λέμε μπανάνα,αν υποθέσουμε πως μιλάμε πχ για μια 1080ti,δεν λέμε να πιάνει 1950-2000 και επειδή ο άλλος περίμενε να πιάσει 2100 να το πούμε μπανάνα.Μιλάμε για τσιπάκια που δυσκολέυονται να πιάσουν τα 1900. Αν έχεις διαβάσει κάπου για κάποια strix,aorus x,evga ftw,msi x να είναι μπανάνα δώσε λινκ. Και από προσωπική χρήση τόσα χρόνια,και έχουν περάσει αρκετές κάρτες από τα χέρια μου.Μία φορά δεν πήρα ακριβή και ήταν φώλα. Προσωπικά έχω δει και από κοντά κακά pascal chips και ήταν φθηνές-μέτριες υλοποιήσεις. Πάντως και έρευνα-review να γίνει ,όπως γράφεις,λογικά οι καλές υλοποιήσεις θα πιάσουν μεγαλύτερο clock γιατί δεν παίζει ρόλο μόνο το τσιπ. Δεν υποστηρίζω πως μια φθηνή-μέτρια υλοποίηση δεν μπορέι να βγει golden chip. Λέω πως στις φθηνές-μέτριες είναι lottery,και στις ακριβές πως το να πέσεις σε φώλα είναι από απίθανο εώς σπάνιο. Προφανως υπαρχουν και μπανανες σε High end υλοποιησεις. Μαλιστα υπαρχουν και περιπτωσεις που ειναι τοσο μπανανες που δεν ειναι stable στα factory oc ρολογια που τις εχουν βαλει να τρεξουν και κρασαρουν και φυσικα φευγουν για rma.Mια ματια να ριξεις στο νετ υπαρχουν τετοιες αναφορες. Επισης αν γινοτανε binning δεν θα υπηρχε περιπτωση η msi να βαλει τετοιο chip στην πιο πισω ventus για παραδειγμα, απλα θα το εβαζε σε καποια Top υλοποιηση της, δεν θα περνουσε τι "διαλογη" της msi και θα λεγανε "α κοιτα ενα τοπ chip ας το χωσουμε σε μια ventus", αν γινοτανε Binning απλα οι εταιρειες θα τοποθετουσανε ολα τα καλα chip στις Top υλοποιησεις τους και δεν θα εβρισκες golden chip σε φθηνη υλοποιηση. Εσυ πιστευεις οτι πιθανοτατα μπορει και να γινετε και καλα κανεις, εγω πιστευω το αντιθετο διοτι περα απ το οτι θα χασει χρημα και χρονο μια εταιρεια να κανει κατι τετοιο χωρις να εχει κανενα απολυτως κερδος εφοσον δεν υποσχεται κατι για max overclock, διαφορα περιστατικα που εχω δει και εχω διαβασει με εχει κανει να πιστευω οτι ειναι ολα θεμα silico lotery ξεκαθαρα. Μια φορα εγινε bining στις evga στις kingpin που σου λεγε διαλεξε τι καρτα θες με ποσο ασικ quality και αν διαλεγες καρτα με 85%+ πληρωνες ενα σκασμο χρηματα. εκει προφανως εγινε αλλα το πληρωνες χρυσαφι αν ηθελες εγγυημενα καλο τσιπ. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από Pwpwpw 1
mcrae13 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Προφανως και υπαρχουν μπανανες σε High end υλοποιησεις. Μαλιστα υπαρχουν και περιπτωσεις που ειναι τοσο μπανανες που δεν ειναι stable στα στα oc ρολογια που και τις εχουν βαλει να τρεξουν Out of the box και κρασαρουν και φυσικα φευγουν για rma.Mια ματια να ριξεις στο νετ υπαρχουν τετοιες αναφορες. Απο αυτά που γράφω διαβάζεις ότι θες ή δεν καταλαβαίνεις τι γράφω. Αυτό που περιγράφεις δεν είναι μπανάνα τσιπ .Απλά δεν πιάνει το υψηλά προσδοκώμενο clock. Όντως είναι γεμάτο το web από τέτοιες περιπτώσεις.Μιλαμε για κάρτες που έχουν ρυθμιστεί συνήθως στο oc mode να πιάσουν ένα clock της τάξης των 2050mhz πχ,αλλά κλαιν,πανε κάνα 2000 το πολύ. ΔΕΝ είναι μπανάνες αυτά τα τσιπ. Μπανάνα είναι καμία 150ρια mhz παρακάτω. Ασφαλώς το παραπάνω είναι τεράστιο καραγκιοζιλίκι της εκάστοτε εταιρείας. Δεν χωράει αμφιβολία. Όμως δεν αποδεικνύεται ούτε με το παραπάνω πως δεν γίνεται τουλάχιστον ένα σχετικό binning. Αντιθέτως,το ότι φεύγουν για rma όπως πολύ σωστά γράφεις,αποδυκνειει ακριβώς το αντίθετο. Για να δεχτεί πχ η gigabyte (έχω διαβάσει πολλές περιπτώσεις για την 1080ti aorus extreme) να κάνει rma gpu επειδή δεν πιάνει 2050 αλλά 1980 τι σου λέει αυτό; Όταν άλλες κάρτες παίζουν πχ στα 1900 και λες και ευχαριστώ...
Pwpwpw Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mcrae13 είπε Απο αυτά που γράφω διαβάζεις ότι θες ή δεν καταλαβαίνεις τι γράφω. Ουτε εσυ θες να καταλαβεις οποτε δεν εχει νοημα. Απο την στιγμη που υπαρχουν καρτες που δεν πιανουν σταθερα ουτε καν το factory overclock(προφανως θα φυγει rma διοτι αν δεν τρεχει σωστα Out of the box ειναι ελλατωματικο προιν δεν σου κανει χαρη) και απ την αλλη σου σκαει και μια Ventus να παταει ολες τις τοπ 2080 εδω μεσα φαντασου τι binnig γινετε. Δεν εχει νοημα αυτη η κουβεντα, εχεις την αποψη σου και εγω την δικη μου. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από Pwpwpw
ilos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Στα Turing η nvidia κάνει από μόνη της binning πια. Τα TUXXX-A chipset τα πουλάει σε αυξημένη τιμή και καταλήγουν στις κορυφαίες/overclocked υλοποιήσεις.
mcrae13 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 8 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Απο την στιγμη που υπαρχουν καρτες που δεν πιανουν σταθερα ουτε καν το factory overclock(προφανως θα φυγει rma διοτι αν δεν τρεχει σωστα Out of the box ειναι ελλατωματικο προιν δεν σου κανει χαρη) και απ την αλλη σου σκαει και μια Ventus να παταει ολες τις τοπ 2080 εδω μεσα φαντασου τι binnig γινετε. Αυτό που περιγράφεις έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πιστεύεις. Rma γίνεται επειδή δεν τρέχει σωστά το factory out of the box oc. Κακό quality control κοινώς. Αλλά σου εξασφαλίζει οτι θα παίξει στο ρυθμισμένο factory oc,που στις καλές υλοποιήσεις είναι κατά κανόνα ψηλότερο clock από τις υπόλοιπες. Οπότε αν δεν παίξει (αυτό που περιγράφεις δηλαδή) σου την αλλάζει. Αν αυτό δεν δείχνει ένα σχετικό binning τότε τι δείχνει? Αν δεν θες να το πεις binning πές το pre tested gpus. Όπως είπε και ο J.Freeman της EVGA σε ερώτηση.. Όλες οι ακριβές κάρτες είναι pre tested (ορίστε άλλαξα και τον όρο όπως άλλαξε ο Αλέξης την τρόϊκα ->θεσμοί ) τουλάχιστον στο factory oc να παίζουν.Γι αυτό και τα διαφορετικά bios ανά μοντέλο. Και σου ξανα είπα. Το οτι υπάρχουν φθηνές υλοποιήσεις που μπορεί να είναι golden chips δεν αναιρεί τα υπόλοιπα. Λογικό είναι άλλωστε να μην ελέγχονται όλες οι κάρτες γιατί δεν χρειάζεται. Οπότε από αυτές που δεν ελέγχονται σίγουρα κάποιες θα είναι σουπερ τσιπάκια. Αντιθέτως δύσκολα συναντάς ακριβά μοντέλα και να είναι φώλες. Συνήθως παίζουν πανω από το μέσο όρο. Το συμπέρασμα που βγάζω τουλάχιστον εγώ,είναι πως πιο πιθανό είναι να είναι αλήθεια και όχι μύθος. Btw γι αυτό και η nvidia το κάνει πλέον μόνη της για να έχει στην ουσία και "ποσοστά" από τις ακριβές υλοποιήσεις που θα καταλήξουν τα καλά κομμάτια ,αφού τα πουλάει ακριβότερα στους AIB 2
Kastor-nt Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Γιατί είστε απόλυτοι για το θέμα binning? Δεν είναι πολύ πιθανό να γίνεται απλά το αντίστροφο ? Δηλαδή όχι να διαλεγονται όλα τα καλύτερα για τις top υλοποιήσεις, απλά να αποκλειονται αυτά που δεν καλύπτουν ορισμένα standard. Και τα υπόλοιπα να μένουν για τις απλές. Αυτό θα εξηγούσε το ότι δεν υπάρχουν τελείως σαπιες τοπ, αλλά και το ότι είναι πιθανό να βρίσκεται κάποιο καλό τσιπ σε απλή υλοποίηση... 2
Pwpwpw Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mcrae13 είπε Αυτό που περιγράφεις έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πιστεύεις. Rma γίνεται επειδή δεν τρέχει σωστά το factory out of the box oc. Κακό quality control κοινώς. Αλλά σου εξασφαλίζει οτι θα παίξει στο ρυθμισμένο factory oc,που στις καλές υλοποιήσεις είναι κατά κανόνα ψηλότερο clock από τις υπόλοιπες. Οπότε αν δεν παίξει (αυτό που περιγράφεις δηλαδή) σου την αλλάζει. Αν αυτό δεν δείχνει ένα σχετικό binning τότε τι δείχνει? Αν δεν θες να το πεις binning πές το pre tested gpus. Όπως είπε και ο J.Freeman της EVGA σε ερώτηση.. Όλες οι ακριβές κάρτες είναι pre tested (ορίστε άλλαξα και τον όρο όπως άλλαξε ο Αλέξης την τρόϊκα ->θεσμοί ) τουλάχιστον στο factory oc να παίζουν.Γι αυτό και τα διαφορετικά bios ανά μοντέλο. Και σου ξανα είπα. Το οτι υπάρχουν φθηνές υλοποιήσεις που μπορεί να είναι golden chips δεν αναιρεί τα υπόλοιπα. Λογικό είναι άλλωστε να μην ελέγχονται όλες οι κάρτες γιατί δεν χρειάζεται. Οπότε από αυτές που δεν ελέγχονται σίγουρα κάποιες θα είναι σουπερ τσιπάκια. Αντιθέτως δύσκολα συναντάς ακριβά μοντέλα και να είναι φώλες. Συνήθως παίζουν πανω από το μέσο όρο. Το συμπέρασμα που βγάζω τουλάχιστον εγώ,είναι πως πιο πιθανό είναι να είναι αλήθεια και όχι μύθος. Btw γι αυτό και η nvidia το κάνει πλέον μόνη της για να έχει στην ουσία και "ποσοστά" από τις ακριβές υλοποιήσεις που θα καταλήξουν τα καλά κομμάτια ,αφού τα πουλάει ακριβότερα στους AIB Δεν ερχεται σε αντιθεση με αυτο που πιστευω καθε αλλο. Η διαφορα μας ειναι οτι εσυ θεωρεις το factory oc σαν κατι που δεν μπορει να πιασει οποιαδηποτε καρτα, ενω η αληθεια(κατ εμε) ειναι οτι το factory oc ειναι ενα συντηρητικο/safe Oc που η συντρεπιτικη πλειοψηφια των τσιπς μπορει να παιξει ανετα σε αυτα τα ρολογια , για αυτο και λεω οτι αυτες που δεν παιζουν stable στο factory oc ειναι μπανανες και κατω του μετριου, η διαφορα μας ειναι οτι εσυ θεωρεις μπανανα οτι δηποτε δεν ανεβαινει Mhz πανω απ τα reference clocks, οσο δυσκοολο ειναι να πετυχεις gold chip αλλο τοσο δυσκολο ειναι να πετυχεις τοσο σαπιο κομματι. Επισης στο παραπανω μεχρι και ο jacob freeman της EVGA παραδεχτηκε ουσιαστικα οτι binned δεν ειναι τα τσιπακι στις classified, η οποια ειναι καρα τοπ υλοποιηση, τι αλλο θες, μ αρεσει που το ποσταρεις μαλιστα και σαν επιχειρημα 😂 Το Pretested που λεει μπορει να μεταφραστει σαν ενας προελεγχος οτι τουλαχιστον "Bootαρει" η καρτα και δεν ειναι doa, το οππιο πιθανοτατα γινετε σε ολες τις καινουργιες καρτες πριν "συσκευαστουν". Απο κει και περα εγω πιστευω οτι ολα ειναι silicon lottery...εσυ μαλλον οχι Για αυτο σου ειπα δεν εχει νοημα η κουβεντα, απλα καταληγουμε οτι εσυ εχεις την αποψη σου και καλα κανεις και ουτε με ενδιαφερει να στην αλλαξω, και εγω την δικη μου. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από Pwpwpw 1
Arkin Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Για να βγαλετε καποια ακρη πρεπει να δειτε αν εχει υπαρξει chip που λεγετε οτι ειναι binned αλλα ειναι μπανανα. Αν υπαρχει τοτε δεν γινεται κανενα binned. Αν δεν υπαρχει και ολα πανε κοντα στο μεγιστο τοτε ναι γινεται. Τωρα επειδη εκατσε και 1 στα 10 chip τουμπανο σε φθηνη υλοποιηση δεν εχει να λεει κατι απλα ετυχε τους ξεφυγε απο το να το βαλουν σε τοπ υλοποιηση.
mcrae13 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 34 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Επισης στο παραπανω μεχρι και ο jacob freeman της EVGA παραδεχτηκε ουσιαστικα οτι binned δεν ειναι τα τσιπακι στις classified, η οποια ειναι καρα τοπ υλοποιηση, τι αλλο θες, μ αρεσει που το ποσταρεις μαλιστα και σαν επιχειρημα 😂 Το Pretested που λεει μπορει να μεταφραστει σαν ενας προελεγχος οτι τουλαχιστον "Bootαρει" η καρτα και δεν ειναι doa, το οππιο πιθανοτατα γινετε σε ολες τις καινουργιες καρτες πριν "συσκευαστουν". Πλάκα μας κάνεις? Ποιο τεστ για να μπουτάρει? Τον διάβασες τον διάλογο? Διάολε δεν είναι και μεγάλος. Λέει παρακάτω.. Pretested at the OC spec and not all pass.So its binned in a way Spoiler H Zotac AMP Extreme δεν είναι binned? Η nvidia λέει μπαρούφες εδώ και μήνες πως διαλέγει τα τσιπ? Anyway δεν σου ζήτησα να αλλάξεις γνώμη,απλά η αποψή μου έχει ένα σχετικό αντίκρυσμα ενώ η δική σου βασίζεται καθαρά σε δική σου εκτίμηση. Σου είπα κιόλας σε προηγούμενο ποστ,αν μου βρεις λινκ από καποιον που έχει ακριβό μοντέλο και παίζει σε ρολόγια κάτω από το μέσο όρο θα πιστεψω κι εγώ πως είναι ψέμα.
Pwpwpw Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Πλάκα μας κάνεις? Ποιο τεστ για να μπουτάρει? Τον διάβασες τον διάλογο? Διάολε δεν είναι και μεγάλος. Λέει παρακάτω.. Pretested at the OC spec and not all pass.So its binned in a way Απόκρυψη περιεχομένων H Zotac AMP Extreme δεν είναι binned? Η nvidia λέει μπαρούφες εδώ και μήνες πως διαλέγει τα τσιπ? Anyway δεν σου ζήτησα να αλλάξεις γνώμη,απλά η αποψή μου έχει ένα σχετικό αντίκρυσμα ενώ η δική σου βασίζεται καθαρά σε δική σου εκτίμηση. Σου είπα κιόλας σε προηγούμενο ποστ,αν μου βρεις λινκ από καποιον που έχει ακριβό μοντέλο και παίζει σε ρολόγια κάτω από το μέσο όρο θα πιστεψω κι εγώ πως είναι ψέμα. To διαβασα ανθρωπε μου αυτο σου εξηγω, ουσιαστικα λεει οτι τεσταρουν οτι παιζει οκ στα oc ρολογια που βγαινει by the factory. Δηλαδη οτι θα την βαλεις πανω και θα παξει σωστα out of the box και δεν θα φυγει rma. Binned chip δεν ειναι παιρνω ενα chip το βαζω 100mhz πανω απο τα reference clocks παιζει, αρα ειναι ειναι τοπ. Ο ανθρωπος δεν επιβεβαιωνει επουδενη πουθενα οτι οι classified ειναι binned τσιπακια, δεν σου εγγυατε οτι θα την παρεις και θα κλοκαρεις χMhz. Η αποψη σου εχει αντικρυσμα μου λες και μου ποσταρεις τον jacob freeman να λεει οτι οι classified δεν ειναι binαρισμενες μαλιστα. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από Pwpwpw
mcrae13 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 41 λεπτά πριν, Arkin είπε Για να βγαλετε καποια ακρη πρεπει να δειτε αν εχει υπαρξει chip που λεγετε οτι ειναι binned αλλα ειναι μπανανα. Αν υπαρχει τοτε δεν γινεται κανενα binned. Αν δεν υπαρχει και ολα πανε κοντα στο μεγιστο τοτε ναι γινεται. Τωρα επειδη εκατσε και 1 στα 10 chip τουμπανο σε φθηνη υλοποιηση δεν εχει να λεει κατι απλα ετυχε τους ξεφυγε απο το να το βαλουν σε τοπ υλοποιηση. Μα δεν έχει και νόημα να πουν binned και να μην είναι.Έτσι κι αλλιώς "εσύ" που θες να πάρεις καλή-ακριβή υλοποίηση θα την πάρεις για το cooler-pcb-noise.. Και όπως λές,από όσα βλέπουμε από χρήστες ,οι κάρτες που ανεβάζουν περισσότερο out of the box όλως τυχαίως είναι οι strix-msi x-aorus-ftw-amp extreme. Τα τούμπανα σε φθηνή λογικό είναι να βρεθούν. Αν στο εμπορικό τμήμα της asus ζητήσουν 1000 κομμάτια (τυχαίο νούμερο) strix oc, από τα 10.000 που θα έχουν,μόλις βρούν τα 1000 που θέλουν θα σταματήσουν να ψάχνουν.Γιατί να σπαταλάνε τσάμπα πόρους? 1
Arkin Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Αυτο ακριβως πιστευω οτι γινεται και εγω. Τυχαινουν καλα chip και στις φθηνες υλοποιησεις αλλα δεν εχω δει μπανανα σε καλη υλοποιηση. Οποτε καποιος ελεγχος σιγουρα γινεται. Και το κερδος ειναι αυτο. Περα απο την ομορφια/θορυβο/θερμοκρασιες αν εγω δωσω 200 παραπανω για strix και παρω μπανανα chip και δεν ανεβαινει το core θα παραπονεθω. Εδω μου ετυχε micron vram στην strix και ειπα να κανω RMA αλλα λεω τo boost ολο βρισκεται στον πυρηνα οποτε δεν βαριεσαι.
mcrae13 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε To διαβασα ανθρωπε μου αυτο σου εξηγω, ουσιαστικα λεει οτι τεσταρουν οτι παιζει οκ στα oc ρολογια που βγαινει by the factory. Δηλαδη οτι θα την βαλεις πανω και θα παξει σωστα out of the box και δεν θα φυγει rma. Binned chip δεν ειναι παιρνω ενα chip το βαζω 100mhz πανω απο τα reference clocks παιζει αρα ειναι binned. Ο ανθρωπος δεν επιβεβαιωνει επουδενη πουθενα οτι οι classified ειναι binned τσιπακια. Η αποψη σου εχει αντικρυσμα μου λες και μου ποσταρεις τον jacob freeman να λεει οτι οι classified δεν ειναι binαρισμενες μαλιστα. Εσύ πριν έγραψες οτι την τεστάρισαν να δούν αν μπουτάρει...lol κατά τα άλλα το είχες διαβάσει .Το someway binned,που αναφέρει είναι ακριβώς αυτό που περιγράφω. Σχετικό binning είναι κι αυτό. Αν δεν τους πιστεύεις είναι άλλη ιστορία. Αν δεν σου λέει κάτι αυτό εσένα,λέει σε πολλούς άλλους που ξέρουν πως αγοράζουν κάρτα με εξασφαλισμένο oc . Το αν λέγετε binning ή καρακίτσος δεν με ενδιαφέρει. Και εδώ ο τύπος της zotac μπαρούφες λέει? Η nvidia? Μπαρούφες κι αυτή..Ε ναι αφού βρέθηκε στο ινσόμνια τούμπανη βεντους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις