Προς το περιεχόμενο

RTX 20series Turing thread (TU 102, TU 104, TU106)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Άρα δεν υπάρχει λόγος να τα σκάσεις χοντρά για top υλοποίηση.

Μια πιο ακριβη υλοποιηση σιγουρα θα ειναι πιο αθορυβη και πιο ψυχρη απο μια φθηνοτερη.

Επισης πιθανοτατα θα εχει και rgb ledακια για οσους γουσταρουν φρου φρου και αρωματα.

Αν ομως τα σκας με σκοπο οτι θα παρω αυτη και θα κλοκαρω εγγυημενα σε x mhz γιατι περνω top Υλοποιηση, λυπαμαι μπορει να την πατησεις ασχημα αν αυτος ειναι ο λογος που τα σκας, το μαξ overclock δεν το εγυατε κανεις και πουθενα.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς γι' αυτό το λόγο δεν πήγα σε Asus Strix. Θα είχα ξενερώσει άσχημα αν είχα δώσει 1000Ε για 2080 και έβγαινε μπανάνα ή έστω μέτρια στο O/C.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Μια πιο ακριβη υλοποιηση σιγουρα θα ειναι πιο αθορυβη και πιο ψυχρη απο μια φθηνοτερη.

Το timespy για του λόγου το αληθές πιέζει περισσότερο τις κάρτες και εκεί κλείνει η διαφορά λόγω  temps...και επειδή είναι τέρμα ευαίσθητες οι turing στα temps.... από 2% που είμασταν στο firestrike στο timespy βρισκόμαστε στο 0,7%....

https://www.3dmark.com/compare/spy/5968112/spy/5920208

επομένως μία Gaming X Trio / Strix oc / FTW3 / Gigabyte Gaming Oc κρατάει πιο εύκολα κλόκια σε πολύωρους gaming ρυθμούς.........

Είπαμε silicon lottery είναι όταν παίρνεις μία strix Oc τι θα σου βγεί όπως και silicon lottery είναι και για μία αγορά ventus............

Ο τύπος απλά με 650€ μίλησε με την τύχη του μια και δεν νομίζω όλες οι ventus να χτυπάνε 2160mhz..........σε νεράκι απλά θα βγάζει μάτια ο πυρήνας της ventus.....

Επεξ/σία από BabisTs
Δημοσ.

Το θέμα θερμοκρασίας όμως βοηθάει στα ρολογια. Οπότε κι ακριβή υλοποίηση θα έχει και καλύτερα ρολόγια. 

Όμως η διαφορά μικρή και ναι, δεν αξίζει να τα σκας 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Το timespy για του λόγου το αληθές πιέζει περισσότερο τις κάρτες και εκεί κλείνει η διαφορά λόγω  temps...και επειδή είναι τέρμα ευαίσθητες οι turing στα temps.... από 2% που είμασταν στο firestrike στο timespy βρισκόμαστε στο 0,7%....

https://www.3dmark.com/compare/spy/5968112/spy/5920208

επομένως μία Gaming X Trio / Strix oc / FTW3 / Gigabyte Gaming Oc κρατάει πιο εύκολα κλόκια σε πολύωρους gaming ρυθμούς.........

Είπαμε silicon lottery είναι όταν παίρνεις μία strix Oc τι θα σου βγεί όπως και silicon lottery είναι και για μία αγορά ventus............

Το 1% που λες εσυ δεν ειναι διαφορα, ειναι στα ορια του στατιστικου λαθος δεν αποδυκνυει απολυτος τιποτα, ενα δευτερο run να κανει στα ιδια ρολογια μπορει να ξαναγινει 2% δεν αποδυκνευιε τιποτα αυτο, τρεξε 5 run firstrike στοιχοιτιζω οτι και τα 5 θα εχουν διαφορετικο σκορ κανενα δεν θα ειναι ακριβως καρμπον.

Το θεμα ειναι οτι ο τυπος, ηταν πολυ τυχερος, εμ πηρε 2080 σε τιμη χωμα για καινουργια καρτα απο προσφορα, εμ του κατσε φοβερο κομματι παει μπαλες και σε πυρηνα και σε μνημες και ολα αυτα με 6,5 κατοσταρικα οταν οι τοπ και καλα υλοποιησεις ζητανε τουλαχιστον 200 ευρω παραπανω.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Το θεμα ειναι οτι ο τυπος, ηταν πολυ τυχερος, εμ πηρε 2080 σε τιμη χωμα για καινουργια καρτα απο προσφορα, εμ του κατσε φοβερο κομματι παει μπαλες και σε πυρηνα και σε μνημες και ολα αυτα με 6,5 κατοσταρικα οταν οι τοπ και καλα υλοποιησεις ζητανε τουλαχιστον 200 ευρω παραπανω.

Βασικά ότι πιο top έχω δει στο forum ...........

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το είχα ξανά ανεβάσει. Το είχα κάνει με fans στο φουλ.

Αυτό που βλέπετε όμως δεν είναι stable 100%. Απλά πέρασε το benchmark. 

Επισης όλα είναι ψυχολογικά, τα 2050 με 2100 στην πράξη δεν είναι ούτε 1fps

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Πολύ την ψειρίζετε την τωρινή γενιά και δεν είναι για τόσο ψείρισμα..Όταν βγει το Ampere που θα 'ναι true next-gen series το βλέπουμε.

Δεν ειναι ψειρισμα κουβεντα ειναι σχετικα με binning αν γινετε η οχι.

Οσο αφορα το Overclock συφωνω οτι σε καθημερινες καταστασεις gaming ειτε παιζει se 2000Μηζ ειτε σε 2100mhz πρακτικη διαφορα δεν υπαρχει,.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Το να κατσει μια εταιρεια να μπιναρει τσικαπακιa δεν εχει κανενα οφελος οικονομικο, ισα ισα που θα τους κοστισει και χρονο και χρημα.

Αν υπηρχε πραγματικο bining θα σου εδιναν και "εγγυηση oc λειτουργιας", θα λεγανε με αυτο το μοντελο εχεις εγγυημενα "χ mhz" αν κλοκαρεις, αν δεν τα πιανεις την επιστρεφεις πισω με rma και περνεις αλλη.

Εγώ δεν σου λέω πως τα μπινάρουν σίγουρα. Τείνω να πιστεύω πως ένα σχετικό binning το κάνουν όμως .Δεν έχω ακούσει για τοπ υλοποίηση pascal ας πουμε να μην παίζει ουτε 1950.Έχω ακούσει όμως για "φτηνές" να μην παίζουν ουτε 1900. Προσωπικά δεν αγοράζω καλή υλοποίηση τόσο για το binning όσο για τα καλύτερα συνήθως pcb & σύστημα ψύξης. Απλά δεν ξέρω σίγουρα τι γίνεται και ούτε αποδεικνύεται το αντίθετο επειδή το γράφεις εσύ. 

Επίσης εγγύηση δεν σου δίνουν γιατί τα παραπάνω λεφτά στα ζητάνε για τους λόγους που ανέφερα (pcb,cooler κλπ). To binning στο πασάρουν ως κάτι δεδομένο στις ακριβές υλοποιήσεις.

Σου είπα και πριν,δεν διαφωνώ πως μπορέι να ειναι όπως τα λές αλλά δεν έχουμε και κάποια στοιχεία.Αν έχεις εσύ ευχαρίστως να τα δώ-ακούσω και να βγάλω συμπέρασμα. 

Μέχρι να έχουμε κάτι "χειροπιαστό" ο καθένας θα νομίζει ότι θέλει και ίσως μας παραμυθιάζουν οι εταιρείες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Εγώ δεν σου λέω πως τα μπινάρουν σίγουρα. Τείνω να πιστεύω πως ένα σχετικό binning το κάνουν όμως .Δεν έχω ακούσει για τοπ υλοποίηση pascal ας πουμε να μην παίζει ουτε 1950.Έχω ακούσει όμως για "φτηνές" να μην παίζουν ουτε 1900. Προσωπικά δεν αγοράζω καλή υλοποίηση τόσο για το binning όσο για τα καλύτερα συνήθως pcb & σύστημα ψύξης. Απλά δεν ξέρω σίγουρα τι γίνεται και ούτε αποδεικνύεται το αντίθετο επειδή το γράφεις εσύ. 

Επίσης εγγύηση δεν σου δίνουν γιατί τα παραπάνω λεφτά στα ζητάνε για τους λόγους που ανέφερα (pcb,cooler κλπ). To binning στο πασάρουν ως κάτι δεδομένο στις ακριβές υλοποιήσεις.

Σου είπα και πριν,δεν διαφωνώ πως μπορέι να ειναι όπως τα λές αλλά δεν έχουμε και κάποια στοιχεία.Αν έχεις εσύ ευχαρίστως να τα δώ-ακούσω και να βγάλω συμπέρασμα. 

Μέχρι να έχουμε κάτι "χειροπιαστό" ο καθένας θα νομίζει ότι θέλει και ίσως μας παραμυθιάζουν οι εταιρείες

Δηλαδη αν μπω στο επισημο site της εκαστοτε εταιρειας αναγραφει οτι το τοπ μοντελο της εχει chip που εχει γινει bin?

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Προσωπικά αναφέρομαι στο υποτιθέμενο binning της nvidia, που χωρίζει τα τσιπάκια σε TU104-400 και TU104-400A και όχι στο τι κάνει η κάθε ASUS/EVGA/GIGABYTE κτλ. Αν ίσχυε λοιπόν το binning της nvidia, η Ventus που βλέπουμε στα benchmarks εδώ απλώς δε θα έπρεπε να υπάρχει. Η Ventus είναι TU104-400 και παρ' ολ' αυτά είναι η πιο γρήγορη RTX 2080 που είδαμε εδώ μέσα. Τείνω να συμφωνήσω με τα παιδιά που λένε ότι δεν υπάρχει κανένα binning.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

Δηλαδη αν μπω στο επισημο site της εκαστοτε εταιρειας αναγραφει οτι το τοπ μοντελο της εχει chip που εχει γινει bin?

Έγραψα κάτι τέτοιο? 

Αν θες τωρα να σου απαντήσω,δεν ξέρω,ίσως σε κάποια μοντέλα ναι.Αν θες ψάξε.

Το point μου είναι πως δεν ξέρουμε ουτε αν είναι binned αυτές που διαφημίζονται έτσι,ουτε αν δεν ειναι. Αν εσύ ξέρεις για το ένα ή το άλλο με facts πες μας κι εμάς.

Αυτό λέω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...