Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά είμαι κάτοχος fiat panda 2006 και ήρθε η στιγμή να κάνω αναβάθμιση στα εργοστασιακά ηχεία του μιας και έχει πέσει κατά πολύ η απόδοσή τους. Δεν γνωρίζω πολλά για τον ήχο στο αυτοκίνητο οπότε θέλω να μάθω λίγο τη φιλοσοφία και μετά να προβώ σε αγορά. Χρήματα διαθέτω 150-200€ (λίγα σχετικά για πολύ καλό ηχοσύστημα).

Πηγή: https://www.skroutz.gr/s/14694333/OEM-MP5-Player-7060B.html#specs

Και τα ηχεία του fiat είναι 6.5" απ ότι ξέρω.

Δημοσ.

Θα το κανεις μονος σου;Αν οχι πηγαινε σε καποιο καταστημα που εγκαθιστα ηχοσυστηματα αυτοκινητου να μετρησουν σωστα και να σου προτεινουν τι μπορει να μπει.Π.χ. θα χρειαστει καποιο ανταπτορα για να κατσει ή να ταιριαξει το οποιοδηποτε player, οπως και τα ηχεια (αν ισχυει οτι και στο punto αλλα και στο bravo που εχω) για να τα αλλαξεις πρεπει να βγαλεις το εσωτερικο της πορτας και επειδη ειναι βιδωμενα στην πορτα, πρεπει να χαλασεις τις βιδες και να μπει ειτε να μπει στον παλιο ανταπτορα των ηχειων (αν δεν τον καταστρεψεις)ειτε να αγορασεις και ανταπτορες για τα νεα ηχεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ίδιο έχω κι εγώ του 2004. Τα τελευταία χρόνια άκουγα πιο πολύ τρίξιμο παρά μουσική. Πρόσφατα άλλαξα τα μπροστά (ναι, 6,5" ή 16,5cm) με alpine. Τα μαμά είχαν γίνει κυριολεκτικά κουρέλι. Τίποτα το ιδιαίτερο τα alpine μεν, αλλά τεράστια αναβάθμιση από τα μαμίσια, ακόμα κι όταν ήταν καινούρια. Το πρόβλημα είναι ότι έχει και πίσω ηχεία (νόμιζα ότι ήταν μόνο η θήκη άδεια) που μάλλον είναι στο χάλι των μπροστινών και πλέον ακούω όλο το τρίξιμό τους που πριν το έκρυβε το τρίξιμο των μπροστινών. Οπότε ή τα αποσυνδέω ή βάζω καινούρια (13 cm). Τουλάχιστον η γραμμή είναι έτοιμη.

* Μπροστά σίγουρα θες και βάση για να μπουν (€10-15 οι 2, δε θυμάμαι). Έχω ακούσει ότι μερικοί έκοβαν το παλιό (μονοκόμματο το ηχείο με τη βάση) και βίδωναν πάνω στη βάση του το καινούριο.Δεν ήθελα να το ρισκάρω να ξαναμπλέκω με τη διαδικασία από την αρχή αν μου άρχιζε τα τριξίματα, οπότε έβαλα εξαρχής τη βάση. Για τα πίσω δεν ξέρω αν θέλει βάση.

** Άμα έχεις όρεξη, μπροστά μπορείς να βάλεις και τουιτεράκια. Μπροστά από το χερούλι της πόρτας έχει θέσεις και καπάκια, αλλά είναι "τυφλά". Τα τρυπάς με ένα τρυπανάκι και βάζεις τα τουίτερ. Αλλιώς πας σε ομοαξονικά και τελειώνεις. Σ' αυτά τα χρήματα δεν θα δεις διαφορά.

Επεξ/σία από apostolispd
Δημοσ.

Επειδη πιανουν τα χερια μου και την οθονη-πηγη την έβαλα μονος μου και επισης μπορω να κανω το εσωτερικο κομματια χωρις να σπασει τιποτα (το εχω κανει) δεν εχω θεμα στο να τα βαλω μονος.

@apostolispd ελεγα ουτως η αλλως να επαιρνα twitter γιατι στο δικο μου υπαρχουν κιολας δεν νομιζω να χρειαστει τρυπα.

Εγω πιο πολύ θελω γνωμη για το τι θα μπορουσα να κανω σαν συνδυασμο για συστημα. Δηλαδη να πάρω ενισχυτη και ενα καλό σετ με twitter μπροστά και στα πισω να βαλω πιο απλα ηχεια; και αν ναι στα 150-200 τι θα μπορουσα να δω; η να βαλω πιο μετρια γενικα ηχεία και να δωσω και για sub;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, teotsigourakos είπε

στο δικο μου υπαρχουν κιολας δεν νομιζω να χρειαστει τρυπα

Σε όσα panda έχω δει, το καπάκι των τουιτερ φαίνεται τρύπιο, αλλά δεν είναι. Αν το δικό σου είναι έτοιμο, ακόμα καλύτερα. Το δικό μου τώρα που άλλαξα τα μπροστά δεν είχε ούτε γραμμή για τουίτερ.

Για τα υπόλοιπα, θες να ρίξεις τόσα χρήματα σε αυτοκίνητο 12-13 ετών; Εγώ σε 1-2 χρόνια λέω να το δώσω οπότε προτίμησα να πάω στη φτηνότερη αξιοπρεπή λύση (περίπου €100, αν βάλεις και στις πίσω πόρτες και και΄κάνεις εσύ την εγκατάσταση). Και να έβαζα κάτι καλύτερο δεν προλαβαίνω να  το χαρώ, ενώ στην πώληση δε θα τα πάρω πίσω.

Αν το συνεχίσεις πάντως, ακύρωσε τις πίσω πόρτες και τράβα τη γραμμή τους στην εταζέρα του πορτμπαγκάζ και βάλε 2 καλά οβάλ. Εγώ τη βγάζω συνέχεια, οπότε δε με βολεύει. Από κει και πέρα, sub κλπ ανάλογα με τα γούστα σου και το πορτοφόλι σου.

Δημοσ.

Επειδη το δικο μου το πήρα πριν ενα χρόνο και εχει λιγα χλμ και ειναι γενικα σε αριστη κατασταση θα το κρατησω 2 χρονακια ακομα τουλαχιστον οποτε και λίγα παραπανω να δωσω σε ηχο δεν νομιζω να είναι σπαταλη. Με 100€ περιπου τι θα μπορουσα να βαλω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκίνα με κάτι τέτοιο πχ (τα έχω ακούσει σε φίλο και μου άρεσαν), κι αν δεις ότι θες το κάτι παραπάνω πας και βάζεις οβάλ στην εταζέρα (αν σε βολεύει).
Βασικά, ότι και να σου πω εγώ, το καλύτερο είναι να τα ακούσεις μόνος σου και να αποφασίσεις. Εγώ μπορεί να ακούω Ρέμο πχ (με την καμία) και να είμαι ευχαριστημένος. Εσύ να θες το τραγούδι να έχει 5 κιλά μπάσο για να πατήσεις το play και το ίδιο ηχείο να είναι μόνιμα μπουκωμένο. Σ' αυτά τα  λεφτά πάντως δεν θα περίμενα και τρελές διαφορές το ένα με το άλλο.

Επεξ/σία από apostolispd
  • 7 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...