Agony Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 22 λεπτά πριν, Cowboy είπε Πηγα απο 10bit IPS Dell σε 8bit S-VA Quantum Dot Samsung και δεν θα ξαναγυρίσω σε IPS γιατι για πρωτη φορα στη ζωη μου ειδα πραγματικο ΜΑΥΡΟ, και ομορφες αντιθεσεις. Και πως ακριβος ειδες πραγματικο μαυρο σε VA panel ? Ητε ειναι edge direct or full array μαυρο πραγματικο διπλα σε κατι φωτεινό δεν μπορει να γινει. Την πιστότητα σε χρωματα ips δεν την πιάνουν. Αντιθεση ναι οντος ειναι φοβερα. Για να μην παρεξηγηθώ κανενα πανελ δεν ειναι κορυφαιο. Και τα ips εχουν θεματα αρκετά. 1 ώρα πριν, Amaretos είπε Παιδια , δεν τις θελουμε ολοι τις οθονες για gaming 4κ ειναι πολυ μικρα ολα για να δουλευεις, και εννοω χωρις scaling Γιατι να μην κανεις scaling ?
captainmilo Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, Agony είπε Σε καταλαβαινω απολυτα ψαχνω να βρω εδω και 5 χρονια ενα ultrawide monitor 10bit και δεν μπορώ. Εαν δεν κάνω λάθος από ultrawide η LG 34UC88 είναι 10 bit (8bit + FRC), αν και βέβαια η τιμή της είναι ανάλογη των χαρακτηριστικών της. https://www.displayspecifications.com/en/model/a79f97c
Amaretos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 21 λεπτά πριν, Agony είπε Και πως ακριβος ειδες πραγματικο μαυρο σε VA panel ? Ητε ειναι edge direct or full array μαυρο πραγματικο διπλα σε κατι φωτεινό δεν μπορει να γινει. Την πιστότητα σε χρωματα ips δεν την πιάνουν. Αντιθεση ναι οντος ειναι φοβερα. Για να μην παρεξηγηθώ κανενα πανελ δεν ειναι κορυφαιο. Και τα ips εχουν θεματα αρκετά. Γιατι να μην κανεις scaling ? Με το scaling χανεις το ωφελιμο που σου δινει η ηψηλη αναλυση σωστα? Ολα δεν μεγαλωνουν? icons κλπ?
Agony Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, Amaretos είπε Με το scaling χανεις το ωφελιμο που σου δινει η ηψηλη αναλυση σωστα? Ολα δεν μεγαλωνουν? icons κλπ? Σωστα μεγαλώνουν ολα το θεμα ειναι αυτο που μεγαλώνει τι ποιοτητα εχει. Πχ τα windows 10 icons εχουν μεγαλυτερη ανάλυση απο τα icons τωμ 98 . Οντος απο κοντα υπαρχει pixel σε αυτα ομως οτι αλλο βλεπεις πχ μια σελιδα με φωτος μεγαλη ανάλυση η ενα βίντεο 4κ δεν αλλάζει κατι . Να το πω ποιο απλα ειναι σαν να εχεις μπροστα σου την ιδια εικονα μια θολη και μια καθαρη, το πανελ ειναι σαν να φορας γυαλια θα βλεπεις ποιο καθαρα ομως η θολη εικονα δεν θα γινει ξαφνικα ολο καθαρή. 26 λεπτά πριν, captainmilo είπε Εαν δεν κάνω λάθος από ultrawide η LG 34UC88 είναι 10 bit (8bit + FRC), αν και βέβαια η τιμή της είναι ανάλογη των χαρακτηριστικών της. https://www.displayspecifications.com/en/model/a79f97c Την 34uc98 εχω εδω και χρονια ειναι ips 3440x1440 βαζω στους nvidia drivers 10bit τα windows την βρίσκουν σανν10 bit και σε παιχνιδια και εικονες που έχουν μεταβαση αποχρώσεων φαινεται απολυτα καθαρο χωρις σκιες σε σχεση πχ με 6 bit or 8 bit. Απλα βλεπω οτι δεν πανε μπροστα ενα πανελ oled or ips full array με 10 bit panel περίμενα οτι θα υπηρχε το 2019. Αντα αυτου βγαζουν ακομα και σημερα στην μεγαλη κατηγορια κατι VA panel η παλια ips edge 8 bit και εστιάζουν στα πολλά HZ .που για μενα πανω απο 75-100 δεν εχει νοημα . Δεν παιζω fortnite cs. Κτλ.
Amaretos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Αυτο λεω, αρα αν "πληρωσω" για 4k αναλυση, αλλα για να καταφερω να δουλεψω για ωρες (κωδικα κλπ) χωρις να βγαλω τα ματάκια μου, να πρεπει να κανω scaling 125% η περισσοτερο ποιος ο λόγος εξαρχης να την αγορασω, αφου το real esate της 4Κ δεν τον εκμεταλευομαι. Δεν αντιλεγω με εσενα απλα σου λεω τον προβληματισμό μου. Δηλαδη εκει που θα ειχα 30 lines κωδικα στο 4k αλλα λογω scaling μου γινουν 25, ε ειναι δώρο αδωρο. 1
andreaseto Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Amaretos είπε Αυτο λεω, αρα αν "πληρωσω" για 4k αναλυση, αλλα για να καταφερω να δουλεψω για ωρες (κωδικα κλπ) χωρις να βγαλω τα ματάκια μου, να πρεπει να κανω scaling 125% η περισσοτερο ποιος ο λόγος εξαρχης να την αγορασω, αφου το real esate της 4Κ δεν τον εκμεταλευομαι. Δεν αντιλεγω με εσενα απλα σου λεω τον προβληματισμό μου. Δηλαδη εκει που θα ειχα 30 lines κωδικα στο 4k αλλα λογω scaling μου γινουν 25, ε ειναι δώρο αδωρο. Εκτός και αν δε κατάλαβα καλά, δεν είναι δώρο άδωρο. Θα κερδίσεις σε μεγαλύτερη ευκρίνεια και θα είναι πιο ξεκούραστο στο μάτι. Στο λέω από εμπειρεία από τη μετάβαση από Macbook pro 15 σε Macbook pro 15 retina και μετά επιστροφή (λόγω δουλειάς) σε1080p 24άρα οθόνη. Σε 4Κ αν το πάρω συγκριτικά με το retina μου τότε θα βλέπεις επιφάνεια εργασίας που αντιστοιχεί σε 1080p οπότε θα τα βλέπεις πιο καθαρά. Αν επιλέξεις να βλέπεις τη πραγματική ανάλυση 2160p τότε θα βλέπεις τις διπλάσιες γραμμές κώδικα. Ακόμα και scaling να κάνεις 150% πάλι θα έχεις περισσότερο χώρο και θα βλέπεις περισσότερες γραμμές κώδικα..
Amaretos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δες εδώ πχ αυτο ειναι σε 1920x1080 100% scaling Και εδώ το ιδιο σε 125% scaling Δες ποσες γραμμες βλεπω στην μια περιπτωση και ποσες στην αλλη
andreaseto Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Amaretos είπε Δες εδώ πχ αυτο ειναι σε 1920x1080 100% scaling Και εδώ το ιδιο σε 125% scaling Δες ποσες γραμμες βλεπω στην μια περιπτωση και ποσες στην αλλη Ε κατάλαβα λάθος. Νόμιζα να έχεις επιφάνεια εργασίας αντίστοιχη του 3840x2160 οπότε θα ήταν πολύ μικρά όλα. C#;
Amaretos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, andreaseto είπε Ε κατάλαβα λάθος. Νόμιζα να έχεις επιφάνεια εργασίας αντίστοιχη του 3840x2160 οπότε θα ήταν πολύ μικρά όλα. C#; Yes 1
Xiaomi Mi 8 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Όταν μιλάμε για οθόνη gamer δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο...
Vassilis_24 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, ChrisTz1 είπε 75 hz είχε η και "καλά" gaming οθόνη που είχα πάρει πρίν 8 χρόνια... Και εκτός των άλλων δεν ξέρουμε και πόσα Ms έχει απόκριση... Εδώ και 2,5 χρόνια έχω πάρει αυτή : 2k , 144hz , 1ms, Freesync. Βγαίνει και 27'' Σε αυτά τα λεφτά ακόμη και τώρα νομίζω δεν υπάρχει ανταγωνισμός... https://www.skroutz.gr/s/10121329/AOC-AG241QX.html Tόσα λεφτά για Tn πάνελ δεν αξίζουν... 1 1
Thod Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 19 ώρες πριν, Cowboy είπε Τα 60fps σε 4Κ τα κατεχει και η 2080ti και η 1080ti πολυ αξιοπρεπως. Για 144Hz (Hz! Αλλο τα καρέ/fps) μιλησα σε 1440p, οχι σε 4Κ. Στην 144Hz οθονη μου παιζω γενικα απο 90 εως 144fps αναλογως τον τιτλο. Εκει που με νοιαζουν ιδιαιτερα τα fps δηλαδη σε γρηγορα first person παιχνιδια στυλ CSGO θα θελω να εχω 144fps, ενω σε παιχνιδια στυλ Assassin's Creed και GTA ειτε με 90 πχ ειτε με 120 ειτε με 140fps ειμαι ικανοποιημενος. Θες να μου πεις δηλαδη οτι το AC Odyssey το παιξες σε 1440p ολα Ultra σε 90 fps avg με την 1080 ti? Δεν γινεται αυτο φιλε μου. Γιαυτο σου λεω οταν θα θες να πας σε 4k τα games θα ειναι τοσο απαιτητικα πια που παιζει να μην φθανει μια 2080ti για να εισαι 60 fps avg. Για AAA τιτλους μιλαω παντα ε?
Cowboy Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Thod είπε Θες να μου πεις δηλαδη οτι το AC Odyssey το παιξες σε 1440p ολα Ultra σε 90 fps avg με την 1080 ti? Δεν γινεται αυτο φιλε μου. Γιαυτο σου λεω οταν θα θες να πας σε 4k τα games θα ειναι τοσο απαιτητικα πια που παιζει να μην φθανει μια 2080ti για να εισαι 60 fps avg. Για AAA τιτλους μιλαω παντα ε? Ηδη παιζω σε 4Κ φιλε μου εδω και 3 χρονια στην 55αρα. Το Odyssey oλα Ultra σε 1440p το παιζω στα ~65fps, και σε 4Κ στα ~45fps. Αν θελω παραπανω fps τα πιανω ριχνοντας καποιες ρυθμισεις, αλλα οπως ειπα, σε παιχνιδια τυπου Assassin's Creed δεν με ενδιαφέρουν και τοσο τα fps απο τη στιγμη που ειναι ικανοποιητικα προτιμω να εχω τερμα τα γραφικα. Αυτο παιζει να ειναι και το πιο βαρυ παιχνιδι που εχω παιξει. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από Cowboy
Thod Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, Cowboy είπε Ηδη παιζω σε 4Κ φιλε μου εδω και 3 χρονια στην 55αρα. Το Odyssey oλα Ultra σε 1440p το παιζω στα ~65fps, και σε 4Κ στα ~45fps. Αν θελω παραπανω fps τα πιανω ριχνοντας καποιες ρυθμισεις, αλλα οπως ειπα, σε παιχνιδια τυπου Assassin's Creed δεν με ενδιαφέρουν και τοσο τα fps απο τη στιγμη που ειναι ικανοποιητικα προτιμω να εχω τερμα τα γραφικα. Αυτο παιζει να ειναι και το πιο βαρυ παιχνιδι που εχω παιξει. Δηλαδη στο AC Odyssey ετρεξες το benchmark με αυτες τις ρυθμισεις και σου εβγαλε avg 65 fps? Δεν το πιστευω. Μαλλον μονος σου το συμπερανες αυτο, εκτος και αν εχεις καποια ρυθμιση στο NCP για χειροτερα texures και καλυτερο performance. Max σε βλεπω στα 61 fps. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από Thod
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα