Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Tόσα λεφτά για Tn πάνελ δεν αξίζουν...

Ας πάρουμε τότε τα 75hz και τα 8ms για παίξουμε cs go. Για καλύτερο πάνελ θες 200€+ με καλά χαρακτηριστικά..

Δημοσ.

4k θέλει gpu των 1200 ευρώ και διαφορές σε τέτοιες διαγωνίους δεν πρόκειται να δείτε. Μείνετε μακριά εφόσον αφορά gaming. 

Στις 18/12/2018 στις 1:16 ΜΜ, Cowboy είπε

Εν ετη 2013 θα σου ελεγα ναι, τωρα ομως οχι. Σημερα 109ppi των 1440p στις 27" δεν τα βρισκω ικανοποιητικα. 
Τωρα παιζω στα 1440p 144Hz στην Samsung C27HG70 (και σε 4Κ 60Hz 55αρα που και που) με gtx1080ti. Η επομενη οθονη που θα αγορασω σιγουρα δεν θα ειναι κατω απο 4Κ. 

Από την μία λες δεν είναι καλά τα 109ppi και από την άλλη παίζεις σε 80ppi 55 ιντσών οθόνη. Λίγο οξύμωρο νομίζω. Οτιδήποτε πάνω από 90ppi είναι μια χαρά για gaming. Πάρε καμια ultrawide εκεί θα δεις όντως διαφορά στην εμπειρία. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Arkin είπε

4k θέλει gpu των 1200 ευρώ και διαφορές σε τέτοιες διαγωνίους δεν πρόκειται να δείτε. Μείνετε μακριά εφόσον αφορά gaming. 

Από την μία λες δεν είναι καλά τα 109ppi και από την άλλη παίζεις σε 80ppi 55 ιντσών οθόνη. Λίγο οξύμωρο νομίζω. Οτιδήποτε πάνω από 90ppi είναι μια χαρά για gaming. Πάρε καμια ultrawide εκεί θα δεις όντως διαφορά στην εμπειρία. 

Στην τηλεόραση είσαι πολύ πιο μακρυά.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Στην τηλεόραση είσαι πολύ πιο μακρυά.

Και στην 32αρα θα εισαι μακρια ομως δεν θα κατσεις σε κατω απο 1 μετρο. Αλλα και κοντα να την βαλεις θα εχουμε ενα ppi των 137 το οποιο για να το αξιοποιησουμε σε gaming θελουμε καρτα των 1200 ευρω για 60fps παντα. Σε 32αρα το 4K αποκταει καποιο νοημα σε κατω του 1 μετρου αποσταση. Θα ερθει η εποχη που θα εχουμε ολοι 4K και μια gpu των 200 ευρω θα βγαζει 60fps ανετα. Σημερα ειναι ακριβο χομπι ομως.

optimal-viewing-distance-television-grap

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Και στην 32αρα θα εισαι μακρια ομως δεν θα κατσεις σε κατω απο 1 μετρο. Αλλα και κοντα να την βαλεις θα εχουμε ενα ppi των 137 το οποιο για να το αξιοποιησουμε σε gaming θελουμε καρτα των 1200 ευρω για 60fps παντα. Σε 32αρα το 4K αποκταει καποιο νοημα σε κατω του 1 μετρου αποσταση. Θα ερθει η εποχη που θα εχουμε ολοι 4K και μια gpu των 200 ευρω θα βγαζει 60fps ανετα. Σημερα ειναι ακριβο χομπι ομως.

optimal-viewing-distance-television-grap

Κάνεις πλάκα 😛

Καταρχήν στο διαγραμμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι το 4κ είναι άχρηστο όχι στο 1 μέτρο, αλλά  ούτε στο 1.2. Ξεκινάει λίγο παραπάνω για 32". Δεύτερον αποκλείεται να είμαι στο πάνω από 60-70 εκατοστά. Το 32 μόνιτορ δεν το παίρνω για να κάθομαι πιο πίσω αλλά για να έχω μεγαλύτερο fov

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Κάνεις πλάκα 😛

Καταρχήν στο διαγραμμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι το 4κ είναι άχρηστο όχι στο 1 μέτρο, αλλά  ούτε στο 1.2. Ξεκινάει λίγο παραπάνω για 32". Δεύτερον αποκλείεται να είμαι στο πάνω από 60-70 εκατοστά. Το 32 μόνιτορ δεν το παίρνω για να κάθομαι πιο πίσω αλλά για να έχω μεγαλύτερο fov

Ειναι πολυ κουραστικο ρε γαμωτο ομως το πολυ μεγαλο monitor σε τοσο κοντινη αποσταση. Τουλαχιστον για μενα. Σε gaming παντως με μεγαλο pace δεν καταλαβαινεις οχι διαφορες σε 140ppi αλλα ουτε και στα 80 πχ που ειναι ενα 27αρι/1080p. Σε αλλα πραγματα ομως με static εικονες εκει θα φανει η διαφορα.

Δημοσ.
Στις 19/12/2018 στις 2:32 ΜΜ, Thod είπε

Δηλαδη στο AC Odyssey ετρεξες το benchmark με αυτες τις ρυθμισεις και σου εβγαλε avg 65 fps? Δεν το πιστευω. Μαλλον μονος σου το συμπερανες αυτο, εκτος και αν εχεις καποια ρυθμιση στο NCP για χειροτερα texures και καλυτερο performance. Max σε βλεπω στα 61 fps.

Το εχω τερματισει το Odyssey και AERAGE fps με FRAPS ειχα ~65fps στα φορτωμενα σημεια του παιχνιδιου ενω σε αδεια σημεια ειναι αρκετα παραπανω. Για το παιχνιδι (gameplay) σου μιλαω οχι για το benchmark, το benchmark δεν το δοκιμασα ποτε. Και αυτα δυο βδομαδες μετα το release (μετα τα patches κ τα τελευταια nvidia drivers). 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Cowboy είπε

Το εχω τερματισει το Odyssey και AERAGE fps με FRAPS ειχα ~65fps στα φορτωμενα σημεια του παιχνιδιου ενω σε αδεια σημεια ειναι αρκετα παραπανω. Για το παιχνιδι (gameplay) σου μιλαω οχι για το benchmark, το benchmark δεν το δοκιμασα ποτε. Και αυτα δυο βδομαδες μετα το release (μετα τα patches κ τα τελευταια nvidia drivers). 

Στο benchmark βλεπεις ομως το πραγματικο avg γιατι εκει το τερματιζει.

Δημοσ.
Στις 20/12/2018 στις 6:36 ΠΜ, Arkin είπε

Τι δεν καταλαβες δηλαδη?
Τα 109ppi της οθονης μου ειναι λιγα, προφανως και τα 80ppi της 55αρας tv ΑΛΛΑ απο την αποσταση που παιζω ~2m ειναι μια χαρα, μαλιστα ειναι πολυ καλυτερα απο τα 109ppi της 27αρας στα ~0.4m που καθομαι. Γι αυτο και η επομενη μου οθονη θα ειναι 4Κ. 

2 λεπτά πριν, Thod είπε

Στο benchmark βλεπεις ομως το πραγματικο avg γιατι εκει το τερματιζει.

Δεν ασχολουμε με benchmarks. Εμενα με ενδιαφερει σε τι fps ΠΑΙΖΩ το παιχνιδι. Σε αυτα τα fps που σου ειπα το επαιξα, το τερματισα και το απολαυσα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Cowboy είπε

Τι δεν καταλαβες δηλαδη?
Τα 109ppi της οθονης μου ειναι λιγα, προφανως και τα 80ppi της 55αρας tv ΑΛΛΑ απο την αποσταση που παιζω ~2m ειναι μια χαρα, μαλιστα ειναι πολυ καλυτερα απο τα 109ppi της 27αρας στα ~0.4m που καθομαι. Γι αυτο και η επομενη μου οθονη θα ειναι 4Κ. 

Τα 40 εκατοστα αποσταση σε 27αρα ειναι πολυ κοντα. Ειμαι στα 70 εκατοστα σε 29αρα ultrawide και η εικονα ειναι εξαιρετικη στα 97ppi και στα παιχνιδια και σε browsing ταινιες η εικονα ειναι κρυσταλλο. Εχω δει και 4K 32αρα και οκ ελαχιστες διαφορες εκτος αν παω στα 30 εκατοστα αποσταση κατι που ειναι υπερβολικα κοντα για μενα. Κατω απο 90ppi δυσκολευουν καπως τα πραγματα αλλα ακομα και σε gaming δεν υπαρχει θεμα σε browsing ομως ναι που εχει εντονο λευκο φοντο και στατικες εικονες. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Τα 40 εκατοστα αποσταση σε 27αρα ειναι πολυ κοντα. Ειμαι στα 70 εκατοστα σε 29αρα ultrawide και η εικονα ειναι εξαιρετικη στα 97ppi και στα παιχνιδια και σε browsing ταινιες η εικονα ειναι κρυσταλλο. Εχω δει και 4K 32αρα και οκ ελαχιστες διαφορες εκτος αν παω στα 30 εκατοστα αποσταση κατι που ειναι υπερβολικα κοντα για μενα. Κατω απο 90ppi δυσκολευουν καπως τα πραγματα αλλα ακομα και σε gaming δεν υπαρχει θεμα σε browsing ομως ναι που εχει εντονο λευκο φοντο και στατικες εικονες. 

Στην Ultra Wide αναγκαστικα θα καθίσεις λιγο πιο πισω λογο μεγαλυτερου μηκους σε σχεση με μια αντιστοιχη 16:9. Περα απο αυτο ειναι θεμα προσωπικων προτιμησεων του καθενος, οπως και ορασης. Για εμενα προσωπικα η ιδανικη μου επιλογη ειναι 30" 4Κ 16:9 στο 0.5m με ~150ppi.

Στα ~90ppi δεν μαζευεται το aliasing με την καμια στο gaming, και το κειμενο ειναι πονοκεφαλος.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Cowboy είπε

Στην Ultra Wide αναγκαστικα θα καθίσεις λιγο πιο πισω λογο μεγαλυτερου μηκους σε σχεση με μια αντιστοιχη 16:9. Περα απο αυτο ειναι θεμα προσωπικων προτιμησεων του καθενος, οπως και ορασης. Για εμενα προσωπικα η ιδανικη μου επιλογη ειναι 30" 4Κ 16:9 στο 0.5m με ~150ppi.

Στα ~90ppi δεν μαζευεται το aliasing με την καμια στο gaming, και το κειμενο ειναι πονοκεφαλος.

Εδω δεν εχεις αδικο οντως λογο μεγαλυτερου οπτικου πεδιου βολευει να καθεσαι πιο μακρια. Για το aliasing να σου πω την αληθεια εχω θεματα μονο στα παιχνιδια που εχουν κατι fxaa η ειναι broken τα ΑΑ που εχουν. Σε αλλες περιπτωσεις βαζω msaa smaa taa και ειναι αψογα. Γενικα το θεμα με το aliasing το βλεπουμε κυριως σε στατικες εικονες σε ενα παιχνιδι αλλα επειδη κατα 99% κινουμαστε δεν παρατηρουμε τιποτα. Για το κειμενο δεν εχω θεμα μπορω να κατσω 10 ωρες σε browsing ξεκουραστος. Τα 150ppi ειναι ιδανικα ακομα καλυτερα ειναι τα 500ppi που εχουμε στα κινητα το θεμα ειναι τι gpu θελουμε για να παιξουμε με τουλαχιστον 60fps τα παιχνιδια. Γιατι κακα τα ψεμματα αναμεσα σε αναλυση και frame rate το δευτερο επικρατει κατα κρατος. Εγω προσπαθησα να τα συνδιασω και τα 2 75fps παντου μιας και δεν παιζω online και 97ppi σε ultrawide με gpu των 600 ευρω. Αν πηγαινα σε 110ppi σε 34αρα ultrawide με 1440p αναλυση για να επαιζα στα 75fps θα ηθελα τουλαχιστον 1080ti η και 2080ti μιας και βαζω παντα reshade. Δηλαδη μια μεση λυση. Αν δεν τιθετε θεμα χρηματων απλα περνεις 2080ti μια οθονη των 1200 με gsync 4K και τελος. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε

Το προσιτο στον καταναλωτη προσεγγιζουν και μαζι τους . Και σε σχεση με την ΑοC μου μια χαρα . 

Ε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...