Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η περιοχή είναι προάστιο και σε αυτή την φάση ο ΟΤΕ τελείωσε τα πάντα από μεριά του, σύνδεσε με οπτική ίνα το ΑΚ με τις καμπίνες, πέρασε τον εξοπλισμό, και έβαλε παλούκια/σωλήνες μεταλλικά δίπλα στις καμπίνες υποθέτω για να πάει το καλώδιο. Επίσης υπάρχει δίπλα κολώνα με μετασχηματιστή (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό).

Δημοσ.

Δυστυχώς αυτό είναι άγνωστο καθώς δεν εξαρτάται από κανέναν ΟΤΕ. Η δική μου καμπίνα ήταν έτοιμη για μπόλικους μήνες χωρίς ρεύμα. Ένα πρωί λοιπόν με την δροσούλα τσακ ενεργοποιηθηκε. Υπομονή λοιπόν. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Δυστυχώς αυτό είναι άγνωστο καθώς δεν εξαρτάται από κανέναν ΟΤΕ. Η δική μου καμπίνα ήταν έτοιμη για μπόλικους μήνες χωρίς ρεύμα. Ένα πρωί λοιπόν με την δροσούλα τσακ ενεργοποιηθηκε. Υπομονή λοιπόν. 

Πέτυχα το επιτελείο του ΟΤΕ πάντως την μέρα που έσκαβαν και περνούσαν τις ίνες, και με είπε αυτός 10-15 μέρες. Τώρα δεν ξέρω αν ήξερε κάτι ή αν ήταν πολύ αισιόδοξος, πάντως φαινόταν ότι ήξερε πολύ καλά το αντικείμενο και δεν ήταν απλώς εργάτης/σκαφτιάς. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pogchamp είπε

Πέτυχα το επιτελείο του ΟΤΕ πάντως την μέρα που έσκαβαν και περνούσαν τις ίνες, και με είπε αυτός 10-15 μέρες. Τώρα δεν ξέρω αν ήξερε κάτι ή αν ήταν πολύ αισιόδοξος, πάντως φαινόταν ότι ήξερε πολύ καλά το αντικείμενο και δεν ήταν απλώς εργάτης/σκαφτιάς. 

Αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ίσως και να είναι έτσι όπως σου τα είπε. Στη δική μου περίπτωση περίμεναν να λειτουργήσει τον προηγούμενο Ιούλιο και τελικά δούλεψε Δεκέμβριο! 

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούριο thread να ρωτήσω και εγώ πόσο καιρό θα πάρει να δώσουν εμπορικά vdsl τώρα που συνδέσανε το καφάο με ρεύμα και με οπτικές;

Μόλις βάλουν και τα πλακάκια του πεζοδρομίου (είναι περιφραγμένο τώρα) θα αρχίσω να στήνω αυτί!

ΛΟΛ

Δημοσ.

divo : Μάλλον δεν με πιάνεις!

Το καφάο στήθηκε τον Απρίλιο!

Τώρα μόλις ολοκληρώθηκε η διασύνδεση με το ρεύμα και με τις οπτικές!

Εκτός αν υποστηρίζεις ότι η γραφειοκρατεία μετά τη διασύνδεση με ρεύμα και οπτικές θέλει ακόμα έναν χρόνο!

Δημοσ.

Εχουν αναφερθει μεχρι και 6μηνες καθυστέρηση απο δεδηε και η δεδηε πεταει το μπαλακι σε wind-vodafone που συνηθως καθυστερουν πολυ περισσότερο απο cosmote. Με τη προφαση οτι δε με ενημερωσαν, πηγα και δεν ηταν εκει κτλ κτλ κτλ.

Μετα που θα ηλεκτροδωτηθει η καμπινα πρεπει να εγγραφτει σε καποιο μητρωο της ΕΕΤΤ. Αγνωστος ο χρονος αναμονης, πολυ δε υποστηριζουν 6μηνο ( μπορει και λαθασμενα, γιατι μου φαινεται πολυ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε η δικιά μου καμπίνα που είναι cosmote έχει περισσότερες ελπίδες να ενεργοποιηθεί πιο νωρίς να φανταστώ.

Κάτι είναι και αυτό!

Η ηλεκτροδότηση έγινε με έναν τρόπο που δεν είχα ξαναδεί.

Επειδή η κολώνα της ΔΕΗ είναι κοντά, κατέβηκε καλώδιο μέχρι το έδαφος και για 3 μέτρα πάει υπόγεια!

Επεξ/σία από skiabox
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, skiabox είπε

Οπότε η δικιά μου καμπίνα που είναι cosmote έχει περισσότερες ελπίδες να ενεργοποιηθεί πιο νωρίς να φανταστώ.

Κάτι είναι και αυτό!

Η ηλεκτροδότηση έγινε με έναν τρόπο που δεν είχα ξαναδεί.

Επειδή η κολώνα της ΔΕΗ είναι κοντά, κατέβηκε καλώδιο μέχρι το έδαφος και για 3 μέτρα πάει υπόγεια!

Εννοεις οτι εσκαψαν βαθια για το καλωδιο; Φαντασου να μην το εκαναν και κανενας φουκαριαρης να εσκαβε το δρομο επιφανειακα :P

Νομιζω οτι στο μεγαλυτερο βαθος παει ρευμα, μετα "βιολογικος", νερο, οπτικη ινα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, alkis13 είπε

Εννοεις οτι εσκαψαν βαθια για το καλωδιο; Φαντασου να μην το εκαναν και κανενας φουκαριαρης να εσκαβε το δρομο επιφανειακα :P

Νομιζω οτι στο μεγαλυτερο βαθος παει ρευμα, μετα "βιολογικος", νερο, οπτικη ινα.

Είναι στο πεζοδρόμιο η κολώνα φίλε.

Δημοσ.
10 hours ago, alkis13 said:

οπτικη ινα βαθια.γκουχου γκουχου.θεωρητικα ναι.πρακτικα ινα εχω δει σε βαθος λιγοτερο απο το μηκος της παλαμης μεχρι και σε βαθος λιγοτερο απο μικρο δαχτυλο χεριου.κρυβε λογια που λενε.IMG_20181219_040951.jpg

Δημοσ.

Πάντως ακόμα και οι οπτικές ίνες εργολαβία σε 3η εταιρία δίνονται.

Εχουμε δει το βανάκι που τις περνάει από τα φρεάτια εδώ στη Λάρισα πολλές φορές.

Απλά δεν θυμάμαι το όνομα της επιχείρησης!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 19/12/2018 at 14:13, skiabox said:

Πάντως ακόμα και οι οπτικές ίνες εργολαβία σε 3η εταιρία δίνονται.

Εχουμε δει το βανάκι που τις περνάει από τα φρεάτια εδώ στη Λάρισα πολλές φορές.

Απλά δεν θυμάμαι το όνομα της επιχείρησης!

intrakat,opticonnect.  ναι εργολαβια ειναι ολα τα σκαψιματα,τα περασματα, οι κολλησεις,οι καλωδιακες του οτε.  και οχι μονο στις τηλεπικοινωνιες. εδω τα support εχουν φτασει να μην ειναι του παροχου:P

Δημοσ.

Ρε παιδια χρυσο καλο να σκαβουνε αυτες οι εταιρειες για οπτικες ινες.Ολοι το θελουμε αυτο...

Τους μαμημένους δρομους γιατι δεν τους μπαλωνουν σωστα???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...