Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα Έχω σκοπό να αναβαθμίσω τον υπολογιστή . Η ερώτηση είναι αν μπορώ να βάλω τον 1700 η τον 1800χ ryzen διότι Έχω 500 αρι τροφοδοτικό

P.c specs

Msi pc mate μητρική

Ryzen 1400

Asus rog strix 1070 oc edition

Ssd Samsung evo 250 gb

4 χ 4gb ram 3200 ddr4

Be quiet 500 80+ bronze  τροφοδοτικό

2 x fans μπροστά

1 x fan πισω

1 x mouse

1 x keyboard rgp

1  x οθόνη ips 24"

1 x steelseries artic 5 ακουστικά

Έχω κάνει μέσω ιστοσελίδας υπολογισμό και αυτά βγάζουν 430 watt load αλλά δεν ξέρω αν είναι καλά που Έχω 500 τροφοδοτικό . 460 βγαίνει με 1800χ πανω . Να σημειωθεί οτι δεν θα γίνει πουθενά overclock εκτός του xmp profile για τις μνήμες

Ευχαριστώ.σε.όσους βοηθήσουν

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, alex09 είπε

Καλησπέρα Έχω σκοπό να αναβαθμίσω τον υπολογιστή . Η ερώτηση είναι αν μπορώ να βάλω τον 1700 η τον 1800χ ryzen διότι Έχω 500 αρι τροφοδοτικό

P.c specs

Msi pc mate μητρική

Ryzen 1400

Ssd Samsung evo 250 gb

4 χ 4gb ram 3200 ddr4

2 x fans μπροστά

1 x fan πισω

1 x mouse

1 x keyboard rgp

1  x οθόνη ips 24"

Έχω κάνει μέσω ιστοσελίδας υπολογισμό και αυτά βγάζουν 430 watt load αλλά δεν ξέρω αν είναι καλά που Έχω 500 τροφοδοτικό . 460 βγαίνει με 1800χ πανω . Να σημειωθεί οτι δεν θα γίνει πουθενά overclock εκτός του xmp profile για τις μνήμες

Γιατί θέλεις να αλλάξεις cpu? 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, leros2004 είπε

Γιατί θέλεις να αλλάξεις cpu? 

Καλημέρα , γιατί σε όλα τα site μου βγάζει οτι ο cpu είναι αδύναμος για αυτήν την κάρτα

Δημοσ.
20 ώρες πριν, alex09 είπε

P.c specs

Msi pc mate μητρική

Ryzen 1400

Ssd Samsung evo 250 gb

4 χ 4gb ram 3200 ddr4

2 x fans μπροστά

1 x fan πισω

1 x mouse

1 x keyboard rgp

1  x οθόνη ips 24"

Παιρνεις τον 2700 που ειναι στα ιδια watt με τον 1400 που ηδη εχεις  και δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

O 1800x δεν αξιζει, ειναι ακριβοτερος, πιο ενεργοβορος, και κατωτερος του 2700.

• Like 2
Δημοσ.

Mια χαρά τροφοδοτικό έχεις. Το outervision και τα λοιπά παρόμοια site υπερβάλουν αρκετά.  Το θέμα είναι πάντως εσύ αν βλέπεις ότι δεν σε καλύπτει ο 1400. Έχεις κακή απόδοση σε παιχνίδια;

Aν ναι, τότε κάνοντας ένα ήπιο overclock στα 3,7GHz το όποιο bottleneck υπάρχει θα μειωθεί αισθητά. Μπαίνεις bios και απλά στο cpu multiplier βάζεις ένα 37 > άσε όλα τα υπόλοιπα στο auto (εφόσον δεν θες να ασχοληθείς) > save settings και τέλος. 

Αν το έχεις πάρει απόφαση και θες οπωσδήποτε να αλλάξεις cpu, μην πας στον 1700/1800Χ. Περίμενε να πέσουν οι τιμές για τον 2700 ή πήγαινε σε Ryzen 5 3600 όταν βγει μέσα στο 19.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tanasen01 είπε

Mια χαρά τροφοδοτικό έχεις. Το outervision και τα λοιπά παρόμοια site υπερβάλουν αρκετά.  Το θέμα είναι πάντως εσύ αν βλέπεις ότι δεν σε καλύπτει ο 1400. Έχεις κακή απόδοση σε παιχνίδια;

Aν ναι, τότε κάνοντας ένα ήπιο overclock στα 3,7GHz το όποιο bottleneck υπάρχει θα μειωθεί αισθητά. Μπαίνεις bios και απλά στο cpu multiplier βάζεις ένα 37 > άσε όλα τα υπόλοιπα στο auto (εφόσον δεν θες να ασχοληθείς) > save settings και τέλος. 

Αν το έχεις πάρει απόφαση και θες οπωσδήποτε να αλλάξεις cpu, μην πας στον 1700/1800Χ. Περίμενε να πέσουν οι τιμές για τον 2700 ή πήγαινε σε Ryzen 5 3600 όταν βγει μέσα στο 19.

Καλή η σκέψη σού , υπάρχει κάποιο σχετικό βίντεο πως να κάνω αυτό που μου λες? Παιζω pubg με σταθερα 90 fps και με drops στα 55 περιπου και τα σετινγκ τα περισσότερα ειναι low

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, alex09 είπε

Παιζω pubg με σταθερα 90 fps και με drops στα 55 περιπου και τα σετινγκ τα περισσότερα ειναι low

Φυσιολογικά νούμερα για GTX1070. To παιχνίδι είναι απαιτητικό τόσο σε cpu όσο και σε gpu. Mε το oc θα δεις καλύτερα lows.

Βtw εφόσον έκανες τις μνήμες να τρέξουν στα 3200ΜHz έχεις την ανάλογη εξοικείωση με το bios ώστε να κάνεις cpu oc όπως σου περιέγραψα παραπάνω. Ψάξε το λίγο και θα το βρεις.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, alex09 είπε

Καλή η σκέψη σού , υπάρχει κάποιο σχετικό βίντεο πως να κάνω αυτό που μου λες? Παιζω pubg με σταθερα 90 fps και με drops στα 55 περιπου και τα σετινγκ τα περισσότερα ειναι low

Η οθόνη που έχεις είναι 1080 και 144hz? Λίγα είναι όντως τα 90, 100-120 μαξ έπρεπε να έχεις με ριγμένα settings 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...