Rebel17711 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους !!!! Αρχικά το σύστημα που έχω αποτελείται από τα εξής: ASUS MAXIMUS VII HERO I7 6700K GTX GIGABYTE 1080 16GB DDR4 2400MHZ HYPERX CL15 Samsung 850EVO 250GB Seagate 1TB 64MB 6GB/s 7200RPM Το συγκεκριμένο ζήτημα να το έχουμε χρησιμοποιήσει ολικά 6 μήνες λόγω σπουδών έξω. Λοιπόν τώρα 2 μέρες είχα κουμπωμένο και έναν άλλο 500αρη δίσκο και όλα ως εδώ ήταν perfect. Έρχεται η σημερινή μέρα και καταστρέφεται όλο το συμπάν. Αφού μετέφερα όλα τα αρχεία που είχα από τον 500αρη στο 1ΤΒ διαπιστώνω ότι στον SSD το λειτουργικό σύστημα δεν bootαρει , αφού έχει γίνει η μεταφορά των αρχείων. Λέω ωραία τουλάχιστον φαίνεται ότι στο σύστημα ότι ο 1ΤΒ είναι μισογεμάτος και προσβάσιμος ως τώρα. Κάνω εκκαθάριση και τα συναφή για τον SSD περνάω και νέα Windows όλα καλά ως εδώ. Ανοίγει ο υπολογιστής και τι να δω ότι στον υπολογιστή εμφανίζεται μόνο ο SSD χωρίς να υπάρχει ίχνος του HDD 1TB. Κατέβασα το Minitool Partition για να δω τουλάχιστον την κατάστασή του και βλέπω μια μαύρη πελώρια γραμμή και την ένδειξη BAD DISK . Λέω τουλάχιστον τον βρήκαμε το 1ΤΒ . Εκεί σκέφτηκα να τον κάνω από MBR σε GPT και παρατηρώ ότι αν φτάσω τελικά και το κάνω θα χαθούν όλα μου τα αρχεία. Και τώρα έχει μείνει στην κατάσταση BAD DISK και φαίνεται με 951.3GB διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο. Τι μπορώ να κάνω ώστε να αναγνωρίζεται ολοκληρωτικά από τον υπολογιστή χωρίς να χάσω τα αρχεία που έχω? Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2018 από Rebel17711
CsIns Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Καλημέρα. Αν ο δίσκος εμφανίζεται στην διαχείριση δίσκων και το partition, ίσως θέλει απλά να του προσθέσεις κάποιο γράμμα. Αν όχι, η πιό εύκολη λύση είναι να κάνεις ανάκτηση αρχείων σε κάποιο άλλο δίσκο με κάποιο πρόγραμμα.
BlueBlood7 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Πρέπει και ο ssd και ο 1 ΤΒ ναι είναι και οι δύο mbr ή και οι δύο gpt. 1
Rebel17711 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! 9 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Πρέπει και ο ssd και ο 1 ΤΒ ναι είναι και οι δύο mbr ή και οι δύο gpt. Δυστυχώς τον HDD μου τον βγάζει ως MBR (στο Disk Management του Win 10) και τον SSD ως GPT . Βέβαια μπορώ να τον κάνω GPT αλλά μου εμφανίζει το μήνυμα ότι θα γίνει εκκαθάριση όλων των αρχείων που υπάρχουν μέσα , κάτι το οποίο δεν θέλω! 9 ώρες πριν, CsIns είπε Καλημέρα. Αν ο δίσκος εμφανίζεται στην διαχείριση δίσκων και το partition, ίσως θέλει απλά να του προσθέσεις κάποιο γράμμα. Αν όχι, η πιό εύκολη λύση είναι να κάνεις ανάκτηση αρχείων σε κάποιο άλλο δίσκο με κάποιο πρόγραμμα. Υπάρχει κάποιο προγραμματάκι να κάνει αυτή την δουλειά της ανάκτησης?
BlueBlood7 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Βρες έναν εξωτερικό δίσκο ή έναν οποιονδήποτε από κάποιον γνωστό σου και κάνε backup τα αρχεία του hdd. Στην συνέχεια τον κάνεις GPT. Με όποια εφαρμογή και να κάνεις gpt τον hdd επιβάλλεται να πάρεις backup τα αρχεία σου. Διαφορετικά κάνεις format τον ssd και κάνεις αυτόν mbr.
kyriakidis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Rebel17711 είπε Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Δυστυχώς τον HDD μου τον βγάζει ως MBR (στο Disk Management του Win 10) και τον SSD ως GPT . Βέβαια μπορώ να τον κάνω GPT αλλά μου εμφανίζει το μήνυμα ότι θα γίνει εκκαθάριση όλων των αρχείων που υπάρχουν μέσα , κάτι το οποίο δεν θέλω! Υπάρχει κάποιο προγραμματάκι να κάνει αυτή την δουλειά της ανάκτησης? To Active@ Partition Recovery με εχει σώσει αρκετές φόρες σε τετοια προβληματα 1
Rebel17711 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Στις 18/12/2018 στις 12:17 ΜΜ, kyriakidis είπε To Active@ Partition Recovery με εχει σώσει αρκετές φόρες σε τετοια προβληματα Με αυτό το πρόγραμμα θα μπορέσω να θεραπεύσω το άρρωστο hdd μου, έστω και σε ένα 80%?
Rebel17711 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 To Active@ Partition Recovery κάνει την δουλειά του αλλά μόνο αν αγοράσεις κάποιο κλειδί γιατί με την free έκδοση δεν έχεις την δυνατότητα του Recovery. Και τώρα τι θα κάνουμε?
NikosB98 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Γιατί δεν κάνεις format τον SSD και να τον μετατρέψεις σε MBR;; Μπορείς να πάρεις backup τα αρχεία σου ή μπορείς να κάνεις καθαρή εγκατάσταση. Απλά τα πράγματα.
Rebel17711 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, NikosB98 είπε Γιατί δεν κάνεις format τον SSD και να τον μετατρέψεις σε MBR;; Μπορείς να πάρεις backup τα αρχεία σου ή μπορείς να κάνεις καθαρή εγκατάσταση. Απλά τα πράγματα. Ο λόγος για τον οποίο δεν προχωρώ στο βήμα αυτό , είναι ότι αργότερα στην εγκατάσταση του λογισμικού το προγραμματάκι θα μου ζητήσει να ορίσω τον SSD ως GPT για να γίνει η εγκατάσταση διαφορετικά δεν θα γίνει τίποτα. Το είπα αυτό γιατί ήταν η πρώτη ενέργεια που εφάρμοσα μόλις προέκυψε το πρόβλημα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα