ffilz Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Εχω ένα πρόβλημα με το excel …βασικά με τα μαθηματικά είναι το πρόβλημα και όχι με το excel Έχω ένα ποσό πχ €60.000 και θέλω να το μερίσω σε ένα συγκεκριμένο διάστημα χρόνου, πχ 12 μήνες, όχι όμως ισόποσα. Προοδευτικά αυξανόμενα ...γεωμετρική πρόοδος ; αριθμητική πρόοδος ; Ξέρει κανείς ποιος είναι αυτός ο τύπος ? Δύο νούμερα έχουμε: ποσό και διάρκεια σε μήνες Για παράδειγμα αν το ποσό ήταν €60,000 και οι μήνες δύο, θα ήθελα τον πρώτο μήνα να χρεώνω €25,000 και τον δεύτερο €35,000 Αν οι μήνες ήταν τρεις, τότε ανά μήνα να χρέωνα πχ 9χιλ , 17χιλ, 34χιλ Επί της ουσίας πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταμοιβής σε πόντους. Κάθε μήνα που υπάρχει συναλλαγή θα ανταμείβει με Χ αριθμό πόντων. Το σύνολο των μηνών και ο συνολικός αριθμός πόντων είναι γνωστός από την αρχή. Έχει κανείς καμιά ιδέα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Miracle Worker Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μπορεις να δεις τις διαφορες φορμουλες των αυξανομενων ή φθινουσων αποσβεσεων για τα παγια στη λογιστικη. Για παραδειγμα, το πιο απλο που εχω στο μυαλο, ειναι να φτιαξεις ενα τυπο 1χ+2χ+3χ...+nx=K , οπου n o αριθμος πληρωμων και Κ το κεφαλαιο. Λυνεις ως προς χ και μετα η καθε δοση σου θα ειναι ο αριθμος της επι χ. Προφανως αντι για 1, 2, 3... μπορεις να παιξεις με διαφορες ακολουθιες, πχ Φιμπονατσι.😛
ffilz Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Σε ευχαριστώ πολύ κάτι τέτοιο θα κάνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα