Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ένα πρόβλημα με το excel …βασικά με τα μαθηματικά είναι το πρόβλημα και όχι με το excel

Έχω ένα ποσό πχ €60.000 και θέλω να το μερίσω σε ένα συγκεκριμένο διάστημα χρόνου, πχ 12 μήνες, όχι όμως ισόποσα. Προοδευτικά αυξανόμενα ...γεωμετρική πρόοδος ; αριθμητική πρόοδος ;  

Ξέρει κανείς ποιος είναι αυτός ο τύπος ? Δύο νούμερα έχουμε: ποσό και διάρκεια σε μήνες

Για παράδειγμα αν το ποσό ήταν €60,000 και οι μήνες δύο, θα ήθελα τον πρώτο μήνα να χρεώνω €25,000 και τον δεύτερο €35,000

Αν οι μήνες ήταν τρεις, τότε ανά μήνα να χρέωνα πχ 9χιλ , 17χιλ, 34χιλ     

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταμοιβής σε πόντους. Κάθε μήνα που υπάρχει συναλλαγή θα ανταμείβει με Χ αριθμό πόντων. Το σύνολο των μηνών και ο συνολικός αριθμός πόντων είναι γνωστός από την αρχή.

Έχει κανείς καμιά ιδέα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων  

Δημοσ.

Μπορεις να δεις τις διαφορες φορμουλες των αυξανομενων ή φθινουσων  αποσβεσεων για τα παγια στη λογιστικη.

Για παραδειγμα, το πιο απλο που εχω στο μυαλο, ειναι να φτιαξεις ενα τυπο 1χ+2χ+3χ...+nx=K , οπου n o αριθμος πληρωμων και Κ το κεφαλαιο. Λυνεις ως προς χ και μετα η καθε δοση σου θα ειναι ο αριθμος της επι χ. Προφανως αντι για 1, 2, 3... μπορεις να παιξεις με διαφορες ακολουθιες, πχ Φιμπονατσι.😛

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...