sakis92 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα insomnia, Μόλις έκανα μετάβαση απο desktop σε laptop για πρώτη φορά στη ζωή μου...το εβγαλε ο Κωτσοβολος στα 899 και ειπα να το τιμησω.. μιλαω για το i5 8300h 8gb ddr4 - gtx 1050 Έχω κάποιες ερωτήσεις.. 1) Πως πρέπει να το φορτίζω ; 2) Πειράζει αν το φορτίζω τη ώρα που το χρησιμοποιώ (Αν ναι σε τι εργασίες ; Και σε gaming η να το αποφευγω ; ) 3) Σχετικά με το Keyboard του Y530 πως ανάβω το φωτισμό των πλήκτρων και πως το κλείνω ; 4) Εχει τη GTX 1050 η GTX 1050 ti Aυτα για τη ωρα... σιγουρα θα βγουνε κ άλλες... Δεκτες οποιαδηποτε συμβουλη εχετε. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από sakis92
mphxths Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 1) Τι εννοεις πως πρεπει να το φορτιζεις?Η μπαταρια ειναι εσωτερικη.Να την βγαζεις οσο το χεις στο ρευμα?Δεν ειναι ευχρηστο κατι τετοιο.Αλλωστε αναιρει και την εννοια..του φορητου. Στην τελικη οταν κλεινεις το φορητο , βγαλε τον φορτιστη απο πανω του , να γλυτωσεις οσο μπορεις το προσδοκιμο ζωης της μπαταριας. 2)Παλι δεν σε καταλαβαινω?Τι εννοεις?Να παιζεις παιχνιδια και να μην το εχεις στο ρευμα?Σοβαρα τωρα?Χωρις ρευμα , μονο με την μπαταρια δεν σε κοβω να κανεις οτιδηποτε απαιτητικο πανω απο ωρα.Ασε που ριχνει τις επιδοσεις για να κρατησει η μπαταρια λιγο παραπανω.Αν βαλεις τις επιδοσεις στο φουλ (οσο ειναι σε μπαταρια) , δεν σε βλεπω ουτε για ωρα. Η λογικη λεει , οσο εισαι διπλα σε πριζα , το δουλευεις με ρευμα.Αν εσυ θες να εισαι πανω στο κρεβατι , κατω απο το παπλωμα και να το δουλευεις...χαιρετα το απο τωρα. 3)Δοκιμασε fn+space 4)To site λεει gtx 1050.Μπορεις να το διαπιστωσεις με διαφορα προγραμματα π.χ. gpu-z , device manager των windows , lenovo nerve sense που ισως το εχει προεγκατεστημενο κλπ κλπ. Καλοδουλευτο... 1
sakis92 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 10 λεπτά πριν, mphxths είπε 1) Τι εννοεις πως πρεπει να το φορτιζεις?Η μπαταρια ειναι εσωτερικη.Να την βγαζεις οσο το χεις στο ρευμα?Δεν ειναι ευχρηστο κατι τετοιο.Αλλωστε αναιρει και την εννοια..του φορητου. Στην τελικη οταν κλεινεις το φορητο , βγαλε τον φορτιστη απο πανω του , να γλυτωσεις οσο μπορεις το προσδοκιμο ζωης της μπαταριας. 2)Παλι δεν σε καταλαβαινω?Τι εννοεις?Να παιζεις παιχνιδια και να μην το εχεις στο ρευμα?Σοβαρα τωρα?Χωρις ρευμα , μονο με την μπαταρια δεν σε κοβω να κανεις οτιδηποτε απαιτητικο πανω απο ωρα.Ασε που ριχνει τις επιδοσεις για να κρατησει η μπαταρια λιγο παραπανω.Αν βαλεις τις επιδοσεις στο φουλ (οσο ειναι σε μπαταρια) , δεν σε βλεπω ουτε για ωρα. Η λογικη λεει , οσο εισαι διπλα σε πριζα , το δουλευεις με ρευμα.Αν εσυ θες να εισαι πανω στο κρεβατι , κατω απο το παπλωμα και να το δουλευεις...χαιρετα το απο τωρα. 3)Δοκιμασε fn+space 4)To site λεει gtx 1050.Μπορεις να το διαπιστωσεις με διαφορα προγραμματα π.χ. gpu-z , device manager των windows , lenovo nerve sense που ισως το εχει προεγκατεστημενο κλπ κλπ. Καλοδουλευτο... Σε ευχαριστω, για να γινω λιγο πιο συγκεκριμενος.. οσο αναφορα τη φορτιση εννοω ποτε να το φορτιζω ; Πριν το 20% ; Να μη το αφηνω να ξεφορτιζει τελειως ; κλπ οταν το εχω εκτος ρευματος ειμαι εξω. πχ... κανει να αδειαζει τελειως ; για το βραδι μου απαντησες να μη το αφηνω ολο το βραδι στη φορτιση.. ηταν κ αυτο μια απο τις ερωτησεις μου ωραιος... Οποτε δε υπαρχει θεμα να το εχω στο ρευμα και να το χρησιμοποιω ετσι ; Δεν επιβαρυνονται οι θερμοκρασιες ; Δεν ειναι σαν τα κινητα ; (Μιλαω για οικιακη χρηση - παιχνδια browsing Κλπ) - To FN και Space δουλεψε. Ωραιος!! H καρτα γραφει μαλλον δεν ειναι η - ti δε γραφει πουθενα...απλα στα unboxings στο youtube Κανουν αναφορα για ti με αυτον τον επεξεργαστη για αυτο μου κανει εντυπωση..
mphxths Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 28 λεπτά πριν, sakis92 είπε Οποτε δε υπαρχει θεμα να το εχω στο ρευμα και να το χρησιμοποιω ετσι ; Δεν επιβαρυνονται οι θερμοκρασιες ; Δεν ειναι σαν τα κινητα ; (Μιλαω για οικιακη χρηση - παιχνδια browsing Κλπ) Κανενα θεμα.Οταν φορτισει πληρως , σταματαει να φορτιζει.Και 1000 χρονια να το χεις ετσι , απλα δεν θα φορτιζει αλλο.Το "lenovo vantage" που λογικα εχει εγκατεστημενο , εχει το conservation mode , που φορτιζει την μπαταρια μεχρι το 55-60% για να μεγιστοποιησει το προσδοκιμο ζωης της μπαταριας.Ειναι καλη φαση αν η χρηση του φορητου ειναι τον περισσοτερο καιρο με το ρευμα. Αφαιρεις και τον φορτιστη τα βραδια απο πανω του , και θα κρατησει αρκετα η μπαταρια.Σιγουρα θα ανεβασει "wear level" με τον καιρο , αλλα ειναι αναμενομενο. Οταν το δουλευεις με την μπαταρια..ειναι και θεμα συνθηκων .Μην το αφησεις να φτασει στο 1% παντως..στο 10-15-20% αναλογως και το τι κανεις και ποσο σημαντικο ειναι , απλα κλειστο. Στην τελικη μιλαμε για gaming φορητο , που σιγουρα η βελτιστη χρηση του ειναι να δουλευεται με ρευμα για να αποδιδει και τα μεγιστα..Δεν μιλαμε για ultrabook , που ειναι ιδανικο για μετακινησεις κλπ. 36 λεπτά πριν, sakis92 είπε H καρτα γραφει μαλλον δεν ειναι η - ti δε γραφει πουθενα...απλα στα unboxings στο youtube Κανουν αναφορα για ti με αυτον τον επεξεργαστη για αυτο μου κανει εντυπωση.. Τα legion μοντελα της Lenovo κυκλοφορουν και με τις απλες καρτες οπως την 1050 αλλα και με τις "ti" εκδοσεις αυτων.Οι πιθανοτητες εδω ελλαδα και σε προσιτες τιμες ειναι να ειναι τα μοντελα με τις απλες καρτες.Σιγουρα θα ηταν καλυτερα να ειχε την "ti" αλλα και με την απλη θα κανεις την δουλεια σου. 1
sakis92 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Το CPU στους 47-52 ειναι απο θερμοκρασια μεσο ορο... χωρις gaming μονο με το Chome ανοιχτο και βαραω και Windows Update.. πιο κατω δε πεφτει στα λαπτοπ ε ; Μονο με Cooling pad ?
mphxths Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, sakis92 είπε Το CPU στους 47-52 ειναι απο θερμοκρασια μεσο ορο... χωρις gaming μονο με το Chome ανοιχτο και βαραω και Windows Update.. πιο κατω δε πεφτει στα λαπτοπ ε ; Μονο με Cooling pad ? Πεφτει , τωρα τον χειμωνα αν η θερμοκρασια του χωρου που βρισκεται ειναι σε λογικες για την εποχη τιμες.Σε εμενα τωρα ειναι στους 35-38c αλλα μιλαμε για αλλον επεξεργαστη και αλλο συστημα ψυξης (i7-7700hq , legion y520). Στο y530 το συστημα ψυξης ειναι καλυτερο αλλα μιλαμε και για νεοτερο επεξεργαστη που δεν ξερω πως συμπεριφερεται θερμικα. Καλοκαιρι σιγουρα οι θερμοκρασιες θα ειναι λιγο πιο αυξημενες.Αν την ωρα που παιζεις καποιο παιχνιδι οι θερμοκρασιες δεν αγγιξουν τους 90c εισαι καλα.Η καρτα γραφικων δυσκολα να ανεβασει ακραιες θερμοκρασιες. Το μοναδικο σεναριο που ισως γαμηθει η δουλεια ειναι να τραβηξεις κανα stress test ή να χρησιμοποιησεις καποιο προγραμμα που θα χρησιμοποιησει cpu και gpu στο μαξιμουμ ταυτοχρονα και για μεγαλο χρονικο διαστημα.Ε , εκει θα γινει λιγο χαος.Αλλα ειναι ακραιο σεναριο και δεν ανταποκρινεται στα καθημερινα σεναρια χρησης. 1
sakis92 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θελω να παρω αλλη μια 8αρα ram να γινουν 16.. ποια παιρνω ; Μπορω να τη παω καπου να μου τη περασουν ; Δε θελω να το ανοιξω εγω.. με τιποτα !!!!!!!! Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από sakis92
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα