Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκινησα να μαθαινω js και στο βιβλιο που επιασα ειχε να λυσεις ενα γελοιο προβλημα.

Αναφορά σε κείμενο

Write a program that prints the numbers from 1 to 100. But for multiples of three print "Fizz" instead of the number and for the multiples of five print "Buzz". For numbers which are multiples of both three and five print "FizzBuzz"

Και συνεχιζει λεγοντας οτι το προβλημα χρησιμοποιειται συχνα και ειναι ιδιαιτερα αποτελεσματικο για να αποκλεισει πολλους applicants σε συνεντευξεις, κατι που αν και μου φανηκε απιστευτο, επιβεβαιωθηκε με ενα γκουγκλαρισμα (ενας εγραφε οτι εχει παρει σε senior developers μεχρι και 15 λεπτα να την απαντησουν, το οποιο ειναι κατανοητο υπο πιεση συνεντευξης, αλλα ειλικρινα πιστευω οτι το προβλημα ειναι υπεραπλουστατο)

Οτι προγραμματισμο εχω κανει, τον εχω κανει ως χομπι για την επιχειρηση μου κανοντας απλα scriptακια σε bash, αυτοματοποιωντας διαδικασιες που επαιρναν πολυ χρονο στους υπαλληλους μου, ενα crm σε access+mysql επειδη το εμπορικο αντιστοιχο για τον κλαδο μου το χρεωνουν χρηματα που δεν μου παει καρδια να ξοδεψω ενω εχει λιγοτερες λειτουργιες + χειροτερο ux απο το δικο μου. Πιστευω οτι ειμαι ενταξει προγραμματιστης αλλα η vba ειναι απολιθωμα στην αγορα εργασιας. Ξεκινησα να μαθαινω js επειδη πρεπει να φτιαξω ενα δευτερο frontend για τη βαση μου και η js φαινεται η πιο mainstream γλωσσα, αλλα αν οντως η αγορα εργασιας για προγραμματιστες ειναι τοσο λιγο ανταγωνιστικη, μου φαινεται θα το πουλησω το μαγαζι τωρα που ειμαι νεος (26) και θα παω για full time developer.

Εχω τελειωσει δπθ οικονομικο και δεν εχω κανενα πτυχιο σχετικο με πληροφορικη αλλα μπορω να κανω ενα μεταπτυχιακο. Αποψεις; Ειναι τοσο μεγαλη η ζητηση προγραμματιστων και τοσο λιγη η προσφορα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pmav99 είπε

Η ερώτηση είναι αν συμφωνούμε να πουλήσεις το μαγαζί;

Επειδη ειμαι επαρχια και δεν ξερω ποια ειναι η κατασταση στα μερη που εχει εργασια για προγραμματιστες (αθηνα, πατρα, θεσσαλονικη;) ειχα την εικονα οτι μια πετρα να σηκωσεις θα βρεις 10 ικανοτατους προγραμματιστες απο κατω διατεθειμενους να γραψουν οτι θες για ενα κομματι ψωμι και οι σοβαρες προοπτικες απασχολησης ειναι μονο εξω επειδη υπαρχουν περισσοτερες δουλειες. Αυτο ισχυει; Υπαρχουν σοβαρες θεσεις εργασιας για τις οποιες ελληνικες εταιρειες δυσκολευονται να βρουν προσωπικο;

Χωρις πτυχιο, και ουσιαστικα με εμπειρια μονο απο αυτοαπασχοληση πως μπορω να αποφυγω να πεταχτει το βιογραφικο μου στα σκουπιδια; Αναγκαστικα μεταπτυχιακο; να προσπαθησω να κανω contributions στο github;

Το ξερω οτι τετοιες ερωτησεις δεν ειναι στο στυλ του φορουμ, αλλα δεν εχω ιδεα που αλλου να ρωτησω σχετικα. Στην επαρχια ο καθε μαλ***ς λεει το μακρυ του και το κοντο του. Selection bias αν ρωτησω μονο ατομα γυρω μου για γνωμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίο βιβλίο πάντως. Άρχισα να το διαβάζω κι εγώ (αν λέμε το ίδιο) και μου έκανε κι εμένα εντύπωση το FizzBuzz. Σκέφτομαι να αγοράσω την 3η έκδοση όταν βγει (για support στον συγγραφέα/developer περισσότερο).

Επεξ/σία από jimmy213
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλιότερα πάντως δεν είχες πρόβλημα να εκφέρεις γνώμες περί προγραμματισμού και προχώ τεχνικών θεμάτων... Πχ

Και για όποιον βαριέται, quote από το πρώτο σου post Γενάρη του 2014

Αναφορά σε κείμενο

Το pentesting είναι επιστήμη ολόκληρη, υπάρχουν frameworks ολόκληρα αποκλειστικά για αυτό. Οι καλοί pentesters πληρώνονται σοβαρά λεφτά στο εξωτερικό.

Τι έγινε; Πέρασε καιρός και τα ξέχασες; :P :D

Επεξ/σία από pmav99
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pmav99 είπε

Παλιότερα πάντως δεν είχες πρόβλημα να εκφέρεις γνώμες περί προγραμματισμού και προχώ τεχνικών θεμάτων... Πχ

Πέρασε καιρό και τα ξέχασες; :P :D

I stand by everything. Ρωταω για την αγορα εργασιας. Επισης, ποιο απο τα παραπανω ειναι "προχώ τεχνικο θεμα"; Διαφωνεις με καποιο απο αυτα; Το github portfolio ειναι μια αποδειξη της προηγουμενης εργασιας. Μπορω να κατσω και να δω ακριβως τι δουλεια εχεις κανει στο παρελθον. Μακαρι να μπορουσε να γινει για ολους τους κλαδους αυτο. αν θεωρεις οτι το password only internet facing ssh ειναι best practice, δεν εχω να προσθεσω τιποτα. Με java ξεκινησα να ασχολουμαι ακριβως επειδη μπορεις να κανεις τα παντα, τη παρατησα επειδη δεν εφτανε ο χρονος.

Τιποτα αλλο κυριε εισαγγελεα;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, instasomniac είπε

Και συνεχιζει λεγοντας οτι το προβλημα χρησιμοποιειται συχνα και ειναι ιδιαιτερα αποτελεσματικο για να αποκλεισει πολλους applicants σε συνεντευξεις, κατι που αν και μου φανηκε απιστευτο, επιβεβαιωθηκε με ενα γκουγκλαρισμα (ενας εγραφε οτι εχει παρει σε senior developers μεχρι και 15 λεπτα να την απαντησουν, το οποιο ειναι κατανοητο υπο πιεση συνεντευξης, αλλα ειλικρινα πιστευω οτι το προβλημα ειναι υπεραπλουστατο)

Δε νομίζω να ισχύει.

Επίσης, επειδή διάβασα και τα παλαιότερα ποστ σου, το web dev δεν είναι πληροφορική.

Μην τα συγχέουμε.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, instasomniac είπε

ο καθε μαλ***ς λεει το μακρυ του και το κοντο του. 

Το μακρύ και το κοντό λέμε όλοι μας, ανάλογα με την εμπειρία και το μικρόκοσμό μας. Εσύ θεωρείς το "web dev" πληροφορική, τους τελειόφοιτους πληροφορικής άσχετους, όπου βλέπεις goto (όπως διάβασες κάπου) συμπεραίνεις ότι πρόκειται για κακό προγραμματιστή, το fizzbuzz (όπως πάλι διάβασες) δυσκολεύει και τους ικανότερους, ενώ έχεις (είχες;) εικόνα ότι αυτοί (οι ικανότατοι) είναι διατεθειμένοι να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. 

Βάσει των παραπάνω δε βλέπω κανένα λόγο να μην κλείσεις το μαγαζί, αφού ξεκινάς με καλύτερες προδιαγραφές. Θα μπορούσες να τα κάνεις παράλληλα πάντως.

Επίσης προτείνεις GitHub σε άλλους και ταυτόχρονα ρωτάς εδώ, αν όντως βοηθάει το GitHub. Διατυπώνεις την άποψη ότι δε χρειάζονται πανεπιστήμια για πληροφορική (θα τα μάθεις από YouTube ή από tutorials), αλλά ρωτάς αν χρειάζεται να κάνεις μεταπτυχιακό για να "πιστοποιήσεις" τις γνώσεις σου.

Βάσει των παραπάνω, η ερώτηση "πέρασε καιρός και τα ξέχασες" είναι εύλογη. Κατά τα άλλα σου εύχομαι καλή τύχη σε ό,τι αποφασίσεις. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...