Γιώργος Γ. Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Γεια σας. Έχω μεγάλο πρόβλημα. Όταν αγόρασα τον σταθερό μου το καλοκαίρι, ήταν να πάρω για μνήμες τις ripjaws 5 GVK, που είναι και απόλυτα συμβατές με την μητρική μου. Ο βλάκας, όμως, όταν έκανα την παραγγελία, επέλεξα τις GVKB. Ως αποτέλεσμα, ο υπολογιστής κράσαρε, η μια μνήμη κάηκε, και, τώρα που μπόρεσα να τις αντικαταστήσω (με την εγγύηση), δεν μπορώ να πάω πάνω από 2133. Ενώ οι μνήμες είναι στα 3200. Υπάρχει τρόπος να τις κάνω να τρέξουν πιο γρήγορα, χωρίς xmp (Επειδή τότε κρασάρει ο υπολογιστής. Χωρίς xmp μια χαρά είναι.) ?
Dragonitelvl100 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καηκε η μνημη επειδη δεν ηταν συμβατη; και με xmp παλι πρωτη φορα ακουω να καίγεται μνημη ετσι. Δεν μας ειπες ποια μητρικη έχεις. Τι bios φορας; αν εχεις κανει overclock την cpu. Αν εχεις πειραξει τα ρευματα. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από Dragonitelvl100 1
Γιώργος Γ. Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε Καηκε η μνημη επειδη δεν ηταν συμβατη; και με xmp παλι πρωτη φορα ακουω να καίγεται μνημη. Δεν μας ειπες ποια μητρικη έχεις. Δεν ξέρω αν "κάηκε" η μνήμη. Ξέρω ότι έπαθε βλάβη, και δεν bootαρε το σύστημα. Τεχνικοί μου επιβεβαίωσαν το ότι έπαθε πρόβλημα η συγκεκριμένη μνήμη. Μητρική έχω την AB350M-DS3H της Gigabyte.
Dragonitelvl100 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Ειναι ολα στοκ; εχεις πειραξει τπτ; εχεις βαλει το τελευταίο bios; 1
Γιώργος Γ. Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε Ειναι ολα στοκ; εχεις πειραξει τπτ; εχεις βαλει το τελευταίο bios; Μονή ρύθμιση που άλλαξα είναι αυτή που μου επιτρέπει να κάνω virtual machines. Τελευταία bios ? Όχι... Εγώ έχω την F23D, και βγήκε η F24C πριν μιάμιση εβδομάδα. Επίσης, θα μπορούσες να αναφέρεις επιγραμματικά τα βήματα για αναβάθμιση bios ? Δεν το έχω κάνει ποτέ μόνος, και δεν θέλω να ξεπαστρέψω τη μητρική. Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!
akoinonitos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν μιλας για αυτες δεν υπαρχουν στην λιστα συμβατότητας της μητρικης σου ,με κανεναν ryzen ,κατι ειδες λαθος. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από akoinonitos
Γιώργος Γ. Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Αν μιλας για αυτες δεν υπαρχουν στην λιστα συμβατότητας της μητρικης σου ,με κανεναν ryzen ,κατι ειδες λαθος. Τις 8άρες έχω εγώ, αλλά το ίδιο πράγμα είναι. Βέβαια, μου είπαν μέσα στο forum πως δεν πειράζει που δεν υπάρχουν στο qvl. Τελικά, από βλακεία στιγμής, σπατάλησα 30€ επιπλέον...
Dragonitelvl100 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Το θεμα με το compatibility εχει βελτιωθει σε τετοιο βαθμο, που δεν πιστευω να υπάρχει κιτ μνημης που να μην παιζει. Το κατεβάζεις το τελευταίο bios version απο την σελιδα που εχει ο κατασκευαστής για τη μητρικη σου. Πολυ συχνα βρίσκεται στο support. Μετα κανεις φορματ ενα usb stick σε fat32. Κανείς ανζιπ το αρχειο μεσα στο usb. Bootareis πατας delete πας στο μπιος. Βρίσκεις την επιλογή update bios. Επιλεγεις το αρχειο απο το usb και το αφηνεις μεχρι να τελειωσει. Βεβαια θα μπορουσες να κανεις ενα google search how to update my bios ας πουμε. Σημαντικο ειναι το συστημα σ να ειναι σταθερο. Και να μην υπαρχει περιπτωση διακοπης της λειτουργίας του την ωρα που περνα το bios. Επισης με το φοβο οτι θα ξεπαστρέψεις την μητρικη γιατι μπαινεις στην διαδικασια του overclock; 1
Γιώργος Γ. Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 20 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε Το θεμα με το compatibility εχει βελτιωθει σε τετοιο βαθμο, που δεν πιστευω να υπάρχει κιτ μνημης που να μην παιζει. Το κατεβάζεις το τελευταίο bios version απο την σελιδα που εχει ο κατασκευαστής για τη μητρικη σου. Πολυ συχνα βρίσκεται στο support. Μετα κανεις φορματ ενα usb stick σε fat32. Κανείς ανζιπ το αρχειο μεσα στο usb. Bootareis πατας delete πας στο μπιος. Βρίσκεις την επιλογή update bios. Επιλεγεις το αρχειο απο το usb και το αφηνεις μεχρι να τελειωσει. Βεβαια θα μπορουσες να κανεις ενα google search how to update my bios ας πουμε. Σημαντικο ειναι το συστημα σ να ειναι σταθερο. Και να μην υπαρχει περιπτωση διακοπης της λειτουργίας του την ωρα που περνα το bios. Επισης με το φοβο οτι θα ξεπαστρέψεις την μητρικη γιατι μπαινεις στην διαδικασια του overclock; Μόλις την έκανα την αναβάθμιση. Όλα μια χαρά. Έκατσα και είδα ένα βίντεο πάνω σε αναβάθμιση σε μητρική Gigabyte (σαν αυτήν που έχω). Φυσικά και έκανα reset κάθε ρύθμιση πριν την αναβάθμιση. Τώρα, έβαλα τις μνήμες στα 3200 και περιμένω να κρασάρει ο υπολογιστής (αν πάει να κρασάρει).
Dragonitelvl100 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 τρεξε καποιο memory test προγραμμα! αν παει κατι στραβα γραψε στο νημα για το overclock των ριζεν στην κατηγορια overclock ! 1
Γιώργος Γ. Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε τρεξε καποιο memory test προγραμμα! αν παει κατι στραβα γραψε στο νημα για το overclock των ριζεν στην κατηγορια overclock ! Κάποιο καλό πρόγραμμα για memory test ? Μπορεί να αγόρασα νέο pc, αλλά θεωρώ πως δεν ξέρω γρη ακόμα...
Dragonitelvl100 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) https://hcidesign.com/memtest/ αυτο ειναι καλο , αν εχεις 8 gb , ανοιξε παραθυρα οσους πυρηνες εχει ο επεξεργαστης σου, διαιρεσε 7.4 gb ανα τους πυρηνες , βαλε τα μεγκαμπαιτ που αναλογουν σε καθε κουτακι και τρεξε το τεστ. αμα σου βγαλει ερρορ εν εισαι stable. καλο ειναι να το αφησεις οσο περισσοτερο μπορεις ! πχ αν εχεις 4 πυρηνο επεξεργαστη 7.4*1024/4=ο αριθμος mb που θα βαλεις στο καθε παραθυρο. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από Dragonitelvl100 2
akoinonitos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 52 λεπτά πριν, Γιώργος Γ. είπε Τις 8άρες έχω εγώ, αλλά το ίδιο πράγμα είναι. Βέβαια, μου είπαν μέσα στο forum πως δεν πειράζει που δεν υπάρχουν στο qvl. Τελικά, από βλακεία στιγμής, σπατάλησα 30€ επιπλέον... Oχι δεν ειναι το ιδιο γτ τα κιτ που εχει στο qlv ειναι με samsung chip ενω εσενα εχουν hynix. Αν εχεις κανενα ryzen 2xxx ισως το σωσεις.
Γιώργος Γ. Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Oχι δεν ειναι το ιδιο γτ τα κιτ που εχει στο qlv ειναι με samsung chip ενω εσενα εχουν hynix. Αν εχεις κανενα ryzen 2xxx ισως το σωσεις. Οι GVK έχουν Samsung. Οι 8άρες οι δικές μου είναι GVKB. Οι 16άρες που έβαλες πιο πάνω ως λινκ είναι επίσης GVKB. Εγώ λέω πως οι 8άρες που έχω είναι ίδιο πράγμα με τις 16άρες που έβαλες ως λινκ πιο πάνω. Δεν λέω για αυτές στο qvl. 24 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Oχι δεν ειναι το ιδιο γτ τα κιτ που εχει στο qlv ειναι με samsung chip ενω εσενα εχουν hynix. Αν εχεις κανενα ryzen 2xxx ισως το σωσεις. Τον 2200g έχω. 30 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε https://hcidesign.com/memtest/ αυτο ειναι καλο , αν εχεις 8 gb , ανοιξε παραθυρα οσους πυρηνες εχει ο επεξεργαστης σου, διαιρεσε 7.4 gb ανα τους πυρηνες , βαλε τα μεγκαμπαιτ που αναλογουν σε καθε κουτακι και τρεξε το τεστ. αμα σου βγαλει ερρορ εν εισαι stable. καλο ειναι να το αφησεις οσο περισσοτερο μπορεις ! πχ αν εχεις 4 πυρηνο επεξεργαστη 7.4*1024/4=ο αριθμος mb που θα βαλεις στο καθε παραθυρο. 5 λεπτά τρέχει το τεστ... Δεκάδες σφάλματα τύπου "pair does not store values accurately"...
Dragonitelvl100 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 δεν εισαι stable . αρχιζε να κατεβαζεις συχνοτητα. και πηγαινε στο νημα που σου ειπα πιο πανω. τα παιδια γνωριζουν καλυτερα εκει . εγω δεν ξερω πολλα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα