Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν κατι ειναι συστημμενο ειτε ακριβο ειτε φτηνο πρεπει να το παραλαβει καποιος.

Υπαρχει και το ταχυδρομειο για παραλλαβη με ειδοποιηση σπιτι σου οταν κατι ειναι συστημενο και δεν ειναι κανενας εκει.Φανταζομαι το ιδιο θα κανει και το deutsche post.

Απλα λεω οτι το AMAZON κακως στελνει ακριβα πραγματα με απλο ταχυδρομειο τον τελευταιο καιρο.Δεν ειναι θεμα ταχυδρομου αλλα πως στελνει το ΑΜΑΖΟΝ.

Ο ταχυδρομος τη δουλεια του θα κανει.Αν ειναι ασυνοδευτο θα το πεταξει στην εισοδο και αν ειναι συστημενο πρεπει καποιος να υπογραψει για την παραλαβη.Αλλιως κακο του κεφαλιου του μετα....

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ελβετία, επίσης, τα αφήνουν έξω από την πόρτα της οικοδομής (όχι του σπιτιού). Σημασία έχει να είσαι σε μέρος που ο άλλος δεν έχει νοοτροπία κλεψίματος (γκουχ γκουχ), αλλά ούτε και ανάγκη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, donstefano said:

Υπαρχει και το ταχυδρομειο για παραλλαβη με ειδοποιηση σπιτι σου οταν κατι ειναι συστημενο και δεν ειναι κανενας εκει.Φανταζομαι το ιδιο θα κανει και το deutsche post.

Υπάρχει, αλλά όποτε συμβαίνει αυτό (ευτυχώς σπάνια) είναι λόγος για μπινελίκια κατά της τύχης σου.

Αν δε μπορείς να το φανταστείς, απλά πίστεψέ με ότι η συνήθεια της βολικής παράδοσης στην πόρτα σου (πραγμάτων που ενίοτε είναι μεγάλα η/και βαριά) πάει περίπατο σε τέτοιο βαθμό που αν ήταν έτσι μόνιμα απλά δε θα το έκανες.

Σου λέω απλά ότι αν δε βρουν ούτε γείτονα, εμένα μου τα αφήνουν κατά προτίμηση σε κοντινό μαγαζί πριν καταλήξουν στην έσχατη λύση του ειδοποιητήριου.

Επίσης, ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για Αμερική, ο όγκος παραγγελιών που κάνει κανείς στο Amazon είναι ίσως 100 φορές παραπάνω από ότι κάνει κανείς από την Ελλάδα. Αυτό που εσένα σου φαίνεται οκ, αν το κάνεις πενήντα φορές πιο συχνά δεν είναι οκ.

Επεξ/σία από defacer
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, donstefano είπε

Οταν κατι ειναι συστημμενο ειτε ακριβο ειτε φτηνο πρεπει να το παραλαβει καποιος.

Απλα λεω οτι το AMAZON κακως στελνει ακριβα πραγματα με απλο ταχυδρομειο τον τελευταιο καιρο.Δεν ειναι θεμα ταχυδρομου αλλα πως στελνει το ΑΜΑΖΟΝ.

Ο ταχυδρομος τη δουλεια του θα κανει.Αν ειναι ασυνοδευτο θα το πεταξει στην εισοδο και αν ειναι συστημενο πρεπει καποιος να υπογραψει για την παραλαβη.Αλλιως κακο του κεφαλιου του μετα....

Δεν έχεις καταλάβει για τι όγκο αποστολών μιλάμε όπως ειπώθηκε..κάθε μέρα να ξεφορτώνονται πχ δέκα πακέτα σε κάθε κτήριο 20 διαμερισμάτων..δεν γίνεται να δουλέψει το συστημένο..

επίσης σε πολλές περιοχές στην Αμερική ο υπάλληλος της usps έχει κλειδί για τον προθάλαμο του κτηρίου και τα αφήνει όλα εκεί, όπου συνήθως παίζουν και κάμερες.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, defacer είπε

Εδώ στο Βερολίνο πχ τα αφήνουν σε κάποιο γείτονα. Ανά πάσα στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει τουλάχιστον ένας στην πολυκατοικία πακέτο που προορίζεται για άλλον.

Αν καθιερωθεί αυτό και στην Ελλάδα, βλέπω να περιμένει κάποιος έξω από την πολυκατοικία και να "παραλαμβάνει"  τα δέματα όλης της οικοδομής... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SaFiS είπε

Γατάκια. Οι άλλοι κλέψαν ολόκληρη αγελάδα 😂😂😂

Η Amazon έχει και γι αυτό λύση 

41mNn7Cct9L._AC_SY400_.jpg

2 ώρες πριν, SaFiS είπε

😂😂😂

2 ώρες πριν, SaFiS είπε

😂😂😂

Επεξ/σία από jp77s
Δημοσ.

Ωραία λογική, ας αφήσω ένα πορτοφόλι πεταμένο στην είσοδο του γείτονα ως δόλωμα για να πιάσω τους πορτοφολάδες. Μακράν η μεγαλύτερη failιά ever. Με την ίδια λογική ας κλειδώσουμε ένα διαβητικό με αρκετά γλυκά σε ένα δωμάτιο για δούμε αν θα παραστρατίσει, ή ένα ναρκομανή με την δόση του στο διπλανό δωμάτιο. 

Όχι δεν αβαντάρω τους κλέφτες, αλλά το να πετάς δολώματα σε κοινή θέα περιμένοντας να πιάσεις τον κλέφτη είναι ηθικά λάθος και βλακώδες αφού στο τέλος αυτό που θα καταφέρεις θα είναι να δημιουργήσεις νέους κλέφτες που λιμπίστηκαν το πακέτο.

Ο λόγος που τα ακριβά αντικείμενα είναι κλειδωμένα πίσω από βιτρίνες και σίδερα είναι αρκετά προφανής για τον καθένα αλλά όχι για την amazon. Άντε παλικάρια και σε αυτοκίνητα χωρίς κλειδαριές, immobilizer μπας και οδηγήσουμε και εμείς κάτι ακριβότερο από την σακαράκα που έχουμε για αυτοκίνητο.

Πραγματικά δυσκολεύομαι να μπω στην θέση των ανθρώπων που μέσα στα Χριστούγεννα δυσκολεύονται να βγάλουν τα προς το ζην και είναι αναγκασμένοι να βλέπουν στους γύρο τους πεταμένα πακέτα της άμαζον ξέροντας ότι σε αυτά μέσα υπάρχουν δώρα που οι ίδιοι είναι οικονομικά ανίκανοι να κάνουν στα παιδιά τους, εμένα κάτι τέτοιο θα με έβαζε στον πειρασμό να αρπάξω ένα και μάλλον δεν θα είμαι μόνος.

• Like 6
  • Thanks 1
  • Confused 3
  • Sad 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι υπηρεσία για prime members US only φαίνεται που πληρώνουν extra και τα fake πακέτα όχι για φτωχομπινεδες :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Ή μπορούν να κάνουν το πολύ απλό και να σου χτυπάνε την πόρτα και αν δεν ανοίξεις να μην το παραδωσουν το πακέτο, λέω εγώ τώρα. Δεν ξέρω πραγματικά γιατί γίνεται αυτό στις ΗΠΑ, είναι τελείως χαζό. Ίσως για εξοικονόμηση χρόνου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και στη Νέα Υόρκη αν τα άφηναν έξω από τα διαμερίσματα δεν θα έμενε κανένα που να μην κλαπεί. Δεν είναι θέμα ποιός "λαός" (μήπως να πούμε "ράτσα" μπας και καταλάβουν κάποιοι τί υποστηρίζουν;) είναι "λιγότερο κλέφτης" αλλά αστικού/προαστιακού περιβάλλοντος και πολυκατοικιών/μονοκατοικιών. Η ανωνυμία των μεγαλουπόλεων και των πολυκατοικιών αποθρασύνει τους κλέφτες. Συμβαίνει παντού.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Superuser είπε

Γερμανία χωρίς υπογραφή δεν αφήνει πακέτο ο κούριερ στην πόρτα 

Μου'χει όμως τύχει Γερμανία να πάρει υπογραφή ο κουριεράς ...από γείτονα και να του αφήσει το πακέτο μου χωρίς να με ρωτήσει τηλεφωνικά αν είμαι οκ μ'αυτό. Πράγμα απαράδεκτο -επιεικώς- και ολίγον τί παλαβό. Δεν ξέρω αν το κάνουν συστηματικά και παντού, αλλά όταν ρώτησα ο γείτονας μου είπε ότι είναι συνηθισμένη αντιμετώπιση...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, xrhstoskzn είπε

Μου'χει όμως τύχει Γερμανία να πάρει υπογραφή ο κουριεράς ...από γείτονα και να του αφήσει το πακέτο μου χωρίς να με ρωτήσει τηλεφωνικά αν είμαι οκ μ'αυτό. Πράγμα απαράδεκτο -επιεικώς- και ολίγον τί παλαβο.

Στον γείτονα επιτρέπεται 

Όταν υπάρχει όνομα και υπογραφή δεν υπάρχει πρόβλημα

Ειναι όλοι νομικά καλυμμένοι 

Εαν δεν θες υπάρχει επιλογή  για προσωπική παράδοση μονο

Να λες και ευχαριστώ που το έδωσε εκεί κοντά διότι αν δεν σε βρει,πάει στο κοντινότερο παράρτημα και αυτό μπορεί να απέχει από σένα ή αν δεν υπάρχει σε ξανά ψάχνει ακόμη μια φορά την επόμενη και μετά το στέλνει πισω

Δεν είναι υποχρεωμένος να σε πάρει τηλέφωνο,δεν είναι υπάλληλος του αποστολέα..εξετάζει τις νόμιμες επιλογές που έχει και πράττει την πιο βολική για εσένα ή γι αυτόν 

Επεξ/σία από Superuser
Δημοσ.
2 hours ago, defacer said:

Περιμένεις να γίνει αυτό που γίνεται τυπικά στη χώρα σου. Αν περιμένεις πως επειδή ήταν "ακριβό" το προϊόν ο πωλητής ή ο ταχυδρόμος θα το μεταχειριστεί διαφορετικά, το πρόβλημα είναι καθαρά και μόνο στο μυαλό σου.

Επιπλέον, γενικά μιλώντας όχι, δε θα είναι κανένας στο σπίτι να παραλάβει αντί για σένα. Ο κόσμος γενικά δε μένει με τους γονείς του, έχει δουλειά, και τα παιδιά που μπορούν να παραλάβουν πηγαίνουν σχολείο (αν μπορούν κιόλας, γιατί εδώ κάποιος πρέπει να υπογράψει, και δε νομίζω ότι αν είσαι ανήλικος μετράει).

Εδώ στο Βερολίνο πχ τα αφήνουν σε κάποιο γείτονα. Ανά πάσα στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει τουλάχιστον ένας στην πολυκατοικία πακέτο που προορίζεται για άλλον. Έχει τύχει μέρα που δουλεύω από το σπίτι να μαζέψω τέσσερις παραδόσεις για γείτονες.

βλεπω πολυ κοσμο εδω ελλαδα που απλα ζηταει να ερθει αυτο που εβαλε παραγγελια στο χωρο της δουλειας.

• Like 3
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...