nickolas Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, dimitridegrecia είπε Θεέ μου τι διαβάζω εδώ μέσα. Ο ένας λέει για iphone 7 που τραβάει 4Κ με συμπίεση στο θεό, ο άλλος λέει για αποθηκευτικά μέσα, ο άλλος σχολιάζει τον τίτλο του άρθρου που έχει ξεκάθαρα τη λέξη "μάζες" σε εισαγωγικά ήδη - λες και μπήκα στο γκαζέτα να διαβάσω τεχνολογικό άρθρο. Εδώ με 4Κ raw από DJI Phantom 3 Pro και είναι σκότωμα να κάνεις σύνθεση 3-4 κλιπ στη σειρά με το Premiere σε τούμπανο PC, και διαβάζω για iPHONE 7!!!! Το άρθρο, για όλους εσάς που προφανώς και δεν διάβασαν (ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται) μιλάει για 8Κ RAW φορμά. Όχι 8Κ σε Η265, όχι 8Κ σε H264, μιλάει για RAW. ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΟ. Terabyte και terabyte υλικού που μόνο και μόνο οι ταχύτητες ανάγνωσης ενός HDD ή SSD σε SATA3 δεν αρκούν για να το διαβάσουν! Τα 550ΜΒ/s του SATA3 δεν φτάνουν γιατί πολύ απλά ένα δευτερόλεπτο βίντεο, είναι 1.58GB (https://en.wikipedia.org/wiki/Uncompressed_video). Σας παρακαλώ, όχι άλλα σχόλια flame, ασχετοσύνης και άγνοιας, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς που λέει και η διαφήμιση. Έχεις δίκιο σε αυτά που λες αλλά το raw ως ασυμπιεστο είναι πιο εύκολο για τη CPU. Η αναφορά σε IPhone δεν αφορούσε raw αλλά συμπιεσμένο αρχείο που γονατίζει τις μη optimized cpu.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 12 ώρες πριν, kurkosdr είπε Όταν εννοεί τις "μάζες" εννοεί τους δημιουργούς περιεχομένου. Δεν εννοεί: 1) Τον Μπάμπη με το κινητό 4Κ 2) Τον fotoalexandros με την 1080p τηλεόραση (ή 4Κ το πολύ) Είχε αφιέρωμα το Linus Tech Tips στο YouTube γιατί αγόρασαν 8Κ κάμερα (άμα βαριέσαι να διαβάσεις το κείμενο του άρθρου που εξηγεί γιατί). Χώρια ότι σαν δημιουργό περιεχομένου σε συμφέρει να έχεις ένα 8Κ master για το μέλλον. Αυτές οι ταινίες πριν το 2006, ακόμα και αυτές που δεν είχαν τραβηχτεί σε φιλμ αλλά σε ψηφιακή κάμερα, πως βγήκαν μετά σε Blu-ray 1080p αναρωτήθηκες ποτέ; Δεν διαφωνώ, αλλά αυτό σημαίνει λάθος διατύπωση. Η λέξη ''μάζες'' ξέρουμε όλοι τι σημαίνει, δεν είναι οι δημιουργοί του είδους που εσύ αναφέρεσαι.
Arkin Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Το 8K θα γινει mainstream σε μια 10ετια το λιγοτερο. Μιλαμε για τεραστιου ογκου αρχεια και εχει νοημα σε 65 και πανω διαγωνιους σε πολυ μικρες αποστασεις θεασεις. Εδω δεν βλεπουμε διαφορα 4k 1080p σε 55αρα στα 2.5 μετρα θα δουμε 4K με 8K. Που κακα τα ψεμματα οταν πανελλαδικα καναλια ote tv nova εκπεμπουν σε 1080p τουλαχιστον στην Ελλαδα ακομα και το 4K ειναι για πολυ λιγους. Μπορειτε να συγκρινετε μονοι σας αρχειο 4k των 60gb με αρχειο 1080p των 20gb σε 55 και πανω οθονη στα 2.5 μετρα. Αν βρειτε διαφορες γραψτε μου.
nickolas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, Arkin είπε Το 8K θα γινει mainstream σε μια 10ετια το λιγοτερο. Μιλαμε για τεραστιου ογκου αρχεια και εχει νοημα σε 65 και πανω διαγωνιους σε πολυ μικρες αποστασεις θεασεις. Εδω δεν βλεπουμε διαφορα 4k 1080p σε 55αρα στα 2.5 μετρα θα δουμε 4K με 8K. Που κακα τα ψεμματα οταν πανελλαδικα καναλια ote tv nova εκπεμπουν σε 1080p τουλαχιστον στην Ελλαδα ακομα και το 4K ειναι για πολυ λιγους. Μπορειτε να συγκρινετε μονοι σας αρχειο 4k των 60gb με αρχειο 1080p των 20gb σε 55 και πανω οθονη στα 2.5 μετρα. Αν βρειτε διαφορες γραψτε μου. Οι διάφορες βγάζουν μάτι για όποιον έχει συνηθίσει 4Κ και δει κάτι 1080p. Αν κάποιος βλέπει συνέχεια 1080ρ δεν του κάνει πολύ εντύπωση η διαφορά ακόμα και δίπλα δίπλα. Αλλά σε μακροχρόνια θέαση το 4Κ είναι πιο ξεκούραστο για όλους.
Arkin Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, nickolas είπε Οι διάφορες βγάζουν μάτι για όποιον έχει συνηθίσει 4Κ και δει κάτι 1080p. Αν κάποιος βλέπει συνέχεια 1080ρ δεν του κάνει πολύ εντύπωση η διαφορά ακόμα και δίπλα δίπλα. Αλλά σε μακροχρόνια θέαση το 4Κ είναι πιο ξεκούραστο για όλους. Και παλι εχει να κανει με την διαγωνιο και την αποσταση. Εχω δει αρκετα 4K ταινιες των 60-70gb οπως και 1080p των 20gb. Μηδαμινες διαφορες σε 55αρα οθονη. Ειναι το μελλον αλλα εχουμε δρομο ακομα.
nickolas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Το 1080p στις 24ιντσες προσωπικά μου φάνηκε θολό και μου έφερε ζαλάδα ερχόμενος από Mac με retina οθόνη. Μετα από λίγο καιρό το συνήθισα όμως και πλέον δεν μου κάνει εντύπωση παρότι χρησιμοποιώ και τις 2 οθόνες καθημερινά. Αλλα σίγουρα μια retina οθόνη είναι πιο ξεκούραστη.
Arkin Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, nickolas είπε Το 1080p στις 24ιντσες προσωπικά μου φάνηκε θολό και μου έφερε ζαλάδα ερχόμενος από Mac με retina οθόνη. Μετα από λίγο καιρό το συνήθισα όμως και πλέον δεν μου κάνει εντύπωση παρότι χρησιμοποιώ και τις 2 οθόνες καθημερινά. Αλλα σίγουρα μια retina οθόνη είναι πιο ξεκούραστη. Απο τη μια εχουμε 92ppi στα mac τα 13.3 μιλαμε για 227ppi υπαρχει μεγαλη διαφορα. Ποσο μικρο ειναι το mac ομως. Και ενα κινητο με 6αρα οθονη εχει 550ppi παλι δεν υπαρχει συγκριση με το mac. Οι οθονες στα cinema αν και δεν εχουν ppi αναλογει περιπου σε μια 200αρα στα 22ppi εφοσον μιλαμε για 4k. Σε τι αποσταση καθομαστε ομως.
atheatos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 22 ώρες πριν, Arkin είπε Απο τη μια εχουμε 92ppi στα mac τα 13.3 μιλαμε για 227ppi υπαρχει μεγαλη διαφορα. Ποσο μικρο ειναι το mac ομως. Και ενα κινητο με 6αρα οθονη εχει 550ppi παλι δεν υπαρχει συγκριση με το mac. Οι οθονες στα cinema αν και δεν εχουν ppi αναλογει περιπου σε μια 200αρα στα 22ppi εφοσον μιλαμε για 4k. Σε τι αποσταση καθομαστε ομως. Mήπως εισαι αρρωστος? Επαθες κάτι? Σε επισκεφθηκε το φάντασμα του Jobs? Αυτό με την απόσταση που περιγράφεις ειναι ο ορισμος της retina οθονης , που εσύ ο ιδιος παλαιοτερα σχεδόν εβριζες ως διαφημιστικό τρικ της Apple. Τι έγινε ? Κανένας φούρνος γκρεμίστηκε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα