bahamut_zero Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα, έχω την εξής απορίας. Έχω ενα μεγαλο αρχειο που καθε φορα βαζεις ενα input στην main.py 3 τιμες, κανει διαφορους υπολογισμους και τυπωνει στην κονσολα καμια 50ρια αποτελεσματα. Έστω λοιπον οτι ο αλγοριθμος αυτος ειναι μια απλη προσθεση (χ+ψ) για απλοτητα. Θελω να τρεξω αυτον τον αλγοριθμο για 100 διαφορετικα σετακια με μια κινηση, και καθε φορα να μου αποθηκευει τα αποτελεσματα (στο απλο παραδειγμα το χ+ψ), σε μια νεα γραμμη ενος ας πουμε csv αρχειου. Σκεφτηκα επομενως να παρω ενα αρχειο csv input , οποιο σε καθε γραμμη θα εχει 2 τιμες χ και ψ, και θα τρεχει για ολες τις γραμμες του αρχειου, και στο τελος καθε επαναληψης να αποθηκευει σε ενα νεο αρχειο (στο ιδιο αρχειο, καινουργια γραμμη καθε φορα) το αποτελεσμα. Εχετε ιδεα πως μπορω να το κανω;
tsofras Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Τι σου λείπει απο την λογική που μόλις είπες? 1) Βρίσκεις πώς να διαβάσεις το αρχείο 2) Βρίσκεις πώς θα τρέχεις τον κώδικα σου για κάθε γραμμή που διάβασες 2.1) Βρίσκεις πώς να γράψεις το αποτέλεσμα σε αρχείο Όταν το καταφέρεις κοιτάς αν θέλεις να το φτιάξεις και σε threads για να διευρίνεις τις γνώσεις σου Υ.Γ. Δεν ξέρω python , μόνος σου βρήκες την λογική οπότε δεν κατάλαβα που ακριβώς θέλεις βοήθεια στον κώδικα? Το σκελετό τον σκέφτηκες ψάξε στοχευμένα τις υλοποιήσεις 1 1
bahamut_zero Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 δεν εχω καταφερει να διαβασω/γραψω γραμμη γραμμη και να βαλω και ενα οριο μεχρι ποτε να διαβαζει το αρχικο αρχειο (δλδ μεχρι να βρει την πρωτη κενη γραμμη υποθετω). Θα συνεχισω το ψαξιμο
pmav99 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Θες να πεις δηλαδή ότι έγραψες στο Google "python + how to read a file line by line" και ότι δεν έβγαλες άκρη; 1 1
bahamut_zero Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, pmav99 είπε Θες να πεις δηλαδή ότι έγραψες στο Google "python + how to read a file line by line" και ότι δεν έβγαλες άκρη; ναι μπερδευτηκα. ερωτηση. πρεπει πιστευεις καθε γραμμη που παρσαρω, να την αποθηκευω σε μια λιστα, να αθροιζω, και μετα να κανω export ; (μεσα στο ιδιο iteration) thanks
Fortistis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Εγώ δεν κατάλαβα. Το «μεγάλο αρχείο» είναι το αρχείο με τις τιμές ή το αρχείο με τον κώδικα; Δηλαδή, θέλεις να κάνεις read line by line το αρχείο με τις τιμές ή το αρχείο με τον κώδικα; και για τα δύο υπάρχει τρόπος, αλλά μπορείς να το πας και με subprocess.
marios28 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, bahamut_zero είπε ερωτηση. πρεπει πιστευεις καθε γραμμη που παρσαρω, να την αποθηκευω σε μια λιστα, να αθροιζω, και μετα να κανω export ; (μεσα στο ιδιο iteration) Εγώ νομίζω πως αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι να γίνει η δουλειά. Κάνε πρώτα τη δουλειά (όπως-όπως) και μετά βλέπεις. Αν θα χρησιμοποιήσεις λίστα, κάτι άλλο ή τίποτα, αν θα αθροίζεις στο ίδιο iteration ή σε νέο, αν θα αποθηκεύεις στο ίδιο αρχείο με τις τιμές εισόδου ή σε άλλο/α, είναι ερωτήματα που οι απαντήσεις τους δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα στην περίπτωσή σου. Διάλεξε κάτι που δε σε μπερδεύει.
becoming_I Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 20 ώρες πριν, bahamut_zero είπε ναι μπερδευτηκα. ερωτηση. πρεπει πιστευεις καθε γραμμη που παρσαρω, να την αποθηκευω σε μια λιστα, να αθροιζω, και μετα να κανω export ; (μεσα στο ιδιο iteration) thanks Ξεκινά από το πιο απλό, πάρε μια γραμμή από το αρχείο και προσθέσε τα επιμέρους στοιχεία της. Αν είναι εργασία δείξε μας τον κώδικα σου.
tsofras Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 22 ώρες πριν, bahamut_zero είπε ναι μπερδευτηκα. ερωτηση. πρεπει πιστευεις καθε γραμμη που παρσαρω, να την αποθηκευω σε μια λιστα, να αθροιζω, και μετα να κανω export ; (μεσα στο ιδιο iteration) thanks Χωρίς καμία ειρωνεία (μην με παρεξηγήσεις ρωτάω για να βοηθήσω) , έχεις ασχοληθεί με καμία άλλη γλώσσα προγραμματισμού ή είναι πρώτη φορά? Σχεδόν όλα τα APIs απο όλες τις γλώσσες προγραμματισμού σου δίνουν βιβλιοθήκες για να διαβάζεις αρχεία απο την αρχή μέχρι το τέλος τους αρχείου και θεωρητικά σου επιστρέφουν ανα γραμμή κάποιο αντικείμενο (τύπου λεκτικό φαντάζομαι). Οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ κάποιον έλεγχο για να σταματήσεις την λούπα σου, όταν τελειώσει θα βγεί απο την λούπα. Τώρα , η παραπάνω ερώτηση ήταν γιατί άσχετα με την γλώσσα προγραμματισμού είναι κάτι αρκετά απλό ώς αλγόριθμος και δεν θα έπρεπε να σε δυσκολεύει η υλοποίηση με ακριβώς 3 αναζητήσεις στο google 1) python read file 2) python for loop 3) python write to file Για την ακρίβεια με αναζήτηση : python read file and write to another file βρίσκεις στην πρώτη απάντηση το παρακάτω https://www.pythonforbeginners.com/files/reading-and-writing-files-in-python Αν δεν βγάζεις άκρη και με αυτό σημαίνει ότι σου λείπουν βασικές γνώσεις , οπότε αν έχεις εντοπίσει τι δεν μπορείς να καταλάβεις ρώτα μήπως μπορούμε να σε βοηθήσουμε Υ.Γ. Πάντα με φιλική διάθεση
bahamut_zero Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Στις 18/12/2018 στις 4:23 ΜΜ, tsofras είπε Χωρίς καμία ειρωνεία (μην με παρεξηγήσεις ρωτάω για να βοηθήσω) , έχεις ασχοληθεί με καμία άλλη γλώσσα προγραμματισμού ή είναι πρώτη φορά? Σχεδόν όλα τα APIs απο όλες τις γλώσσες προγραμματισμού σου δίνουν βιβλιοθήκες για να διαβάζεις αρχεία απο την αρχή μέχρι το τέλος τους αρχείου και θεωρητικά σου επιστρέφουν ανα γραμμή κάποιο αντικείμενο (τύπου λεκτικό φαντάζομαι). Οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ κάποιον έλεγχο για να σταματήσεις την λούπα σου, όταν τελειώσει θα βγεί απο την λούπα. Τώρα , η παραπάνω ερώτηση ήταν γιατί άσχετα με την γλώσσα προγραμματισμού είναι κάτι αρκετά απλό ώς αλγόριθμος και δεν θα έπρεπε να σε δυσκολεύει η υλοποίηση με ακριβώς 3 αναζητήσεις στο google 1) python read file 2) python for loop 3) python write to file Για την ακρίβεια με αναζήτηση : python read file and write to another file βρίσκεις στην πρώτη απάντηση το παρακάτω https://www.pythonforbeginners.com/files/reading-and-writing-files-in-python Αν δεν βγάζεις άκρη και με αυτό σημαίνει ότι σου λείπουν βασικές γνώσεις , οπότε αν έχεις εντοπίσει τι δεν μπορείς να καταλάβεις ρώτα μήπως μπορούμε να σε βοηθήσουμε Υ.Γ. Πάντα με φιλική διάθεση Καμια πρεξηγηση φιλε. Οχι, εχω λιγα πραγματα σε mathematica, r και python αλλα ποτε δεν εχω ασχοληθει με εξωτερικα αρχεια γι αυτο και δυσκολευτηκα. Ακομα το ψαχνω, θα επανελθω μολις βρω την λυση. θα δω και αυτο που εστειλες, ευχαριστω. 1
tsofras Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Αν και είναι κάπως αργά σου έφτιαξα ένα απλό UML μήπως και σε βοηθήσει στη λογική 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα