Προς το περιεχόμενο

Η Nintendo τερματίζει την παραγωγή των NES και SNES Classic

Tilemaxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το γεγονός ότι η Nintendo επανακυκλοφόρησε το θρυλικό NES στην μορφή του NES Classic, δεν σημαίνει ότι θα έχουμε την πολυτέλεια να αγοράζουμε τις Classic της κονσόλες επ' αόριστον. 

Όπως προειδοποίησε ο Reggie Fils-Aimé σε συνέντευξη του στο Hollywood Reporter, τα NES και SNES Classic, οι δύο μίνι ρετρό κονσόλες της Nintendo με προεγκατεστημένα παιχνίδια, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων της Αμερικής μέχρις ότου την εξάντληση του υπάρχοντος στοκ, και στην συνέχεια η διαθεσιμότητα τους θα τελειώσει οριστικά. Εναλλακτικά, η συνδρομητική υπηρεσία Switch Online θα δίνει την δυνατότητα στους παίκτες να ξαναζήσουν παλαιότερους τίτλους του NES μέσα από το Switch.

Ακόμη, οι φίλοι της ιαπωνικής εταιρίας θα πρέπει να μετριάσουν τις προσδοκίες τους για ένα πιθανό N64 Classic. Ο Fils-Aimé τόνισε, ότι τα υπάρχοντα συστήματα της εταιρίας, 3DS και Switch, είναι "η προέκταση του προγράμματος Classic", κάτι το οποίο βγάζει νόημα, αφού το emulation του N64 θα ήταν σημαντικά πολυπλοκότερο συγκριτικά με των προκατόχων του. Ο πρόεδρος της Nintendo επίσης συμπλήρωσε, ότι δεν θα κυκλοφορήσουν επιπλέον τίτλοι για τα NES και SNES Classic.

Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται είναι καθοριστική για τα σχέδια της Nintendo. Αν και ο Fils-Aimé δήλωσε ότι η "ρετρό" στρατηγική της ιαπωνικής εταιρίας είναι ξεκάθαρη, στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ίσχυε απαραίτητα και στην πράξη, δεδομένου ότι το αγοραστικό κοινό δεν έλαβε ποτέ σαφής ενημέρωση από την Nintendo όσον αφορά τον ακριβή χρόνο διαθεσιμότητας των ρετρό κονσολών στα ράφια των καταστημάτων. 

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Μάλλον πήραν χαμπάρι πως αυτή η βάρκα δεν πάει παραπέρα...

Εσύ το είχες καταλάβει εξ αρχής. 

Εμένα δε μου μοιάζει "καθοριστική εξέλιξη". Το κοινό για τα classic κατά 90% είναι οι τότε πιτσιρικάδες και τώρα ενήλικες που θέλανε ένα μικρό ταξιδάκι στα παιδικά τους χρόνια. Ε, όσοι το θέλανε, το πήρανε.

Από τους νεότερους, δεν ξέρω πόσοι θα ανταλλάζανε 2 full-price τίτλους (ή 5-6 budget κομμάτια) για retro games.

Σε αυτό να συμπληρώσουμε ότι η nintendo δε θέλει ποτέ να παίρνει οικονομικά ρίσκα. Όπως αποφεύγει να επιδοτήσει το hardware (ελπίζοντας να ρεφάρει στο SW), έτσι προτιμά να κόψει την παραγωγή όσο ακόμα το classic φεύγει, και ας χάσει πωλήσεις από το να το καθυστερήσει και να μείνει με απούλητο στοκ στο ράφι.

• Like 4
  • Thanks 1

Θα περιμένουν πρώτα το community του retro gaming, να βγάλει έναν καλό emulator για το N64 και μετά θα το κλέψει πάλι. Τότε θα έρθει πάλι η σωστή ώρα για μια παρόμοια αρπαχτή. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

""Ο πρόεδρος της Nintendo (US) επίσης συμπλήρωσε, ότι δεν θα κυκλοφορήσουν επιπλέον τίτλοι για τα NES και SNES "" :P Reggie πιες άλλον ένα μπαφο . A ναι και πέρσι τέτοια λέγανε .......... είπαμε θα το κάνουνε collectors 

Επεξ/σία από Mhlogiatros

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι ρε γαμώτο... Πάνω που μου χάλασε ο εξομοιωτής στο PC και ήμουν έτοιμος να αγοράσω ενα απο το καθένα... Κρίμα...

Θα περιμένω να πάρω το switch classic το 2035 για να παίξω τοτε το Zelda.

Επεξ/σία από johncorfas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...