Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Έχω την μητρική gigabyte h170 ddr4, βάζω πάνω της τα ακουστικά sennheiser GSP 300 και νιώθω ότι ο ήχος δεν είναι τόσο ικανοποιητικός όσο θα ήθελα. 

Σκέφτομαι να πάρω μια εξωτερική κάρτα ήχου και συγκεκριμένα την creative Soundblaster g1 που κοστίζει 30 ευρώ. 

Θα δω διαφορά ή δεν αξίζει η αγορά της? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@astral7 

Αυτός είναι καλός εξωτερικός ενισχυτής-κάρτα για το παρόν και το μέλλον. Με τα κατάλληλα DSP για virtual surround: https://us.creative.com/p/amplifiers/sound-blasterx-g5

Η κάρτα που δείχνεις λόγω κόστους θα είναι το απολύτως στοιχειώδες. Και μη δίνεις καμία σημασία αε αυτά που γράφουν για "ενίσχυση ακουστικών μέχρι 600 Ohm" π.χ. σε τόσο φθηνές κάρτες.

Δεν είπες όμως τι δεν σου αρέσει στον ήχο. Είναι κακής ποιότητας και αλλοιωμένος; Δεν έχεις το υπερβολικό μπάσο που θα περίμενες από gaming ακουστικό; Η ένταση δεν σε ικανοποιεί; Μπορεί να μη σου αρέσουν τα ακουστικά.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

@astral7 

Αυτός είναι καλός εξωτερικός ενισχυτής-κάρτα για το παρόν και το μέλλον. Με τα κατάλληλα DSP για virtual surround: https://us.creative.com/p/amplifiers/sound-blasterx-g5

Η κάρτα που δείχνεις λόγω κόστους θα είναι το απολύτως στοιχειώδες. Και μη δίνεις καμία σημασία αε αυτά που γράφουν για "ενίσχυση ακουστικών μέχρι 600 Ohm" π.χ. σε τόσο φθηνές κάρτες.

Δεν είπες όμως τι δεν σου αρέσει στον ήχο. Είναι κακής ποιότητας και αλλοιωμένος; Δεν έχεις το υπερβολικό μπάσο που θα περίμενες από gaming ακουστικό; Η ένταση δεν σε ικανοποιεί; Μπορεί να μη σου αρέσουν τα ακουστικά.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. 

Τα ακουστικά μου φαίνεται ότι δεν έχουν καθόλου ή πολύ λίγο μπάσο όσον αφορά την μουσική όταν έβαλα κάποια τραγούδια, (χωρίς να είμαι λάτρης του υπερβολικού μπάσου)

Από ένταση στον υπολογιστή την έχω τέρμα και στα ακουστικά πάλι κοντά στο τέρμα και μου φαίνεται λίγο παράξενο για τέτοια ακουστικά, αλλά από ότι είδα από διάφορα reviews όντως γενικά η ένταση τους είναι χαμηλή. 

Στα games τώρα έπαιξα πάρα πολύ το batman arkham knight όπου γενικά ήταν ικανοποιητικός ο ήχος φυσικά πάλι στο τέρμα η ένταση, αλλά εκεί που εντυπωσιάστηκα ήταν όταν έπαιξα ένα game fps το black squad εκεί είδα ουσιαστική διαφορά σε σχέση με κάτι jbl που χρησιμοποιούσα πριν, μπάσο πιο πολύ, ήχους που αυξομειώνονταν ανάλογα  με το τι γινόταν στο περιβάλλον και είχα πιο μεγάλη αίσθηση προς τα που γίνεται το κάθε τι. 

Απλά μου φαίνεται λιγάκι περίεργο ακουστικά των 80 ευρώ να μην έχουν τεράστια διαφορά με τα jbl των 30 που είχα πιο πριν, βέβαια για μουσική προορίζεται το ένα και για games το άλλο αλλά και πάλι...

Δημοσ.

Η κάρτα που έδειξες είναι μια τυπική εξωτερική κάρτα ήχου. Μπορεί να δεις κάποια μικρή βελτίωση σε σχέση με την onboard τόσο σε ένταση όσο και σε ποιότητα.

Τα ακουστικά σου είναι σχεδιασμένα να παίζουν δυνατά μέσα από τυπικές κάρτες αλλά θα δεις καλύτερη ποιότητα με κάρτες σαν αυτή που πόσταρα πριν. Πιο δυναμικό* ήχο μαζί με βαθύτερο και λιγότερο θολό μπάσο.

Αν θες να έχεις μεγάλη ένταση παντού τότε η καλή ενίσχυση είναι απαραίτητη. Πολλά games(και τραγούδια, ταινίες κλπ.) έχουν μεγάλη δυναμική περιοχή και εξαιτίας αυτού η μέση ένταση είναι χαμηλή.

*Αυτό που λες για το σκαμπανέβασμα της έντασης. Από σιγανούς ήχους να πηγαίνεις σε πολύ δυνατούς, χωρίς να αλλάζεις εσύ την ένταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...