sp3cial Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα έχω παραγγείλει ένα Acer Aspire. Έχει μέσα 1ΤΒ HDD και έχω παραγγείλει και έναν SSD να βάλω εκεί τα Windows 10 (τα έχει μέσα το λαπτοπ). Είδα βίντεο το τεχνικό κομμάτι, δηλαδή το πως να προσθέσω τον SSD. Έχω μια δυο αποριες. Πριν κουμπωσω τον SSD θα κάνω format τον HDD? Και αφού τον κουμπωσω θα εγκαταστησω τα Win 10 εκεί στον SSD? Έχω την εντύπωση πως τα win δεν έρχονται σε χωριστό DVD και είναι μέσα στο λαπτοπ σωστά; Αν έχετε κάποιο βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους από YouTube δώστε μου! Εκτός αν υπάρχει άλλος τρόπος πιο εύκολος, κάτι σαν μεταφορά μεταξύ δίσκων δεν ξέρω. Θελω να έχω μια ιδέα να είμαι προετοιμασμένη. Ευχαριστώ!
darkman Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Οχι δεν χρειάζεται να κανεις Format δεν εχει καμια σχέση ο παλιος ο δισκος με τον καινούργιο. Ναι τα windows συνήθως ειναι μεσα σε καποιο partition του δισκου αν τον βγάλεις πρεπει μετα να τα περασεις απο cd η απο usb για να τα εγκαταστήσεις στον SSD σου. Αν εχεις κλειδι τον windows 10 είσαι μια χαρα αν δεν εχεις λογικα πρεπει οταν μπουν στο laptop να ενεργοποιηθουν αλλα για αυτο δεν ειμαι 100% σίγουρος λογο οτι αλλάζεις τον hardware και δεν ξερω αν ο δισκος το επηρεάζει αυτο . 1
sp3cial Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ευχαριστώ που απάντησες! Έχω key, θα το έχει λογικα από κάτω με αυτοκόλλητο αφου έρχεται μαζί. Ο HDD δε θα βγει. Θα παραμείνει εκεί. Θέλω να βάλω τον SSD να είναι σαν boot disk δηλαδή να φορτώνει από εκεί τα windows. Θα ψάξω στο YouTube και θα επανέλθω! Λοιπόν βρήκα αυτό το βίντεο. Μια χαρά πανεύκολα φαίνονται όλα. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2018 από sp3cial
darkman Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Εχεις τσεκάρει οτι εχει θεση μεσα και για δεύτερο δίσκο ? αν εχει και τον βαλεις σαν δεύτερο τοτε το σωστο ειναι να του κανεις format . 1
sp3cial Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχει θέση είναι m2 slot. (Εχτές τα έμαθα όλα αυτά). Ο SSD δεν θα είναι σαν δεύτερος δίσκος, εννοώ θα φορτώνει πρώτος αφού θα έχει τα windows. Το ίδιο λέμε; Ο HDD 1TB θα παραμείνει μέσα ως έχει και θα φάει φορματ Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2018 από sp3cial
darkman Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Ναι σωστα ο SSD τα windows και ο αλλος format για αποθηκευτικός χώρος . 1
BlueBlood7 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Στις 16/12/2018 στις 6:26 ΜΜ, sp3cial είπε Έχει θέση είναι m2 slot. (Εχτές τα έμαθα όλα αυτά). Ο SSD δεν θα είναι σαν δεύτερος δίσκος, εννοώ θα φορτώνει πρώτος αφού θα έχει τα windows. Το ίδιο λέμε; Ο HDD 1TB θα παραμείνει μέσα ως έχει και θα φάει φορματ Σιγουρέψου ότι το λάπτοπ δέχεται και τους δύο ταυτόχρονα. και τον Μ.2 και τον HDD. 1
sp3cial Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Σιγουρέψου ότι το λάπτοπ δέχεται και τους δύο ταυτόχρονα. και τον Μ.2 και τον HDD. Τσέκαρα βίντεο στο youtube και μου το επιβεβαίωσε ένα παλικάρι που ξέρει από αυτά. Θαρρω δεν θα έχει πρόβλημα. Εννοείς από άποψη κατασκευής; Ή αντοχής; Θα του βάλω και παραπάνω RAM και αυτό τσεκαρισμενο!! Σε ευχαριστώ πολύ.
sp3cial Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Σε ευχαριστώ πολύ που ενδιαφέρθηκες. Το τσέκαρα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα