andreaspA Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Τελικά το πήρα. Οι πρώτες εντυπώσεις για τα λεφτά του είναι άριστες! Η οθόνη είναι καταπληκτική. Η ποιότητα κατασκευής είναι επαρκής για την τιμή του. Δεν ειναι κάτι συγκλονιστικό αλλά με 161ευρω που έδωσα με τα yellows , δεν παίρνω αντίστοιχο μηχάνημα ούτε απο την κίνα. Η απορία μου είναι πώς θα το κάνω να κάνει boot απο τον ssd που του έχω βάλει. Καμία ιδέα? Στο BIOS το οποίο είναι υπερπλήρες, δεν έχει επιλογή για boot απο τον ssd.
blazar Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Στις Thursday, January 03, 2019 στις 6:10 ΜΜ, looneygeorge είπε Εφόσον δεν υπάρχει μάλλον άλλος που να το πήρε, θα κάνω ένα μικρό review. Καταρχήν να πω οτι εγώ το αγόρασα με τιμολόγιο, οπότε στα 136€ που βγήκε η τελική τιμή άνευ ΦΠΑ πιστεύω είναι φοβερό value for money. Δεν βρίσκεις κάτι αντίστοιχο ούτε από Κίνα και έχεις και την εγγύηση. Σύντομα-σύντομα να πάω στη λίστα: Θετικά: + ΟΘΟΝΑΡΑ. Ειδικά για αυτά τα χρήματα δεν το περίμενα οτι θα ειναι τόσο καλή η χρωματική απόδοση. Η ανάλυση "δείχνει" ακόμα καλύτερα όταν στις ρυθμίσεις αλλάξεις το μέγεθος κειμένου που από default είναι στο 150%. Υπάρχει συνέχεια όμως και στα αρνητικά... + Επεξεργαστής. Διπύρηνος 64bitος με πολύ καλές επιδόσεις. Σε αυτά τα χρήματα το παραμικρό προτέρημα του επεξεργαστή συνιστά σοβαρή διαφορά από τον ανταγωνισμό εφόσον συνήθως παίζουν κάτι Atom 1,4- 1,6 Ghz που δεεεν τραβάνε. + Ram. Οι υπόλοιποι σε αυτή την τιμή παίζουν στα 2Gb. Δεν λέω οτι είναι και τίποτα το φοβερό, αλλά με 2Gb τον Firefox ούτε που τον σκέφτεσαι. + Παίρνει 2,5 inch HDD/SSD. Ούτε να ανοίγεις όλο το σασί, ούτε να ψάχνεις συμβατότητες M.2. + Τέρμα ανοιχτό BIOS. Μιλάμε τα βλέπεις όλα και έχεις έλεγχο σε ΟΛΑ. + Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω: μπορείς να bootαρεις απο τον 2,5 inch και με ένα disk cloning του emmc έχεις και την άδεια των windows κανονικά, χωρίς το πρόβλημα του χώρου πια. + Μπαταρία που διαρκεί με την ρύθμιση των windows στο performance τουλάχιστον 4 ώρες συνεχούς εργασίας. Και εννοώ browsing, coding και ελαφρύ illustrator. + Παίζει 4Κ. Δοκιμασμένο με streaming απο youtube σε Edge και Firefox. Δεν κάνει drop ούτε buffering. Μόλις ξεκινήσει παίζει αβίαστα. + Πολύ ελαφρύς. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που το πήρα. Όλο μαζί ζυγίζει 1,3 κιλά μαζί με τον extra SSD. + Touch-pad αξιοζήλευτο ακόμη και από μεγάλες εταιρίες. Multi-touch, ποιοτική κατασκευή, με φοβερή ακρίβεια και αντιλαμβάνεται ΟΛΑ τα gestures των windows που έχω καταφέρει να βρω. Αρνητικά: - Ποιότητα κατασκευή επιεικώς μέτρια. Τα πλαστικά είναι έτοιμα για κρακ και η οθόνη με το άνοιξε- κλείσε ζορίζεται και αλλάζει χρώματα. Θέλει αγάπη και προδερμ για να αντέξει στον χρόνο, άρα δεν είναι για όλους. - Light bleeds στην οθόνη. Σοβαρά light bleeds, που στο σκοτάδι μπορεί να ενοχλούν στα σκούρα χρώματα. - Στο πρώτο που πήρα (δεν ξέρω αν ήμουν "τυχερός") υπήρχε dead pixel από την αρχή που το πήρα. Ευτυχώς το πήραν από το Media Markt για DOA και το επόμενο που πήρα είχε και μικρότερα lightbleeds. - GPU. Προφανώς και δεν έχει, χρησιμοποιεί του επεξεργαστή, όμως ακόμη και αυτή για ελαφρύ γραφικό (οχι απαραίτητα gaming, μπορει να μιλάμε απλά για κάποιο γραφικό scriptάκι σε site) κωλώνει. - 64bit επεξεργαστής αλλά 32bit UEFI. Δεν σημαίνει κάτι σοβαρό για τους περισσότερους, αν θέλεις όμως linux... Την πάτησες. Δεν μπουτάρουν καν τα live USB. - Πολύ μικρός ο εσωτερικός emmc. Μόλις τελείωσε με όλα τα updates και αφαίρεσα όλο το bloat-ware των windows, χωρίς να έχω προσθέσει κανένα πρόγραμμα ακόμα είχαν μείνει 6Gb ελεύθερα. Άρα ο 2,5άρης είναι μονόδρομος. Γενικά στο σύνολο τον προτείνω. Για κάποιον που θα το σεβαστεί και θα το πάρει για 2ο υπολογιστή απλά να κουβαλάει πάνω του κάτι ελαφρύ αλλά χωρίς τους περιορισμούς του tablet θεωρώ οτι είναι τέλειο. Εγώ όπως είπα το έχω χρησιμοποιήσει για ελαφρύ coding, βασικό illustrator και photoshop (τα οποια τα ανοίγει αβίαστα) και καμιά ταινιούλα. Όλα αυτά χωρίς να φοβάμαι για το πότε θα τελειώσει η μπαταρία και να βρω πρίζα και με φοβερά χρώματα και λεπτομέρεια στην οθόνη. Αν τώρα κάποιος περιμένει να παίξει παιχνίδια στα 169€ καλύτερα να δώσει αλλά 30 και να πάρει το PS4... Πήρα το 15αρι. Είχε και σε εμένα dead pixel. Το πάω mediamarkt Ρέντη που το πήρα και μου λέει πως doa γίνεται μόνο αν έχει 7 καμένα pixel στη σειρά. Αλλιώς θα μου αλλάξουν την οθόνη. Ισχύει;
Greekz Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Το αγορασα και εγω . Η οθονη ειναι τρομερη. Κολλαει σε κανεναν αλλον ο firefox ή ειναι η ιδεα μου ;
looneygeorge Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, andreaspA είπε Τελικά το πήρα. Οι πρώτες εντυπώσεις για τα λεφτά του είναι άριστες! Η οθόνη είναι καταπληκτική. Η ποιότητα κατασκευής είναι επαρκής για την τιμή του. Δεν ειναι κάτι συγκλονιστικό αλλά με 161ευρω που έδωσα με τα yellows , δεν παίρνω αντίστοιχο μηχάνημα ούτε από την κίνα. Η απορία μου είναι πώς θα το κάνω να κάνει boot από τον ssd που του έχω βάλει. Καμία ιδέα? Στο BIOS το οποίο είναι υπερπλήρες, δεν έχει επιλογή για boot απο τον ssd. Μόλις εγκατέστησα τον SSD μπήκα στα windows του emmc και ακολούθησα αυτό το βιντεάκι. Πάνω κάτω είναι το ίδιο chipset και οι οδηγίες λειτουργούν, μόνο αγνόησε το πρώτο κομμάτι στο BIOS που λέει για το "South Cluster Configuration", το υπόλοιπο που αφορά το Boot Sequence είναι σωστό. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι, μόλις κάνεις το cloning, μπορείς να κατεβάσεις (επίσης όσο είσαι στον emmc) το AOMEI partition assistant (την δωρεάν έκδοση) προκειμένου να μεταφέρεις το Recovery Partition στο τέλος του δίσκου και να επεκτείνεις το "Local Disk C" προκειμένου να χρησιμοποιήσεις όλο τον χώρο σου. 3 ώρες πριν, blazar είπε Πήρα το 15αρι. Είχε και σε εμένα dead pixel. Το πάω mediamarkt Ρέντη που το πήρα και μου λέει πως doa γίνεται μόνο αν έχει 7 καμένα pixel στη σειρά. Αλλιώς θα μου αλλάξουν την οθόνη. Ισχύει; Μήπως κατά τύχη ήταν παρών και ο υπεύθυνος της Thomson την ώρα που πήγες να το παραδώσεις? Εγώ όταν το έδωσα οι τεχνικοί και ο υπεύθυνος του καταστήματος (Αγία Παρασκευή) λέγανε "α ναι βέβαια θα πάει για αλλαγή, δεν το συζητάμε", άρχισαν όμως να ψάχνουν ταυτόχρονα έναν τύπο που ήταν υπεύθυνος για την Thomson συγκεκριμένα και έτυχε να είναι στο μαγαζί. Ευτυχώς τους ζόρισα να τελειώνουμε καθώς τράβαγε κάνα 15λεπτο το πράγμα και έτσι πρόλαβα να πάω ταμείο και να βγει η αλλαγή πριν έρθει ο υπεύθυνος αυτός, ο οποίος όντως δημιούργησε μουρμούρα, που δεν κατάλαβα όμως το θέμα της. Μπορεί να ήταν αυτό που λες. Παρ'ολα αυτά, αν θες να το πας παραπέρα μπορείς να ρωτήσεις σε ποιο σημείο της εγγύησης που έχουν υπογράψει ή στο φυλλάδιο της εγγύησης μέσα στην συσκευασία, σου έχει γνωστοποιηθεί ως πελάτη η συγκεκριμένη πολιτική επιστροφών. Διότι δεν είμαι δικηγόρος, αλλά εσύ πλήρωσες για μια πλήρως λειτουργική οθόνη, αν ένα μέρος της δεν λειτουργεί και δεν αναγράφεται πουθενά το όριο της αποδοχής σφάλματος τότε σε κοροϊδεύουν. Δηλαδή σε κάποιον που πάει με 8 καμμένα τι τους κρατάει από το να πουν "ααα είναι από 15 καμμένα και πάνω το DOA"? Εδώ η πολιτική με την οποία συνεχίζω να διαφωνώ, παρόλα αυτά υπάρχει. Επίσης δεν είναι 8. Είναι ή 3 φωτεινά, ή 5 σκοτεινά, ή 8 σύνολο. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2019 από looneygeorge διόρθωση
blazar Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μια γυναίκα ήταν και καλά προϊσταμένη του τεχνικού τμήματος. Στου Ρέντη πήγα. Πολύ βλάκες... Δεν παίζονται... Έφαγα 2 ώρες τελικά. Πάω στην αρχή και μου λέει αυτό που έγραψα πριν. Μου είπε επιπλέον ότι θα έπρεπε να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, αλλιώς δεν θα το παίρναν. Διαφορετικά θα το δίναν αυτοί για επαναφορά στο τεχνικό τους τμήμα, αλλά με δική μου χρέωση. Το πήρα, έφυγα και προσπάθησα να κάνω μόνος μου την επαναφορά αλλά κόλλαγε και δεν ολοκληρωνόταν. Επιστρέφω και της λέω ότι δεν γίνεται γιατί κολλάει, αλλά της είπα και καλά, ότι μίλησα με τον συνήγορο του καταναλωτή και μου είπε πως δεν ισχύει αυτό που μου ανέφερε και πως έπρεπε να μου κάνει πίστωση το ποσό και να πάω να πάρω ένα καινούριο ίδιο λάπτοπ που ήθελα. Μόλις της μίλησα για συνήγορο, αμέσως μαζεύτηκε, ένω στην αρχή μου έλεγε πως δεν μπορούσε να μου δώσει καινούριο αλλά μόνο να πάει για επισκευή οθόνης, ξαφνικά τα γύρισε όλα και μου είπε να πάω επάνω στον τεχνικό να δει αν μπορεί αυτός να κάνει επαναφορά και να πάρω επιπλέον και το καινούριο που θέλω. Πήγα πάνω, ούτε αυτός μπορούσε γιατί του κόλλαγε, πήρα το καινούριο, κατέβηκα κάτω με σβηστό το λάπτοπ, της είπα όλα κομπλέ και άντε γεια... _____________________________________ Επιπλέον ξέχασα να αναφέρω, να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί όσοι αγοράσουν είτε το 14αρι, είτε το 15αρι. Στο πρώτο λάπτοπ το αυτοκόλλητο της οθόνης ήταν περασμένο μέσα από το περιμετρικό σασί. Το τράβαγες από την μία άκρη για να το βγάλεις και εκείνο αποκοπτόταν διαδοχικά και έβγαινε. Το υπόλειμμά του όμως έμενε μέσα στο σασί. Στο δεύτερο λάπτοπ, η οθόνη είχε απλά το προστατευτικό φιλμ και το έβγαζες. Επιπλέον το πρώτο είχε μικρό αυτοκόλλητο στην κάμερα, ενώ το δεύτερο όχι. Τέλος οι φορτιστές των 2 λάπτοπ ήταν διαφορετικοί και σε διαφορετικές συσκευασίες. Από όλα αυτά συμπέρανα, πως μάλλον τα λάπτοπς της προσφοράς, προέρχονται από επιστροφές και επισκευές. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2019 από blazar
andreaspA Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Κανείς δεν ξέρει πώς θα το κάνουμε να μπουτάρει απο τον ssd ?
looneygeorge Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, andreaspA είπε Κανείς δεν ξέρει πώς θα το κάνουμε να μπουτάρει απο τον ssd ? Σου έχω απαντήσει 2 post παραπάνω. Παρόλα αυτά, για να είναι ακόμη πιο ευκρινές: - Καταρχήν πρέπει να έχεις κάνει το cloning προκειμένου να μπορέσει το UEFI (BIOS) να το δει ως bootable device. - Ανάβεις και πατάς DEL για να μπεις στο BIOS. - Πατάς το δεξί βελάκι μέχρι να φτάσεις στην καρτέλα με τίτλο "Boot" - Πας στην επιλογή που θα λέει "Windows Boot Manage..." (και όχι πλήρες [Windows Boot Manager] διότι αυτός ειναι ο εσωτερικός Emmc) - Πατάς το + ή το - προκειμένου αυτή η επιλογή να πάει πρώτη. - Πατάς άλλη μια φορά το δεξί βελάκι για να πας στην καρτέλα "Save & Exit" - Πατάς "Save Changes and Exit". Παρεμπιπτόντως στην καρτέλα "Save & Exit" βλέπεις στο κάτω κάτω της σελίδας όλες τις επιλογές boot, διότι από αυτό το σημείο μπορείς να κάνεις Temporary Boot Override αν σου χρειαστεί. Που δεν θα σου χρειαστεί εκτός και αν βάλεις Windows φτου και από την αρχή. Διότι το Uefi είναι 32bit όπως ξαναείπα και δεν ξεκινάνε τα linux-στικάκια με τίποτα (έχουν παίξει τα νεύρα μου με το συγκεκριμένο θέμα διότι θέλω ΠΑΡΑ πολύ να εγκαταστήσω linux στο συγκεκριμένο). Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από looneygeorge
andreaspA Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μόλις το κατάφερα! Ευχαριστώ πολύ! Την ρύθμιση για την ταχυτητα του emmc την έκανες? δούλεψε? Τον emmc τον φορμάρουμε δηλαδή τώρα και τον έχουμε για αποθήκη??
looneygeorge Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Ναι οτι θέλεις τον κάνεις. Εγώ τον κρατάω ακόμη μπας και καταφέρω ποτέ να κάνω την εγκατάσταση Linux που έλεγα.
Greekz Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εκανα το cloning με το macrium reflect αλλα μου εκανε δυο partition στον ssd . Δεν γινεται απλα να το κανει σε ολο τον ssd? Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2019 από Greekz
andreaspA Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 20 ώρες πριν, Greekz είπε Εκανα το cloning με το macrium reflect αλλα μου εκανε δυο partition στον ssd . Δεν γινεται απλα να το κανει σε ολο τον ssd? Τι εννοεις "να το κανει σε ολο τον ssd" ? 2 partition δεν εχει και ο αρχικος δισκος? 2 σου έφτιαξε και στον καινούργιο. Μετά με το AOMEI partition assistant θα κάνεις resize το partion.
Greekz Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δεν ηξερα οτι επρεπε να το κανω resize μετα μονος μου...Ενταξει ολα κομπλε το εφτιαξα. Ειδα οτι και το δικο μου εχει 1 καμενο Pixel αξιζει να το γυρισω πισω ή τσαμπα ταλαιπωρια;
andreaspA Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Greekz είπε Δεν ηξερα οτι επρεπε να το κανω resize μετα μονος μου...Ενταξει ολα κομπλε το εφτιαξα. Ειδα οτι και το δικο μου εχει 1 καμενο Pixel αξιζει να το γυρισω πισω ή τσαμπα ταλαιπωρια; Εμένα ευτυχώς δεν είχε, αλλά και να είχε θα βαριόμουν όλη την διαδικασία. Ειδικά αν ήταν σε κάποια άκρη.
gismotolis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα. Πόσο έντονο είναι το backlight bleeding στα δικά σας; Σε βαθμό που με μαύρο φόντο σε κάποια σημεία να πρασινοκιτρινίζει; Επίσης, σε μαύρο φόντο αν "τραντάξετε" λίγο το laptop βλέπετε ανομοιορμορφία σε κάποια σημεία (σα να πιέζεται η οθόνη) η οποία επανέρχεται μόλις σταθεροποιηθεί; Επέστρεψα ήδη το πρώτο και το δεύτερο που πήρα είναι αρκετά καλύτερο αλλά το bleeding συνεχίζει να είναι έντονο. Θα μου πείς, laptop σε αυτά τα χρήματα με full hd ips πανελ και αψεγάδιαστο; Δεν θα ρισκάρω να το επιστρέψω και αυτό, φοβούμενος ότι το επόμενο μπορεί να είναι χειρότερο, με καμμένο pixel ή με κάποιο άλλο θέμα. Πέρα από τα παραπάνω η οθονή αποδίδει πολύ όμορφα τα χρώματα, το λαπτοπάκι έιναι συμπαθητικό και θα βολέψει πάρα πολύ ως βοηθητικό. Σε αυτά τα χρήματα είναι πολύ καλό vfm και με εγγύηση. Παρήγγειλα και ένα samsung 860 evo, με γνώμονα την αύξηση της χωρητικότητας και της ταχύτητας, και την αξιόπιστη αποθήκευση των δεδομένων. Σε περίπτωση προβλήματος θα βγάλω τον ssd και θα τον βάλω στο άλλο μηχάνημα, έχοντας γλυτώσει το εκ νέου στήσιμο των windows.
andreaspA Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 "Επίσης, σε μαύρο φόντο αν "τραντάξετε" λίγο το laptop βλέπετε ανομοιορμορφία σε κάποια σημεία (σα να πιέζεται η οθόνη) η οποία επανέρχεται μόλις σταθεροποιηθεί;" Εμενα μονο αυτο το θεμα εχει, και το βλεπω μονο στην Μαυρη οθονη πριν ανοιξουν τα Windows. Στην χρηση δεν φαινεται πουθενα. Ουτε καν σε ταινιες. Η ποιοτητα απεικονισης ειναι τελεια! 10 φορες καλυτερη απο την LG 23αρα που εχω στο γραφειο. Το μονο θεμα που εχω ειναι οτι δεν ειναι και σφεντονα. Αυτο το FB ειδικα απο Chrome, εχει γινει ασηκωτο! Κατα τα αλλα για την χρηση που το θελω, και τα λεφτα φυσικα που το πηρα, μια χαρα ειναι. Αν ηταν και ενα κλικ πιο γρηγορο, μια χαρα θα ημασταν. Δοκιμασα και του εγκατεστησα και Kodi. Βλεπω μεχρι και 1080 απο το uranus. Σημερα θα παρω και ενα micro hdmi σε hdmi απο το eshop για να το μπριζωνω και σε μια 32αρα που εχει εκει, να βλεπουμε καμια ταινια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα