looneygeorge Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Έχει κάποιος εμπειρία με το συγκεκριμένο ή αντίστοιχο laptop; Το θέλω απλά για να το κουβαλάω με ενα linux για ελαφρύ coding (HTML/CSS κυρίως) και άααντε καμιά ταινία αν χρειαστεί. Ο κύριος λόγος ενδιαφέροντος ειναι η μεγάλη μπαταρία και η FHD IPS (!?!?!) οθόνη που έχει στα χαρακτηριστικά του και σε αυτή την τιμή το κάνουν πολύ δελεαστικό...
andreaspA Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Καλη Χρονια! Και εγω το ιδιο κοιταγα σημερα. Δεν μπορω να βρω με βεβαιοτητα αν παιρνει 2.5αρι δισκο ή οχι.
mphxths Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, andreaspA είπε Δεν μπορω να βρω με βεβαιοτητα αν παιρνει 2.5αρι δισκο ή οχι. Ναι ο τιτλος του δεν ειναι διευκρινιστικος αρκετα : " THOMSON GRNEO 14C Intel Celeron N3350 / 4GB / 32GB eMMC and 2.5 inch HDD/SSD slot / Full HD" Καλη Χρονια να χουμε
looneygeorge Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εφόσον δεν υπάρχει μάλλον άλλος που να το πήρε, θα κάνω ένα μικρό review. Καταρχήν να πω οτι εγώ το αγόρασα με τιμολόγιο, οπότε στα 136€ που βγήκε η τελική τιμή άνευ ΦΠΑ πιστεύω είναι φοβερό value for money. Δεν βρίσκεις κάτι αντίστοιχο ούτε από Κίνα και έχεις και την εγγύηση. Σύντομα-σύντομα να πάω στη λίστα: Θετικά: + ΟΘΟΝΑΡΑ. Ειδικά για αυτά τα χρήματα δεν το περίμενα οτι θα ειναι τόσο καλή η χρωματική απόδοση. Η ανάλυση "δείχνει" ακόμα καλύτερα όταν στις ρυθμίσεις αλλάξεις το μέγεθος κειμένου που από default είναι στο 150%. Υπάρχει συνέχεια όμως και στα αρνητικά... + Επεξεργαστής. Διπύρηνος 64bitος με πολύ καλές επιδόσεις. Σε αυτά τα χρήματα το παραμικρό προτέρημα του επεξεργαστή συνιστά σοβαρή διαφορά από τον ανταγωνισμό εφόσον συνήθως παίζουν κάτι Atom 1,4- 1,6 Ghz που δεεεν τραβάνε. + Ram. Οι υπόλοιποι σε αυτή την τιμή παίζουν στα 2Gb. Δεν λέω οτι είναι και τίποτα το φοβερό, αλλά με 2Gb τον Firefox ούτε που τον σκέφτεσαι. + Παίρνει 2,5 inch HDD/SSD. Ούτε να ανοίγεις όλο το σασί, ούτε να ψάχνεις συμβατότητες M.2. + Τέρμα ανοιχτό BIOS. Μιλάμε τα βλέπεις όλα και έχεις έλεγχο σε ΟΛΑ. + Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω: μπορείς να bootαρεις απο τον 2,5 inch και με ένα disk cloning του emmc έχεις και την άδεια των windows κανονικά, χωρίς το πρόβλημα του χώρου πια. + Μπαταρία που διαρκεί με την ρύθμιση των windows στο performance τουλάχιστον 4 ώρες συνεχούς εργασίας. Και εννοώ browsing, coding και ελαφρύ illustrator. + Παίζει 4Κ. Δοκιμασμένο με streaming απο youtube σε Edge και Firefox. Δεν κάνει drop ούτε buffering. Μόλις ξεκινήσει παίζει αβίαστα. + Πολύ ελαφρύς. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που το πήρα. Όλο μαζί ζυγίζει 1,3 κιλά μαζί με τον extra SSD. + Touch-pad αξιοζήλευτο ακόμη και από μεγάλες εταιρίες. Multi-touch, ποιοτική κατασκευή, με φοβερή ακρίβεια και αντιλαμβάνεται ΟΛΑ τα gestures των windows που έχω καταφέρει να βρω. Αρνητικά: - Ποιότητα κατασκευή επιεικώς μέτρια. Τα πλαστικά είναι έτοιμα για κρακ και η οθόνη με το άνοιξε- κλείσε ζορίζεται και αλλάζει χρώματα. Θέλει αγάπη και προδερμ για να αντέξει στον χρόνο, άρα δεν είναι για όλους. - Light bleeds στην οθόνη. Σοβαρά light bleeds, που στο σκοτάδι μπορεί να ενοχλούν στα σκούρα χρώματα. - Στο πρώτο που πήρα (δεν ξέρω αν ήμουν "τυχερός") υπήρχε dead pixel από την αρχή που το πήρα. Ευτυχώς το πήραν από το Media Markt για DOA και το επόμενο που πήρα είχε και μικρότερα lightbleeds. - GPU. Προφανώς και δεν έχει, χρησιμοποιεί του επεξεργαστή, όμως ακόμη και αυτή για ελαφρύ γραφικό (οχι απαραίτητα gaming, μπορει να μιλάμε απλά για κάποιο γραφικό scriptάκι σε site) κωλώνει. - 64bit επεξεργαστής αλλά 32bit UEFI. Δεν σημαίνει κάτι σοβαρό για τους περισσότερους, αν θέλεις όμως linux... Την πάτησες. Δεν μπουτάρουν καν τα live USB. - Πολύ μικρός ο εσωτερικός emmc. Μόλις τελείωσε με όλα τα updates και αφαίρεσα όλο το bloat-ware των windows, χωρίς να έχω προσθέσει κανένα πρόγραμμα ακόμα είχαν μείνει 6Gb ελεύθερα. Άρα ο 2,5άρης είναι μονόδρομος. Γενικά στο σύνολο τον προτείνω. Για κάποιον που θα το σεβαστεί και θα το πάρει για 2ο υπολογιστή απλά να κουβαλάει πάνω του κάτι ελαφρύ αλλά χωρίς τους περιορισμούς του tablet θεωρώ οτι είναι τέλειο. Εγώ όπως είπα το έχω χρησιμοποιήσει για ελαφρύ coding, βασικό illustrator και photoshop (τα οποια τα ανοίγει αβίαστα) και καμιά ταινιούλα. Όλα αυτά χωρίς να φοβάμαι για το πότε θα τελειώσει η μπαταρία και να βρω πρίζα και με φοβερά χρώματα και λεπτομέρεια στην οθόνη. Αν τώρα κάποιος περιμένει να παίξει παιχνίδια στα 169€ καλύτερα να δώσει αλλά 30 και να πάρει το PS4... Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από looneygeorge misclick, συμπλήρωση κειμένου 1
alkis13 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Νομίζω η χρυσή τομή είναι αυτό εδώ. Τώρα για κάποιον που βιάζεται ίσως είναι καλή λύση. Spoiler Αλλά υπήρξε και επι black friday lenovo 15.6" με n4000 4gb ram/ 128gb ssd απο e-shop (229). Σήμερα είναι στα 259€ οπότε δεν αξίζει. Πιστεύω ότι ακόμα και σε browsing ο επεξεργαστής θα κολλάει. Σύμφωνα με το σήμερα είναι bare minimum, λίγο αύριο να ζορίσουν με τα updates τα windows, θα κάθεται στο ραφι και θα κάνεις google search το λύμα "windows 10 lite edition". Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από alkis13 1
looneygeorge Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, alkis13 είπε Νομίζω η χρυσή τομή είναι αυτό εδώ. Τώρα για κάποιον που βιάζεται ίσως είναι καλή λύση. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Αλλά υπήρξε και επι black friday lenovo 15.6" με n4100 4gb ram/ 128gb ssd απο e-shop. Πιστεύω ότι ακόμα και σε browsing ο επεξεργαστής θα κολλάει. Σύμφωνα με το σήμερα είναι bare minimum, λίγο αύριο να ζορίσουν με τα updates τα windows, θα κάθεται στο ραφι και θα κάνεις google search το λύμα "windows 10 lite edition". Ναι, το σκεφτόμουν και εγώ το συγκεκριμένο. Ομως δεν θα δώσεις μόνο 250. Θα δώσεις και άλλα 10-15€ για την μεταφορά με EU αλλιώς πας καρφί για το τελωνείο. Kαι με αυτά τα χρήματα πας στα 100€ πάνω απο την τιμή του Thomson μαζί με το ΦΠΑ απο το Media. Αν το κοιτάς για 1ο καλύτερα να πας σε ενα Refurbished απο ελλάδα με 250-300€ να έχεις και εναν χρόνο εγγύηση. Αν το κοιτάς για 2ο οι διαφορές ειναι μικρές πιστεύω για να περιμένεις τόσο καιρό, να μην έχεις την εγγύηση και να δώσεις τα 100€ παραπάνω.
alkis13 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Ναι σίγουρα έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Αν είχε κάτι από σειρά n4xxx θα ήταν όλα καλύτερα βεβαία 1
looneygeorge Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Ναι δεν το συζητώ, είναι και πιο καινούργιος και πιο δυνατός και υποστηρίζει και DDR4.
mphxths Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Τι θετικα και αρνητικα ρε παιδια.Μονο εγω βλεπω τα χιλιομετρα των bezels? :) Ειδικα στο κατω μερος με το πληκτρολογιο , μου θυμιζει κατι ψευτοταμπλετακια για παιδια απο 2 εως 4 ετων ...τοσο ψεμα Ναι οκ εχει τα θετικα και τα αρνητικα που αναφερθηκαν παραπανω , αλλα τετοιο κακασχημο φορητο δεν παιρνω
looneygeorge Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, mphxths είπε Τι θετικα και αρνητικα ρε παιδια.Μονο εγω βλεπω τα χιλιομετρα των bezels? :) Ειδικα στο κατω μερος με το πληκτρολογιο , μου θυμιζει κατι ψευτοταμπλετακια για παιδια απο 2 εως 4 ετων ...τοσο ψεμα Ναι οκ εχει τα θετικα και τα αρνητικα που αναφερθηκαν παραπανω , αλλα τετοιο κακασχημο φορητο δεν παιρνω Κοίτα έχει να κάνει όπως είπαμε με τους λόγους που το παίρνει ο καθένας. Εμένα τα bezels μου φαίνονται αμελητέα εφόσον με 130€ γλυτώνω τη μέση μου και κάνω την δουλειά μου σε μια οθόνη με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Άλλος το παίρνει για το φαίνεσθαι, άλλος για το είναι. Αν θέλεις bezel-less οθόνη κάτι μου λέει οτι θα πρέπει να μπήξεις πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
looneygeorge Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δεν το έχω ανοίξει, αλλά είμαι 100% σίγουρος οτι είναι on-board. Σαν chipset είναι πολύ κλασσικό, όλοι έτσι το δίνουν, επομένως υποθέτω και η Thomson.
Greekz Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Ειμαι αναμεσα στο chuwi και σε αυτο το thomson. Δεν με ενοχλουν τα 100 ευρω παραπανω αλλα το οτι θα κανεις κανα μηνα να ερθει...
blazar Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 7 ώρες πριν, looneygeorge είπε Δεν το έχω ανοίξει, αλλά είμαι 100% σίγουρος οτι είναι on-board. Σαν chipset είναι πολύ κλασσικό, όλοι έτσι το δίνουν, επομένως υποθέτω και η Thomson. Άρα δεν μπορεί να πάρει ή να γίνει επέκταση μνήμης. Άλλο ένα αρνητικό.
looneygeorge Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Ναι είναι αρνητικό, όμως συγκρίνοντας το με τα υπόλοιπα της ίδιας κατηγορίας (chuwi, onda, thomson, quest κλπ) αυτό είναι κοινό χαρακτηριστικό ανεξαρτήτως της αρχικής μνήμης, εξού και δεν το ανέφερα. Θέλω να πω είναι από τα λίγα πράγματα που καθώς ψάχνεις το βλέπεις και το παίρνεις απόφαση από την αρχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα