odisand Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδια καλημερα... ειμαι καινουριος στο ινσομνια και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα σχετικα με την ταχυτητα του ιντερνετ.. εχω ΟΤΕ 24Mbps και στο speedtest τα αποτελεσματα που εχω ειναι αυτα -ping 25ms -DL 13.97 Mbps -UL 0.83 Mbps η πολυκατοικια που μενω ειναι του 2000 (το αναφερω για λογους καλωδιωσης αν παιζει ρολο) χρησιμοποιω το ρουτερ του ΟΤΕ speedport entry 2i θελω να ρωτησω αν η ταχυτητα μου ειναι χαμηλη και αν υπαρχουν τροποι βελτιωσης η αν οντως εκει κυμενεται το πακετο του ΟΤΕ αυτο οποιαδηποτε πληροφορια ειναι απαραιτητη ζητηστε μου να επισυναψω φωτογραφιες με το setup του ρουτερ για να μην βαζω ασχετα πραγματα που δεν χρειαζονται Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας επισης να σημειωσω κατι ακομα.. το κεντρο του οτε ειναι σε ευθεια γυρω στα 100 μετρα απο το σπιτι μου οποτε τα στοιχεια αυτα δεν ξερω κατα ποσο ειναι ακριβη και σωστα που λεει το ρουτερ Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2018 από odisand προσθηκη πληροφοριων
tyf Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 για 24 αρα λογικα εισαι. ρωτα και κανενα γειτονα αν εχει να δεις που συχρονιζει. 1
alkis13 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Για το ping κανεις : windows key + R -> cmd-> ping google.gr Σου κανει 3 μετρησεις. Για το download πας εδω και κατεβαζεις το αρχειο 1Gb(απο ftp) και βλεπεις με ποσο κατεβαζεις. 1
odisand Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 επισης εχω αφησει το splitter πανω χωρις ομως να υπαρχει τηλεφωνο πανω σε αυτο... πειραζει??
M@dB0x Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Ξετσεκαρισε το SRA και το G.INP και ισως κλειδωσεις και ενα τικ πιο πανω. Αν δε σου κανει αποσυνδεση μετα αστο ετσι. 1
alkis13 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Στις 16/12/2018 στις 11:47 ΠΜ, odisand είπε επισης εχω αφησει το splitter πανω χωρις ομως να υπαρχει τηλεφωνο πανω σε αυτο... πειραζει?? εφοσον το τηλεφωνο βγαινει απο το ρουτερ, το σπλιτερ τι το θες; δοκιμασε και με η και με χωρις να δεις αν επηρεάζει 1
odisand Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, alkis13 είπε εφοσον το τηλεφωνο βγαινει απο το ρουτερ, το σπλιτερ τι το θες; δοκιμασε και με η και με χωρις να δεις αν επηρεάζει Δοκίμασα και χωρίς splitter ... Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά... έψαξα και από που παίρνω ίντερνετ και το κέντρο βρίσκεται περίπου στα 150 μέτρα από το σπίτι μου... Είναι φυσιολογικές οι ταχύτητες κατά την γνώμη σου ????
alkis13 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Με line attenuation στο 16 συμφωνα με αυτο ειναι περιρπου 1,2km. Απο οτι εχω καταλαβει η μεση αποσταση-ταχυτητα που βγαινει απο αυτο τον υπολογισμο ειναι για μια φυσιολογικη γραμμη χαλκου με συνηθισμένες φθορες, προφανως θα ειναι χειροτερα και ισως να δικαιολογείτε. Απλα σε εχουν σε 16αρι προφιλ, αν υπαρχει (δηλαδη εχεις κοφτη στα 16mbps). Ζητα απο το 13788 (το τεχνικο τμημα της cosmote) να σε βαλει σε 24αρι fast path. Επειτα βλεπεις και κανεις.
odisand Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Ευχαριστώ... Η κατασκευή της πολυκατοικίας και γενικά της γειτονιάς που βρίσκεται στην μεριά μου από το κέντρο του ΟΤΕ είναι του 2000 και απλά όσα ρωτάω τα ρωτάω επειδή κάποια στιγμή παλιότερα πριν κάνα 2 χρόνια περίπου θυμάμαι ότι με το ίδιο πρόγραμμα του ΟΤΕ με ταχύτητα 24Mbps είχα attainable σε dl κοντά στο 20 και και actual σε dl 19 και κάτι ψιλά... κάποια στιγμή μου το έκαναν vdsl 30 χωρίς να με ενημερώσουν για την επιπλέον χρέωση και το γύρισα ξανά σε adsl 24 και από τότε έχω τα 16 σε dl
infin1tyGR Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Αν δεν ασχολείσαι με gaming, μπορείς να αλλάξεις σε Interleave από Fastpath που είσαι τώρα και να ανέβεις λίγο.
odisand Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, infin1tyGR είπε Αν δεν ασχολείσαι με gaming, μπορείς να αλλάξεις σε Interleave από Fastpath που είσαι τώρα και να ανέβεις λίγο. Ασχολούμαι με gaming Γενικά... Απλά κολλάω στο πως παλιότερα είχα το ίδιο πακέτο και κλειδωνα περίπου στο 19 σε dl και τώρα τόσο Για κάποια από τα πακέτα της wind με 50 vdsl τι έχετε να πείτε???
alkis13 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, divo είπε 5 ώρες πριν, alkis13 είπε Με line attenuation στο 16 συμφωνα με αυτο ειναι περιρπου 1,2km. Απο οτι εχω καταλαβει η μεση αποσταση-ταχυτητα που βγαινει απο αυτο τον υπολογισμο ειναι για μια φυσιολογικη γραμμη χαλκου με συνηθισμένες φθορες, προφανως θα ειναι χειροτερα και ισως να δικαιολογείτε. Απλα σε εχουν σε 16αρι προφιλ, αν υπαρχει (δηλαδη εχεις κοφτη στα 16mbps). Ζητα απο το 13788(το τεχνικο τμημα της cosmote) να σε βαλει σε 24αρι fast path. Επειτα βλεπεις και κανεις. https://www.cosmote.gr/mobile/cosmoportal/pricelist/index.jsp?catName=CustomerCareServices_CC Μετα απο σχετικη "παρότρυνση" του συνηγορου του καταναλωτη και της ΕΕΤΤ, ισχυριζονται πως αυτος ο αριθμος εχει μικροτερη αναμονη και ειναι για βλαβες και μονο. ενημερωση εδω 1 ώρα πριν, odisand είπε Ασχολούμαι με gaming Γενικά... Απλά κολλάω στο πως παλιότερα είχα το ίδιο πακέτο και κλειδωνα περίπου στο 19 σε dl και τώρα τόσο Για κάποια από τα πακέτα της wind με 50 vdsl τι έχετε να πείτε??? Θα πας για vdsl στο παροχο οπου εχει τη καμπινα και μονο. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2018 από alkis13
infin1tyGR Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 1 hour ago, odisand said: Απλά κολλάω στο πως παλιότερα είχα το ίδιο πακέτο και κλειδωνα περίπου στο 19 σε dl και τώρα τόσο Μπορεί να είχες Interleave τότε, γι' αυτό το λέω.
alkis13 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Φαντάζομαι ότι όταν ο ΟΤΕ θέλει πόρτα VDSL κάνει αίτημα σε wind, όταν η καμπίνα είναι της wind. Επίσης όταν υπάρχει βλαβη στη γραμμή δε πρέπει να συννενηθουν οι τεχνικοί των 2 εταιριών για ραντεβού; Όλα αυτά θεωρώ πως είναι καθυστέρηση σε βάρος του πελάτη, για αυτό προτείνω σύνδεση στον ιδιοκτήτη της καμπίνας.
Steve Apo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Γεια σας εχω και εγω προβλημα με την ταχυτητα του internet.Εχω Cyta αν και ηρθε τεχνικος για να ελενξει αν εχω προβλημα στα καλωδια που πηγαινουν στην ρεκλετα "δεν εντόπισε κατι" , δια μαγείας εκει που εκανα speed test απο 8 Μbps πηγε 14Mbps.Ο τεχνικος μου ειπε οτι δεν εκανε απολύτως τπτ.Για τη ταχυτητα και παλι δεν ειμαι ευχαριστημενος γιατι πριν λιγο καιρο ειχα κοντα στα 20 Μbps.Καποα βοηθεια ?😒
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα