Nauths Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2018 Παιδιά καλησπέρα, επειδή πολλά δεν σκαμπάζουμε, πολύ γρήγορα, σήκωσα ένα eshop και μου ζητάει ο mister 125€ hosting + ssl. Με 85€ στην top host (λογικά θα βάλει και έκπτωση λόγω γιορτών) φιλοξενώ και το 2ο site και έχω ssl και για τα 2. Οπότε εσείς τι προτείνετε top host ή να καθίσω σε αυτόν γιατί και καλά "άμα πέσει το site εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι κτλ;". Επίσης γιατί όλοι αυτοί οι τύποι πουλάνε πακέτα υποστήριξης κτλ; Δηλαδή τι να χρειαστείς για να δίνεις 400€ το χρόνο σε περίπτωση που χρειαστείς;
ZauZ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Ξεκίνησες λάθος το θέμα…. Έφτιαξες eshop και το πλήρωσες ; Πόσο αν επιτρέπεται ; Τι θα κάνεις αν σκάσει η database σου ; Τι θα κάνεις αν πέσει ο server ; Τι θα κάνεις αν μαρκαριστεί η IP του server σε κάποια blacklist ; Backup ; Έχεις διασφαλίσει τι θα γίνει σε περίπτωση hacking ή απόπειρα ; Αν αργεί το eshop σου να φορτώσει ; Αν κάποιο cronjob δεν τρέχει ή κολλήσει ; με τα updates του eshop ή του server ; … και 1500 ακόμα παρόμοιες ερωτήσεις. Το κόστος που σου ζητάνε πάντως για eshop hosting και υποστήριξη είναι πραγματικά αστείο για να το κουβεντιάζουμε. Άποψη μου είναι ότι καλά κάνεις και ψάχνεις τα κοστολόγια αλλά θεώρησε το eshop ως ένα πραγματικό κατάστημα που άνοιξες και επένδυσε πάνω σε αυτό όπως πρέπει. Θα άνοιγες κανονικό κατάστημα σε κτήριο π.χ. που δεν έχει τηλέφωνο ; Θα έφτιαχνες μόνος σου π.χ. τα κουφώματα / τζαμαρία ή θα πλήρωνες σε μια σωστή τιμή κάποιον επαγγελματία να το αναλάβει ; 3
xrhstosiak Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 57 λεπτά πριν, ZauZ είπε θεώρησε το eshop ως ένα πραγματικό κατάστημα αυτο ακριβως τιποτα αλλο... διαφορετικα να εισαι παντα σε ρηχα νερα ειναι τοσα πολλα που ακομα μαλλον ουτε τα εχεις φανταστει αλλα θα τα δεις ο ιδιος σιγα σιγα στην πορεια και θα καταλαβεις αν πρεπει να τα πληρωνεις ή οχι 1
Nauths Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά η κύρια ενασχόληση είναι η χονδρική, το eshop αρχικά μπήκε ως συμπληρωματικό για να καλύπτει κάποια κενά σε ανθρώπους που ενδιαφέρονταν γύρω γύρω. Τη στιγμή που δεν αρχίσει να αποδίδει, εννοώ ποιος ο λόγος ας πούμε για να γίνει hosting στην συγκεκριμένη τιμή. Καλύτερο δεν είναι να έχεις τον κολλητό σου τον freelancer, που λέει ο λόγος stand by για τέτοια πράγματα; Προφανώς επί πληρωμή. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2018 από Nauths
t(o.ot) Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Το αν αξίζει ένα χόστινγκ τα χρήματά του ή όχι είναι μεγάλη κουβέντα. Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορείς να καταλάβεις γιατί κάποιος να πληρώσει παραπάνω για ένα καλύτερο χόστινγκ αν καταλάβεις γιατί αξίζει κάποιος να πληρώσει παραπάνω ενοίκιο για έχει το μαγαζί του σε ένα καλύτερο σημείο/γειτονιά/κτίριο. Επένδυση είναι το ecommerce site και αν δεν της δώσεις την απαραίτητη προσοχή και δεν έχεις την απαραίτητη υπομονή, απλά πετάς τα χρήματά σου σε μια τρύπα. Αν την υποστηρίξεις σωστά και φροντίσεις να ενημερώνεσαι και να κάνεις τις σωστές επιλογές, θα αποδώσει. Τέλος, ιδανικά θα έχεις κάποιον καλό developer για να σε υποστηρίζει, είτε είναι freelancer, είτε μέσω εταιρίας. Το αν είναι κολλητός ή όχι, μικρή σημασία έχει.
Nauths Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, t(o.ot) είπε Το αν αξίζει ένα χόστινγκ τα χρήματά του ή όχι είναι μεγάλη κουβέντα. Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορείς να καταλάβεις γιατί κάποιος να πληρώσει παραπάνω για ένα καλύτερο χόστινγκ αν καταλάβεις γιατί αξίζει κάποιος να πληρώσει παραπάνω ενοίκιο για έχει το μαγαζί του σε ένα καλύτερο σημείο/γειτονιά/κτίριο. Επένδυση είναι το ecommerce site και αν δεν της δώσεις την απαραίτητη προσοχή και δεν έχεις την απαραίτητη υπομονή, απλά πετάς τα χρήματά σου σε μια τρύπα. Αν την υποστηρίξεις σωστά και φροντίσεις να ενημερώνεσαι και να κάνεις τις σωστές επιλογές, θα αποδώσει. Τέλος, ιδανικά θα έχεις κάποιον καλό developer για να σε υποστηρίζει, είτε είναι freelancer, είτε μέσω εταιρίας. Το αν είναι κολλητός ή όχι, μικρή σημασία έχει. Ο φίλος developer με συμβούλεψε top host "στην φθηνή λύση", η εταιρεία προφανώς και να μείνω σε αυτούς, ασχέτως αν θα πληρώσω σε ένα χρόνο ό,τι θα έδινα στην top host για 2 site σε 2 χρόνια.
t(o.ot) Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Fair enough, αλλά το point μου ήταν στο ότι ένα χόστινγκ μπορεί να είναι ακριβότερο επειδή σου παρέχει καλύτερη υπηρεσία, πχ πιο άμεσο ή/και καταρτισμένο support, μεγαλύτερο bandwidth, καλύτερη ταχύτητα, λιγότερα site ανά ip κλπ. Ζήτα και από τους δυο να σου δώσουν αναλυτικό breakdown με το τί σου προσφέρουν σε κάθε πακέτο και σίγουρα θα σου απαντηθούν πολλά ερωτήματα.
Nauths Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, t(o.ot) είπε Fair enough, αλλά το point μου ήταν στο ότι ένα χόστινγκ μπορεί να είναι ακριβότερο επειδή σου παρέχει καλύτερη υπηρεσία, πχ πιο άμεσο ή/και καταρτισμένο support, μεγαλύτερο bandwidth, καλύτερη ταχύτητα, λιγότερα site ανά ip κλπ. Ζήτα και από τους δυο να σου δώσουν αναλυτικό breakdown με το τί σου προσφέρουν σε κάθε πακέτο και σίγουρα θα σου απαντηθούν πολλά ερωτήματα. Αυτά απαιτούν και μια πιο εξειδικευμένη γνώση. Εγώ νομίζω ότι ο άλλος απλά κοιτάει πως θα αρπάξει περισσότερα λεφτά (ή κάνω λάθος) γιατί όταν δίνεις one time υπηρεσία κάπως πρέπει να τον έχεις τον άλλο κοντά σου!
CyberCr33p Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Η κατασκευή ιστοσελίδας δεν είναι one time υπηρεσία μιας και θέλει στη συνέχεια συντήρηση. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 20 χρόνια Internet κι ακόμα πρέπει να εξηγούμε ότι δεν είναι για αρπαχτές.
vadou Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Στις 16/12/2018 στις 1:46 ΜΜ, Nauths είπε Εγώ νομίζω ότι ο άλλος απλά κοιτάει πως θα αρπάξει περισσότερα λεφτά (ή κάνω λάθος) γιατί όταν δίνεις one time υπηρεσία κάπως πρέπει να τον έχεις τον άλλο κοντά σου! Φίλε πήγαινε στην top host, τη dnhost ή όπου αλλού θέλεις. Χάρη θα κάνεις σε αυτόν που σου έφτιαξε το eshop. Προσωπικά τους πελάτες με τη δική σου νοοτροπία τους στέλνω σπίτια τους από μόνος μου. Στην τελική αν πιστεύεις ότι θέλει να σου "αρπάξει" λεφτά γιατί του έδωσες το project εξ'αρχής; Δε λέω να μην ψάχνεις εναλλακτικές, αλλά αυτή η διαρκής καχυποψία δε βοηθάει και πολύ μια επαγγελματική σχέση, ειδικά αν ο άλλος είναι κύριος και δεν έχει δώσει δικαιώματα. 2
Nauths Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, vadou είπε Φίλε πήγαινε στην top host, τη dnhost ή όπου αλλού θέλεις. Χάρη θα κάνεις σε αυτόν που σου έφτιαξε το eshop. Προσωπικά τους πελάτες με τη δική σου νοοτροπία τους στέλνω σπίτια τους από μόνος μου. Στην τελική αν πιστεύεις ότι θέλει να σου "αρπάξει" λεφτά γιατί του έδωσες το project εξ'αρχής; Δε λέω να μην ψάχνεις εναλλακτικές, αλλά αυτή η διαρκής καχυποψία δε βοηθάει και πολύ μια επαγγελματική σχέση, ειδικά αν ο άλλος είναι κύριος και δεν έχει δώσει δικαιώματα. Συνήθως παρέχεται ελλιπής ενημέρωση φίλε μου. Τι θέλω να πω; Πχ ζητάς μια υπηρεσία που παίζει ως add on που για χ,ψ δικούς του λόγους δεν στην αποκαλύπτει, αλλά την βρίσκεις μόνος. Πιστεύεις πως δεν σου ενισχύει την καχυποψία; Καχυποψία είναι να σου πουλάει το ssl 120% επάνω απ' ότι θα το αγόραζες μόνος; Για τέτοιες υπηρεσίες μιλάμε. Δεν το παίξαμε ούτε developer, ούτε την δουλειά του developer υποτίμησε κανείς. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2018 από Nauths
vadou Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Κανονικά υπογράφεις συμβόλαιο που αναφέρει όλους τους όρους, τις υπηρεσίες και τις χρεώσεις. Τι εννοείς ότι τη βρήκες μόνος σου; Το ssl πες το αγοράζεις. Δε χρειάζεται στήσιμο; Έτσι θα παίξει μόλις το αγοράσεις ή νομίζεις ότι θα δουλέψει ο άλλος τσάμπα; Δεν είπα ότι υποτιμάς τη δουλειά του developer, είπα ότι τον βλέπεις σαν απατεώνα που προσπαθεί να σου αρπάξει λεφτά, σύμφωνα με τα δικά σου γραφόμενα πάντα. Να ξέρεις επίσης ότι το support χωρίς συμφωνία παίζει - ανάλογα με την εταιρία - από 20€/ώρα μέχρι και 70€/ώρα + ΦΠΑ, τουλάχιστον οι τιμές που έχω δει εγώ. Αν πιστεύεις ότι δε θα χρειαστείς ποτέ, μην το πληρώσεις, αλλά μην έχεις την απαίτηση αργότερα αν προκύψει κάτι να στο φτιάξει ο άλλος δωρεάν ή κάτω του κόστους που έχει ορίσει.
Nauths Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, vadou είπε Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Κανονικά υπογράφεις συμβόλαιο που αναφέρει όλους τους όρους, τις υπηρεσίες και τις χρεώσεις. Τι εννοείς ότι τη βρήκες μόνος σου; Το ssl πες το αγοράζεις. Δε χρειάζεται στήσιμο; Έτσι θα παίξει μόλις το αγοράσεις ή νομίζεις ότι θα δουλέψει ο άλλος τσάμπα; Δεν είπα ότι υποτιμάς τη δουλειά του developer, είπα ότι τον βλέπεις σαν απατεώνα που προσπαθεί να σου αρπάξει λεφτά, σύμφωνα με τα δικά σου γραφόμενα πάντα. Να ξέρεις επίσης ότι το support χωρίς συμφωνία παίζει - ανάλογα με την εταιρία - από 20€/ώρα μέχρι και 70€/ώρα + ΦΠΑ, τουλάχιστον οι τιμές που έχω δει εγώ. Αν πιστεύεις ότι δε θα χρειαστείς ποτέ, μην το πληρώσεις, αλλά μην έχεις την απαίτηση αργότερα αν προκύψει κάτι να στο φτιάξει ο άλλος δωρεάν ή κάτω του κόστους που έχει ορίσει. Εννοώ ψάχνοντας βρίσκεις μόνος το κατάλληλο add on.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα